-
Ο χρήστης georgeadams έγραψε:
Παρέλαβε ο πατέρας μου σήμερα το πιστοποιητικό καταστροφής αλλά όταν πήγε στο Υπ. Μετ. στον Χολαργό για την πράξη οριστικής διαγραφής τον ενημέρωσαν πως δεν έχει βγει και θα είναι έτοιμη στο τέλος της επόμενης εβδομάδας !
Είχα ακούσει ότι κάποιοι είχαν την πράξη διαγραφής αυθημερόν. Ας μου πει κάποιος που την έχει πάρει πόσες μέρες περίμενε.Την Πέμπτη πήρα το πιστοποιητικό καταστροφής. Την Παρασκευή το πρωί πήγα στην αρμόδια Δνση Μεταφορών, στον Άλιμο και πήρα επιτόπου την πράξη οριστικής διαγραφής.
Μου έκανε εντύπωση η αμεσότητα αλλά την απέδωσα στο γεγονός πως άργησαν υπερβολικά να μου δώσουν το πιστοποιητικό καταστροφής (έδωσα το αυτοκίνητο στις 6/10 και πήρα το πιστοποιητικό καταστροφής στις 29/10) και στο μεταξύ είχε ετοιμαστεί και η πράξη οριστικής διαγραφής.H πράξη οριστικής διαγραφής ΔΕΝ μπορεί να βγει πριν βγει η καταστροφή. Η καταστροφή βγαίνει από το συνεργάτη της ΕΔΟΕ (αφού πρώτα παραδώσει τα στοιχεία του οχήματος πινακίδες άδεια κλπ στην ΝΥΜΕ) και η διαγραφή από την ΝΥΜΕ η οποία ενημερώνει μετά την ΕΔΟΕ για τη διαγραφή. Αν το πήρες με ταχυδρομείο, κούριερ, ταχυδρομικό περιστέρι ή δεν ξέρω τι άλλο, το πιθανότερο είναι να το στείλαν ταυτόχρονα σε σένα και στην ΝΥΜΕ από τον τσαλακωτήρα και να μην κωλοβαρούσαν στην ΝΥΜΕ όταν το πήραν. Τσέκαρε τις ημερομηνίες έκδοσης, μάλλον θα γελάσεις.
-
Εμεις παντως το καταστροφης ζητησαμε να ερθει με κουριερ
-
έχουμε και λέμε...
το αυτοκίνητο παραδόθηκε για καταστροφή στις 14.10
το πιστοποιητικό καταστροφής έχει ημερομηνία έκδοσης 20.10
ημερομηνία κατάθεσης 22.10
οι κύριοι του Χολαργού μας είπαν στις 29.10
ότι θα είμαστε έτοιμοι στις 6.11 ... -
Ο χρήστης Stale έγραψε:
thanx MindFresh KilBreezeα) όταν πήγες στο Υπ. Μετ. τους παρέδωσες το χαρτί της καταστροφής ή κάποιο άλλο χαρτί ? Στον πατέρα μου δεν ζητήσαν τίποτα απλά του είπαν περάστε πάλι τότε....
β) έχει κανείς κάποιο τηλέφωνο της αρμόδιας υπηρεσίας ώστε να ξέρεις αν σου έχουν βγάλει την πράξη διαγραφής για να μην τραβιέσαι τζάμπα μέχρι εκεί ?Α)Οχι,δε χρειαστηκε.Ηταν ηδη τα στοιχεια στην κατασταση τους.Εξαλλου το πιστ/κο καταστροφης εκδιδεται σε αντιγραφα κι εσυ πρεπει νακρατησεις το ενα.
Β)11880?
-
Ο χρήστης Biskoto10 έγραψε:
Είναι πολύ πιθανόν τα 1.000 ευρώ να μην δοθούν τελικά και να αντικατασταθούν από άλλες μορφές επιδότησης (μόνο σε Αττική και Θεσσαλονίκη), όπως οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.Μα άμα θέλουμε να λέμε ότι η απόσυρση γίνεται με περιβαλλοντικά κριτήρια σωστό δεν είναι? Θεωρητικά αφού επιλέγεις να κάνεις απόσυρση τότε προωθείς την ιδέα να αφήσει το αυτοκίνητο ο καθένας μας και να μετακινηθεί με τα ΜΜΜ. Στις μικρές επαρχιακές πόλεις βέβαια ένα τέτοιο μέτρο (κάρτα απεριορίστων διαδρομών δηλαδή) θα ήταν κάτι το μη πραγματοποιήσιμο και ολίγον τι παράλογο μιας και η μεγαλύτερη απόσταση που διανύει κανείς σε μια επαρχιακή πόλη είναι πολύ μικρή συγκριτικά με Αθήνα, Θεσσαλονίκη και δεν έχεις ανάγκη ούτε το αυτοκίνητο ούτε το αστικό... Ακόμα να αναφέρω, ότι αυτό το μέτρο είναι ένα ακόμα σενάριο (real or fake θα δείξει ίσως από βδομάδα) και καλό θα ήταν να περιμένουμε τις επίσημες δηλώσεις.
-
Καλό θα ήταν το σενάριο να είναι fake γιατί τα ΜΜΜ προφανώς δεν περιλαμβάνουν και... ΚΤΕΛ και όπως όλοι ξέρουμε αν θέλαμε να μετακινηθούμε μόνο εντός της πόλης θα είχαμε παπάκι αντί για αμάξι Αν αποσύρεις το αμάξι και σου δώσουν κάρτα απεριορίστων με τι θα πας σε άλλη πόλη με τα πόδια;
-
Σωστό, δεν το είχα σκεφτεί έτσι .
-
καλησπέρα και απο εμένα.
και εγω παρεδωσα το οχημα 06-10 και ακόμα ούτε το πιστοποιητικο καταστροφής δεν εχω πάρει...
δυο ερωτήσεις..
σε αυτο που ακουστηκε, οτι όσοι απεσυραν ηδη τα οχηματα τους, θα ειναι με τα ισχυοντα ποσα της αποσυρσης..
και οχι με τα νεα μαλλον μειωμενα που θα ανακοινωθουν σημερα...
το χρονικο σημειο που διαχωριζει τις περιοδους πιο ειναι?
το ποτε κατεθεσα το οχημα προς αποσυρση? το ποτε βγηκε το πιστοποιητικό καταστροφης? η το πιστοποιητικό διαγραφης?και δευτερη ασχετη μερικός ερωτηση..
το δευτερο χιλιαρικο, δε μπορει να το παρει καποιος που αποφασισει αντι για νεο αυτοκινητο του 2005 και μετα...
να προβει σε αγορα νεας μοτοσυκλέτας???
πιο οικολογικη αγορα... και απο 2005+ αμαξι...
εχετε ακουσει τιποτα? -
Ο χρήστης FoXfOxFoX έγραψε:
καλησπέρα και απο εμένα.και εγω παρεδωσα το οχημα 06-10 και ακόμα ούτε το πιστοποιητικο καταστροφής δεν εχω πάρει...
δυο ερωτήσεις..
σε αυτο που ακουστηκε, οτι όσοι απεσυραν ηδη τα οχηματα τους, θα ειναι με τα ισχυοντα ποσα της αποσυρσης..
και οχι με τα νεα μαλλον μειωμενα που θα ανακοινωθουν σημερα...
το χρονικο σημειο που διαχωριζει τις περιοδους πιο ειναι?
το ποτε κατεθεσα το οχημα προς αποσυρση? το ποτε βγηκε το πιστοποιητικό καταστροφης? η το πιστοποιητικό διαγραφης?και δευτερη ασχετη μερικός ερωτηση..
το δευτερο χιλιαρικο, δε μπορει να το παρει καποιος που αποφασισει αντι για νεο αυτοκινητο του 2005 και μετα...
να προβει σε αγορα νεας μοτοσυκλέτας???
πιο οικολογικη αγορα... και απο 2005+ αμαξι...
εχετε ακουσει τιποτα?- για κάνε κανα τηλ. στον τσαλακωτήρα σου...
- λογικά (θα με πεις ποιος την έχασε για να την βρουν αυτοί...) θα μετρήσει η ημερομηνία βεβαίωσης παραλαβής. Πιθανόν να ξέρεις σήμερα το απόγευμα. Και κάποιος φίλος που είχε μιλήσει νωρίτερα για ηθική, μάλλον πρέπει να αντιληφθούμε πως η ηθική είναι μία ψευδαίσθηση, ένα ανθρώπινο δημιούργημα για να δικαιολογήσει ο άνθρωπος όσες πράξεις του η φύση δεν του δικαιολογεί. Και για να το φέρω στα μέτρα μιας οποιασδήποτε κυβέρνησης, η ηθική είναι αυτό που περιμένουμε εμείς και οι νομοθέτες δεν εκτιμούν πως είναι σωστό να προβλέψουν.
- Αν δεν κάνω λάθος το δεύτερο χιλιάρικο ισχύει ΜΟΝΟ για αγορά οχήματος ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, όπως αυτές διευκρινίζονται κάπου δε θυμάμαι που και επίσης αν θυμάμαι καλά αν αποσύρεις ΕΙΧ πάιρνεις ΕΙΧ, αν αποσύρης ΦΙΧ παίρνεις ΦΙΧ, αν αποσύρεις ΕΔΧ παίρνεις ΕΔΧ κοκ. Εδώ κολάει φυσικά και το θέμα της απωλεσθείσας λογικής, ο ευρών αμοιφθήσεται...
-
Mόλις τώρα είπαν στις ειδήσεις,οτι καταργήθηκε η απόσυρση..
-
Ο χρήστης pad έγραψε:
Mόλις τώρα είπαν στις ειδήσεις,οτι καταργήθηκε η απόσυρση..Γεια σου pad!! Που χάθηκες?
Ισχύει:
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=20281149 -
αει!!!
σοβαρα?
Δηλαδη το χασαμε το μπαξισι απο το παλιο αμαξι?? -
Ξεφτιλισμένο κράτος , ξεφτίλες πολιτικοί .
Να μην μπορείς ποτέ να προγραμματίσεις σε αυτό το μπουρδέλλο .
Ρε Γιωργάκη στείλε πάλι την Μπιρμπίλω στά βαράκια γιατί το παιχνιδάκι που της έδωσες , θα μας διαλύσει . Πέθανε την οικοδομή με τους ημιυπαίθριους , πέθανε και τα αυτοκίνητα , άντε να πεθάνει και τον τουρισμό να βλέπουμε το 18 % της ανεργίας της Ισπανίας σαν άπιαστο ιδανικό στόχο . -
Eλεος...
Περιμέναμε σα μλκες τόσο καιρό... -
ΤΕΛΟΣ .....
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ρε Γιωργάκη στείλε πάλι την Μπιρμπίλω στά βαράκια γιατί το παιχνιδάκι που της έδωσες , θα μας διαλύσει . Πέθανε την οικοδομή με τους ημιυπαίθριους , πέθανε και τα αυτοκίνητα , άντε να πεθάνει και τον τουρισμό να βλέπουμε το 18 % της ανεργίας της Ισπανίας σαν άπιαστο ιδανικό στόχο .Έχεις δίκιο...αλλά είπαν ότι θα μας γλυτώσει 400 εκατομύρια ευρώ!
-
Κράτος για πέταμα, απέραντο σκουπιδαριό.
-
Ε αφού είπαμε...είναι ΤΟ αναξιόπιστο κράτος ανεξαρτήτου κυβερνήσεως. Δεν μπορείς να προγραμματίσεις τπτ απολύτως. Από χρόνο σε χρόνο όλα μπορεί να αλλάξουν. Κλίμα ανασφαλές - μη επενδυτικό. Έχουν άδικο που γελάνε μετά έξω με την πάρτη μας. Είμαστε χειρότεροι και από τους ιθαγενείς της Μπουτσουάνας
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ρε Γιωργάκη στείλε πάλι την Μπιρμπίλω στά βαράκια γιατί το παιχνιδάκι που της έδωσες , θα μας διαλύσει . Πέθανε την οικοδομή με τους ημιυπαίθριους , πέθανε και τα αυτοκίνητα , άντε να πεθάνει και τον τουρισμό να βλέπουμε το 18 % της ανεργίας της Ισπανίας σαν άπιαστο ιδανικό στόχο .Έχεις δίκιο...αλλά είπαν ότι θα μας γλυτώσει 400 εκατομύρια ευρώ!
το πιστευεις αυτο?
αληθεια τι λογικη ειναι αυτη που υπαρχει?εχουν καταργησει οτι ψηφισαν οι αλλοι το τελευταιο εξαμηνο
μπουρδελο κρατος!!!!στειλτε τον γιωργακη και την μπιρμιλω στο america -
Λεν και βλακείες, πχ
Ο Κ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας για την απόσυρση είπε ότι ήταν ένα μέτρο χωρίς νόημα αφού δεν είχε περιβαλλοντικά οφέλη
Τα τέλη όμως τα αύξησαν οι αχρείοι, 350Ε για ιχ του 1995. Ποια τα περιβαλλοντικά οφέλη από την αύξηση;
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016