-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
....Το μόνο που χρειαζεται είναι διαφήμιση διαφήμιση διαφήμιση και κανένα χρηματοδοτικό..
ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΑ αυτά που δεν χρειάζεται μόνο είναι αυτά τα 2. Αυτά τα κάνουν και οι εταιρίες που πεφτουν 5 και 10 θέσεις στις πωλήσεις.
Οταν αγγίζεις πάτο θέλει δραστικότερα και ουσιαστικότερα μέτρα ... που προς το παρόν δεν φαίνονται.
Εκείνο που απαιτεί μελέτη και έρευνα είναι τα 'πραγματικά' αίτια της πτώσης. (Πράγμα το οποίο ο κόσμος δεν το έχει μάθει ξεκάθαρα). Εάν θεωρεί η μαμά Renault ότι η αιτία είναι μια 'κακή' εταιρία που αδιαφορησε για την προώθηση των προιόντων της τότε μια διαφήμιση για παρουσίαση ενός καινούριου μοντέλου και ένας δωρεάν τυπικός 'καλοκαιρινός έλεγχος' στους ήδη κατόχους αρκούν, αν όμως είναι άλλα τα αίτια (αυτά που φανταζόμαστε ότι ισχύουν απο εμπειρία αλλά και απο τις απαντήσεις της MAVA) τότε καλύτερα να ξεκινήσεις απο το 0 ως μια εταιρία με καλό όνομα εκτός συνόρων και νέα γνωριμία πλέον με το ελληνικό κοινό ... και φυσικά αλλάζοντας τα πάντα και το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ, (νέους και πολλούς αντιπροσώπους, χρηματοδοτικό, εγγύηση, κόστος αγοράς, κόστος συντήρησης κλπ)
Πάντως τα Twingo και Laguna θα μπορούσαν να είναι τα 'νέα χτυπήματα' στην αγορά, ως νέες παρουσίες να φανούν μπροστά. Και τα 2 ακολουθούν καλοπουλημένες προηγούμενες γενιές.
Όπως και το Clio στην Turbo έκδοση (που εκεί ο ανταγωνισμός θερίζει με τα υπάρχοντα μοντέλα (207, Yaris, Mazda 2) αλλά και φέρνει και νέα όπως τα fiesta, Polo κλπ).Σιγουρα αυτά που γράφεις,είναι αυτά που θα έπρεπε να γίνουν, αλλά στην ελληνική αγορά, και στην κατάσταση η οποία βρίσκεται πιστεύω ότι δεν είναι αναγκαίο..Οχι οτι δεν πρέπει.. Αν είναι ετσι, γιατί βλέπουμε στο τοπ10 εταιρείες που συναγωνίζονται στο aftersales τη ΜΑΒΑ..??
Στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου, ο καταναλωτής δεν έχει μάθει να ζητά το αυτονόητο και με αυτή τη λογική η διαφήμιση και το χρηματοδοτικο αρκούν για να ανέβει η ρενώ και να φανει ότι η αντιπροσωπεία έκανε δουλειά.. Μακάρι όμως να μη γινει έτσι, να διαψευστώ και να δούμε μία πραγματικά νέα εποχή.. -
Πολύ διαφήμιση λέμε...
Μόνο στο τελευταίο Autobild
2 σελίδες για το Twingo,
οπισθόφυλλο με τις εκπτώσεις για Clio και Megane
διαφήμιση της ΛΑΜΔΑ
νέα ολοσέλιδη καταχώριση της ΡΕΜΕΣ που διαφημίζει την νέα εποχή Renault
και διαφήμιση της ΡΕΜΕΣ κάτω από τις τιμές των μοντέλων Renault.Ελπίζω εκτός από τη διαφήμιση να δούμε και καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών και σεβασμό προς τον πελάτη!
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Σιγουρα αυτά που γράφεις,είναι αυτά που θα έπρεπε να γίνουν, αλλά στην ελληνική αγορά, και στην κατάσταση η οποία βρίσκεται πιστεύω ότι δεν είναι αναγκαίο..Οχι οτι δεν πρέπει.. Αν είναι ετσι, γιατί βλέπουμε στο τοπ10 εταιρείες που συναγωνίζονται στο aftersales τη ΜΑΒΑ..??
Στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου, ο καταναλωτής δεν έχει μάθει να ζητά το αυτονόητο και με αυτή τη λογική η διαφήμιση και το χρηματοδοτικο αρκούν για να ανέβει η ρενώ και να φανει ότι η αντιπροσωπεία έκανε δουλειά.. Μακάρι όμως να μη γινει έτσι, να διαψευστώ και να δούμε μία πραγματικά νέα εποχή..Πράγματι βλέποντας τις πωλήσεις κάποιων εταιριών σε σχέση με το aftersales τους ... μάλλον έχεις δίκιο. Οσο για τον καταναλωτή (και σ'αυτό έχεις φυσικά δίκιο) είναι θέμα αυτονόητου, μάλλον κρίσης και νοημοσύνης και τα μέχρι στιγμής δείγματα μάλλον δείχνουν .
Εξάλλου εγώ το βλέπω (αλλά και εσύ και άλλοι) απο την πλευρά του ήδη προ ετών πελάτη και όχι απο την πλευρά του νέου αγοραστή ... πριν καταλήξει και αυτός στο 'δεν ήξερες δεν ρώταγες'. -
αφου ξέρουν να κάνουν. λέτε να την πληρώνουν και ακριβά?....
-
Παιδιά μακριά από Renault.....Mόνο αυτό έχω να σας πω.....
Ανάθεμα την ώρα και την στιγμή που παρήγγειλα το R27.....Ειλικρινά.....Τόσο κοροιδία δεν έχω ξανασυναντήσει στην ζωή μου
Τα βασικά τα είχα γράψει......Τώρα έχουμε μπεί σε νέο κύκλο κοροιδίας με τους καραγκιόζηδες....Συγνώμη αλλά είμαι τρομερά εκνευρισμένος !!!!!!!!!!!!
Πέρα ότι πρίν από 10 μέρες στην ΡΕΝΗΛ δέν είχανε καμία ιδέα πότε θα έρθει τα αυτοκίνητο γιατί δέν παίρνουνε καμία πληροφόρηση απο την PGA για το κάθε αυτοκίνητο παρά μόνο για το πότε είναι έτοιμο για παράδοση αναγκάστικα πάλι να ψάχνω το γενικό διευθυντή πωλήσεων με 10 τηλέφωνα για να μου πεί στις 25 Ιουνίου ότι το αυτοκίνητο είναι στην Βαρκελώνη και περιμένει την φόρτωση και ότι μέχρι τις 12 Ιουνίου θα το έχω...
Και φτάνουμε στο σήμερα.....Παίρνω τηλέφωνο στην ΡΕΝΗΛ και τι μου λένε ???? ότι το αυτοκίνητο θα φορτωθεί στις 9 Ιουνίου απο ΑΜΒΕΡΣΑ !!!! και το πλέον τραγικό που έγινα έξαλλος μου λέει ο καραγκίοζης ότι ΟΠΟΤΕ ΣΤΙΣ 12-13 Ιουλίου θα είναι εδώ !!!!! Με τι ρε καραγκιόζη ??? Με αεροπλάνο θα έρθει......????? Χρειάζεται το λιγότερο 9-10 μέρες .....Δηλαδή ήμαρτον....Μέχρι που θα φτάσει η κοροιδία πιά με την Renault !!!!!!
Για πόσο μα&$#*@κα με περνάνε
Ξανά συγνώμη για το ύφος αλλά είμαι πραγματικά τρομερά εκνευρισμένος !!!!
Γιάννης
-
Οπως έγραψα και στο GRC μάλλον άτυχος ήσουν! Πάντως πολύ λογικά τα νεύρα! Αλλά κάνε λίγο υπομονή και εκτόνωσέ τα στο φοβερό Clioυδακι μόλις το παραλάβεις!
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Οπως έγραψα και στο GRC μάλλον άτυχος ήσουν! Πάντως πολύ λογικά τα νεύρα! Αλλά κάνε λίγο υπομονή και εκτόνωσέ τα στο φοβερό Clioυδακι μόλις το παραλάβεις!Ευχαριστώ πολύ....Να είσαι καλά.....
-
Παιδιά μην με βρίσετε....Άκυρα όσα πείτε...
Μόλις με ξαναπήραν....Το αυτοκίνητο θα είναι Κυριακή στον Βόλο !!! και το αργότερα σε 10 εργάσιμες θα το έχω....
Έκανε λάθος η υπεύθυνη διακίνησης αυτοκινήτων της PGA...
-
Ο χρήστης JTGANG έγραψε:
.......Έκανε λάθος η υπεύθυνη διακίνησης αυτοκινήτων της PGA...Φυσικά και δεν φταις εσύ αλλά ΑΥΤΗ Η 'ΑΝΕΥΘΥΝΗ' ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ μιας εταιρίας που 'προσπαθεί' να κινηθεί στην ελληνική αγορά.
Φαντάζομαι ότι δεν τιμά και ιδιαίτερα την εταιρία όταν απο την αρχή μια εκπρόσωπος της ενεργεί ως μπακάλης που πουλάει την πραμάτια του σε πάγκο ...
Εννοείτε πως ο/η Υπευθυνος Διακίνησης Αυτοκινήτων είναι ένα απο τα βασικά στελέχη που θα αντιμετωπίσει το 'πληγωμένο' after sales του παρελθόντος της Renault και όχι θα το συνεχίσει με δόξα και τιμή ... Και σίγουρα τέτοιας νοοτροπίας υπάλληλοι δεν αντιστοιχούν στην εικόνα που θέλει να πλασάρει η ευρωπαικών προδιαγραφών PGA ...
Θεωρώντας το μεγάλο κοινωνικό θέμα ... Επειδή σχεδόν όλοι μας κατακαιρούς έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιους ανευθυνους - 'υπευθυνους' - ανίδεους και ανύπαρκτους υπαλλήλους που αυτοαποκαλούνται μεγαλοστελέχη εταιριών ... τραπεζών, αντιπροσωπιών, παροχής υπηρεσιών κλπ εταιριών νομίζω πως τετοιες 'υπηρεσίες και εξυπηρετήσεις πελατών' θα πρέπει να τις κάνουν στο Κονγκό αν θέλουν και όχι εδώ. Μπορεί η διαφήμιση να φέρνει πελάτες αλλά η εξυπηρέτηση πελατών και η αναζήτηση υπευθύνων τους διώχνει ... -
υπομονη ρε Γιαννη!
ξεσπασε πανω στον κλιουρα μολις ερθει!!
του αξιζει σου λεω...καλοριζικο θα σου πω μολις ερθει...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
.......Έκανε λάθος η υπεύθυνη διακίνησης αυτοκινήτων της PGA...
Φυσικά και δεν φταις εσύ αλλά ΑΥΤΗ Η 'ΑΝΕΥΘΥΝΗ' ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ μιας εταιρίας που 'προσπαθεί' να κινηθεί στην ελληνική αγορά.
Φαντάζομαι ότι δεν τιμά και ιδιαίτερα την εταιρία όταν απο την αρχή μια εκπρόσωπος της ενεργεί ως μπακάλης που πουλάει την πραμάτια του σε πάγκο ...
Εννοείτε πως ο/η Υπευθυνος Διακίνησης Αυτοκινήτων είναι ένα απο τα βασικά στελέχη που θα αντιμετωπίσει το 'πληγωμένο' after sales του παρελθόντος της Renault και όχι θα το συνεχίσει με δόξα και τιμή ... Και σίγουρα τέτοιας νοοτροπίας υπάλληλοι δεν αντιστοιχούν στην εικόνα που θέλει να πλασάρει η ευρωπαικών προδιαγραφών PGA ...
Θεωρώντας το μεγάλο κοινωνικό θέμα ... Επειδή σχεδόν όλοι μας κατακαιρούς έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιους ανευθυνους - 'υπευθυνους' - ανίδεους και ανύπαρκτους υπαλλήλους που αυτοαποκαλούνται μεγαλοστελέχη εταιριών ... τραπεζών, αντιπροσωπιών, παροχής υπηρεσιών κλπ εταιριών νομίζω πως τετοιες 'υπηρεσίες και εξυπηρετήσεις πελατών' θα πρέπει να τις κάνουν στο Κονγκό αν θέλουν και όχι εδώ. Μπορεί η διαφήμιση να φέρνει πελάτες αλλά η εξυπηρέτηση πελατών και η αναζήτηση υπευθύνων τους διώχνει ...Μαλλον απαπγορευεται να κανει λαθος
-
Ο χρήστης JTGANG έγραψε:
Παιδιά μην με βρίσετε....Άκυρα όσα πείτε...Μόλις με ξαναπήραν....Το αυτοκίνητο θα είναι Κυριακή στον Βόλο !!! και το αργότερα σε 10 εργάσιμες θα το έχω....
Έκανε λάθος η υπεύθυνη διακίνησης αυτοκινήτων της PGA...
Ευχομαι να μην στραβώσει τπτ πάλι! Κ ετοιμάσου να απολαύσεις το αυτοκινητό σου! Κ εγώ περιμένω να πάρει πινακίδες το 1.2 TCE! Ευτυχώς σε εμένα 10 μέρες είχαν πει! Ηρθε ακριβώς στη 10η!
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
Φυσικά και δεν φταις εσύ αλλά ΑΥΤΗ Η 'ΑΝΕΥΘΥΝΗ' ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ μιας εταιρίας που 'προσπαθεί' να κινηθεί στην ελληνική αγορά.
Θεωρώντας το μεγάλο κοινωνικό θέμα ... Επειδή σχεδόν όλοι μας κατακαιρούς έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιους ανευθυνους - 'υπευθυνους' - ανίδεους και ανύπαρκτους υπαλλήλους που αυτοαποκαλούνται μεγαλοστελέχη εταιριών ... τραπεζών, αντιπροσωπιών, παροχής υπηρεσιών κλπ εταιριών νομίζω πως τετοιες 'υπηρεσίες και εξυπηρετήσεις πελατών' θα πρέπει να τις κάνουν στο Κονγκό αν θέλουν και όχι εδώ. Μπορεί η διαφήμιση να φέρνει πελάτες αλλά η εξυπηρέτηση πελατών και η αναζήτηση υπευθύνων τους διώχνει ...Μαλλον απαπγορευεται να κανει λαθος
Οπως ξερεις, οταν εναν πελατη τον εχεις μαμησει, εχεις πεσει στα ματια του (λεγοντας του οτι δεν δικαιουτε εκπτωσεις κλπ) οταν τελος παντων αποτελεις μια δυσαρεστη αναμνηση...ναι απαγορευεται να κανεις λαθος.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Οπως ξερεις, οταν εναν πελατη τον εχεις μαμησει, εχεις πεσει στα ματια του (λεγοντας του οτι δεν δικαιουτε εκπτωσεις κλπ) οταν τελος παντων αποτελεις μια δυσαρεστη αναμνηση...ναι απαγορευεται να κανεις λαθος.
και ειδικά όταν έχει αλλάξει η διεύθυνση...και ευαγγελίζεσαι αλλαγές και ρήξη με το παρελθόν.
δεν ξέρω αλλά πολύ 'δυσκοίλια' βλέπω και την PGA. (άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς)
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
Μαλλον απαπγορευεται να κανει λαθοςΦυσικά ανθρώπινα και τα λάθη και συγχωρούνται όταν γίνονται αλλά δεν επιφέρουν ταλαιπωρία και αγωνία στον παθόντα. Αλλά ισχύει πλέον και το άλλο ... 'απο τότε που βγήκε το 'συγνώμη', χάθηκε το φιλότιμο'.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ασυννεονησία, επιπολαιότητα και ανευθυνότητα και σαν αποτέλεσμα τον εκνευρισμό και την ταλαιπορία του πελάτη πίσω απο ένα τηλέφωνο ... Αυτή την στιγμή όλοι οι 'υπευθυνοι' της Pga και όλων των εταιριών ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να έχουν μάτια μέχρι και στα δάχτυλα τους, στην πλάτη τους, παντού. Δεν μπορείς να λειτουργείς με το 'παρακαλώ αναμεινατε στο ακουστικό σας' ή 'καλέστε στο 210ΧΧΧΧΧΧ τον κο Ταδε ίσως γνωρίζει κάτι παραπάνω' κλπ. -
Ρε παιδια τον ανθρωπο τον εχουν πρηξει τοσο καιρο με αυτο το κλιο...Και ερχονται και του λενε οτι θα αργησει και αλλο...
Στη περιπτωση του απαγορευονται τα λαθη! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μαλλον απαπγορευεται να κανει λαθος
Φυσικά ανθρώπινα και τα λάθη και συγχωρούνται όταν γίνονται αλλά δεν επιφέρουν ταλαιπωρία και αγωνία στον παθόντα. Αλλά ισχύει πλέον και το άλλο ... 'απο τότε που βγήκε το 'συγνώμη', χάθηκε το φιλότιμο'.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ασυννεονησία, επιπολαιότητα και ανευθυνότητα και σαν αποτέλεσμα τον εκνευρισμό και την ταλαιπορία του πελάτη πίσω απο ένα τηλέφωνο ... Αυτή την στιγμή όλοι οι 'υπευθυνοι' της Pga και όλων των εταιριών ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να έχουν μάτια μέχρι και στα δάχτυλα τους, στην πλάτη τους, παντού. Δεν μπορείς να λειτουργείς με το 'παρακαλώ αναμεινατε στο ακουστικό σας' ή 'καλέστε στο 210ΧΧΧΧΧΧ τον κο Ταδε ίσως γνωρίζει κάτι παραπάνω' κλπ.Από την στιγμή που δεν υπάρχει ακόμα On-line σύστημα να ενημερώνονται όλοι και να έχουν άμεση και έγκυρη εικόνα για όλα τα αυτοκίνητα, αυτό (προσωρινά) δεν μπορεί να αποφευχθεί. Δηλαδή είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία για να επιβεβαιωθεί οποιαδήποτε πληροφορία αφορά αυτοκίνητο (παραγγελία, status κτλ).
-
κουλαρετε...αν ειδα καλα μεσα σε 2 ωρες διορθωσαν το λαθος στην ενημερωση οποτε τι δυσκοιλια κτλ κτλ...
τουλαχιστον αρχισαμε να βλεπουμε και καμια διαφημιση στη τηλεοραση...πιο χαλια απο τα προηγουμενα δε μπορει ναναι...ειναι φυσικα αδυνατο..
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
κουλαρετε...αν ειδα καλα μεσα σε 2 ωρες διορθωσαν το λαθος στην ενημερωση οποτε τι δυσκοιλια κτλ κτλ...τουλαχιστον αρχισαμε να βλεπουμε και καμια διαφημιση στη τηλεοραση...πιο χαλια απο τα προηγουμενα δε μπορει ναναι...ειναι φυσικα αδυνατο..
Ποτε μην λες ποτε βεβαια αλλα κ εγω ειμαι της ιδιας αποψης.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ωραια, αρα θα δικαιολογουσατε αν καποιος σας απελυε επειδη το λαθος που θα κανατε δεν επιτρεπεται
ΔΙΑΖΥΓΙΟ MAVA - RENAULT