-
Δεν σου λείπει κάτι. Κι εγώ τις ίδιες απορίες είχα και μάλιστα έκανα και σαματά όταν πήρα το αυτοκίνητο.είχα διαβάσει τις οδηγίες κι εγώ και έψαχνα. Δυστυχώς υπάρχουν 2 εκδόσεις οθόνης, δηλαδή της οθόνης ανάμεσα στο κοντέρ και το στροφόμετρο. Την πλούσια οθόνη τη βάζουν μόνο στα μοντέλα με εργοστασιακό GPS. Τη φτωχή σε όλα τα άλλα. Απλά έπρεπε να σου το λένε. Στη φτωχή οθόνη δεν υπάρχει το ψηφιακό ταχύμετρο, o 2ος μετρητής και τα προειδοποιητικά μηνύματα με κείμενο παρά μόνο το fill fuel. Επίσης Είναι λίγο μικρότερη.
-
Ο χρήστης nikgl έγραψε:
Δεν σου λείπει κάτι.OK, αν και περίεργο για την κατηγορία του αυτοκινήτου να μην έχει 2ο χιλιομετρητή.
Να θέσω και αλλη μια απορία. Έχω τον διζωνικό κλιματισμό. Σε σύγκριση με το απλό air-condition, ο κλιματισμός έχει λειτουργία inverter όπως στα οικιακά κλιματιστικά? Δηλαδή όταν το σύστημα πλησιάζει την επιθυμητή θερμοκρασία τότε α) μειώνει την ισχύ του κλιματιστικού (άρα και την επιβάρυνση του κινητήρα) ή β) δουλέυει σε πλήρη κλιματιστική ισχύ και αναμειγνύει τον κρύο με τον ζεστό αέρα ώστε να πετύχει την επιθυμητή θερμοκρασία αέρα? (ελπίζω να το έθεσα με κατανοητό τρόπο). -
Χαιρετώ την παρέα.
Μια γνώμη και από μένα στον φίλο aras:
Είμαι και εγώ κάτοχος ενός meriva με τον κινητήρα (βενζίνης) των 140 hp και με βάση τα στοιχεία του φίλου kehmemo για το diesel που οδήγησε (85 ευρώ για 895 χλμ), σου αναφέρω πως εγώ χρειάζομαι περίπου 50 ευρώ για 500-550 χλμ, με το 99% της οδήγησης μέσα στην πόλη. Αν συνυπολογίσεις και την διαφορά τιμής μεταξύ βενζίνης και πετρελαίου, τότε είναι βέβαιο πως η οικονομία καυσίμου στο diesel είναι σημαντική.
Πέραν τούτου, επιβεβαιώνω ότι το αυτοκίνητο που ρωτάς έχει 'αξιοπρεπή' απόδοση, αλλά μην ψάχνεις για 'μεγάλα πράγματα', ειδικά στις υψηλές στροφές. Με άλλα λόγια, ο κινητήρας έχει πολύ πιο 'χαμηλό' ταβάνι.
Νομίζω πως δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας και δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί καθόλου αυτό.
Σε ό,τι αφορά τους τρεις ενήλικες πίσω, εγώ πολλές φορές έχω 'φορτώσει' ενήλικα πίσω στην μέση – έχω κάτσει και εγώ - ενώ δεξιά και αριστερά βρίσκονται δύο παιδικά καθισματάκια που είναι και πιο φαρδιά από οποιονδήποτε ενήλικο. Το πλάτος και το ύψος του αυτοκινήτου, όπως και η υπερυψωμένη θέση βοηθούν στην άνεση που αισθάνεται ο επιβάτης, είναι όμως αλήθεια πως οι ράγες του Flexrail ανάμεσα στα πόδια εμποδίζουν. Εγώ έβαζα τα πόδια μου πάνω στις ράγες πάντως και καθόμουν και… σταυροπόδι!
Σε κάθε περίπτωση, οδήγησε το αυτοκίνητο, διαπίστωσε μόνος σου τις δυνατότητές του και θα σου πρότεινα να κάνεις ό,τι κι εγώ: Δηλαδή, στην δοκιμή πάρε όλη την οικογένεια ή τρεις – τέσσερις φίλους και φόρτωσέ το για να έχεις όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη άποψη και πολλές γνώμες, όχι μόνο τη δική σου.
Προς τον φίλο bolinari:
Και εγώ από το φόρουμ έμαθα για τις δύο οθόνες, έχοντας τη μικρή. Θεωρώ το γεγονός πως υπάρχουν δύο οθόνες ως απόλυτη @#$%##**# της Opel ή της GM Ελλάδος, αλλά ΟΚ, δεν θα κλάψω κιόλας γιατί δεν έχω «trip 1» και «trip 2»…
Αναφορικά με τον κλιματισμό, αν και περισσότερα μπορεί να μας πει ένας ειδικός, εγώ γνωρίζω τα εξής:
Το ac δουλεύει μόνο βάσει της έντασης που επιλέγεις και όταν πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία σταματάει, για να συνεχίσει μετά. Αυτό γινόταν τουλάχιστον στην Alfa που είχα παλαιότερα. Το clima δουλεύει ορίζοντας ένταση αλλά και θερμοκρασία. Αυτό σημαίνει πως στοχεύει στην 'παραγωγή' μίας θερμοκρασίας που πιθανώς για να την πιάσει δουλεύει πιο έντονα στην αρχή, για να τη συντηρεί στη συνέχεια, δουλεύοντας πιο ήπια. Αυτό, και σε μένα, φέρνει προς την λειτουργία «inverter» των οικιακών κλιματιστικών. Δεν πιστεύω όμως πως υπάρχει λιγότερη καταπόνηση στο αυτοκίνητο με το clima. Ειδικά δε, όταν μιλάμε για την καλοκαιρινή περίοδο με τις μεγάλες κάψες, τότε όλους μας νοιάζει να δροσιστεί γρήγορα το αυτοκίνητο, έτσι μάλλον το βάζουμε στο φουλ στην αρχή και στη συνέχεια μειώνουμε την ένταση...
-
Έχω έκδοση edition, χωρίς hill assist.
Πρόσφατα βρέθηκα σταθμεμένος σε ανηφόρα με έντονη κλίση. Όταν πήγα να φύγω , μου είχε 'κολλήσει' το πίσω αυτοκίνητο. Θέλησα να ξεκινήσω με την γνωστή διαδικασία του χειρόφρενου , δηλ. να έχω ενεργοποιημένο το χειρόφρενο, να δίνω λίγο γκάζι και να το απασφαλίσω ώστε να φύγω χωρίς να με πάρει πίσω. Δεν μπορούσα να το κάνω γιατί σε κάθε περίπτωση έπρεπε να πατάω ταυτόχρονα το φρένο για να απασφαλίσω το χειρόφρενο!
Τι έπρεπε να κάνω? -
Αν δεις το manual λέει ότι το χειρόφρενο απασφαλίζει με 2 τρόπους:
- Πατάς φρένο και κουμπί χειρόφρενου (χρησιμοποιείται κυρίως σε επίπεδο δρόμο)
- Βάζεις ταχύτητα και πατάς γκάζι (πιο απλά δε γίνεται). Με την 1η δύναμη που θα ασκηθεί, απασφαλίζει. Σου δίνει και λόγο να μην αγοράσεις το hill assist.
Ο 2ος τρόπος είναι τέλειος για να ξεκινάς σε ανηφόρες. Προσωπικά το χρησιμοποιώ διαρκώς.
Τα ίδια ισχύουν και στο insignia.Υπάρχει και κάποιος τρόπος για να κάνεις 'πέδηση' όπως λέει στο manual αλλά δε μου χρειάστηκε στον 1 χρόνο που το έχω.
Δηλαδή να πατάς γκάζι και συγχρόνως κρατάς πατημένο το κουμπί για να προχωράς αργά και κατά κάποιον τρόπο ελεγχόμενα (σα να είχες ξεχασμένο χειρόφρενο). Δε βρίσκω κανένα λόγο χρήσης του. -
Ο χρήστης nikgl έγραψε:
Αν δεις το manual λέει ότι το χειρόφρενο απασφαλίζει με 2 τρόπους: -
Γεια σας φίλοι,
Αντιπροσωπεία μου δίνει το Meriva (εκδ. Cosmo) + ηλιοροφή στα 16.800 ευρώ.
Ποια είναι η γνώμη σας;
Αυτό που με θορύβησε είναι ότι στην βασική τιμή του Cosmo (17.330) μου βάζουν 350 για 'μεταφορικά' + 300ε πινακίδες + 200ε έξοδα φακέλου. Μου κοβουν 960ε (έκτυπωση όπελ), 1000ε (απόσυρση) και ένα 500αρικο ο αντιπροσώπος.
Τι λέτε;
-
Φίλε ToucHDowN,
Εγώ αγόρασα πριν ένα χρόνο. Τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
Αυτό που έχει σημασία είναι η τελική τιμή. Το 'τί' χρεώνει ο καθένας είναι ανούσιο.
Πρέπει να πάρεις τιμή απο όλα τα καταστήματα που μπορείς (διψήφιο νούμερο).Αυτοκίνητο αγοράζεις. Ακόμη και 1% επιπλέον έκπτωση έχει σημασία. Εγώ βρήκα σημαντικές διαφορές τιμής ακόμη και σε καταστήματα του ίδιου αντιπροσώπου (600€).
Να μιλάς με τον δντή του κάθε καταστήματος και να του λές την καλύτερη προσφορά που έχεις ως εκείνη την στιγμή και να ζητάς κάτι καλύτερο.
Προσοχή θα πρέπει να δωθεί ώστε να λάβεις γραπτές προσφορές , που θα είναι με το 'κλειδί' στο χέρι και σίγουρα θα περιλαμβάνουν όλα όσα απο την αρχή ζητάς (απαραίτητη προυπόθεση να είσαι εξ' αρχής κατασταλαγμένος στο τί θες).
Μην πεις 'δεν θα βρώ φθηνότερα'. Εγώ βρήκα φθηνότερα εκεί που δεν το περίμενα και εντελώς συμπτωματικά. Ποτέ δεν ξέρεις σε τι συγκυρία θα πέσεις.
Καλή τύχη!** Μεταφορικά - έξοδα φακέλου κλπ 330€ + Σήμα 300€, νομίζω τυπικά μου χρέωσε. Δηλαδή περίπου 630€ απ' ότι θυμάμαι ήταν αυτά τα έξοδα αλλά χωρίς να έχουν απο μόνα τους σημασία όπως προείπα.*
-
Φίλε bolinari,
Ποια έκδοση πήρες; Εντυπώσεις, ένα χρόνο μετά; Συν/πλην;
Ευχαριστώ!
-
Πήρα τα 120hp edition με κάποια πρόσθετα : διζωνικό κλιματισμό, ανατομικά καθίσματα agp, αθερμικό παρ-πριζ, ηλεκτρικά πίσω.
Έχω 10.000km και εως τώρα όλα είναι καλά. Ευχάριστη έκπληξη είναι η χαμηλή κατανάλωση, που στην πόλη είναι στα 7.0 lt/100km (βέβαια οδηγώ πολύ συντηρητικά και με χαμηλές στροφές - και χωρίς κλιματισμό). Κάποιο 'κρυφό' αρνητικό σημείο δεν μου εμφανίστηκε, ευτυχώς.
Το προτείνω.
** Επίσης προτείνω να δείς και το ΚΙΑ VENGA , το οποίο θεωρώ εξαιρετικό απο άποψη χώρων (κάτι που είχε μεγάλη βαρύτητα για εμένα) και πολύ οικονομικό στην απόκτηση. Οτιδήποτε άλλο αξιόλογο ξέφευγε σε τιμή.* -
Ο χρήστης ToucHDowN έγραψε:
Φίλε bolinari,Ποια έκδοση πήρες; Εντυπώσεις, ένα χρόνο μετά; Συν/πλην;
Ευχαριστώ!
Παντως touchdown αν το πάρεις με ηλιοροφή δες οποσδήποτε το ποσό που θα σου καλύπτει η θραυση κρυστάλων.
Μου την ραγισαν καποιοι καλοθελητες και η Opel που εμπορευεται το κρυσταλλο κατ' αποκλειστικότητα ζητάει (καθεσε?) 2750,00€ (χωρια η εργασία)
Φυσικά** δεν** εχουν συμβληθεί με την ασφαλιστική μου , δεν κάνουν έκπτωση, δεν κάνουν πιστωση και για να το φτιάξουν θέλουν αυριο το πρωι τρια ζεστα χιλιαρικά
Εδω που σε πετύχαμε εδω στήσου που λέει!(Παρεπιπτοντως την ίδια τιμολογιακή πολιτική εχουν και σε άλλες 'πατεντες' πχ φαναρια AFL κτλ).
-
Το λιγότερο αισχρό!
Με 2750+ εργασία παίρνεις ένα αξιοπρεπές μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.
Και να φανταστείς ότι λυπόμουνα που δεν αγόρασα ηλιοροφή. Τώρα μου έδωσες 1 (μόνο!) ελαφρυντικό.Μήπως μπορεί κάποιος να μου βρει και ένα ελαφρυντικό που δεν πήρα το LPG?
Άσχετο: έχουν πλυθήνει τα meriva στους δρόμους.
-
για να στο πω ποιο απλά nikgl με κατι παραπάνω εβαλα κουφώματα αλουμινίου στο σπίτι....Βρε λες να μιλήσω με τον αλουμινά?????
-
Πρώτον, πάντα βάζουμε θραύση κρυστάλλων.στην ασφάλεια του αυτοκινητου, ακόμα και αν δεν έχουμε γυάλινη οροφή. Δεύτερον, πού να δείτε πόσο κάνει ένα σασμάν ή ένας κινητήρας καινούριος.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
θραυση κρυστάλλων έχω αλλα καλύπτει μόνο 1800€ τα υπόλοιπα πρεπει να πληρωθούν για να αντισταθμιστούν οι γεναιες εκπτώσεις της OPEL κατα την αγορά!
-
μ ενδιαφερει το τελευταιο γιατι εχω κι εγω ηλίοροφη. δε γινεται να ασφαλισεις για θραυση κρυσταλων (πληρωνωντας επιπλεον) ωστε να σε καλυψει αν χρειαστει πληρως η ασφαλιστικη ???
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
μ ενδιαφερει το τελευταιο γιατι εχω κι εγω ηλίοροφη. δε γινεται να ασφαλισεις για θραυση κρυσταλων (πληρωνωντας επιπλεον) ωστε να σε καλυψει αν χρειαστει πληρως η ασφαλιστικη ???Αυτο ψαχνω και εγω πλεον. Λογικα η Allianz που εχει συνεργασια με την opel πρεπει να καλυπτει αλλα εχω βαλει και τον ασφαλιστη μου να το ψαχνει. Ευτυχως βρηκα το ανταλλακτικο σε φθηνοτερη τιμη οποτε μολις το φτιαξω και ξεμπερδεψω με την ασφαλεια θα σε ενημερωσω
-
Καλημέρα σε όλους,
Μετά από ενάμιση χρόνο και 39,000χλμ.όλα πάνε μια χαρά, εκτός από τα ηλεκτρικά παράθυρα.Πρίν από 3,5 περίπου μήνες μου χάλασε ο μηχανισμός του συνοδηγού και αρχές Αυγούστου ''έσκασε'' και του οδηγού.Το πρώτο αλλάχθηκε από Σίνη φυσικά δωρεάν και στο δεύτερο ενώ ακουγόταν και ακούγεται θόρυβος ,μετά από έντονη επιμονή μου ότι θα παραδώσει το πνεύμα του(φοβούμενος από το προηγούμενο) παραγγέλθηκε και θα αλλαχθεί φυσικά χωρίς χρέωση.Έχετέ το υπόψη σας γιατί δεν νομίζω να είναι τυχαίο γεγονός,με δεδομένα τα δύο χρόνια εγγύηση γιατί το κόστος του από ότι μου είπε ο τεχνικός είναι πάνω από 530ευρώ.Αυτά για την ώρα -
530€ ένας γρύλος και το πέρασμά του;;;
Τουλάχιστον αφού είναι από χρυσό, θα διατηρεί πολύ εύκολα τη λάμψη του.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
530€ ένας γρύλος και το πέρασμά του;;;Τουλάχιστον αφού είναι από χρυσό, θα διατηρεί πολύ εύκολα τη λάμψη του.
Οποτε αν πας εκτος εγγυησης να τον αγορασεις θυμασαι και το ανεκδοτο 'αντε και ........ εσυ και ο γρυλος σου'!!!!!!!!!!
Opel Meriva 2010