-
Γεια σας ,
προκειται το επόμενο διμηνο να αγοράσω καινούριο αμάξι και έχω πονοκεφαλιάσει . Λόγω οικογένειας θα πάω σε πολυμορφικό όμως ο έντονος ανταγωνισμος στην κατηγορία αλλα και οι γνώμες γνωστών που διιστανται με κάνουν να ζητώ και την δικιά σας αποψη.Στα αυτοκίνητα που έχω καταλήξει (κατά σειρά πορτεραιότητας ) είναι :
SΕΑΤ ALTEA FREETRACK
ZAFIRA 1.8 COSMO
S-MAX 2.0 TITANIUM
VW TOURAN 1.4 CROSSΠιο ακριβό είναι το ΣΕΑΤ αλλά πιστεύω είναι κ η πιο ολοκληρωμένη πρόταση τόσο από πακέτο εξοπλισμού όσο και από κινητηρα. Μειονέκτημα (;) η ποιοτητα κατασκευής και η κατανάλωση .
Ακούω
-
Γεια σας ,
προκειται το επόμενο διμηνο να αγοράσω καινούριο αμάξι και έχω πονοκεφαλιάσει . Λόγω οικογένειας θα πάω σε πολυμορφικό όμως ο έντονος ανταγωνισμος στην κατηγορία αλλα και οι γνώμες γνωστών που διιστανται με κάνουν να ζητώ και την δικιά σας αποψη.Στα αυτοκίνητα που έχω καταλήξει (κατά σειρά πορτεραιότητας ) είναι :
SΕΑΤ ALTEA FREETRACK
ZAFIRA 1.8 COSMO
S-MAX 2.0 TITANIUM
VW TOURAN 1.4 CROSSΠιο ακριβό είναι το ΣΕΑΤ αλλά πιστεύω είναι κ η πιο ολοκληρωμένη πρόταση τόσο από πακέτο εξοπλισμού όσο και από κινητηρα. Μειονέκτημα (;) η ποιοτητα κατασκευής και η κατανάλωση .
Ακούω
-
Γεια σας ,
SΕΑΤ ALTEA FREETRACK
ZAFIRA 1.8 COSMO
S-MAX 2.0 TITANIUM
Ακούω
-
στο Zafira υπάρχει και 2.0Τ και OPC
ομοίως στο Touran υπάρχει εκτός απο το 1.4Τ 140 (νομίζω σε αυτήν αναφέρεσαι) και με 170 έκδοσηALTEA και Touran τα έχεις σε πιο 'άγρια' έκδοση
να υποθέσουμε οτι σε ενδιαφέρει και λίγο το χώμα? -
Μάλλον VW Touran αν δεν ήταν η απαράδεκτη ελληνική αντιπροσωπεία. Εγώ προσωπικά έπαιρνα Altea XL με 122 HP να το ζορίσω όσο θέλω και να πληρώσω κατα το δυνατόν λιγότερα.
Ακόμη δες το νέο Mazda 5. Αργότερο μεν αλλά ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΛΥΣΗ από όλα τα ανωτέρω. -
Τouran, και αν είναι να πληρώσεις τέλη 2,000 κεκ,
κατευθείαν στο Freetrack. Nαί, ναί! -
Τα τέλη δεν με ενδιαφέρουν όσο για το χώμα ,όπως ακριβώς το είπες : με ενδιαφέρει λίγο αλλά η τετρακίνηση καλοδεχούμενη.
Η ποιοτητα του ΑΛΤΕΑ υστερεί σε σχέση με των άλλων ? -
Yστερεί, κρίνοντας ότι ποιοτικότερο και πιο προσεγμένο όλων είναι το Τοuran.
Άλλους ενοχλεί το χαζό-SEAT-πλαστικό ταμπλό, άλλους όχι. Δές το από κοντά! -
FRV?
-
Ο χρήστης parara έγραψε:
Η ποιοτητα του ΑΛΤΕΑ υστερεί σε σχέση με των άλλων ?
To Altea φαίνεται πολύ πιο 'φτηνό' μέσα σε σχέση με τα άλλα. Το Smax είναι το πιο ευρύχωρο και μαζί με το Ζαφίρα προσφέρουν 7 θέσεις.
Δύσκολο σταυρόλεξο έθεσες
( Χώροι, κυβικά, ίπποι, θέσεις, 4κίνηση, ποιότητα εσωτερικού...) -
Εγώ θα έπαιρνα το Touran που έχει το DSG. Αλλά αν δεν ενοχλεί το μετριότατο εσωτερικό του Altea και η περίεργη εμφάνιση, πήγαινε προς τα εκεί. Να υπολογίσεις πάντως τα τέλη και την κακή μεταπώληση.
-
To SEAT και το ΟΠΕΛ τα εχω δει από κοντά . Μου φάνηκε πιο ποιοτικό το ΟΠΕΛ χωρίς όμως να έχει και μεγάλη διαφορά . Αισθητικά ΑΛΤΕΑ (κι όμως !!! ) και S-MAX με συγκινούν περισσότερο .
Το FRV όταν το χα δει πρώτη φορά το χα ερωτευτεί τώρα με ξενερώνει τελείως (περί κολοκυθόπιτας .... ) .
Ο φίλος HighFidelity έβαλε κ άλλη παράμετρο τώρα : αξία μεταπώλησης .
Και να προσθέσω στα συν του ΑΛΤΕΑ την επέκταση εγγύησης σε όλα τα μηχανικά μερη στα 5 χρόνια ενώ (μου φαίνεται ) η αντιστοιχη επέκταση της ΟΠΕΛ και ΦΟΡΝΤ αφορά την μηχανή μόνο (;) -
Ο χρήστης parara έγραψε:
To SEAT και το ΟΠΕΛ τα εχω δει από κοντά . Μου φάνηκε πιο ποιοτικό το ΟΠΕΛ χωρίς όμως να έχει και μεγάλη διαφορά . Αισθητικά ΑΛΤΕΑ (κι όμως !!! ) και S-MAX με συγκινούν περισσότερο .Το FRV όταν το χα δει πρώτη φορά το χα ερωτευτεί τώρα με ξενερώνει τελείως (περί κολοκυθόπιτας .... ) .
Ο φίλος HighFidelity έβαλε κ άλλη παράμετρο τώρα : αξία μεταπώλησης .
Και να προσθέσω στα συν του ΑΛΤΕΑ την επέκταση εγγύησης σε όλα τα μηχανικά μερη στα 5 χρόνια ενώ (μου φαίνεται ) η αντιστοιχη επέκταση της ΟΠΕΛ και ΦΟΡΝΤ αφορά την μηχανή μόνο (;)Υπάρχει πάντως ένα στοιχείο (σσ Ηιghfidelity) για να σβηστούν όλα!
**DSG **
-
αν επιμένεις σε 1,8 στο Opel εγώ θα το έβγαζα άμεσα απο τη λίστα
θα έμενα με Touran και S-max το οποίω θεωρώ πολύ όμορφο και έχει άπειρους χώρους.
απο μεταπώληση διαλέγεις μεταξύ κακού και χείριστου. δηλ όχι το touran θα έχει καμία σοβαρή μεταπώληση απλώς δεν θα είναι τελείως χάλια. Το δε SEAT μόνο σε συλλέκτη θα το πουλήσεις σε τιμή -
Ναι σε αυτά τα αμάξια δεν μπορείς να ποντάρεις στη μεταπώληση.
S-max και Touran dsg(μόνο) απο εμένα.... -
Το Seat αν θέλεις της τετρακίνηση, αλλιώς το Τouran ή το Golf Plus φαντάζουν καλές επιλογές.
Προσωπικά λόγω αξιοπιστίας θα επέλεγα το Mazda 5 ή σαν εναλλακτική αν σου αρέσουν τα SW, το Avensis sw (εγγύηση, after sales και εμφάνιση). -
Πολύ ωραίο το S-Max, αν μπορείς να αγοράσεις το 2.5Τ (έστω κι ελάχιστα μεταχειρισμένο).
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το Seat αν θέλεις της τετρακίνηση, αλλιώς το Τouran ή το Golf Plus φαντάζουν καλές επιλογές.
Προσωπικά λόγω αξιοπιστίας θα επέλεγα το Mazda 5 ή σαν εναλλακτική αν σου αρέσουν τα SW, το Avensis sw (εγγύηση, after sales και εμφάνιση).Να συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ στα δύο πρώτα, αλλά στο τελευταίο, συγνώμη κιόλας , αλλά....
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Να συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ στα δύο πρώτα, αλλά στο τελευταίο, συγνώμη κιόλας , αλλά....Και εγώ απορώ με τον εαυτό μου αλλά είναι το μοναδικό sw που μου αρέσει ... και αν δεν αναζητούσα τετρακίνηση ... θα ήμουν ... ο μόνος που θα το είχα!!!
-
thx για τις εναλλακτικές πορτάσεις αλλά για sw δεν το συζητώ ενώ για τα VW με προβληματίζει το κόστος συντήρησης . Εδώ βέβαια δεν γνωρίζω αν η ΣΕΑΤ , ως θυγατρική της VW , έχει τις ίδιες τιμές σε ανταλλακτικά , σερβις , εργασία .
Λίγο κολλημένος με το ΣΕΑΤ αλλά ,όπως προείπα , μου φαίνεται ιδανικός ο συνδυασμός εξοπλισμού -κινητήρα -τιμής . Όσο για τη μεταπώληση μετα από 8 και βάλε χρόνια αν θα πιάσει 1000€ παρακάτω από άλλο μοντέλο μικρό το κακό πιστεύω
Το Mazda 5 είναι καλή λύση , θα πάω να το δω ...
ALTEA FREETRACK VS ZAFIRA VS TOURAN VS S-MAX