-
Απόσπασμα από δημοσίευμα της εφημερίδας 'Ημερησία'. Το υπόλοιπο βρίσκεται σε post μου στο θέμα 'Ύφεση στην αγορά αυτοκινήτου'
'Απόσυρση τέλος!
Μια ιδιαίτερα κρίσιμη συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μεταξύ στελεχών από τον Σύνδεσμο Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ) και τον γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Σιδηρόπουλο ώστε να συζητήσουν για θέματα που απασχολούν τον κλάδο του αυτοκινήτου ο οποίος έχει βρεθεί σε δεινή θέση εξαιτίας της αμείλικτης στάσης των τραπεζών αλλά και της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γ.γ. του υπουργείου κ. Σιδηρόπουλος μεταξύ άλλων διαβεβαίωσε τα στελέχη του ΣΕΕΑΕ πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιδοτηθεί η απόσυρση από το υπουργείο Οικονομίας καθώς δεν το επιτρέπουν τα οικονομικά του κράτους και κάτι τέτοιο θα έπλητε τα έσοδα ενώ αντίστοιχα θα εκτόξευε και το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας. Οσον αφορά στα δάνεια με εγγυητή το Δημόσιο (ΤΕΜΠΜΕ) ο κ. Σιδηρόπουλος τους εξέφρασε την επιθυμία του υπουργού να μειώσει τα κριτήρια έγκρισης των δανείων προς τους επιχειρηματίες από 3 κερδοφόρες χρήσεις που είναι σήμερα σε 2 ώστε να μπορέσουν να διευκολυνθούν περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Τέλος στο τραπέζι «έπεσε» και το θέμα των υπαίθριων παζαριών αυτοκινήτων που έχουν στηθεί παράνομα σε διάφορες περιοχές της χώρας και ειδικότερα στο Σχιστό Αττικής όπου οι ενδιαφερόμενοι πωλητές καταβάλουν 10 ευρώ ώστε να μπορέσουν να εισέλθουν στο χώρο επίδειξης των αυτοκινήτων.'
-
Θα κλείσει 30ετία δηλαδή η νισσανάρα
-
εγω αγορασα toyota carina ii του 89 με 1000 ευρω και 380,000 χλμ εκανα μια επισκευη στο καρμπυρατερ
και καιει 7,5 λιτρα στα 100 χλμ και αμα το πατησω χτυπαει τα 200.
τα λεφτα που θα εδινα σε δοσεις για καινουργιο τα τρωμε μπριτζολες με τα παιδια καθε σαβατοκυριακο.!!
αντι να τα τρωει ο γιαπωνεζος. -
Ο χρήστης tsekgr έγραψε:
τα λεφτα που θα εδινα σε δοσεις για καινουργιο τα τρωμε μπριτζολες με τα παιδια καθε σαβατοκυριακο.!!
αντι να τα τρωει ο γιαπωνεζος. -
Ο χρήστης tsekgr έγραψε:
εγω αγορασα toyota carina ii του 89 με 1000 ευρω και 380,000 χλμ εκανα μια επισκευη στο καρμπυρατερ
αντι να τα τρωει ο γιαπωνεζος.Επειδή όμως αυτή είναι η μία πλευρά αν τύχει και έρχομαι από την άλλη με το Puntακι μου του 2000 και κάνουμε μία μετωπική πιθανότατα εγώ θα ζήσω.
-
δεν θα έρχεσαι όμως γιατί όλη την εβδομάδα είναι μέσα για σέρβις και το Σ/Κ που εμείς πάμε στη ταβέρνα να φάμε παϊδάκια εσύ είσαι σπίτι και περιμένεις τη παραγγελία σουβλάκια που παίρνεις με το ρέστα απο το μπουγιουρντί του ιταλού.
άσε που, όταν έρθει η ώρα της απόσυρσης, αυτουνού θα εμπίπτει ενώ το δικό σου λόγω νεότητας μάλλον θα είναι εκτός.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
αντι να τα τρωει ο γιαπωνεζος.μιλαμε για τρελη χοληστερινη...τα μικρα μαμουθ θα ναι...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
δεν θα έρχεσαι όμως γιατί όλη την εβδομάδα είναι μέσα για σέρβις και το Σ/Κ που εμείς πάμε στη ταβέρνα να φάμε παϊδάκια εσύ είσαι σπίτι και περιμένεις τη παραγγελία σουβλάκια που παίρνεις με το ρέστα απο το μπουγιουρντί του ιταλού.άσε που, όταν έρθει η ώρα της απόσυρσης, αυτουνού θα εμπίπτει ενώ το δικό σου λόγω νεότητας μάλλον θα είναι εκτός.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
αντι να τα τρωει ο γιαπωνεζος.Επειδή όμως αυτή είναι η μία πλευρά αν τύχει και έρχομαι από την άλλη με το Puntακι μου του 2000 και κάνουμε μία μετωπική πιθανότατα εγώ θα ζήσω.
Μπααα μην ορκιζεσαι...
-
Ο χρήστης Ασπρουλης έγραψε:
Μπααα μην ορκιζεσαι...
Έχεις στοιχεία για το αντίθετο;
-
Κάτι άκουσα χτες στο mega, ότι απόσυρση δεν θα γίνει, αλλά ίσως να μειώσουν ή και να καταργήσουν εντελώς τα τέλη ταξινόμησης. Ακούσατε τίποτα σχετικό ? Πότε άραγε ?
-
Παιδιά (έχω καιρό να μπώ στο forum )
Μια απορία και πρόταση για την 'απόσυρση'
α) Το κράτος ΘΕΛΕΙ λεφτά
β) Οι έμποροι θέλουν τόνωση της αγοράς
γ) Η Ε.Ε θέλει καθαρότερο περιβάλλονΓιατί δεν επιτρέπουν την απόσυρση σε οχήματα π.χ μέχρι και του 2000 που ο ενδιαφερόμενος
που το αποσύρει ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ το λιγότερο ΕΝΑ χρόνο πρίν και έχει πληρώσει
τέλη 2008 και 2009?-
Έτσι θα κόψουν τις αποσύρσεις-μαιμούδες αυτοκινήτων με μεταβιβάσεις (θυμάστε?)
που ήταν σε μάντρες και ΔΕΝ κυκλοφορούσαν. Θα σώσουν και το περιβάλλον, θα αφαιρέσουν
αυτοκίνητα που πραγματικά κυκλοφορούσαν δημιουργώντας ανάγκη αντικατάστασης. -
Έτσι θα επιτρέψουν απόσυρση απείρων αυτοκινήτων (ξέρετε πόσα αυτοκίνητα πρό του 2000
υπάρχουν στους δρόμους?
Ένας αυθαίρετος υπολογισμός
Υπολογίστε απόσυρση σε 200.000 αυτοκίνητα με Α.Κ ως 2000 από κατόχους που τα έχουν το
λιγότερο ένα χρόνο στην κατοχή (δεν είναι δηλαδή μαιμούδες) να φύγουν από τους δρόμους
(=πραγματική ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και όχι πλασματική ακινήτων). Άνθρωποι που δεν μπορούσαν να
πουλήσουν το αυτοκίνητο τους ούτε 3000€ θα κερδίσουν π.χ -3000€ αυτομάτως. Οι έμποροι
καινούριων αυτοκινήτων χαρούμενοι (τα μεταχειρισμένα... βλέπουμε). -
-
Καλά όλα αυτά αλλά λείπουν και κάποια άλλα σημαντικά.
Πράγματι το κράτος θέλει λεφτά, αλλά δεν θέλει να εκτιναχτεί στα ύψη το εμπορικό έλλειμα. Επίσης με δεδομένο ότι 4 στις 5 αγορές γίνονται με χρηματοδότηση και οι τράπεζες έχουν κόψει τα δάνεια, ποιός θα χρηματοδοτήσει το όλο εγχείρημα?
Και στο φινάλε εκτός από το περιβάλλον που το αναφέρουν όλοι εντελώς προσχηματικά, ειλικρινά ποιός θα ωφεληθεί εκτός από π.χ. 10.000 άτομα που ασχολούνται με την εμπορία αυτοκινήτου? Και λοιπόν τι έγινε? Τόσα δις για λίγους, όταν χιλιάδες άλλοι χάνουν τη δουλειά τους και μένουν άνεργοι.
Πραγματικά εμένα θα με χαροποιούσε μια απόσυρση διότι έχω όχημα του 1989 έτοιμο για σουτ και μετρητά για νέο, αλλά ειλικρινά αυτό που μας λείπει είναι να θεσπιστεί μια απόσυρση όταν γίνεται χαμός στο ίσιωμα παντού? -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Παιδιά (έχω καιρό να μπώ στο forum )[b]Γιατί δεν επιτρέπουν την απόσυρση σε οχήματα π.χ μέχρι και του 2000
Κάντο 2003 να μας πιάνει.
Καλώς μας ήρθες και πάλι, είχα ξεχάσει τη μορφοποίηση!
-
Ο χρήστης tsekgr έγραψε:
αντι να τα τρωει ο γιαπωνεζος.σα πολλα δεν εδωσες??αυτο κανονικα επρεπε να στο χαρισουν...
-
-
Δεν είναι υπερβολικό να λέμε απόσυρση, για αυτοκίνητα μέχρι το έτος 2000;
-
Γεια σε όλους! Μπορεί κάποιος να μου πει πως αποσύρω το παλιό μου αυτοκίνητο; Παραδίδω πινακίδες; Νομίζω ότι τώρα πια δεν μπορείς απλά να το παρατήσεις...
-
http://www.alfaromeo.gr/ps/Main/Service ... 2.xml.aspx
Κάποιοι έρχονται και στο παίρνουν δωρεάν, αναλαμβάνοντας και τη χαρτούρα.
-
Οκ, ευχαριστώ. Είδα και μια μάντρα απόσυρσης στο δρόμο μου. Θα πάω να ρωτήσω.
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016