-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Εχουν αλλάξει , έχουν γίνει καλύτερα αλλά όταν σου βγει το όνομα δύσκολα ξαναποκτάς κύρος!
Κοιτάς δηλαδή κάτι με κύρος?
Mε κύρος ... όχι αλλά δίνω μεγάλη σημασία στο προφίλ της εταιρείας!
Μερικά ονόματα έχουν χαραχτει ανεξίτηλα στα μαύρα κατάστιχα και μόνο το όνομα... ξυπνάει συνειρμούς !!!
Επίσης δεν γουστάρω μερικές εταιρείες όπως η νταιχάτσου η οποία βγάζει καλά αυτοκίνητα ΄΄χτυπάει΄΄ όμως τα ανταλλακτικά , είναι πιο ακριβή από bmv kai mercedes! -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εγώ γιατί έχω την αίσθηση οτι τα μεγάλα & πολυτελή SUV δεν έχουν ιδιαίτερες εκτός δρόμου δυνατότητες;
Κάλα την έχεις. Ειναι γιατί αυτή η πουτ@να η βαρύτητα δεν κάνει καλό σε τίποτα...
To Land Cruiser ελαφρύ είναι? ή το Hummer H3 ?
Βάζεις στοίχημα ότι αν ήταν κάνα τόνο ελαφρύτερα, θα ήταν ακόμη καλύτερα?
Δεν τα βρίσκω βαριά.Πόσο βαρύτερα από μία Brera είναι? 200-300 κιλά...?
Hummer H3 2.130 kg
Landcruiser 5.7L V8 2.580 kg
Cayenne turbo 2.355 kg
Brera 3.2 V6 1.630 kg
Brera 2.2 JTS 1.470 kg -
To LandCruiser 4.0 ζυγίζει 1985 κιλά και το 100άρι 4.7 ζυγίζει 2260 κιλά.
Υπάρχει 5.7;
-
Αν θες αξιοπιστία, Daihatsu.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
To LandCruiser 4.0 ζυγίζει 1985 κιλά και το 100άρι 4.7 ζυγίζει 2260 κιλά.Υπάρχει 5.7;
ναι από ότι βλέπω στις ΗΠΑ....
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Δεν θα το πάρω και αύριο! Δεν βιάζομαι! Με βοηθήσατε πολύ , δεν το΄ξερα αυτό το αμάξι!
Το τέριος είναι ακριβό και έχει πανάκριβα ανταλλακτικά! Εξάλλου δεν το θέλω για την πόλη να είναι μικρό και μαιτζέβελο! Τα δίλιτρα μου την δίνουν .... πολλά κυβικά για την ελλάδα και για δρόμους και για την οικονομική μας κατάσταση!
Σε κανά 2 χρονάκια που θα ομαλοποιηθεί η αγορά , θα βγούν και άλλα και.... βλέπουμε!!!!!Λές ότι:
- το Terios είναι γενικά ακριβό (δίκιο έχεις εδώ μάλλον, εσύ ξέρεις καλύτερα),
- θεωρείς ακριβό και το Tiguan ή το νέο Terios,
- θεωρείς τα δίλιτρα (που είναι τα περισσότερα της κατηγορίας) ακατάλληλα,
- θεωρείς τα KIA, Hyundai Κλπ δευτεροκλασσάτα...
Και παρόλα αυτά σκοπεύεις να πάρεις αυτοκίνητο σε 2 χρόνια (+ βλέπουμε) ;;;;;;
-
Δεν θα το πάρω και αύριο! Δεν βιάζομαι! Με βοηθήσατε πολύ , δεν το΄ξερα αυτό το αμάξι!
Το τέριος είναι ακριβό και έχει πανάκριβα ανταλλακτικά! Εξάλλου δεν το θέλω για την πόλη να είναι μικρό και μαιτζέβελο! Τα δίλιτρα μου την δίνουν .... πολλά κυβικά για την ελλάδα και για δρόμους και για την οικονομική μας κατάσταση!
Σε κανά 2 χρονάκια που θα ομαλοποιηθεί η αγορά , θα βγούν και άλλα και.... βλέπουμε!!!!!Λές ότι:
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Λές ότι:- το Terios είναι γενικά ακριβό (δίκιο έχεις εδώ μάλλον, εσύ ξέρεις καλύτερα),
Απλώς είναι απο το μελλοντικό κοινό που θα επιλέξει τα μικρά Suv και Crossover, 1600 ή 1800 κυβικών με δυνατότητες και εκτός δρόμου.
-
Και πάλι, για μικρότερο από διλιτρο κινητήρα ουσιαστικό κοινό υπάρχει μόνο σε αγορές με αλλοπρόσαλη φορολογία (όπως η Ελλάδα).
Και όχι οτι δεν υπάρχουν μοντέλα που δεν θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτό το ρόλο και τώρα (π.χ. SX4/Sedici, Quasquai, CrossPolo, Octavia 4x4 κλπ), οπότε; -
Ευτυχώς που υπάρχουν και τα 'δευτεροκλασσάτα' αυτοκινητάκια και μπορούμε να τα αγοράσουμε άμεσα χωρίς να περιμένουμε 2 και 3 χρονάκια για να δούμε τελικά αν και θα 'ομαλοποιηθεί η αγορά , θα βγούν και άλλα και.... βλέπουμε!!!!!'...
Από την άλλη η λέξη 'δευτεροκλασσάτα'! καλή φάση!
Δηλ. θα υπάρξουν και πρωτοκλασσάτα φθηνά SUV;
Και με 1600 κυβικά;
Ποιος 'τρελός' πρωτοκλασσάτος* θα βγάλει τέτοιο SUV;
Εκτός αν είναι Ελληνάρας κατασκευαστής...- Αλήθεια ποιοι είναι οι 'πρωτοκλασσάτοι κατασκευαστές' που έχουν πραγματική εμπειρία στα 4x4 και στα SUV;;;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
E βέβαια , με τον παρά μου και την κυρά μου ! Θα πάρω αυτό που θέλω και αυτό που χρειάζομαι όχι αυτό που θέλουν να μου πουλήσουν οι εταιρείες!
Εδώ δεν έχουμε να φάμε που λέει ο λόγος και ολοι παίρνουν δίλιτρα για να τους τα κατάσχέσει μετά η τράπεζα! Θα πάρω αν βγεί που θα βγεί 4χ4 1600 με 1800 κυβικά γύρω στα 4 μέτρα , 4πορτο με 19 εως 20.000 ευρώ φουλ έξτρα! -
E βέβαια , με τον παρά μου και την κυρά μου ! Θα πάρω αυτό που θέλω και αυτό που χρειάζομαι όχι αυτό που θέλουν να μου πουλήσουν οι εταιρείες!
Εδώ δεν έχουμε να φάμε που λέει ο λόγος και ολοι παίρνουν δίλιτρα για να τους τα κατάσχέσει μετά η τράπεζα! Θα πάρω αν βγεί που θα βγεί 4χ4 1600 με 1800 κυβικά γύρω στα 4 μέτρα , 4πορτο με 19 εως 20.000 ευρώ φουλ έξτρα!Kαι το σταχτοδοχείο στον βασικό εξοπλισμό.
Συγνώμη δηλαδή αλλά τί ακριβώς εξυπηρετεί μια συζήτηση για κάποια αγορά που σχεδιάζεις να κάνεις σε 2+ χρόνια και ειδικότερα για ένα αυτοκίνητο που το φαντάζεσαι και θέλεις να είναι έτσι όπως το περιγράφεις αλλά από ότι φαίνεται ΔΕΝ έχει φτιαχθεί ακόμα;;;;
-
double post...
-
....Θα πάρω αυτό που θέλω και αυτό που χρειάζομαι όχι αυτό που θέλουν να μου πουλήσουν οι εταιρείες!
Εδώ δεν έχουμε να φάμε που λέει ο λόγος και ολοι παίρνουν δίλιτρα για να τους τα κατάσχέσει μετά η τράπεζα! Θα πάρω αν βγεί που θα βγεί 4χ4 1600 με 1800 κυβικά γύρω στα 4 μέτρα , 4πορτο με 19 εως 20.000 ευρώ φουλ έξτρα!Μη φας έχουμε γλάρο.... Δεν μπορεί να πάρεις αυτό που θέλεις αν δεν το φτιάχνουν οι εταιρείες.... Κι εγώ θα ήθελα ένα τετρακίνητο (3 διαφορικά παρακαλώ, τα 2 να κλειδώνουν), ψηλό από κάτω, χαμηλό από πάνω (χαμηλό κέντρο βάρους), με έναν 1800 πχ της VAG και DSG, με ηλεκτρική ανοιγόμενη οροφή (μαλακή). Μέχρι τώρα μόνο σε πρωτότυπα κάτι πάει να γίνει (Daewoo, BMW κα) αλλά αν περίμενα θα πήγαινα πεζός!
Τα περί κατάσχεσης συμβαίνουν είτε σε Matiz είτε σε Cayenne αν έχεις υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές σου οπότε δεν δίνω σημασία στην καταστροφολογία σου, μην έχεις τόσο κόλλημα με τον κυβισμό, δεν φταίει αυτός για τις κατασχέσεις. Και υπάρχουν και τα κορεάτικα δίλιτρα που μάλλον θα σου έρθουν πιο φτηνά από τα 1400άρια εκ Γερμανίας (εννοώ συνολικά σε χρήση= αγορά, φόροι, ασφάλεια, σέρβις, κατανάλωση, αξιοπιστία).
Μακάρι να βγει αυτό που περιμένεις, δεν είσαι μόνος σου όλοι το θέλουν και όλοι θα το αγοράσουν, κορόιδα είναι να πληρώνουν περισσότερα?? Έχεις όμως απολύτως καμία ένδειξη ότι θα βγει κάτι τέτοιο? Ευρωπαϊκό (δηλαδή Ford, Opel) άντε να κάνει λίγο λιγότερο από το premium Tiguan. Δηλαδή όχι 27 αλλά 24. Οι γάλλοι έχουν μείνει πίσω και ιταλοί μάλλον βολεύονται με το Panda και Sedici. Φοβάμαι ότι όποιος γιαπωνέζος βγάλει κάτι δεν έχει λόγο να είναι φτηνότερο από τα υπάρχοντα Terios. To οποίο είναι στο σωστό μέγεθος που θέλεις, όλα τα άλλα είναι σφώς μεγαλύτερα και βαρύτερα.
Το Urban Cruiser της Toyota δεν νομίζω να φτάσει όσο χαμηλά θέλεις σε τιμή και μάλλον φέρνει αρκετά σε SX4-Sedici που δεν φαίνεται να σε ικανοποιούν.
Η πιθανότητα για νέο λίγο μεγαλύτερο 5ποστο Jimny υπάρχει και ίσως να είναι λίγο φτηνότερο από το Terios ή στα ίδια και με το σωστό μέγεθος.
Επίσης το νέο Lada Niva ίσως να σε καλύπτει, το οποίο το έχω δει (κυκλοφορεί ;ένα ασημί στην περιοχή με βουλγαρικές πινακίδες) αλλά υστερεί σε αίσθηση ποιότητας, αισθητική, κύλιση στο δρόμο και το πιο βασικό δεν το φέρνουν ακόμα στην Ελλάδα (υποιτίθεται ότι για την ΕΕ θα είχε τον 1800 της Opel).
Συμπέρασμα: αφού δεν βιάζεσαι περιμένεις για το επόμενο Jimny και το επόμενο Niva.
Αν δεν σου κάνουν τα ξαναλέμε τότε. Ή παίρνεις μεταχειρισμένο Honda HRV ή Suzuki GVitara 1,6. Και φτηνότερα από τα καινούργια και με λιγότερη απαξίωση.... γιατί δεν τα έχουμε για πέταμα τα λεφτά να παίρνουμε καινούργια! -
Επειδή αναφέρει για μήκος 4μ ίσως το corsa suv που λέγεται ότι ετοιμάζεται να είναι πιο κοντά σε αυτά που ζητάει ο φίλος.
-
παιδιά θα βγούν αμάξια σαν και αυτό που θέλω όπως πριν 11 χρόνια που βγήκε αυτό το τέριος που έχω ήταν αυτό που ζήταγα! 4πόρτο , 4χ4 , με 5.000.000 δρχ τότε!
dpolal συζήτηση κάνουμε , καιαπό την συζήτηση πάντα βγαίνει κάτι καλό!
Δεν πρέπει να βιαζόμαστε και να παίρνουμε ''γουρούνι΄΄ στο σακί! -
παιδιά θα βγούν αμάξια σαν και αυτό που θέλω όπως πριν 11 χρόνια που βγήκε αυτό το τέριος που έχω ήταν αυτό που ζήταγα! 4πόρτο , 4χ4 , με 5.000.000 δρχ τότε!Αυτοκίνητα τέτοια φίλε μου είναι πιθανό να βγουν και μακάρι.
Αλλά δεν θα κοστίζουν 5.000.000 δραχμές δηλ. 14700euro.Το αντίστοιχο Terios σήμερα έχει πάνω από 18.000 και πάνω.
Το ποιο πιθανόν είναι με τις εργοστασιακές αυξήσεις σε 2-3 χρόνια και αυτό να ξεπεράσει τις 20.000euro.Οπως καταλαβαίνεις με τον τρόπο της η αγορά μεταφέρει τις τιμές των SUV 4x4 πολύ πάνω από τα 20000euro.
Μόνο με κάποια σφήνα από κατασκευαστή τύπου Kορεάτη θα μπορούσαν να πέσουν οι τιμές.
Δηλ. αν η Hyundai/Kia/Daewoo(Chevy) βγάλουν κάποιο SUV 4x4 τύπου Terios με κινητήρα στα 1400/1600 κυβικά, μόνο τότε θα υπάρξει πραγματικός ανταγωνισμός ο οποίος θα υποχρέωνε και τους υπολοίπους να ρίξουν τις τιμές.
Εκ'των πραγμάτων ένα τέτοιο SUV 4x4 από Hyundai/Kia/Daewoo(Chevy) θα κόστιζε περίπου στα 15000 με 17000 euro. Ετσι θα υπήρχε και τάση από τους υπολοίπους να κατεβάσουν τιμές.
Αυτά
-
Αυτό είναι μια καλή προοπτική όντως! Ενα μικρότερο SUVλάκι από τους κορεάτες, θα πήγαινε εξαιρετικά στην αγορά, αν έπαιζε φυσικά κάτω από 20Κ, γιατί μετά...καληνύχτα!
Την τεχνογνωσία την έχουν, τα μηχανικά μέρη βρίσκονται στο ράφι, είναι ζήτημα απόφασης. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τα Tuscon/Sportage θα μεγαλώσουν κατά τι , για να μην κανιβαλιστούν από το μικρό.
Πάντως, πάλι θα ήταν 4x4 τύπου Panda ή Sedici, παρά ...Jimny , κι αυτό είναι το λογικό και το χρήσιμο στους πολλούς!
-
Πόσο λέτε να τιμολογήσουν το Toyota Urban Cruiser ? Βέβαια δεν ξέρουμε ακόμα τι κινητήρα θα χρησιμοποιήσουν - μόνο το μήκος του ξέρουμε 3.95 μέτρα. Αν θα πάει κοντά στις 20000€ ίσως χτυπήσει σε πωλήσεις το Terios που όμως είναι στημένο πολύ περισσότερο ως τζιπ.
-
Ο χρήστης optodi έγραψε:
Πόσο λέτε να τιμολογήσουν το Toyota Urban Cruiser ? Βέβαια δεν ξέρουμε ακόμα τι κινητήρα θα χρησιμοποιήσουν - μόνο το μήκος του ξέρουμε 3.95 μέτρα. Αν θα πάει κοντά στις 20000€ ίσως χτυπήσει σε πωλήσεις το Terios που όμως είναι στημένο πολύ περισσότερο ως τζιπ.Είμαι σίγουρος πως θα είναι ακριβότερο από το Terios 1.3 και ακριβότερο από τα Sedici/SX4.
Η σιγουριά μου , προέρχεται από την τιμολογιακή πολιτική της Toyota στην Ελλάδα, όπου οι τιμές της αναλογικά είναι οι ακριβότερες στην Ευρώπη. Λογικό βέβαια, αφού το καλό after sales έχει κάποιο σημαντικό κόστος!
ΒΓΑΛΤΕ ΕΝΑ SUV 1600cc