-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Με τον νόμο που υπήρχε μπορούσε κάποιος να πάρει λεφτά αποσύροντας το χρέπι χωρίς να αγοράσει καινούργιο. Αυτό είναι καθαρή εκκροή και δεν αντισταθμίζεται με τίποτα.το αυτό.
ακόμα και αυτό να μην γίνοταν όμως, ειδικά εν μέσω κρίσης, ήταν ηλίου φαεινότερο ότι ήταν αβάντα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και το εγχώριο εμπόριο. -
Πάντως το μειωμένο τέλος που ίσχυε σε συνδυασμό με την απόσυρση έδινε το δικαίωμα στην ΝΔ να μπορεί να έχει όλο τον κόσμο χαρούμενο με πρώτους τους εμπόρους, έπειτα τους αγοραστές μεγάλων αυτοκινήτων και τέλος αυτούς που μπορούσαν να ξεφορτωθούν το αυτοκίνητο τους που δεν είχε εμπορική αξία.
Ψηφοθηρικά ήταν έξυπνο όσο λανθασμένο και αν ήταν.
Επαναλαμβάνω η σωστή απόσυρση θα έπρεπε να ισχύει για ανθρώπους με μικρή φορολογική δήλωση για την αγορά μικρο μεσαίου αυτοκινήτου. -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Νομίζω οτι ήταν πολύ ξεκάθαροι σε αυτό.Δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο ... δεν έχουμε τα 400.εκ. ..
....Για όποιον δεν το έχει καταλάβει το κράτος είναι στο χείλος της χρεοκοπίας...Αρα ο κυριουλης του βιντεο εψευδετο οταν ελεγε πως
Youtube VideoΕπαναλαμβάνω η σωστή απόσυρση θα έπρεπε να ισχύει για ανθρώπους με μικρή φορολογική δήλωση για την αγορά μικρο μεσαίου αυτοκινήτου.
Γιατι δεν την εκαναν τοτε??Και γιατι ξεσκιζουν πρωτιστως αυτους που περιγραφεις κρατωντας τα 'δεξια' τελη??
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Νομίζω οτι ήταν πολύ ξεκάθαροι σε αυτό.
Δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο ... δεν έχουμε τα 400.εκ. ..
....Για όποιον δεν το έχει καταλάβει το κράτος είναι στο χείλος της χρεοκοπίας...Αρα ο κυριουλης του βιντεο εψευδετο οταν ελεγε πως
Youtube Videoκάτι μου λέει πως αυτό θα είναι το video της τετραετίας . Πριν βγεις πολλά είπες Γιώργο τώρα να σε δω πως θα τα κάνεις με τα λεφτά που υπάρχουν
Επαναλαμβάνω η σωστή απόσυρση θα έπρεπε να ισχύει για ανθρώπους με μικρή φορολογική δήλωση για την αγορά μικρο μεσαίου αυτοκινήτου.
Ας υποθέσουμε ότι το κράτος έδινε 1000 ευρώ σε έναν που απέσυρε το παλιό ρυπογόνο αυτοκίνητο και αγόραζε (ένας με μεγάλη φορ. δήλωση) ένα ακριβό αυτοκίνητο με ΕΤΤ πολλαπλάσια μεγαλύτερο από την επιδότηση της απόσυρσης κερδισμένο δεν θα ήταν το κράτος? Γιατί να αποκλείεις αυτήν την εισροή όταν την έχεις ανάγκη?
-
Από ότι βλέπω συνεχίζεται η προσπάθεια κάποιων , με διάφορες γενικολογίες να κάνουν το μαύρο άσπρο .
Η ουσία είναι μία . Και μας ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ και ΚΡΑΤΗΣΑΝ τα αυξημένα τέλη και τα αύξησαν γιά όσους έχουν παλιά μεγάλα αμάξια . Γιά τα καινούργια τα φτήνηναν λίγο γιατί φοβούνται τους αντιπροσώπους , ενώ όσοι έχουν ένα τσερόκι 10ετίας πως να ξεφύγουν από τους ψευταράδες .Υ.Γ. Γιά να σας προλάβω . Δεν έχω τσερόκι .
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αυτός που εργάζεται στην airbus,την Renault,την VW κλπ είναι κι αυτός φορολογούμενος αλλά δουλεύει σε εταιρίες που ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ κι ΕΞΑΓΟΥΝ,άρα μπαίνει χρήμα στην χώρα τους=υψηλό βιοτικό επίπεδο.
Εγώ πχ που δουλεύω σε ένα γραφείο της Νομαρχίας=τα ξύνω είμαι παθητικός εργαζόμενος που σημαίνει ότι με πληρώνει κατά βάση ο παραγωγικός τομέας.εεε... συγνώμη, εγώ που εργάζομαι σε εξαγωγική εταιρεία και μου φεύγει ο πάτος όλη τη μέρα, επιτρέπεται να αγοράσω ένα ρημαδοαυτοκίνητο?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ας υποθέσουμε ότι το κράτος έδινε 1000 ευρώ σε έναν που απέσυρε το παλιό ρυπογόνο αυτοκίνητο και αγόραζε (ένας με μεγάλη φορ. δήλωση) ένα ακριβό αυτοκίνητο με ΕΤΤ πολλαπλάσια μεγαλύτερο από την επιδότηση της απόσυρσης κερδισμένο δεν θα ήταν το κράτος? Γιατί να αποκλείεις αυτήν την εισροή όταν την έχεις ανάγκη?Προφανως και δεν θα ειχε εσοδα , λες να μην το σκεφτηκανε? οι πολιτικοι ειναι μανουλες στους φορους και στο κλεψιμο
Τεσπα επειδή θεωρώ πως πρέπει να κοιτάμε μπροστά στο χέρι του είναι να τα αλλάξει όλα σε 2 μήνες αν θέλει. Ο Πρωθυπουργός έχει τεράστια δύναμη ένα τηλ. να σηκώσει σούζα κάθεται η άλλη άκρη της γραμμής.
Νομιζεις οτι ειναι στο χερι του εκαστοτε πρωθυπουργου να τα αλλαξει? δεν το νομιζω, αλλα και να ειναι στο χερι του κανεις δεν θελει να παρει το
πολιτικο ρισκο των αποφασεων που απαιτουνται γιατι θα χασουν ψηφους και φυσικα ολα τα λαμογια οι πολιτικοι θελουν να τα εχουν καλα και με τους επιχειρηματιες, οποτε μαλλον ο πρωθυπουργος θα καθεται σουζα μπροστα στον καθε κοκκαλη,βαρδινογιαννη,μπομπολα κ.λ.π και για να φερω ενα παραδειγμα ο Σωκρατης κοκκαλης εχει διατελεσει κατασκοπος της Σταζι και ρουφιανευε την ιδια του την χωρα ο κωλογερος και παρολα αντι να σαπισει στην φυλακη και να δεσμευτουν τα περιουσιακα του στοιχεια οχι μονο ειναι ελευθερος και δεν τον αγγιζει κανεις αλλα παιρνει
και σκανδαλωδεις συμβασεις με το δημοσιο ( εξοπλισμοι του ΟΤΕ , εξοπλισμοι του στρατου κ.λ.π) -
Για δείτε κι αυτό...
http://4.bp.blogspot.com/_22QK1fzlgNc/S ... akasdz.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_22QK1fzlgNc/S ... kas2dz.jpg -
Ο χρήστης noe έγραψε:
παιδια κατι που θα μας κανει ολους να νιωσουμε καλυτερα!!!!!!!!!Η ΥΠΟΥΡΓΕΣΑ ειπε οτι προτυμησαν τα χρηματα της αποσυρσης να πανε στην Παιδεία.
Και ο Γκαιμπελς EθνικοΣοσιαλιστης ηταν
Και η Μπιρμπιλη σαν επιμελης (αν και νεοκοπη) Σοσιαλιστρια μαθαινει γρηγορα τα κολπα του
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Με τον νόμο που υπήρχε μπορούσε κάποιος να πάρει λεφτά αποσύροντας το χρέπι χωρίς να αγοράσει καινούργιο. Αυτό είναι καθαρή εκκροή και δεν αντισταθμίζεται με τίποτα.Γι΄αυτό οταν λέμε οταν επανεξετάζουμε ενα μέτρο, κανουμε ακριβως αυτό που λέμε...!! Το επανεξετάζουμε και το βελτιώνουμε...!!! Επιδότηση, μόνο με αγορά νέου πχ και μάλιστα για τα χρέπια..!!! Απλή αντικατάσταση..!!!! Θετικό για τα ταμεία του κράτους, θετικό για την αγορά, θετικό για το περιβάλλον....Αλλα βλέπεις είναι πιο ωραίο το 'θα μας κοστίσει 400 εκ. ευρώ, **αλλα εξοικονομούμε 1 δις **( πώτς γκενέν αυτό...?? ) και θα το διαθέσουμε για την παιδεία....!!'
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Με τον νόμο που υπήρχε μπορούσε κάποιος να πάρει λεφτά αποσύροντας το χρέπι χωρίς να αγοράσει καινούργιο. Αυτό είναι καθαρή εκκροή και δεν αντισταθμίζεται με τίποτα.
Γι΄αυτό οταν λέμε οταν επανεξετάζουμε ενα μέτρο, κανουμε ακριβως αυτό που λέμε...!! Το επανεξετάζουμε και το βελτιώνουμε...!!! Επιδότηση, μόνο με αγορά νέου πχ και μάλιστα για τα χρέπια..!!! Απλή αντικατάσταση..!!!! Θετικό για τα ταμεία του κράτους, θετικό για την αγορά, θετικό για το περιβάλλον....Αλλα βλέπεις είναι πιο ωραίο το 'θα μας κοστίσει 400 εκ. ευρώ, **αλλα εξοικονομούμε 1 δις **( πώτς γκενέν αυτό...?? ) και θα το διαθέσουμε για την παιδεία....!!'
Ξεχασες οτι δεν ειναι θετικο για τι οικονομικο ισοζυγειο του κρατους που για μενα ειναι πιο ουσιαστικο....
Προσωπικα εχω αγορασει μονο μεταχειρισμενα ακριβως για να μην δωσω δουλεια σε ξενους εργατες και κερδη σε ξενες βιομηχανιες...... αφου δεν μου αγοραζουν δικα μου προιοντα... παντα σε αναλογια εννοω.... Τα παλια δε που εχω τα συντηρω σε μηχανικους που εκτιμω οτι δεν με κοροιδευουν και τα λεφτα μου πιανουν τοπο σε ελληνικα χερια.... εστω και αν δεν εχουμε βιομηχανια αντιστοιχη....
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Προσωπικα εχω αγορασει μονο μεταχειρισμενα ακριβως για να μην δωσω δουλεια σε ξενους εργατες και κερδη σε ξενες βιομηχανιες...... αφου δεν μου αγοραζουν δικα μου προιοντα... παντα σε αναλογια εννοω.... Τα παλια δε που εχω τα συντηρω σε μηχανικους που εκτιμω οτι δεν με κοροιδευουν και τα λεφτα μου πιανουν τοπο σε ελληνικα χερια.... εστω και αν δεν εχουμε βιομηχανια αντιστοιχη....Εεεε συγνώμη παντελόνια, σακάκια, σλιπ, σαμπουάν, ξυριστικά (ακα giλlette) κλπ προϊνόντα δεν αγοράζεις ή και αυτά μεταχείρω?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Προσωπικα εχω αγορασει μονο μεταχειρισμενα ακριβως για να μην δωσω δουλεια σε ξενους εργατες και κερδη σε ξενες βιομηχανιες...... αφου δεν μου αγοραζουν δικα μου προιοντα... παντα σε αναλογια εννοω.... Τα παλια δε που εχω τα συντηρω σε μηχανικους που εκτιμω οτι δεν με κοροιδευουν και τα λεφτα μου πιανουν τοπο σε ελληνικα χερια.... εστω και αν δεν εχουμε βιομηχανια αντιστοιχη....
Εεεε συγνώμη παντελόνια, σακάκια, σλιπ, σαμπουάν, ξυριστικά (ακα giλlette) κλπ προϊνόντα δεν αγοράζεις ή και αυτά μεταχείρω?
Αυτα φτιαχνονται και Ελλαδα αμα λαχει!!!!!
-
Τα δικά μου ρούχα και λοιπά αξεσουάρ είναι όλα ξένα. Όχι ότι δεν θα προτιμούσα ελληνικά αλλά δεν βρίσκω και ιδίως δεν βρίσκω να μου αρέσουν. Μεταχείρω δε ούτε κουβέντα
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Εεεε συγνώμη παντελόνια, σακάκια, σλιπ, σαμπουάν, ξυριστικά (ακα giλlette) κλπ προϊνόντα δεν αγοράζεις ή και αυτά μεταχείρω?
Αυτα φτιαχνονται και Ελλαδα αμα λαχει!!!!!
Κάποιο λάθος κάνεις πάντως....Σχεδόν τίποτα δεν φτιάχνεται πια στην Ελλάδα...Ορθότατο το σκεπτικό σου, αλλα δυστυχώς όλα έξω γίνονται και ιδίως στην Κίνα...Αυτός είναι ενας ακόμη λόγος που αντιδρούν οι τύποι στα λιμάνια....Οι εισαγωγες τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς και το μεγάλο πανηγύρι γι΄αυτούς, άρχιζε τώρα.....Τα 100 χιλιάρικα το χρόνο, θα ηταν τρίχες σε σχέση με αυτά που θα παίρνανε στο μέλλον....
-
Το κράτος ειχε χασούρα απο τη μειωση του ΕΤΤ ?
-
Τα χρήματα που θα δώσουν για την παιδεία είναι από αυτά που δεν έχουν για την απόσυρση ?
-
Δηλαδή αν δεν έχεις λεφτά να αγοράσεις καινούριο αυτοκίνητο είσαι αναγκασμένος να πληρώνεις τα αυξημένα 'πράσινα' τέλη , τα οποία προέκυψαν, όχι απο τους ρύπους που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα, κάτι που προεκλογικά αναφερόταν, αλλά με βάση την χρονολογία έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας .
-
Ο χρήστης Stale έγραψε:
Τα χρήματα που θα δώσουν για την παιδεία είναι από αυτά που δεν έχουν για την απόσυρση ?Αν είναι για την παιδεία θα βρεθεί το χρήμα από την αύξηση των πράσινων τελών
-
Πάντως το βιαστικό της κατάργησης του μέτρου εμένα με κάνει να σκεφτώ και κάτι άλλο. Γιατί σε λέει ο δάσκαλος:' μμμ καλό αυτό με την απόσυρση, θα το αποσύρω το σαράβαλο 15-17 Δεκέμβρη για να μην πληρώσω τέλη του 10, θα πάρω το καινούριο 1η Γενάρη με τέλη του 10 και ούτε γάτα ούτε ζημιά'. Και έρχεται ο αρχιερέας 'τι λε ρε μεγάλε, που θα φας από μένα το τέλος ενός έτους και θα σε δώσω και φράγκα από πάνω'. Και συμφωνεί η πρύτανις 'και προτιμάς να μολύνεις το περιβάλλον με το καινούριο ε;'. Και έρχονται οι δυο μαζί 'Ε ΝΑ για να μάθεις να νομίζεις πως μας κοροϊδεύεις'. Αν τώρα το Φλεβάρη το ξανασκεφτούνε και πούνε 'χμ το σκεφτήκαμε καλύτερα, οι προηγούμενοι βιαστήκανε ενώ εμείς το επεξεργαστήκαμε καλύτερα, πάρτε μια απόσυρση από Φλεβάρη μέχρι Ιούνη¨και του χρόνου τα ξαναλέμε'.
Και για να χουμε καλό ρώτημα, με την περιβαλλοντική λογική που ενστερνίζεται η υπουργός, τα παλιά που ΘΑ αποσύρονταν μολύνουν το πολύ τα ίδια με τα νέα που ΘΑ αγοράζονταν από απόσυρση, έστω και περισσότερα μιας και πολλά θα αποσύρονταν χωρίς να αγοραστεί άλλο. Προτιμάμε δηλαδή να κυκλοφορούν μια στο τόσο έστω, σαράβαλα που καίνε σαγιονάρα βουτηγμένη στο μαζούτ, που είναι επικίνδυνα από πολλές απόψεις για να ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ τα φράγκα από φόρους, ΕΤΤ, ΦΠΑ κλπ. Ο υπουργός μεταφορών γιατί δεν έχει πάρει ακόμα θέση; Και τα τέλη κυκλοφορίας στην τελική πάνε στο Μεταφορών, στο Περιβάλλοντος, στο Παιδείας, στο Άμυνας που; Δηλαδή εγώ για να οδηγώ πληρώνω ΠΟΙΟΝ;
Άσχετο δεύτερο: Η αγορά έχει όχι απλά παγώσει, έχει δαγκώσει το κ@υλί της σύριζα και κοντεύει να το ξεριζώσει. Οι στόχοι των εταιριών με πτώσεις του 40% και 50% (βλέπε Σεπτέμβρης) όχι απλά είναι άπιαστο όνειρο, αλλά αρχίζει και πλησιάζει τη ζώνη του Λυκόφωτος. Βλέπω το Δεκέμβρη τα μαγαζιά μαζί με κάθε αμάξι να δίνουν δώρο και το ΕΤΤ, και τα λεφτά της απόσυρσης και στα τρία το ένα δώρο και δωρεάν καφέ και πατσά καθ' εκάστην. Πάω να ακούσω Τσιτσάνη 'Μην απελπίζεσαιιιιιιι και δε θ' αργήηηηησειιιιιι...'.
Αλήθεια εμείς τα λεφτά θα τα πάρουμε; ή θα μας πούνε κάνα καλό του στυλ 'μπορείς να πάρεις τα λεφτά αλλά μπορείς και να μην τα πάρεις και να προπληρώσεις τα τέλη των επόμενων 4 χρόνων. Και πού' σαι πολίτη, αυτή είναι μια προσφορά για το καλό σου, δεν είναι σωστό να την αρνηθείς'.
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016