-
Εγώ από την άλλη δε μπορώ να μην προτείνω για άλλη μια φορά το δικό μου... Clio 1.2turbo. Το παίρνεις με 15000, έχει τα πάντα, έχει 100 άλογα και ροπή 1.6 και πάει υπεράνετα. Θα σου έλεγα να το σκεφτείς... Εγώ που ήμουν φανατικός γιαπωνεζόφιλος, και δεν πήγαινα με τίποτα τα γαλλικά, και τώρα έχω το Clio εδώ και 3 μήνες και έχω ξετρελαθεί...
-
Mazda 2 1,5 πόσο να κοστίζει, τελικά; Για δες το. Το θεωρώ ένα από τα καλύτερα μικρά ατμοσφαιρικά (μην πω το κορυφαίο), με τη δύναμη που δε διαθέτουν οι υπόλοιπες εκδόσεις, & τα γνωστά λοιπά πλεονεκτήματα του εν λόγω μοντέλου.
Εξίσου καλή επιλογή & το Clio 1,2 TCE 100PS, αν & υπάρχουν αυτή την περίοδο προβλήματα με την κεντρική αντιπροσωπεία... -
Ο χρήστης Αλέφαντος έγραψε:
Mazda 2 1,5 πόσο να κοστίζει, τελικά; Για δες το. Το θεωρώ ένα από τα καλύτερα μικρά ατμοσφαιρικά (μην πω το κορυφαίο), με τη δύναμη που δε διαθέτουν οι υπόλοιπες εκδόσεις, & τα γνωστά λοιπά πλεονεκτήματα του εν λόγω μοντέλου.
Εξίσου καλή επιλογή & το Clio 1,2 TCE 100PS, αν & υπάρχουν αυτή την περίοδο προβλήματα με την κεντρική αντιπροσωπεία...Εχω αρχισει και γερνω προς το mazda τελικα φιλε μου,και μαλιστα εχω αρχισει και σκεφτομαι και αυτη τη λυση.βγαινει περιπου 1000 ευρω παραπανω με το ιδιο πακετο εξοπλισμου!(exclusive sap).
-
φίλε Ηλία,
απο τα αυτοκίνητα που ανέφερες θα ήμουν ανάμεσα στο Mazda 2 και στο Yaris 1.3.
Ειδικά για το Yaris,εδώ και 1 μήνα το οδηγώ και είμαι αρκετά ευχαριστημένος,σε σχέση και με το προηγούμενο Yaris.
Πιο σταθερό,πιο καλοκατασκευασμένο και τιμόνι με μεταβλητή υποβοήθηση.Εσωτερικά,το θεωρώ πολύ όμορφο και δυνητικά όμορφο εξωτερικά (ιδιαίτερα στο λευκό και με την 5κτινη είναι ωραίο).
Πιο ωραίο αισθητικά το Mazda 2 και με πολύ καλές κριτικές.Εμένα δεν μου άρεσε τόσο το εσωτερικό του.
Επιβεβαιώνω για τα service της Toyota (Yaris 1.3 '03). 120ευρώ στοιχίζουν αλλαγή λαδιών φίλτρα κλπα.
+1 για diesel.Ακούγεται ιδιαίτερα καλό 90 άλογα και 20 kgm ροπής με πρπου 6 λίτρα/100 χλμ.
-
Αξίζει & με το παραπάνω τη μικρή αυτή διαφορά τιμής, σε σχέση με το 1.3. Εξαιρετική επιλογή!
-
Ο χρήστης Αλέφαντος έγραψε:
Αξίζει & με το παραπάνω τη μικρή αυτή διαφορά τιμής, σε σχέση με το 1.3. Εξαιρετική επιλογή!Δεν ξερω,δεν εχω παρει την τελικη μου αποφαση.Πηγα και ειδα και το clio 1.2 tce rip curl,ωραιο αυτοκινητο δεν μπορω να πω,θα παω να του κανω ενα test drive και θα δω αν μπορω να κανω και ενα test drive το 2 αλλα το 1.5.thanks παντως
-
Ο χρήστης iliasmast έγραψε:
Προτιμω κατι σε ιαπωνικο ή γερμανικο!Αφου θες Γερμανικο τοτε θα πρεπει να ξερεις οτι Opel=General Motors.
Δεν ειναι και οτι πιο Γερμανικο μπορεις να αγορασεις.
Επι του θεματος τωρα μαλλον το Μazda απο αυτα που λες.
Το Υaris ειναι πολυ υπερεκτιμημενο και η ποιοτητα κατασκευης κατω του μετριου. Ειδικα τα πλαστικα ειναι πολυ 'φθηνιαρικα'.
Το Corsa ειναι υπερβολικα βαρυ και δυσκινητο και εχει αναιμικες επιδοσεις.
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
+1 για diesel.Ακούγεται ιδιαίτερα καλό 90 άλογα και 20 kgm ροπής με πρπου 6 λίτρα/100 χλμ.
Όταν το Yaris D-4D καίει 6λίτρα/100χμ, τότε καίει υπερβολικά... Στα 5 ίσως και κάτι λιγότερο θα το έλεγα...
Τέσπα, για εμένα το Opel είναι εκτός (1200+κιλά + 90ίπποι = τάφος + αυξημένη κατανάλωση), άρα μεταξύ των δύο Γιαπωνέζων θα ήμουν... Για το Clio δεν έχω άποψη, αλλά μόνο όταν άκουσα έναν φίλο που έδωσε 450 ευρώ περίπου για το σέρβις των 60Κ χλμ έπαθα... (αυτός να δείτε τι έπαθε... )
-
Ο χρήστης Rivers έγραψε:
Προτιμω κατι σε ιαπωνικο ή γερμανικο!
Αφου θες Γερμανικο τοτε θα πρεπει να ξερεις οτι Opel=General Motors.
Το Υaris ειναι πολυ υπερεκτιμημενο και η ποιοτητα κατασκευης κατω του μετριου. Ειδικα τα πλαστικα ειναι πολυ 'φθηνιαρικα'.
Τι σχέση έχει ότι η Οπελ είναι εταιρεία του ομίλου GM ; Το αμάξι είναι Γερμανικό , φτιάχνεται από Γερμανική εταιρεία σε εργοστάσια στην Ευρώπη και η εταιρεία έχει την έδρα της στην Γερμανία.
αν κρίνω από τα Αστρα , το μεγάλο σέρβις της διετίας κοστίζει περί τα 220 ενώ η ετήσια αλλαγή λαδιών και οι τυπικοί ετήσιοι έλεγχοι κοστίζουν μαζί περίπου 80 με 90 ευρώ.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Τι σχέση έχει ότι η Οπελ είναι εταιρεία του ομίλου GM ; Το αμάξι είναι Γερμανικό , φτιάχνεται από Γερμανική εταιρεία σε εργοστάσια στην Ευρώπη και η εταιρεία έχει την έδρα της στην Γερμανία.
Και η Hyundai Εurope (θυγατρικη της Hyundai) εχει εδρα την Γερμανια...
Ολα τα Opel φτιαχνονται στην Ευρωπη (εκτος Antara που φτιαχνεται στην Koρεα μαζι με το Chevrolet Captiva) αλλα οι μεθοδοι παραγωγης και τα μηχανικα μερη ειναι General Motors.
Ενα μοντελο που εμεις ξερουμε ως Opel στην Αυστραλια μπορει να κατασκευαζεται απο την Holden , στην Αμερικη απο την Saturn , ενω στην Αγγλια λεγεται Vauxhall.
Δηλαδη η Opel μονο κατ' ονομα ειναι Γερμανικη εταιρεια.
-
Renault Clio rules!
-
εγω γενικα ειμαι της ιαπωνικης σχολης αλλα και το corsa ειναι μια πολυ καλη επιλογη..
Αλλα με 13200 παιρνεις kia ceed 1.4 109hp με παρα πολυ καλο εξοπλισμο και μικρομεσαιο..
το mazda 2 θα ηταν και η δικια μου επιλογη.. -
Ο χρήστης Rivers έγραψε:
Προτιμω κατι σε ιαπωνικο ή γερμανικο!
Αφου θες Γερμανικο τοτε θα πρεπει να ξερεις οτι Opel=General Motors.
Και Mazda = Ford φιλε μου αλλα δεν μπορω να καταλαβω που κολλας?
Δεν καταλαβα ειναι κατι το υποτιμητικο να ειναι ενα αμαξι Ford ή GM?
Θα τρελλαθουμε? -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Όταν το Yaris D-4D καίει 6λίτρα/100χμ, τότε καίει υπερβολικά... Στα 5 ίσως και κάτι λιγότερο θα το έλεγα...
Μιλώ για 6 λίτρα (μπορεί και 5,ανάλογα και το πως οδηγεί κανείς) για μέσα στην πόλη.Όταν αντίστοιχο 1300άρη μπορεί να φτάσει τα 8-8.5 καταλαβαίνεις τα οφέλη...
-
Ο χρήστης mak25 έγραψε:
Αλλα με 13200 παιρνεις kia ceed 1.4 109hp με παρα πολυ καλο εξοπλισμο και μικρομεσαιo
Παιδια αυτο που δεν ανεφερα και ισως ειναι λαθος μου,ειναι οτι το αυτοκινητο θα το οδηγαει-κυριως-η γυναικα μου,γι'αυτο και εχω παει σε αυτην την κατηγορια(εως 4 μετρα).Ξερω οτι παιρνεις αρκετα αξιολογα αυτοκινητα σε αυτα τα λεφτα αλλα με περιοριζει το μεγεθος!
-
colt 1.3 reload 13.500 euro
-
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
Και Mazda = Ford φιλε μου αλλα δεν μπορω να καταλαβω που κολλας?
Δεν καταλαβα ειναι κατι το υποτιμητικο να ειναι ενα αμαξι Ford ή GM?
Θα τρελλαθουμε?Δεν ειπα οτι ειναι υποτιμητικο απλως δεν ειναι κακο να γνωριζουμε οτι η Opel ειναι μια εταιρεια που δεν ειναι και τοσο Γερμανικη οπως για παραδειγμα δεν ειναι Γερμανικο το νεο Saturn Vue (=Opel Antara):
Τα Mazda εχουν το δικο τους ξεχωριστο χαρακτηρα οπως και τα Volvo και δεν ειναι απλα καποια Ford με αλλο σημα.
-
Ναι βεβαια,ξεχωριστο χαρακτηρα: Τα Volvo δεν στριβουν σαν Ford και τα Mazda δεν εχουν την κυλιση και την ποιοτητα των Ford. Ετσι διαφοροποιουνται.
-
Απο τις επιλογές σου η πιο ''στάνταρ'' είναι το Yaris.
Εγώ θα προτιμούσα το mazda 2 λόγω εμφάνισης και συμπεριφοράς.Και φυσικά
το fiat g.punto με τον t-jet και τα 120 άλογα.
Στις 16.000 θα έχει και καλά extra... -
κοιτα τα clio, μπορεί να τα δίνουν και με προσφορά λόγω της κατάστασης στην αντιπροσωπεία, συν το οτι είναι απίστευτο αυτοκίνητο για την κατηγορία του
Aγορα νεου αυτοκινητου!