-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Kυριάκο
Σήμερα άκουγα στο χαζοκούτι να λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει η κατάσταση του ΙΧ, αρκεί να έχει κομπλέ τα χαρτιά του. Μήπως αυτό μήπως σημαίνει ότι εκτός από το να πάει μόνο του μπορεί και να το μαζέψει ο δικός τους ο μπόγιας?Δεν θα το μαζέψει ο ΟΔΔΥ...αλλά εταιρία ανακύκλωσης οχημάτων που μπορεί να έρθει και σπίτι σου με γερανό... τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει εγω...
-
Ki εγώ αυτό ακριβώς που λέει ο φιλος Montecarlo καταλαβα.. Αρκει να υπαρχουν τα χαρτιά.. ακουσα κι εγω στο χαζοκούτι οτι έρχεται ο γερανος και το παιρνει αν δεν κινειται!
-
Καλορίζικα και σε 5 χρόνια με ρεύμα και υδρογόνο.
1 Η κατηγορία euro4 βάσει των όσων αναφέρονται στο site της ΕΕ ξεκινά από 1/1/2000 με σημαντικές τροποποιήσεις μετά τη 1/7/2002. Από το 2005 ξεκινά η Euro5 και από το 2009 η Euro6. http://www.dieselnet.com/standards/eu/ld.php. (Euro 1 standards (also known as EC 93): Directives 91/441/EEC (passenger cars only) or 93/59/EEC (passenger cars and light trucks) Euro 2 standards (EC 96): Directives 94/12/EC or 96/69/EC Euro 3/4 standards (2000/2005): Directive 98/69/EC, further amendments in 2002/80/EC Euro 5/6 standards (2009/2014): Euro 5/6 “political” legislation [Regulation 715/2007] of 20 June 2007; the implementing part of the regulation (which will cover test procedures, deterioration factors and, if agreed by Member States, revised PM requirements) is to be finalized by 2 July 2008 ) και ΟΧΙ από 1/1/2005. Μια παρένθεση. Αυτά τα στοιχεία υπήρχαν στο επίσημο site της ΕΕ, μεταφρασμένα στα ελληνικά. Σήμερα που έψαξα να τα βρω η σελίδα είχε χαθεί και να σκεφθείτε πως τα αυτοκίνητα αυτής της πενταετίας ή της τριετίας έστω θα έπρεπε βάσει του νομοσχεδίου αντί να πληρώσουν 50 ευρώ περισσότερα να πληρώσουν 18 λιγότερα!
2 Οι οικολόγοι το γνωρίζουν. Εσείς γνωρίζετε ότι τα 15 μεγαλύτερα πλοία στο κόσμο, μολύνουν όσο 760000000 (εκατομμύρια) αυτοκίνητα στον πλανήτη; http://www.psaxtiria.com/2009/04/15-760.html
3 Αναρωτήθηκαν όσοι πανηγυρίζουν για το «οικολογικό» νομοσχέδιο, τι θα γίνει μετά από 5 χρόνια, όταν θα βγαίνουν και πάλι νέοι περιβαλλοντολογικοί νόμοι που θα «τιμωρούν» όσους έχουν αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης και θα επιδοτούν τα ηλεκτροκίνητα ή αυτά που θα κινούνται με υδρογόνο; Και πώς να χαρακτηρίσεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο καθαρό, όταν για να εφοδιαστούν με ρεύμα εκατομμύρια αυτοκίνητα, θα πρέπει να παραχθεί τόση ηλεκτρική ενέργεια που ούτε κατά διάνοια μπορεί μια χώρα σα την Ελλάδα να ανταποκριθεί και τελικά θα καταφύγει στα πυρηνικά εργοστάσια; Ακριβώς το ίδιο θα συμβεί και με αυτά που θα κινούνται με υδρογόνο, αφού για να παραχθεί υδρογόνο απαιτείται νερό και ηλεκτρισμός.
4 Τελικά θα πληρώνουμε τα τέλη βάσει της κάρτας ή βάσει χρονολογίας κατασκευής; Γιατί αν θέλουν να χαρακτηρίζουν τη κάρτα «συγχωροχάρτι» ας σκεφτούν απλά, πως ένας μηχανικός (ιδιώτης) που εκδίδει κάρτες θα είναι πολύ ηλίθιος να διακινδυνέψει να χάσει την άδεια του για να κερδίσει 5 ευρώ, ενώ θα μπορούσε να βγάλει πολλαπλάσια επισκευάζοντας τον κινητήρα ή τα μέρη του που είναι υπεύθυνα για την εκπομπή ρύπων. Αν πάλι δεν δεχτούν τη κάρτα σαν απόδειξη πως θα γνωρίζουν αν ένα αυτοκίνητο καινούργιο «καθαρό» δεν έπαθε μια βλάβη ή ένα ατύχημα και δεν εκπέμπει πολύ περισσότερους ρύπους κι από αυτά τα συμβατικής τεχνολογίας; Και αν τη δεχτούν, τότε πως ξέρουν πως δεν είναι συγχωροχάρτι και γι αυτή τη περίπτωση του καινούργιου αυτοκινήτου με βλάβη; Και αν πράγματι χρειάζεται η κάρτα, τότε γιατί ένα αυτοκίνητο του 2002 που είναι πιο καθαρό να πληρώνει πρόστιμο;
5 Πιστεύουν πραγματικά, πως οι συνταξιούχοι των 600 ή 800 (και πολλά λέω) ευρώ οι οποίοι είναι και η πλειοψηφία που έχουν αυτοκίνητα άνω της δεκαετίας, δεν θέλουν να αγοράσουν ένα καινούργιο; Ή θα τους πείσουν προσφέροντας 150 ευρώ αντικίνητρα και μέχρι 2000 ευρώ κίνητρα, να αντικαταστήσουν το ρυπογόνο όχημα τους; Μα αυτοί ή θα πρέπει να χρεωθούν άλλα 8000 ευρώ για να αγοράσουν καινούργιο ή να δώσουν άλλα 3-4000 χιλιάρικα για να πάρουν ένα πιο νέο μεταχειρισμένο οπότε και πάλι θα πληρώνουν περισσότερα τέλη, έτσι για τιμωρία αφού αδιαμαρτύρητα άφησαν να κατασπαράξουν οι επιτήδειοι τα ταμεία και να παίρνουν σήμερα συντάξεις πείνας.
6 750000 χιλιάδες αυτοκίνητα ονειρεύονται οι αρμόδιοι πως θα αποσυρθούν μέχρι το 2012. Με τα αντικίνητρα ας μη πανηγυρίζουν οι έμποροι, γιατί όντως μπορεί να αποσυρθούν, αλλά επειδή αυτά ακριβώς τα αυτοκίνητα ανήκουν στους μη έχοντες, το πιθανότερο είναι να αντικατασταθούν με εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς ή στη καλύτερη περίπτωση με ποδήλατα.
Αν γινόταν μια δημοσκόπηση σήμερα για το θέμα των περιβαλλοντολογικών τελών, ποιο πιστεύετε πως θα ήταν το αποτέλεσμα; Και να λάβετε υπ όψιν σας πως ενώ η σημερινή αντιπολίτευση στην αρχή είχε αντιρρήσεις κι έλεγε πως θα καταργήσει το νομοσχέδιο, τώρα ανακοινώνει πως κάνει πίσω για να μη προξενήσει αναστάτωση στην αγορά.
Βλέπετε τίποτα το στραβό στο νομοσχέδιο;
Εγώ προσωπικά το μόνο «πράσινο» που βλέπω είναι πως τα 400 εκατομμύρια επί πλέον που θα εισπραχθούν, θα δοθούν στο «πράσινο» ΠΑΣΟΚ έτσι σαν σεφτές για μια καλή τετραετία με πολλά κέρδη.
Μ.Η. -
+1000 Συμφωνώ !
-
Έτσι θα κάνω!!Θα πάρω τηλέφωνο, θέλω και το τιμόνι του το αγωνιστικό το αλουμινένιο, μπας κ με αφήσουν να το πάρω...
-
Ο χρήστης Geologos έγραψε:
Έτσι θα κάνω!!Θα πάρω τηλέφωνο, θέλω και το τιμόνι του το αγωνιστικό το αλουμινένιο, μπας κ με αφήσουν να το πάρω...Αν εχει 5-10 πραγματακια που αξιζουν πανω ακομα και μικρο ανταλλακτικα που μπορεις να πουλησεις και δεχονται να το παρει γερανος και να μη το πας εσυ..Βγαλτα και κρατα τα..Π.χ. Μη δωσεις μαζι με το αυτοκινητα και ζαντες αλουμινιου..
-
Μπα, ένα παλιό Civic του 81 είναι, απλά έχει συναισθηματική αξία...Έχω πάρει να καταλάβεις ρεζέρβα, μάσκα, καπάκια από τις ζάντες και πολλά ακόμα...Απλά για ενθύμια!!!
-
Εγώ πάλι θέλω να αποσύρω το παλιό αλλά μου πέφτουν μακριά οι εγκαταστάσεις ανακύκλωσης και ουδεμία όρεξη έχω να φάω μια μέρα για αυτή τη δουλειά. Άσε που πρέπει να πάω και με συνοδευτικό αμάξι για να γυρίσω πίσω μετά και άντε να ψάχνεις για άλλον να φάει τη μέρα του μαζί σου.
Θα πω ότι δε λειτουργεί για να περάσει γερανός -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Εγώ πάλι θέλω να αποσύρω το παλιό αλλά μου πέφτουν μακριά οι εγκαταστάσεις ανακύκλωσης και ουδεμία όρεξη έχω να φάω μια μέρα για αυτή τη δουλειά. Άσε που πρέπει να πάω και με συνοδευτικό αμάξι για να γυρίσω πίσω μετά και άντε να ψάχνεις για άλλον να φάει τη μέρα του μαζί σου.
Θα πω ότι δε λειτουργεί για να περάσει γερανόςΚοψε το συρματοσχοινο του συμπλεκτη...
-
Επειδη λοιπον το τουτου μου χτες μα αφησε χρονους (το περιμενα πως κ πως) θα αγορασω επιτελους νεο αυτοκινητο.
Αν παω κ το κλεισω σημερα Παρασκευη,θα με πιασει το μετρο για την επιδοτηση αγορας καινουριο ή πρεπει να περιμενω να ανακοινωθει στην εφημεριδα της κυβερνησης κ μετα να κανω την αγορα? -
Ο χρήστης tolkki έγραψε:
Επειδη λοιπον το τουτου μου χτες μα αφησε χρονους (το περιμενα πως κ πως) θα αγορασω επιτελους νεο αυτοκινητο.
Αν παω κ το κλεισω σημερα Παρασκευη,θα με πιασει το μετρο για την επιδοτηση αγορας καινουριο ή πρεπει να περιμενω να ανακοινωθει στην εφημεριδα της κυβερνησης κ μετα να κανω την αγορα?Το προεδρικο διαταγμα εχει αμεση ισχυ! Δωσε απλα καμια βδομαδα καιρο να ενημερωθουν και οι υπηρεσιες σχετικα με το τι υπογραφτηκε.
-
Eυχαριστω πολυ!
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
- εφόσον έχεις κάνει προσωρινή κατάθεση, δεν επιβαρύνεσαι με πρόστιμο οταν θελήσεις να το επαναφέρεις σε κυκλοφορία. οπότε πληρώνεις τα κανονικά τέλη μόνο.
Μια ερώτηση μονο, μάλλον λίγο χαζή, αλλα θεωρώ οτι έχει κάποια βάση..
Γιατί να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας για ένα αυτοκίνητο που ΔΕΝ κυκλοφόρησε το 2009...;;; (κι εφόσον πάει για ανακύκλωση δεν θα κυκλοφορήσει ούτε το 2010...)
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
- εφόσον έχεις κάνει προσωρινή κατάθεση, δεν επιβαρύνεσαι με πρόστιμο οταν θελήσεις να το επαναφέρεις σε κυκλοφορία. οπότε πληρώνεις τα κανονικά τέλη μόνο.
Γιατί να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας για ένα αυτοκίνητο που ΔΕΝ κυκλοφόρησε το 2009...;;; (κι εφόσον πάει για ανακύκλωση δεν θα κυκλοφορήσει ούτε το 2010...)
Εκει που σταματάει η λογική, αρχίζει η πολιτική...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Το προεδρικο διαταγμα εχει αμεση ισχυ! Δωσε απλα καμια βδομαδα καιρο να ενημερωθουν και οι υπηρεσιες σχετικα με το τι υπογραφτηκε.
νομιζω οτι για την πραξη νομοθετκου περιεχομενου απαιτειται δημοσιευση στην ΕΤΚ
Το δρόμο για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως πήρε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά στην παροχή κινήτρων για την απόσυρση των ρυπογόνων ΙΧ, καθώς σήμερα Τετάρτη υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αμέσως μετά τη δημοσίευση θα τεθεί σε εφαρμογή, καθώς είναι ήδη έτοιμες οι σχετικές εγκύκλιοι από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών.*
http://news.ert.gr/el/26834-ypegrafi-i- ... ton-ix.htm
Υποτιθεται οτι το κινητρο της αποσυρσης δινεται στους ιδιοκτητες παλιων ρυπογονων οχηματων Για να ειναι ομως ενα αυτοκινητο ρυπογονο(οσον αφορα στις εκπομπες) δεν αρκει απλως να ειναι παλιο αλλα και να το κυκλοφορεις.Και για να κυκλοφορεις μεχρι τη στιγμη(->τη χρονια) που δοθηκε το κινητρο θα πρεπει να πληρωνες τελη,ετσι δεν ειναι?
Οντως ειναι τραβηγμενο απ'τα μαλλια
-
καλησπερα την επιδοτηση καινουριου αυτοκινητου απο αποσυρση που η αδεια κυκλοφοριας ειναι στο ονομα της συζυγου μου μπορω να την χρησιμοποιησω εγω
-
Ο χρήστης ΚΡΗΤΗ έγραψε:
καλησπερα την επιδοτηση καινουριου αυτοκινητου απο αποσυρση που η αδεια κυκλοφοριας ειναι στο ονομα της συζυγου μου μπορω να την χρησιμοποιησω εγωΑς το αγοράσει η συζυγος στο όνομα της... ή μήπως δεν την εμπιστευέσαι ?
-
καλησπερα την επιδοτηση καινουριου αυτοκινητου απο αποσυρση που η αδεια κυκλοφοριας ειναι στο ονομα της συζυγου μου μπορω να την χρησιμοποιησω εγω, η αδεια του καινουριου θα εινε επαγγελματικη και η επιχειρηση εινε στο ονομα το δικο μου
-
Ο χρήστης ΚΡΗΤΗ έγραψε:
καλησπερα την επιδοτηση καινουριου αυτοκινητου απο αποσυρση που η αδεια κυκλοφοριας ειναι στο ονομα της συζυγου μου μπορω να την χρησιμοποιησω εγωτην ιδια απορια εχω και εγω αλλα απο αδερφο σε αδερφο? θα πρεπει να γινεται γιατι στην ουσια ενα παλιο αυτ/το αποσυρεται και ενα νεο αγοραζεται.
-
Σύμφωνα με το skai :
H πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά την απόσυρση θα πρέπει να εγκριθεί από την νέα βουλή εντός 40 ημερών.Aν δεν γίνει αυτό παύει να ισχύει.Το πιό πιθανό είναι να γίνουν αλλαγές αν βγεί άλλη κυβέρνηση βάση τι έχουν ανακοινώσει τα κομματα.
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016