-
Δεν ξέρω αν θα σε βολέψει γιατί είναι λίγο μεγάλο.
-
Ο χρήστης MonteCristo έγραψε:
MonteChristo πήρες το flexfix? Ρωτάω γιατί έγραψες για ποδήλατα.
Όχι, δεν πήρα το flexfix γιατί εκτός από το κόστος του, «απαγορεύει» την ρεζέρβα (ο μηχανισμός εισόδου – εξόδου του flex fix τοποθετείται στον χώρο της ρεζέρβας). Και προσωπικά, τουλάχιστον, ούτε που συζητάω την αγορά αυτοκινήτου μόνο με κιτ επισκευής. Ωστόσο, στο πορτ μπαγκάζ βολεύω σχετικά καλά δύο ποδηλατάκια για μετακινήσεις εντός πόλης (να πάω τα πιτσιρίκια μέχρι το πάρκο). Για εκδρομές και ταξίδια, με εξωτερική βάση…
Προσωπικά δεν μπήκα ποτέ στον κόπο να αντικαταστήσω ελαστικό με ρεζέρβα. Πάντα καλούσα οδική βοήθεια. Εκείνοι βέβαια μου έβαζαν τη ρεζέρβα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν 'προχωρημένοι' που σου κάνουν επισκευή επι τόπου! Τα τελευταία 20 χρόνια πρέπει να το χρειάστηκα 1-2 φορές.
Τη Δευτέρα ή Τρίτη παραλαμβάνω το δικό μου Meriva cosmo 120 Hp με flexfix! Ισως να είμαι και μοναδικός πελάτης της opel στην Ελλάδα με flexfix μιας και δεν είμαστε ως λαός πολύ fan του ποδηλάτου.
Μια και ως οικογένεια είμαστε αρκετά ποδηλατικοί τύποι προτίμησα να τα δώσω εκεί αντί για γιαλινες οροφές και ζάντες. -
[quote='Angel!!!!']Δεν ξέρω αν θα σε βολέψει γιατί είναι λίγο μεγάλο.
μια χαρα είναι αλλα λίγο ακριβούτσικο βρε!!!!
-
Ο χρήστης nikgl έγραψε:
MonteChristo πήρες το flexfix? Ρωτάω γιατί έγραψες για ποδήλατα.
Όχι, δεν πήρα το flexfix γιατί εκτός από το κόστος του, «απαγορεύει» την ρεζέρβα (ο μηχανισμός εισόδου – εξόδου του flex fix τοποθετείται στον χώρο της ρεζέρβας). Και προσωπικά, τουλάχιστον, ούτε που συζητάω την αγορά αυτοκινήτου μόνο με κιτ επισκευής. Ωστόσο, στο πορτ μπαγκάζ βολεύω σχετικά καλά δύο ποδηλατάκια για μετακινήσεις εντός πόλης (να πάω τα πιτσιρίκια μέχρι το πάρκο). Για εκδρομές και ταξίδια, με εξωτερική βάση…
Προσωπικά δεν μπήκα ποτέ στον κόπο να αντικαταστήσω ελαστικό με ρεζέρβα. Πάντα καλούσα οδική βοήθεια. Εκείνοι βέβαια μου έβαζαν τη ρεζέρβα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν 'προχωρημένοι' που σου κάνουν επισκευή επι τόπου! Τα τελευταία 20 χρόνια πρέπει να το χρειάστηκα 1-2 φορές.
Τη Δευτέρα ή Τρίτη παραλαμβάνω το δικό μου Meriva cosmo 120 Hp με flexfix! Ισως να είμαι και μοναδικός πελάτης της opel στην Ελλάδα με flexfix μιας και δεν είμαστε ως λαός πολύ fan του ποδηλάτου.
Μια και ως οικογένεια είμαστε αρκετά ποδηλατικοί τύποι προτίμησα να τα δώσω εκεί αντί για γιαλινες οροφές και ζάντες.Αδελφέ μου, κατ' αρχήν το θέμα 'ρεζέρβα' αποτελεί προσωπικό μου... 'βίτσιο'. Που προέρχεται, βέβαια, από εμπειρία. Πες μου, σε πόση ώρα θα φτάσει οδική βοήθεια - και με ποιό τρόπο - αν είσαι Ιούλιο ή Αύγουστο στο Πόρτο Κατσίκι (Λευκάδα) ή χειμώνα στην ορεινή Ναυπακτία; Ξαδέλφια μου από την Γερμανία γέλαγαν όταν τους έλεγα πως αγοράζουμε αυτοκίνητα με ρεζέρβα. Άλλο Γερμανία και άλλο Ελλάδα όμως, (άλλοι δρόμοι, άλλες υποστηρικτικές δομές στα ΙΧ, άλλοι ορεινοί όγκοι, κλπ...). Δεν το καταλαβαίνουν τα 'γερμανάκια' μέχρι να έρθουν να οδηγήσουν στον τόπο μας. Τέλος πάντων... Περιμένουμε και από εσένα εντυπώσεις και από καρδιάς σου εύχομαι πολλά - πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα, να χαίρεσαι το νέο του-του με την οικογένειά σου! Αλήθεια, τι χρώμα το επέλεξες;
Υ.Γ. Σε ό,τι αφορά τις καταναλώσεις, θα έλεγα κατ' αρχήν πως ο 'απόλυτος' μετρητής είναι... η τσέπη (και αυτή πάλι, μόνο όταν είσαι βέβαιος για τα λίτρα που καταγράφει η αντλία του βενζινάδικου). Κατά δεύτερον, επαναλαμβάνω πως το δικό μου αυτοκίνητο με τα 140 hp και το 6άρι σασμάν είναι αρκετά 'μπελαλίδικο' για κίνηση στην πόλη και πιο ενεργοβόρο. Θα περιμένω και από φίλους που έχουν το meriva με 120 hp να μας πουν τις καταναλώσεις τους. Και κάτι ακόμα: Ποτέ δεν πίστευα πως τα opel είναι 'μετρημένα' ως προς την κατανάλωση καυσίμου. Ωστόσο, ως πρώην Alfisti... τι να μας πει και η Opel για καταναλώσεις, αν δεν έχει δει κανείς τι καίει η 156 ή η 159 ή ακόμα και η ολόφρεσκη giulietta!
-
Λοιπόν παρέλαβα,
μετά τις πρώτες βόλτες είμαι ενθουσιασμένος, ευχαριστημένος, ικανοποιημένος πέρα των αρχικών προσδοκιών.
Το αυτοκίνητο, σου δίνει την αίσθηση του βάρους που υπάρχει σε μεγάλα γενικώς αυτοκίνητα. Αν έχεις μπει σε qashqai ή σε peugeot 3008 και Yeti τα οποία είδα και σε test drive πριν καταλήξω, πραγματικά αισθάνεσαι την ευρυχωρία του, την άνετη οδήγηση και δικαίως το meriva με πήρε από καταναλωτή της κατηγορίας crossover που ήμουν υποψήφιος. Ο χώρος στα πίσω καθίσματα είναι 'γήπεδο' για τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες αισθάνονται 'κύριοι'.
Νομίζω πως η opel πραγματικά ολίσθησε το μοντέλο μια κατηγορία παραπάνω απ'ότι το παλιό.
Το να τοποθετήσεις το αυτοκίνητο στην ίδια κατηγορία με το honda jazz ή το citroen c3 picasso μάλλον δε θα ήταν δίκαιο. Είναι γενικά ένα κλικ παραπάνω χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα άλλα δεν υπερτερούν κάπου αλλού. Πάντως ακόμη και στην εσωτερική αίσθηση τεχνολογίας αλλά και ασθητικής (μοντέλο cosmo) σου δίνει την αίσθηση της ανωτερότητας.
Δεν είναι τυχαίο που, σύμφωνα με τον πωλητή, τους τελευταίους μήνες, κλέβει κοινό από το νέο astra στην κατηγορία των οικογενειών φυσικά.
Το αυτοκίνητο έχει σίγουρα χαρακτήρα με τις πίσω πόρτες οι οποίες πάλι πιστεύω ότι λειτουργούν θετικά ιδιαίτερα για όσους έχουν παιδιά. Δημιουργεί χώρο και αίσθηση 'ασφάλειας' στις πλευρές του αυτοκινήτου όταν είσαι στα μέσα-έξω. Βασικά πιστεύω ότι είναι και για τους τύπους που τολμούν το παράδοξο και διαφορετικό, οι άλλοι ίσως και να το δουν χλευαστικά. Γι'αυτό πιστεύω ότι το αυτοκίνητο έχει το ιδιαίτερο κοινό του. Μάλλον οι 160.000 ευρωπαικές πωλήσεις τους σε 1 μόνο χρόνο, δείχνουν ότι είναι πετυχημένο τόλμημα σε χρονιές οικονομικής κρίσης.
Οπωσδήποτε δεν αποτελεί ένα συμπληρωματικό οικογενειακό αυτοκίνητο αλλά ένα κύριο οικογενειακό.
Ακόμα δεν έχω πετύχει τις οικονομικές του καταναλώσεις (turbo 120hp) αλλά είναι τόσο φρέσκο κι εγώ έχω να μάθω τόσα πολλά από τα κόλπα του.
Σίγουρα πάντα παίζει ρόλο το από που προέρχεται κανείς (μοντελικά). Εγώ είχα ένα citroen saxo 1400 5θυρο 13 ετών το οποίο φυσικά δεν έχει καμιά σχέση και το θέμα άνεσης/ευρυχωρίας να είναι ιδιαίτερα εμφανές στην περίπτωσή μου. Όμως η έρευνα αγοράς ήταν εξαντλητική, μεγάλη και πολύ προσεκτική ανάμεσα σε πολλά αυτοκίνητα που απ'ότι είχα διαβάσει κατάσσονταν θεωρητικά πάντα σε ανώτερη κατηγορία από αυτή του Meriva B.
Θέωρώ την αγορά πολύ συμφέρουσα για τα λεφτά που έδωσα σε σχέση με αυτά που 'πήρα' τα οποία θα έπαιρνα αν έδινα 23-24 χιλιάρικα σε άλλο αυτοκίνητο.
Το θέμα της αιθητικής πάντως είναι πάρα πολύ υποκειμενικό. Εμένα για παράδειγμα η ford δε θα με έβλεπε ποτέ ώς πελάτη της στο c-max παρά το ότι το αυτόκίνητο μπορεί να έχει πολλά τεχνολογικά καλούδια και αρετές.
Τέλος το flexfix (ενσωματωμένη σχάρα ποδηλάτων) είναι πολύ μεγάλη αξία για μένα και δε στεναχωριέμαι καθόλου που θυσίασα τους αισθητήρες παρκαρίσματος και τη ρεζέρβα.@MonteChristo : PepperDust. Ξέρω, αυτό παιρνουν όλοι αλλά είναι ωραίο! Ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω.
Για το Cosmo: Περίμενα το σαλόνι λίγο πιο τιρκουάζ στην ανοιχτόχρωμη έκδοση. Οι φωτογραφίες ξεγελάνε λίγο! Επίσης το 'περίγραμμα-πλαίσιο' των καθισμάτων και το πίσω μεσσαίο κάθισμα είναι ακριβώς σαν δέρμα! Γενικώς το σαλόνι είναι σούπερ. -
Κατ' αρχήν, σου εύχομαι και πάλι να είναι καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο και πραγματικά να το χαίρεστε, εσύ και η οικογένειά σου!
Θα συμφωνήσω σε όσα γράφεις και περιμένουμε τις εμπειρίες σου.
Παρεμπιπτόντως, μια πρόσφατη (καλή) εμπειρία μου από ένα ταξιδάκι, 300 χλμ που έκανα σε καλό δρόμο. Το trip computer μου έβγαζε κάτι απίστευτα χαμηλές καταναλώσεις της τάξης του 4,5-5,5 με ταχύτητα 120 χλμ / ώρα και 6η ταχύητητα, ενώ όταν αποφάσισα να το 'σανιδώσω' για να δω τι γίνεται, η επιτάχυνσή του με κούφανε. Όταν κάποια άλλα 'premium' (όνομα και μη χωριό) τα είχαν δώσει όλα, το δικό μου απλά... τα προσπερνούσε και συνέχιζε! Το κοντέρ του σταμάτησε στα 190 χλμ (196 ως τελική δίνει η opel αν και θεωρώ βέβαιο πως δεν τα 'βγάζει' ). Τράβηξα πολύ γρήγορα το πόδι μου από το γκάζι και το έφερα πάλι στα 120 χλμ / ώρα, αφενός γιατί με δύο παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο κανείς δεν παριστάνει τον 'Σουμάχερ' και αφετέρου γιατί όταν είδε το κοντέρ η γυναίκα μου άρχισε να ουρλιάζειΓενικά, διαπιστώνω πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με πολύ καλή ροπή και επιτάχυνση από τις μεσαίες ταχύτητες (και στροφές) και πάνω, αλλά δεν θα έλεγα το ίδιο και για τις χαμηλές 'στροφές'. Εκεί, ως πρώην alfisti, έχω ένα 'θέμα'... Πιστεύω όμως πως ο κινητήρας με τους 120 hp είναι πιο 'ευέλικτος' χαμηλά και θα 'αρπάζει' καλύτερα στις πρώτες ταχύτητες. Απλά δεν θα έχει τα ίδια αποθέματα ισχύος...
-
Καλησπέρα ,
Στις 26/1/2011 παρέλαβα το νέο μου Meriva 1.4T (140PS) edition με κάποιο επιπλέον εξοπλισμό.Το αυτοκίνητο μετά από 16,500χλμ (το χρησιμοποιώ στη δουλειά για ταξίδια) είναι καταπληκτικό.Έχω οικογένεια (2 παιδιά).Κατ'αρχήν στο δρόμο είναι εξαιρετικό,δεν τρίζει τίποτε,είναι σταθερό,νιώθεις τα 1.350 κιλά του,'πατά' πάρα πολύ καλά,εξαίρετη ορατότητα.Ο κινητήρας του δεν βάζει φωτιά στο δρόμο αλλά κινεί το αυτοκίνητο με αξιοπρέπεια.Θέλει προσοχή στο πάτημα του γκαζιού γιατί αν το πιέσεις καίει αρκετά (9,5lt/km).
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Eπειδή το έψαξα να δω πόση είναι η πραγματική του κατανάλωση σύμφωνα με τις τιμές που δίνει ο κατασκευαστής κατέληξα στα παρακάτω συμπεράσματα :
α) Όταν ακολουθείς τις οδηγίες του αυτοκινήτου και κάνεις τις αλλαγές όταν ανάβει το shift (ένδειξη που σου προτείνει αλλαγές για οικονομική οδήγηση)τότε βλέπω ότι οι τιμές που δίνει ο κατασκευαστής τουλάχιστο για εκτός πόλης οδήγηση πιάνονται .
β) Στην εγνατία με το cruise control κλειδωμένο στις 3.000 στροφές και 126χλμ/ωρα (118 στο gps) η κατανάλωση που έβλεπα ήταν 6,8-6,9lt/100km .
γ) Η πραγματικότητα όμως λέει ότι όταν είσαι στην εγνατία,το προηγούμενο σου αυτοκίνητο astra H 1.6T 180ps και έχεις και το meriva με τα 140ps νομίζω ότι δεν θα το αφήσεις να σέρνεται και να σε πάρει ο ύπνος ,οπότε 150km/ώρα χαλαρά και ήρεμα με 7.8-8.0lt/100km είναι η χρυσή τομή.Αν 200αρίσεις (το κάνει εύκολα και γρήγορα) καταστράφηκες,11+lt/100km
ΧΩΡΟΙ.
Χώροι ικανοποιητικοί για την οικογένεια (4 άτομα)-ο 5ος θα ζοριστεί σε μεγάλο ταξίδι.Πολύ εύκολο στην οδήγηση,ευέλικτο στην πόλη αν και σου δίνει την αίσθηση ότι είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος.Σαφώς και είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενό μου αυτοκίνητο - Astra H 1.6T 180ps (εκτός του κινητήρα φυσικά).Από χώρους για μικρομεγαλοαντικείμενα δέν το συζητώ.Τα ντουλαποραφάκια μου ακόμη άδεια είναι.Οι πιτσιρικάδες μου (9 και 13)όταν ρίχνουν το μεσαίο κάθισμα και τραβούν τα καθίσματα πίσω κάνουν πάρτι,τώρα μου ζητούν να αγοράσω τον αντάπτορα με την ποτηροθήκη. Όταν ταξιδεύεις με την οικογένεια (4 άτομα)απλά το απολαμβάνεις και επειδή πίσω είναι πολύ ευχάριστα και ψηλά ,πρώτη φορά που οι πιτσιρικάδες μαλώνανε ποιος θα καθίσει πίσω σε αντίθεση με πριν που όλοι θέλανε να καθίσουν μπροστά.Όταν το παρήγγειλα ήμουν προβληματισμένος για το άνοιγμα των πίσω θυρών που ανοίγουν ανάποδα αλλά στην πράξη είναι πρακτικότατες και στο φινάλε δίνουν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο (όλοι το βλέπουν λίγο περίεργα).Για ένα πράγμα μετάνιωσα,που δεν πήρα το 1,7 diesel.Προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι μακράν καλύτερο από το νέο Astra και φθηνότερο.
Τα τελευταία 18 χρόνια άλλαζα αυτοκίνητο κάθε 3 χρόνια (AVIS μακροχρόνια μίσθωση) με 40.000χλμ το χρόνο.Αναφέρω ότι το νέο Meriva είναι απλά εξαιρετικό σε όλα του,πάντα έχοντας υπόψη την κατηγορία που ανήκει ,τα χρήματα που κοστίζει τους ανθρώπους που απευθύνεται.Θόρυβος δεν ακούγεται ούτε από τον κινητήρα ούτε αεροδυναμικοί,ακόμη και με συνεχή ταχύτητα 170-190 χλμ/ώρα (Εγνατία οδός) και με αυτή την ταχύτητα επηρεάζεται ελάχιστα από πλάγιους ανέμους (Ίασμος) κάτι που το προηγούμενο μου Astra H 1.6T(180ps) το ψιλοφοβόμουν. Κανένας τριγμός,απολαυστικό στον αυτοκινητόδρομο,γρήγορο και ευέλικτο παντού.Νομίζω ότι αξίζει απόλυτα τον χαρακτήρα που του έχουν δώσει αν και δεν είναι μικρό αλλά μεσαίο πολυμορφικό.Επίσης εξαιρετική συμπεριφορά σε δρόμους φίδια ακόμη και αν το πιέσεις αλλά με το astra και τα 180 άλογα και το ESP ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΣ-χωρίς το ESP ακόμη καλύτερα.
Νομίζω ότι το hill holder δεν χρειάζεται (δεν το έχω) .Με το ηλεκτρικό χειρόφρενο φαντάζομαι ότι μπορείς να το αντικαταστήσεις,όσες φορές χρειάστηκε σε ανηφόρα να μη μου φύγει ,με το χειρόφρενο η δουλειά μου γινόταν άψογα.Δεν γνωρίζω αν το hill holder κάνει κάτι διαφορετικό αλλά πιστεύω ότι το χειρόφρενο είναι αρκετό.Επίσης το χειρόφρενο δεν μπορείς να το εμπλέξεις όταν κινείσαι.Ψεγάδι στο Meriva το προστατευτικό από τον ήλιο και το φως πάνω από τα όργανα (στροφόμετρο,ταχύμετρο,λοιπούς δείκτες)κουνιέται ελαφρά και δεν είναι αρκετά στιβαρό όπως το υπόλοιπο ταμπλό-μικρό το κακό.
Αυτά μέχρι και σήμερα,Sorry για το μακροσκελές
-
Καλωσόρισες στην παρέα και ενδεχομένως, λόγω εμπειρίας (και χιλιομέτρων) να είσαι ο πιο καλός μας σύμβουλος.
-
Σε σχέση με την κατανάλωση, αυτή τη στιγμή κάνω μια προσπάθεια να βρω πόσο ακριβώς καίει και το ποσοστό λάθους του οργάνου. Τα δύο πρώτα τεστ με... Με το όργανο να δείχνει μέση κατανάλωση 8,8 lt/100 χλμ, το δικό μου κομπιουτεράκι βγάζει 8,6 lt/100 χλμ! Συνεχίζω τις δοκιμές, καθώς είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση και κυρίως… το πρατήριο (διαφορά και ποιότητα βενζίνης, αλλά και το κατά πόσο είναι ακριβή τα λίτρα που μετράει η αντλία) και μετά από κάμποσες δοκιμές, ελπίζω να καταφέρω να σας πως πόση είναι η μέση κατανάλωση του δικού μου αυτοκινήτου (cosmo 140 ps).
-
Πάντως, αδελφέ μου, αμφιβάλλω για ταχύτητες 150 χλμ/ώρα με μόνο 8 lt/100 χλμ, αν και πολύ θα ήθελα να το δω να συμβαίνει.
-
Αμφιβάλλω επίσης για το εάν 200αρίζει. Μία φορά είχα την ευκαιρία να βγω σε «ανοιχτό» δρόμο μέχρι τώρα και μετά βίας μάλλον, έπιασε τα 190. Πάντως, προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου γιατί με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θέλω να μεταφέρω ασφαλώς την οικογένειά μου και όχι να παριστάνω τον πιλότο.
-
Εφόσον κάνεις πολλά χιλιόμετρα και εγώ πιστεύω πως θα έπρεπε να έχεις διαλέξεις το diesel 1.7. Το θεωρώ κορυφαίο «εργαλείο» στα πετρελαιοκίνητα ΙΧ!
-
Μιας και έφτασες ήδη τα 16.500 χλμ, έκανες το πρώτο σέρβις; Αν θέλεις πες μας εντυπώσεις και κόστος. Για να ξέρουμε και εμείς τι περιμένουμε.
*Τέλος, μία ακόμα ερώτηση. Έχεις ενεργοποιήσει ποτέ τον «αυτόματο» και το αυτοκίνητο να επιταχύνει μόνο του; Μου συνέβη μόλις την περασμένη Κυριακή και θέλω να το κοιτάξω. Λέω να περάσω μια βόλτα από την opel για να δω τι συμβαίνει. Σου έχει συμβεί επίσης, να κλείνεις το ανοικτό παράθυρο και αυτό να επιστρέφει και να σταματάει μισάνοικτο; Γιατί μου συνέβη και αυτό!
-
-
To 1o service είναι στα 30000 ή στο χρόνο μου είπαν εμένα στην παράδοση.
Η οθόνη πληροφοριών οδηγού πως είναι σε σας; Εννοώ η οθόνη που είναι ανάμεσα στο κοντερ και το στροφόμετρο. Σε μένα με cosmo 120 hp, είναι μια που δεν καταλαμβάνει όλη την επιφάνεια του πλαισίου της και επίσης τα σύμβολα και οι λειτουργίες της δε συμφωνούν με το προσπέκτους που μου έδωσαν το οποίο είναι τυπωμένο τον 1ο του 2011.
Συγκεκριμενα λείπουν ο 2ος μετρητής trip counter και το ψηφιακό ταχύμετρο όπως επίσης δεν είναι ολόκληρη dot matrix αλλά στο πάνω μέρος της έχει απλά φωτεινά σύμβολα.
Σε φίλο που είδα να έχει ένα edition αγορασμένο το περασμένο φθινόπωρο, είχε άλλου τύπου οθόνη που έπιανε όλη την επιφάνεια του πλαισίου, ήταν πλήρως dot matrix και η μεταφορά στα μενού γινόταν με μορφή αριθμημένης καρτέλας. Επίσης είχε το ψηφιακό κοντέρ και trip1, trip2.
Τι παίζει με τις οθόνες πληροφοριών οδηγού; βάζουν 2 τύπους; πως είναι δυνατόν το cosmo με παραλαβή Ιουνίου 11 να έχει υποδεέστερη του edition 2010?
Για την ώρα δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα στα παράθυρα ή στο cruise control. Έχω κάνει όμως μόνο 500 km. Με μέση κατανάλωση 10lt τα οποία όμως είναι όλα σε τέστ περίοδο. Η δύναμη του κινητήρα φαίνεται πάντως πάνω από τις 2000 στροφές.Το ηλεκτρικό χειρόφρενο είναι άψογο. Το έχουν μελετήσει πολύ καλά το θέμα.
Αυτό που δεν έχω μάθει καλά ή με μπερδεύει λίγο είναι το θέμα με τις πόρτες που κλειδώνουν αυτόματα στο ξεκίνημα. Ξεκινάω, σε 1 λεπτό σταματάω να 'μαζέψω' το συνοδηγό κι εκείνος δε μπορεί να ανοίξει την πόρτα από έξω για να μπει. Πρέπει να πατήσω το κουμπί εσωτερικού ξεκλειδώματος εγώ από μέσα. Ομοίως για να βάλω βενζίνη. Πρέπει να ξεκλειδώσω εγώ το πορτάκι με το εσωτερικό κουμπί.
Αν κάποιος θέλει να μείνει στο αυτοκίνητο με σβηστή μηχανή αλλά κλειδωμένες πόρτες από το κουμπί, έχει και το συναγερμό meta ενεργοποιημένο! Μόνο αν έχεις το κλειδί στη θέση on δεν ενεργοποιείται ο συναγερμός.
Επίσης κάτι που δε λένε στις εκθέσεις. Οι νικελ σπορ εξατμίσεις που μόνο αυτές φαίνονται στα προσπέκτους μπαίνουν μόνο στα μοντέλα βεζίνης 140hp και πετρελαίου 1,7. Στα υπόλοιπα μπαίνει μια απλή στριφτή προς τα κάτω όχι και η καλύτερη αισθητικά.
Ηλεκρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες λένε στις εκθέσεις ότι δεν έχει αλλά στα προσπέκτους το χειριστήριο έχει το σύμβολο σε κάποιες φωτογραφίες!
Τα μόνιμα ανοιχτά φώτα - φώτα ημέρας είναι κάτι που δεν έχω συνηθίσει και μου φαίνεται παράξενο.
Έχω το cd300 και ενώ περίμενα να έχω 2 ηχεία εμπρός και 2 πίσω διαπίστωσα μετά την παραλαβή ότι τα 4 ηχεία που λένε είναι 2 κανονικά εμπρός και 2 twetter πάλι εμπρός! Αλήθεια μόνο εγώ δεν το ξέρω αυτό;
Παίζω πάντως τα πάντα με το aux από το mp3 μου.
Ήθελα να πάρω το εργοστασιακό navigation. Με χάλασε όμως ή έλλειψη ελληνικής πλοήγησης, τα λατινικά γράμματα στις ονομασίες οδών και το 'κλειστό' σύστημα να βασίζεσαι μόνο στις ανανεώσεις της opel. Νομίζω με ένα παραδοσιακό εξωτερικό θα είναι καλύτερα τα πράγματα αν και ποτέ δε θα δέσει αισθητικά όπως το εργοστασιακό.
Με ενόχλησε επίσης ότι με τη flexfix σχάρα που έβαλα, δε μπορούσαν να μου βάλουν αισθητήρες παρκαρίσματος. Υποτίθεται ότι τέτοια θέματα έχουν λυθεί στην εποχή μας.
Τελικά κατέληξα να βάλω απο άλλους οι οποίοι έχουν κουμπάκι για απενεργοποίηση όταν χρησιμοποιείται η σχάρα.
Με το flexfix επίσης υποτίθεται ότι πρέπει να βάλεις και 3η πινακίδα σε είδικό πλαίσιο που αναδιπλώνεται αλλά έλα που το ελληνικό υπουργείο δίνει μόνο 2 για κάθε όχημα. Έτσι η αγορά μιας κόπιας από το εμπόριο είναι μονόδρομος αλλά όχι και απαραίτητο. Στο corsa και στο astra η ίδια πίσω πινακίδα έρχεται έξω. Πάντως το σύστημα είναι άπαιχτο. Εκτός από την 1η φορά σε 5 λεπτά έχεις στερεώσει άψογα 2 ποδήλατα.Τέλος διάβασα διαφορους νωρίτερα που έγραφαν ότι το αυτοκίνητο βασίζεται στο corsa. Καμία σχέση με την πραγματικότητα, αυτό συνέβαινε στο παλιό μοντέλο. Το συγκεκριμένο βασίζεται στο insignia και το astra τουλάχιστον έτσι το χαρακτηρίζουν σε όλα τα ξένα reviews στο internet. Για μένα είναι ξεκάθαρο από τους εσωτερικούς χώρους του, ότι πρόκειται για ανταγωνιστή του νέου c-max και του scenic.
-
Ο χρήστης MonteCristo έγραψε:
Καλωσόρισες στην παρέα και ενδεχομένως, λόγω εμπειρίας (και χιλιομέτρων) να είσαι ο πιο καλός μας σύμβουλος.-
Σε σχέση με την κατανάλωση, αυτή τη στιγμή κάνω μια προσπάθεια να βρω πόσο ακριβώς καίει και το ποσοστό λάθους του οργάνου. Τα δύο πρώτα τεστ με... Με το όργανο να δείχνει μέση κατανάλωση 8,8 lt/100 χλμ, το δικό μου κομπιουτεράκι βγάζει 8,6 lt/100 χλμ! Συνεχίζω τις δοκιμές, καθώς είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση και κυρίως… το πρατήριο (διαφορά και ποιότητα βενζίνης, αλλά και το κατά πόσο είναι ακριβή τα λίτρα που μετράει η αντλία) και μετά από κάμποσες δοκιμές, ελπίζω να καταφέρω να σας πως πόση είναι η μέση κατανάλωση του δικού μου αυτοκινήτου (cosmo 140 ps).
-
Πάντως, αδελφέ μου, αμφιβάλλω για ταχύτητες 150 χλμ/ώρα με μόνο 8 lt/100 χλμ, αν και πολύ θα ήθελα να το δω να συμβαίνει.
-
Αμφιβάλλω επίσης για το εάν 200αρίζει. Μία φορά είχα την ευκαιρία να βγω σε «ανοιχτό» δρόμο μέχρι τώρα και μετά βίας μάλλον, έπιασε τα 190. Πάντως, προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου γιατί με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θέλω να μεταφέρω ασφαλώς την οικογένειά μου και όχι να παριστάνω τον πιλότο.
-
Εφόσον κάνεις πολλά χιλιόμετρα και εγώ πιστεύω πως θα έπρεπε να έχεις διαλέξεις το diesel 1.7. Το θεωρώ κορυφαίο «εργαλείο» στα πετρελαιοκίνητα ΙΧ!
-
Μιας και έφτασες ήδη τα 16.500 χλμ, έκανες το πρώτο σέρβις; Αν θέλεις πες μας εντυπώσεις και κόστος. Για να ξέρουμε και εμείς τι περιμένουμε.
*Τέλος, μία ακόμα ερώτηση. Έχεις ενεργοποιήσει ποτέ τον «αυτόματο» και το αυτοκίνητο να επιταχύνει μόνο του; Μου συνέβη μόλις την περασμένη Κυριακή και θέλω να το κοιτάξω. Λέω να περάσω μια βόλτα από την opel για να δω τι συμβαίνει. Σου έχει συμβεί επίσης, να κλείνεις το ανοικτό παράθυρο και αυτό να επιστρέφει και να σταματάει μισάνοικτο; Γιατί μου συνέβη και αυτό!
Καλημέρα ,
Πρώτη αλλαγή λαδιών (σερβις στα 30,000) φίλτρου και γενικός έλεγχος κόστος 58 εορόπουλα(sinis).Μπορώ όμως να τους πηγαίνω τα δικά μου λάδια,φίλτρα και να πληρώνω την εργασία (δεν ρώτησα κόστος).
Στον αυτόματο μάλλον κάτι έκανες διαφορετικό,όσον αφορά το παράθυρο μου έχει συμβεί πολλές φορές αλλά δεν έχω δώσει σημασία,επίσης για να απενεργοποιηθεί ο συναγερμός πρέπει να πατήσεις δύο φορές το κουμπί ανοίγματος της πόρτας.
Φίλε nikgl όταν το έκλεισα δεν ξέρανε να μου πούνε εάν η εξάτμηση θα έχει την ανοξείδωτη πίπα στο τέλος το έψαξα και υπάρχει στο site accesories με κόστος 90ευρώ (Νοε 2010).
Ερώτηση : Στα νεότερα μοντέλα υπάρχουν Ελληνικά στις οθόνες ?? -
-
Όχι, αλλά απ'ότι μου είπε ο πωλητής τους έχει ενημερώσει η opel ότι θα μας κάνει τη χάρη και θα βάλει ενδεχομένως και εντός του 2011. Θα περαστεί σε όλα τα τελευταία μοντέλα opel ακόμα και με cd300 σε μελλοντικό service.
-
Η οθόνη πληροφοριών οδηγού πως είναι σε σας; Εννοώ η οθόνη που είναι ανάμεσα στο κοντερ και το στροφόμετρο. Σε μένα με cosmo 120 hp, είναι μια που δεν καταλαμβάνει όλη την επιφάνεια του πλαισίου της και επίσης τα σύμβολα και οι λειτουργίες της δε συμφωνούν με το προσπέκτους που μου έδωσαν το οποίο είναι τυπωμένο τον 1ο του 2011.
Συγκεκριμενα λείπουν ο 2ος μετρητής trip counter και το ψηφιακό ταχύμετρο όπως επίσης δεν είναι ολόκληρη dot matrix αλλά στο πάνω μέρος της έχει απλά φωτεινά σύμβολα.
Σε φίλο που είδα να έχει ένα edition αγορασμένο το περασμένο φθινόπωρο, είχε άλλου τύπου οθόνη που έπιανε όλη την επιφάνεια του πλαισίου, ήταν πλήρως dot matrix και η μεταφορά στα μενού γινόταν με μορφή αριθμημένης καρτέλας. Επίσης είχε το ψηφιακό κοντέρ και trip1, trip2.
Τι παίζει με τις οθόνες πληροφοριών οδηγού; βάζουν 2 τύπους; πως είναι δυνατόν το cosmo με παραλαβή Ιουνίου 11 να έχει υποδεέστερη του edition 2010?Φίλε nikgl, δεν έχω προσέξει την οθόνη πληροφοριών. Θα το κοιτάξω, τώρα που το είπες. Γενικά, καθώς περνούν τα χρόνια, διαπιστώνω πως έχω ένα πρόβλημα… Βαριέμαι πολύ να διαβάσω το μάνιουαλ και είναι πολλά αυτά που ανακαλύπτω μόνος μου. Αν και θα έπρεπε να το διαβάσω...
Αυτό που δεν έχω μάθει καλά ή με μπερδεύει λίγο είναι το θέμα με τις πόρτες που κλειδώνουν αυτόματα στο ξεκίνημα. Ξεκινάω, σε 1 λεπτό σταματάω να 'μαζέψω' το συνοδηγό κι εκείνος δε μπορεί να ανοίξει την πόρτα από έξω για να μπει. Πρέπει να πατήσω το κουμπί εσωτερικού ξεκλειδώματος εγώ από μέσα. Ομοίως για να βάλω βενζίνη. Πρέπει να ξεκλειδώσω εγώ το πορτάκι με το εσωτερικό κουμπί.
Αν κάποιος θέλει να μείνει στο αυτοκίνητο με σβηστή μηχανή αλλά κλειδωμένες πόρτες από το κουμπί, έχει και το συναγερμό meta ενεργοποιημένο! Μόνο αν έχεις το κλειδί στη θέση on δεν ενεργοποιείται ο συναγερμός.Έχεις απόλυτο δίκιο στο θέμα με τις πόρτες. Ωστόσο είναι κεφαλαιώδους σημασίας το κλείδωμα στις πόρτες του meriva. Με τις πίσω πόρτες να ανοίγουν ανάποδα, σκέψου με ένα πιθανό άνοιγμα της πόρτας εν κινήσει τι θα μπορούσε να συμβεί. Και πέραν τούτου, σκέψου να ξεκινάει το όχημα με την πίσω πόρτα ανοικτή, προτού ο επιβάτης μπει στο αυτοκίνητο. Σίγουρος τραυματισμός! Γι' αυτό έχει το κουμπάκι από μέσα. Πατάς και ανοίγει. Καλύτερα έτσι, παρά να ρισκάρεις...
Οι νικελ σπορ εξατμίσεις που μόνο αυτές φαίνονται στα προσπέκτους μπαίνουν μόνο στα μοντέλα βεζίνης 140hp και πετρελαίου 1,7. Στα υπόλοιπα μπαίνει μια απλή στριφτή προς τα κάτω όχι και η καλύτερη αισθητικά
Αν το πιστεύεις, η συγκεκριμένη λεπτομέρεια με απασχολούσε μία - δύο μέρες προτού παραλάβω το αυτοκίνητο. Και εκεί απο όπου πήρα εγώ το αυτοκίνητο δεν ήξεραν με ποια εξάτμιση θα μου έρθει. Τελικά, ήρθε με τη νικελωμένη εξάτμιση...
Έχω το cd300 και ενώ περίμενα να έχω 2 ηχεία εμπρός και 2 πίσω διαπίστωσα μετά την παραλαβή ότι τα 4 ηχεία που λένε είναι 2 κανονικά εμπρός και 2 twetter πάλι εμπρός! Αλήθεια μόνο εγώ δεν το ξέρω αυτό;
Ασφαλώς και δεν είσαι ο μόνος! Δεν το ξέρει κανένας. Εγώ, αγοράζοντας το sunroof pack πήρα το cd400. Διάβαζα στο προσπέκτους για έξι ηχεία και διαπίστωσα πως είναι τα 4 εμπρός (2 ηχεία και 2 τουίτερ) κια δύο πίσω. Οπότε, ναι, φαντάζομαι πως το cd 300 έχει μόνο τα μπροστινά
Τέλος διάβασα διαφορους νωρίτερα που έγραφαν ότι το αυτοκίνητο βασίζεται στο corsa. Καμία σχέση με την πραγματικότητα, αυτό συνέβαινε στο παλιό μοντέλο. Το συγκεκριμένο βασίζεται στο insignia και το astra τουλάχιστον έτσι το χαρακτηρίζουν σε όλα τα ξένα reviews στο internet. Για μένα είναι ξεκάθαρο από τους εσωτερικούς χώρους του, ότι πρόκειται για ανταγωνιστή του νέου c-max και του scenic.
Από έναν συγγενή μου που εργάζεται σε άλλη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αλλά έχει γνώσεις για τα αυτοκίνητα του ανταγωνισμού: Το νέο meriva είναι το πρώτο όχημα της opel που κατασκευάστηκε πάνω στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα της GM, στην οποία θα κατασκευάζεται το νέο zafira και ένα ακόμα μοντέλο της GM για την Αμερική. Σόρι, αλλά δεν θυμάμαι ποιό... Το σύστημα διεύθυνσης, τα ηλεκτρονικά μέρη και σχεδόν όλα τα άλλα, προέρχονται από το insignia (και φορέθηκαν και στο νέο astra).
Στον αυτόματο μάλλον κάτι έκανες διαφορετικό,όσον αφορά το παράθυρο μου έχει συμβεί πολλές φορές αλλά δεν έχω δώσει σημασία,επίσης για να απενεργοποιηθεί ο συναγερμός πρέπει να πατήσεις δύο φορές το κουμπί ανοίγματος της πόρτας.
Φίλε kehmemo, το ζήτημα με το παράθυρο που ενώ το κλείνω ξανανοίγει, λύθηκε από έναν κάτοχο insignia. Μου εξήγησε πως το αυτοκίνητο, με κάποιο τρόπο, διατηρεί στη μνήμη του, τα ανοιχτά ή μισάνοιχτα παράθυρα και πώς σε περίπτωση που κάποιος πατήσει το κουμπί για να τα κλείσει, αυτά επιστρέφουν στην πρότερη θέση τους. Ζήτημα ασφαλείας, μου είπε, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά και τους 'ξεχασιάρηδες' για να μην τους 'κλείσει' κανένα δάκτυλο. Μου είπε επίσης πως στο δικό του αυτοκίνητο, τα παράθυρα δεν ανεβαίνουν μέχρι τέλους, αν βρουν εμπόδιο και ξανακατεβαίνουν. Θα το δοκιμάσω... Μέχρι τώρα ήξερα πως αυτό συμβαίνει μόνο με το σκίαστρο της ηλιοροφής... Όσο για τον αυτόματο, παραμένει ανεξήγητο. Ίσως να είναι και άλλα που δεν ξέρουμε, αλλά πολύ φοβάμαι πως ούτε στο συνεργείο θα ξέρουν. Είναι νέο το αυτοκίνητο. Το παιδί που μου πέρασε τον συναγερμό, μου ανέφερε πως κάτω από τον λεβιέ ταχυητήτων γινόταν ο κακός χαμός από καλώδια και επαφές. 'Αδελφέ, έχασα τον μπούσουλα, πολύ μπέρδεμα...' μου είχε πει. Και ένας άλλος μου είπε πως το δικό μου αυτοκίνητο δεν παίρνει μπαγκαζιέρα οροφής, λόγω ηλιοροφής, αλλά ένας συνάδελφός του, λίγες μέρες αργότερα μου είπε 'να μου πεις ποιος μ.... στο είπε, αφού το αυτοκίνητό σου έχει βάσεις για μπαγκαζιέρα...'
-
...Και ένας άλλος μου είπε πως το δικό μου αυτοκίνητο δεν παίρνει μπαγκαζιέρα οροφής, λόγω ηλιοροφής, αλλά ένας συνάδελφός του, λίγες μέρες αργότερα μου είπε 'να μου πεις ποιος μ.... στο είπε, αφού το αυτοκίνητό σου έχει βάσεις για μπαγκαζιέρα...'
Αυτό στο βεβαιώνω κι εγώ που ψηνόμουνα να πάρω ηλιοροφή και το είχα ρωτήσει 100 φορές. Και βέβαια παίρνει μπαγκαζιέρα οροφής. Τελικά ο καθένας λέει ότι θέλει ...
Σχετικά με την κατανάλωση: χθες στην αττική οδό και σε επίπεδη διαδρομή με cruise control, 5η σχέση και ταχύτητα 120-130 είχα καταναλώσεις 4,5-6. Κυρίως όμως 5-5,3. Νομίζω πολύ καλά. Τώρα βέβαια παίζουν ρόλο και παράγοντες όπως ο αέρας και η χρήση του aircondition αλλά κάπου εκεί είμαστε στο 120hp νομίζω.
Η απορία μου με την οθόνη του trip control λύθηκε. Ρώτησα τον πωλητή ο οποίος μίλησε με τα κεντρικά GM Hellas όπου συνέβαινε το εξής κουφό. Στα αυτοκίνητα της έκθεσης είχαν όλα την οθόνη που έχω εγώ. Δηλαδή τη μικρή χωρίς το ψηφιακό κοντέρ. Σε insignia άλλα είχαν τη μικρή και άλλα τη μεγάλη. Υπάλληλος όμως της GM Hellas που χρησιμοποιεί meriva με navigation έχει τη μεγάλη οθόνη. Κοίταξαν λοιπόν στο σύστημα που περνάνε τις παραγγελίες και είδαν ότι μπαίνει ένας διαφορετικός κωδικός οθόνης trip control όταν μπαίνει το navigation. Κανείς δεν ξέρει τίποτα φυσικά! Το manual (1/2011)αναφέρει αποκλειστικά και μόνο τη μεγάλη οθόνη. Λες και όλοι παίρνουμε το navigation. Τι σχέση έχει τώρα η οθόνη του trip control με την οθόνη του navigation ένας θεός ξέρει.
Αυτό εδώέπρεπε να έχω σύμφωνα με το manual αλλά έχω αυτό (η φωτογραφία δεν είναι από το δικό μου)
Επίσης εδώ http://photo.netcarshow.com/Opel-Meriva_2011_photo_3c.jpg δείχνει καθαρά στα χειριστήρια των καθρεφτών τη δυνατότητα ηλεκτρικής αναδίπλωσης που απλά δεν υπάρχει σα δυνατότητα για να το παραγγείλεις.
Τέλος από εδώ http://www.opel-niedersachsen.de/mj2005.html#Modelljahr 2012 μπορεί να δει κανείς τις βελτιώσεις των μοντέλων opel μεταξύ των οποίων αναφέρεται και η αλλαγή της οθόνης trip control στα νεότερα μοντέλα meriva όπως επίσης και η δυνατότητα αισθητήρων παρκαρίσματος με σχάρα ποδηλάτων για παραγγελίες που θα δοθούν από φθινόπωρο.
Ακόμα θα δούμε στην αγορά τον κινητήρα αερίου.Και καταλήγω, μήπως θέλανε να βάλουν τη μεγαλύτερη οθόνη ώς στάνταρ στο 2011 (γιάυτο και το έβαλαν στο ελληνικό manual) αλλα δεν τους βγήκε χρονικά;
Το θέμα πάντως με τις διαφορετικές οθόνες συζητήθηκε και από τους γερμανούς με φωτογραφίες εδώ: http://www.motor-talk.de/forum/-die-drei-affen-im-display-t2949829.html
Άποψή μου πάντως είναι ότι ο πελάτης πρέπει να ξέρει όλες αυτές τις ιδιομορφίες:
πχ, τι είδους απόληξη εξάτμισης θα έχει το αυτοκίνητο, αν τα 4 ηχεία είναι πράγματι 4 και μοιράζονται και στους πίσω, αν θα έχει διαφορετική οθόνη πληροφοριών ανάλογα του infotainment (navigation κλπ)
διαφορετικά κάτι δε γίνεται σωστά εκ μέρους της εταιρείας. -
Σχετικά με την κατανάλωση: χθες στην αττική οδό και σε επίπεδη διαδρομή με cruise control, 5η σχέση και ταχύτητα 120-130 είχα καταναλώσεις 4,5-6. Κυρίως όμως 5-5,3. Νομίζω πολύ καλά. Τώρα βέβαια παίζουν ρόλο και παράγοντες όπως ο αέρας και η χρήση του aircondition αλλά κάπου εκεί είμαστε στο 120hp νομίζω.
Το βρίσκω εξαιρετικό! Και νομίζω πως για να είμαστε ειλικρινείς, αν στο μοντέλο με τα 120 άλογα η μέση κατανάλωση γυρνάει γύρω στο 7 και στο μοντέλο με τα 140 άλογα γύρω στο 9, μάλλον δεν θα πρέπει να παραπονιόμαστε. Επίσης, πιστεύω πως πραγματικά στοιχεία για την κατανάλωση του αυτοκινήτου θα μπορούμε να έχουμε μόνο όταν το αυτοκίνητο κάνει ένα πλήρες έτος, ώστε να έχουμε ξεπεράσει χειμώνες και κρύα, καλοκαίρια και καύσωνες, βοριάδες και νοτιάδες, βουνά και παραλίες. Μόνο τότε, ο καθένας από εμάς, ανάλογα με την χρήση του αυτοκινήτου και τον ατομικό τρόπο οδήγησης, θα μπορεί να βγάλει πραγματικά συμπεράσματα.
Σε ότι αφορά την οθόνη πληροφοριών, δεν το είχα ψάξει, αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως η δική μου οθόνη είναι η... ελληνική (της δεύτερης φωτογραφίας). Και φυσικά, μόνο που δεν θα σκάσω για την μία ή την άλλη οθόνη. Έτσι κι αλλιώς, το navi της opel δεν θα το αγόραζα ποτέ και με τίποτα, από την στιγμή που μου ήρθε πληροφορία από τη Γερμανία πως 'καλύτερα να μην το πάρω' και όχι μόνο για το ζήτημα της μη υποστήριξης της ελληνικής γλώσσας. (Μου είπαν επίσης να αποφύγω και τα πιο ακριβά συστήματα infotainment).
Το θέμα πάντως με τις διαφορετικές οθόνες συζητήθηκε και από τους γερμανούς με φωτογραφίες εδώ: http://www.motor-talk.de/forum/-die-dre ... 49829.html
Δυστυχώς, δεν μιλάω γερμανικά και δεν μπορώ να καταλάβω τι συζητούν οι Γερμανοί, ωστόσο αν και θα συμφωνήσω στο γενικό συμπέρασμα, ότι ο καταναλωτής θα πρέπει να είναι ενήμερος για κάθε λεπτομέρεια της αγοράς του, νομίζω πως αυτό είναι τελικά ακατόρθωτο. Και όχι μόνο για τα αυτοκίνητα. Πριν λίγο καιρό, ένα ποδήλατο του γιου μου ήθελα να αγοράσω από την Ιταλία και ο έμπορος εδώ στην Ελλάδα δεν ήξερε ούτε καν αν βγαίνει στις ίντσες που το ήθελα! Να σκεφτείς πως αρκετά πράγματα για το meriva, από το κατάστημα που το αγόρασα, οι πωλητές τα έμαθαν από μένα που τα είχα διαβάσει σε διάφορα σάϊτ του εξωτερικού (κυρίως βρετανικά).
Επί τη ευκαιρία, μιας και έρχεται σιγά - σιγά η περίοδος των διακοπών μου και θα χρειαστώ μια βάση ποδηλάτων, μήπως υπάρχει καμιά ιδέα, για μία καλή (και όσο γίνεται πιο οικονομική) βάση για το πορτ μπαγκάζ;
-
Καλημέρα ,
νομίζω ότι από τις καλύτερες προτάσεις για σχάρα έχει η THULE δεν είναι βέβαια και η φθηνότερη.Μπράβο για το ψάξιμο και ευχαριστώ όλους σας για τις χρήσιμες πληροφορίες .Όσον αφορά το αέριο το οποίο ψάχνω από τη μέρα που το παρήγγειλα Νοε10 μέσω της opel (Ελλάδα και Γερμανία ) ο αντιπρόσωπος στη Θεσσαλονίκη μου τηλεφώνησε την προηγούμενη βδομάδα προτείνοντας μου το σύστημα της OMVL με πνεύμονα διατηρώντας βέβαια όλες τις εγγυήσεις.Ο προβληματισμός μου είναι το γεγονός ότι τα εργοστασιακά θα ''φοράνε'' το σύστημα της vialle.Έχει ακούσει κανείς κάτι ? -
Θα συμφωνήσω με το φίλο kehmemo για τις THULE. Μάλιστα παρότι πήρα το flexfix που είναι για 2 ποδήλατα μεγάλα, οι οικογενειακές μου ανάγκες είναι για 2 μεγάλα και 1 μικρό για την ώρα μια και ο δευτερος γιος μου την περνάει ακόμα στα ριλαξ ενώ ο μεγαλύτερος δεν κρατιέται στη κυριολεξία! Ευτυχώς στο Σφακιανάκη μου έκαναν και πρόταση για σχάρα οροφής λόγω κάποιας συνεργασίας που έχουν με την Thule. Για βάσεις και σχάρα για ένα ποδήλατο μαζί με εγκατάσταση έβγαινε κοστούμι γύρω στα 400. Για 2ο ποδήλατο +200. Τιμές στο περίπου γιατί μετά από τον ενθουσιασμό μου για το αυτοκίνητο τις έχω ξεχάσει!
Πάντως υπάρχει και η οικονομική λύση που είχα για πολλά χρόνια στο παλιό μου αυτοκίνητο. Η noname σχάρα/κρεμάστρα για την πόρτα του πορτμπαγκαζ με τους 6 ιμάντες δεσίματος. Κόστος 40-70 ευρώ. Να προτιμήσεις αυτές που δένουν με αποστάτες τα ποδήλατα.
Γενικά είναι λίγο περοσσότερο μπελαλίδικη στο στήσιμο και λιγότερο εμφανίσιμη λύση, αλλά οικονομικότατη και σίγουρη για μικρές αποστάσεις.
Επίσης δεν είναι ασφαλής για κλοπή όπως η thule και σίγουρα σου κόβει την ορατητα στο πίσω τζάμι.
Όπως βλέπεις υπάρχουν λύσεις για όλους! -
Φίλε kehmemo, δεν έχω καμία ιδιαίτερη γνώση πάνω στην υγραεριοκίνηση και δεν θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου, αλλά λίγο παλαιότερα είχα ακούσει πως το σύστημα της OMVL είναι με προδιαγραφές Euro 4. Δεν ξέρω αν ισχύει. Ξέρω όμως πως ενώ σε κάποια μοντέλα παλαιότερα, η Vialle, είχε συνεργαστεί με την Opel, σε ό,τι αφορά τα νεότερα μοντέλα που κυκλοφορούν σε Γερμανία και αλλού, η Vialle δεν έχει πάρει παραγγελίες από την Opel. Όλα αυτά στα μεταφέρω με επιφύλαξη και με την γνώση ενός σχεδόν αδαούς πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Θα σου πρότεινα πάντως να μην βιάζεσαι. Αυτή η ιστορία με το αέριο είναι παλιά και κατά τη γνώμη μου, αποτυχημένη. Γιατί να πιάσει τώρα, μόνο και μόνο λόγω της τιμής της βενζίνης; Μήπως σε δύο - τρία χρόνια, θα μιλάμε για 'μετανοημένους υγραεριάκηδες'; Έχοντας ρίξει μια ματιά στην υγραεριοκίνηση στο εξωτερικό, λένε
πως η Αυστραλία θεωρείται 'βασίλειο' του συγκεκριμένου καυσίμου, με ... 1 στα 40 αυτοκίνητα! Δεν μοιάζει μικρό το ποσοστό για το... 'βασίλειο'; Δηλαδή, στις χώρες της Ευρώπης, όπου τα ποσοστά είναι 1 στα 100 έχουν πιαστεί κορόϊδα; Δεν ξέρω τι να πω... Σκέψου, ψάξε και αποφάσισε!Υ.Γ. Σε ό,τι αφορά τη σχάρα ποδηλάτου, αν κατάλαβα καλά μου προτείνετε όλοι σχάρα της THULE. Πιο ακριβή μεν, αλλά πιο καλή. Φίλε, nikgl, αυτή της THULE δένει διαφορετικά στο αυτοκίνητο και όχι με ιμάντες, όπως η 'κρεμάστρα' που ανέφερες; Να βρω με αποστάτες, ενοείς να μην δένουν τα ποδήλατα με ιμάντες / γορδόνια; Και εν πάση περιπτώσει, επειδή την σχάρα θέλω να τη χρησιμοποιήσω μία φορά σε λίγο καιρό που θα φύγω για διακοπές και άλλη μία όταν θα επιστρέψω (συνολικά δεν θα τη χρησιμοποιώ πάνω από 1-2 φορές τον χρόνο), τι θα μου πρότεινες ως πιο έμπειρος, λάτρης της ποδηλασίας (όπως έχω καταλάβει), αλλά και γνώστης του meriva;
-
Δεν ξέρω αν σε πρόλαβα. Απαντώ καθυστερημένα λόγω απουσίας. Αυτή της Thule έχει κάποιο βραχίονα που ασφαλίζει/στερεώνει τα ποδήλατα στην οροφή και κλειδώνει. Όσο για τις κρεμάστρες αυτές που σου προτείνω δεν έχουν ιμάντες αλλά κάποια κλιπς που κρατάνε τα ποδήλατα σε κάποια απόσταση ασφαλείας ώστε να μην έχεις χτυπήματα και τριβές μεταξύ τους. Ζυγίζεις τιμές και αποφασίζεις. Σκέψου και τι ποδήλατα μεταφέρεις. Άλλο να μεταφέρεις ποδήλατο των 400 ευρώ που θες να το κρατήσεις χρόνια και άλλο το ποδήλατο ενός 3χρονου που έχει διάρκεια χρήσης περιορισμένη και θα φάει άπειρες 'σούπες' και χτυπήματα σε χρόνο μηδέν. Βέβαια ο 3χρονος θα γίνει κάποτε 13χρονος και οι ανάγκες του θα αλλάξουν αλλά μέχρι τότε βλέπουμε.
Η δική μου επιλογή να βάλω flexfix ήταν κυρίως για τις δικές μου ανάγκες και της γυναίκας μου. Τι γονιός εεε;;; Για την ώρα βέβαια... -
Πάνω στρην ώρα με πρόλαβες. Αύριο πάω να κοιτάξω για βάση...
-
Καλησπέρα σε όλους.
Σκεπτομαι σοβαρά να προχωρήσω σε αγορά του meriva. Εν αναμονή της άρσης απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης στην Αθήνα, εξετάζω την απόκτηση του με κινητήρα diesel. Με ενδιαφέρουν δύο εκδόσεις. 1.3 / 95Hp και 1.7 / 130Hp. Επειδή με ενδιαφέρει πρωτίστως η χαμηλή κατανάλωση και με δεδομένη την υψηλή τιμή απόκτησης του 1.7, καταλήγω στον 1.3.
Είμαι οικογενειάρχης , κινούμε συντηρητικά και οικονομικά με το αυτοκίνητο. Δεν έχω εμπειρεία απο diesel.
Όμως ανησυχώ μήπως το 1.3 είναι πολύ αδύναμο για τα κιλά του οχήματος.
Έχει κανείς εμπειρεία απο τον συγκεκριμένο κινητήρα ? Ανεξαρτήτως εμπειρείας, ποιά είναι η άποψη σας ?
Opel Meriva 2010