-
Τότε υπήρχαν τελωνεία και ΕΕΤ που κυμαίνονταν από 100-400 % της αξίας cif του αυτοκινήτου . Οπότε με την απόσυρση υπήρχε σημαντική μείωση των φόρων . Σήμερα δεν υπάρχουν τελωνεία και ο φόρος είναι από 10-40 % και 50 % πάνω από 2000 κε , δηλαδή πολύ λιγότερο 10-15 φορές από ότι ήταν τότε . Το πόσο είναι ο φόρος σήμερα το είδαμε τώρα με την μείωση κατά 50 % , δηλαδή γά τα μέχρι 1600 κε , ψίχουλα . Γι ' αυτό και το επίδομα 2000-3200 € θεωρείται αρκετό .
-
Νεότερες πληροφορίες για το πότε και πως θα ισχύσει οτ νέο μέτρο της απόσυρσης πως θα μάθουμε?
Κατι είπαν στις ενημερωτικες εκπομπες αλλα αυτούς είναι να μην τους πολυ εμπιστεύεσαι! -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Νεότερες πληροφορίες για το πότε και πως θα ισχύσει οτ νέο μέτρο της απόσυρσης πως θα μάθουμε?
Κατι είπαν στις ενημερωτικες εκπομπες αλλα αυτούς είναι να μην τους πολυ εμπιστεύεσαι!Το μόνο που είπαν ότι ξεκινά από 1 Σεπτεμβρίου φέτος και θα ισχύει μεχρι το τέλος του 2012. Πως κλπ δεν είπαν.
Εκείνο που αναρωτήθηκαν επίσης απο την τηλεόραση είναι αν το αμάξι προς απόσυρση πρέπει τουλάχιστον να κινείτε ή μπορεί να είναι οτιδήποτε παλιό έως και σαπάκι άχρηστο ή εγκαταλελειμμένο. Αν δεν βγουν διευκρινήσεις ... θα ακούμε διάφορα έως και αστεία.
-
Τα ΙΧ επαγγελματικα συμπεριλαμβάνονται αραγες στο μέτρο ή μόνο τα ΙΧ επιβατικά?
-
Οταν εγω ελεγα πριν απο λιγους μηνες οτι δεν ειναι απιθανο σεναριο να μπει η αποσυρση ολοι διαφωνουσατε...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
.............Εκείνο που αναρωτήθηκαν επίσης απο την τηλεόραση είναι αν το αμάξι προς απόσυρση πρέπει τουλάχιστον να κινείτε ή μπορεί να είναι οτιδήποτε παλιό έως και σαπάκι άχρηστο ή εγκαταλελειμμένο. Αν δεν βγουν διευκρινήσεις ... θα ακούμε διάφορα έως και αστεία.
θα πρεπει να εχει πληρωμενα τελη κυκλοφοριας για το 2009 το αν κινειται η οχι δεν εχει σημασια αφου ερχεται η εταιρια ανακυκλωσης και το φορτωνει!
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Τα ΙΧ επαγγελματικα συμπεριλαμβάνονται αραγες στο μέτρο ή μόνο τα ΙΧ επιβατικά?και τα επαγγελματικα με οφελος που μπορει να φτασει εως τα 13 χιλιαρικα
-
Να ρωτήσω κάτι άλλο; Σε περίπτωση που το όχημα δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ υπάρχει πρόβλημα στην απόσυρσή του;
-
Έχω ένα Clio 1.200 μοντ.2000 τρακαρισμένο στην Αμφίκλεια (μένω Αθήνα), που δεν μετακινείται.
Έστω οτι πληρώσω 300Ε για να μου το φέρουν Αθήνα, θα μπορέσω να το πάω για απόσυρση να πάρω τα 1000Ε? -
Aν εχεις ενα 1.200 του 87 και αποσυρεις και παρεις μεταχειρισμενο υβριδικο του 2006-2007η οτιδηποτε euro 4,euro 5 τι κερδιζεις 1.000 η 2.000 ευρω?
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
.............Εκείνο που αναρωτήθηκαν επίσης απο την τηλεόραση είναι αν το αμάξι προς απόσυρση πρέπει τουλάχιστον να κινείτε ή μπορεί να είναι οτιδήποτε παλιό έως και σαπάκι άχρηστο ή εγκαταλελειμμένο. Αν δεν βγουν διευκρινήσεις ... θα ακούμε διάφορα έως και αστεία.
θα πρεπει να εχει πληρωμενα τελη κυκλοφοριας για το 2009 το αν κινειται η οχι δεν εχει σημασια αφου ερχεται η εταιρια ανακυκλωσης και το φορτωνει!
Δηλαδή το δικό μου που είναι ακινητοποιημένο λόγω βλάβης κι εχω παραδώσει πινακίδες για το 2009, δεν μπορώ να το αποσύρω...;;;
-
Αν ξαναβγαλεις και μετα αποσυρεις??
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Δηλαδή το δικό μου που είναι ακινητοποιημένο λόγω βλάβης κι εχω παραδώσει πινακίδες για το 2009, δεν μπορώ να το αποσύρω...;;;
Θα είναι ανόητο να μην μπορεις να το αποσύρεις... αλλόστε η λογική του μέτρου είναι όλα αυτά που δεν συμφέρει να τα επισκευάσεις και γεμίζουν τους δρόμους να αποσυρθούν.
Επίσης θεωρητικά δεν υπάρχει λόγος να πρέπει να έχει περάσει ΚΤΕΟ... γιατί ποίος ο λόγος να του κάνεις service και να πληρώσεις για ΚΤΕΟ εαν πρόκειτε να γίνει παλιοσίδερα...
-
Αν παρουμε σαν πρωτυπο το τι εγινε στην προηγουμενη αποσυρση μπορουμε να αποσυρουμε τα παντα(της πεθερας αποκλειομενης.)
-
Υπάρχει χρονικό όριο για το ποιά αυτοκίνητα δύναται να αποσυρούν;
-
Να ρωτησω και γω κατι.Ειπαν πως και να μην αγορασει καποιος αυτοκινητο αν αποσυρει το παλιο θα παρει τα χρηματα που δικαιουται.Για να γινει αυο θα πρεπει να το εχει καποια χρονια στην κατοχη του????
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Να ρωτησω και γω κατι.Ειπαν πως και να μην αγορασει καποιος αυτοκινητο αν αποσυρει το παλιο θα παρει τα χρηματα που δικαιουται.Για να γινει αυο θα πρεπει να το εχει καποια χρονια στην κατοχη του????Να υποθέσω οτι θέλεις να αγοράσεις καμιά 10αριά χρέπια και να τα στείλεις.
Πρέπει να γίνεται και ακόμα και εαν ζητάν να είναι 1 χρόνο στην κατοχή σου το μέτρο θα ισχύσει μέχρι το 2012 οπότε θα μπορείς να το κάνεις.
Το ερώτημα είναι γιατί να μην το κάνουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους...
-
Χε χε σωστος!!!!Οχι πως θελω να το κανω(προς το παρων τουλαχιστον) αλλα επειδη δεν το διευκρινησαν εχω αυτη την απορια γιατι αν ισχυσει κατι τετοιο το κρατος θα χασει παρα πολλα και μου φαινετε γελοιο να το αφησει ετσι.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Χε χε σωστος!!!!Οχι πως θελω να το κανω(προς το παρων τουλαχιστον) αλλα επειδη δεν το διευκρινησαν εχω αυτη την απορια γιατι αν ισχυσει κατι τετοιο το κρατος θα χασει παρα πολλα και μου φαινετε γελοιο να το αφησει ετσι.Δεν το θεωρώ ούτε παράνονομο ούτε ανηθικο να το κάνεις.
Η λογική του μέτρου είναι να φύγουν τα χρέπια από τους δρόμους , οπότε εαν εσύ 'βοηθήσεις' το κράτος να γίνει αυτό αγοραζοντας 10 χρέπια και να κάνεις όλο το τρέξιμο για την απόσυρση τους επειδη οι ιδιοκτήτες τους βαριούνται να το κάνουν τότε δεν το θεωρώ λάθος να κερδίσεις από αυτό.
-
Ναι αλλα κανενα χρεπι τωρα δεν θα πωληται κατω απο 2000Ε ...
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016