-
Ο χρήστης skye έγραψε:
καλα το ισραηλ ειναι αλλου τραγου ευαγγελιο.. το θεμα δεν ειναι για μενα οτι δημιουργηθηκε εκει ενα κρατος ουτε με ποιες συνθηκες... το θεμα ειναι ο τροπος που αυτο λειτουργει σημερα... και οτι φυσικα ολοι κανουν την κοτα και κανεις δεν μιλαει.. ακομα και η jewropean union δεν μιλαει και το παιζει πολιτικη ορθοτηταΝαι, κι έχουμε τη Yad Vashem και την εν Ελλάδι εκπρόσωπό της κα Μαρία Ρεπούση να έχουν πετύχει την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ διδασκαλία του Ολοκαυτώματος και μάλιστα βάσει του πώς θέλει το Ισραήλ να το παρουσιάζει. Αν είναι δυνατόν να δεχόμαστε ξένοι φορείς (όποιοι κι αν είναι) να καθορίζουν τι και πώς θα διδάξουμε στα παιδιά μας...
-
ΗΠΑ: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για βασανιστήρια παιδιών στα γκουλάγκ εταιρείας που 'συμμορφώνει' άτακτα παιδιά.
http://rodiat7.blogspot.com/2008/03/antiwwasp.html
http://rodiat7.blogspot.com/2008/03/usa ... asons.html
-
Όμως οι γονείς τους τα στέλνουν εκεί,
δήθεν δεν ξέρουν τι θα τραβήξουν εκεί τα (κωλό)παιδα. -
Όσο απροσάρμοστο κι αν είναι ένα παιδί, τα βασανιστήρια και οι μέθοδοι Guantanamo είναι εντελώς απαράδεκτες.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Η Ελλάδα είναι Ελλάδα αν κατοικείται από Έλληνες
Εγω παλι γιατι νομιζω οτι 'Οι Ελληνες ειναι Ελληνες, αν κατοικουν στην Ελλαδα';
(υπαρχουν, βεβαια, και φωτεινες εξαιρεσεις, οπως οι... χλαμυδοφοροι φιλοι του Καρατζαφερη, απευθειας απογονοι του Προα του Θηβαιου και του Αλκιβιαδη του Ολυνθιου )Δλδ αν παει καποιος να δουλεψει στην Αγγλια...γινεται Αγγλος?Μαλλον οχι, παλι Ελληνας θα ειναι. Ακομη και τα παιδια του αναλογα με τον τροπο που θα τα μεγαλωσει μπορει να ειναι Ελληνες.
-
Ομοίως κι ένας Σουηδός που κατοικεί στην Ιταλία δεν γίνεται Ιταλός. Παραμένει Σουδός. Έχει μαζί του βιώματα, κουλτούρα, νοοτροπία, παιδεία που είναι συνυφασμένα με την πατρίδα του, τη χώρα καταγωγής του. Και να του πει κανείς 'είσαι Ιταλός, αφού κατοικείς στην Ιταλία, κι όχι Σουηδός', στην καλύτερη περίπτωση θα βάλει τα γέλια.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
(υπαρχουν, βεβαια, και φωτεινες εξαιρεσεις, οπως οι... χλαμυδοφοροι φιλοι του Καρατζαφερη, απευθειας απογονοι του Προα του Θηβαιου και του Αλκιβιαδη του Ολυνθιου )Δηλαδή στο παράδειγμα που έφερα παραπάνω οι 10 εκατομμύρια κινέζοι θα είταν Έλληνες έτσι; Η ιστορία όμως σε διαψεύδει. Δεν είδα για παράδειγμα οι Αλβανοί του Κοσυφοπεδίου να έγιναν ποτέ Σέρβοι απλά και μόνο επειδή κατοικούσαν στην Σερβία.
Δεν μπαίνω στο λούκι να ανοίξω συζήτηση τι είναι Ελλάδα και τι Έλληνες.
(Δεν ανήκει άλλωστε το πρόβλημα στη λίστα των υπαρξιακών μου )
Κάποιοι άνθρωποι σ αυτόν τον τόπο μεγαλούργησαν όντως. Κάποιοι άλλοι (σήμερα πλειοψηφία ) τά χουν ξεσκίσει όλα.
Αν ένας άνθρωπος που ζεί δίπλα μου είναι μ@λάκας, λαμόγιο, συχαμένος, λίγη διαφορά μου κάνει αν φέρει το πολύτιμο dna του Έλληνα η του Αλβανού η του Ινδού.
Για να στο πώ σε περίληψη, αν ξαφνικά ο Τάσος(εγώ) μάθει αύριο πως οι προπαππούδες του δεν ηταν Ελληνες(οτι σημαίνει τελικά για τον καθένα) αλλα Κογκολέζοι, θα είναι γι αυτόν ένα και το αυτό. Δεν θα πάψω να θαυμάζω τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα, ούτε θα μειωθει η αξία μου και η αυτοεκτίμησή μου. Δεν θα είμαι κάτι διαφορετικό απ ότι είμαι.Αν πάλι έχω να διαλέξω για όποια συναναστροφή θες έναν καλό(ότι για μένα σημαίνει καλό) Κογκολέζο η έναν κακό Έλληνα, θα διαλέξω τον Κογκολέζο.(Ακόμη και για να διαιωνιστώ )
Ο άνθρωπος είναι ον πολιτικό, δεν αναπτύσσεται εν κενό, και δεν είναι αυτόνομη μονάδα. Είμαστε προϊόντα της κοινωνίας που ανατραφήκαμε και παραγωγοί ταυτόχρονα του πολιτισμού που συμμετέχουμε (όσο και αν δεν αρέσει αυτό σε αυτούς που θεωρούν εαυτούς καλύτερους από τους άλλους, την μάζα).
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ομοίως κι ένας Σουηδός που κατοικεί στην Ιταλία δεν γίνεται Ιταλός. Παραμένει Σουδός. Έχει μαζί του βιώματα, κουλτούρα, νοοτροπία, παιδεία που είναι συνυφασμένα με την πατρίδα του, τη χώρα καταγωγής του. Και να του πει κανείς 'είσαι Ιταλός, αφού κατοικείς στην Ιταλία, κι όχι Σουηδός', στην καλύτερη περίπτωση θα βάλει τα γέλια.Μετά απο δυό τρεις γεννιές, πολύ που θά ναι Σουηδοί. Καρα-ιταλοί θάναι. Ακόμα και στο χρώμα.
-
Φτάσε πρώτα στις δυο-τρεις γενιές...
-
Φτάσε πρώτα στις δυο-τρεις γενιές...Τα αλβανάκια που μένουν δίπλα μου είναι δεύτερη γεννιά. Εχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, και
το ένα πάει γυμνάσιο. Μόλις γεννήσουν, νατη η τρίτη γεννιά.
(Εκτός κι αν εννοείς κάτι άλλο) -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ομοίως κι ένας Σουηδός που κατοικεί στην Ιταλία δεν γίνεται Ιταλός. Παραμένει Σουδός. Έχει μαζί του βιώματα, κουλτούρα, νοοτροπία, παιδεία που είναι συνυφασμένα με την πατρίδα του, τη χώρα καταγωγής του. Και να του πει κανείς 'είσαι Ιταλός, αφού κατοικείς στην Ιταλία, κι όχι Σουηδός', στην καλύτερη περίπτωση θα βάλει τα γέλια.
Μετά απο δυό τρεις γεννιές, πολύ που θά ναι Σουηδοί. Καρα-ιταλοί θάναι.
+1
εδω τα παιδια των αλβανων εχουν σχεδον ελληνοποιηθει, ποσο μαλλον τα παιδια τους...
και για να μην παμε μακρια, δειτε τους της τριτης γενιας των ελληνων της αμερικης και αμα σας φαινονται για ελληνες και οχι για αμερικανοι σφυρατε...
-
Ξεχνάς επίσης και το ζήτημα της εγγύτητας με την χώρα καταγωγής, καθώς και έναν ακόμα σοβαρό παράγοντα:
Ο Σουηδός δεν είναι φορτωμένος με αλυτρωτικές προπαγάνδες εις βάρος της Ιταλίας ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ο Αλβανός όμως; Δεν τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, αλίμονο! Αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το ΧΡΗΜΑ που πέφτει για την προπαγάνδιση αλυτρωτικών ιδεών (π.χ. το post-1991 εφεύρημα της 'Τσαμουριάς' - το οποίο είναι ουσιαστικά βλέψεις των ουτσεκάδων για πλιατσικολόγημα γαιών στη Θεσπρωτία), όχι μόνον εντός Ελλάδος, αλλά ακόμη και σε ξένα πανεπιστήμια.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
+1
εδω τα παιδια των αλβανων εχουν σχεδον ελληνοποιηθει, ποσο μαλλον τα παιδια τους...
και για να μην παμε μακρια, δειτε τους της τριτης γενιας των ελληνων της αμερικης και αμα σας φαινονται για ελληνες και οχι για αμερικανοι σφυρατε...
Δυστυχώς στην πλειονότητά τους οι ΕλληνοΗπαμερικάνοι δεν αποβάλλουν την ελληνική λεβεντομαλακία, αποκτούν και την Ηπαμερικανική αρχοντοβλαχιά και δένει το cake.Συνδυασμός που σε στέλνει αδιάβαστο.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Δυστυχώς στην πλειονότητά τους οι ΕλληνοΗπαμερικάνοι δεν αποβάλλουν την ελληνική λεβεντομαλακία, αποκτούν και την Ηπαμερικανική αρχοντοβλαχιά και δένει το cake.Συνδυασμός που σε στέλνει αδιάβαστο.Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε...
-
Δυστυχώς στην πλειονότητά τους οι ΕλληνοΗπαμερικάνοι δεν αποβάλλουν την ελληνική λεβεντομαλακία, αποκτούν και την Ηπαμερικανική αρχοντοβλαχιά και δένει το cake.Συνδυασμός που σε στέλνει αδιάβαστο.
Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε...
Μην χάσεις εσύ.......
-
Ο χρήστης sotiris28 έγραψε:
(υπαρχουν, βεβαια, και φωτεινες εξαιρεσεις, οπως οι... χλαμυδοφοροι φιλοι του Καρατζαφερη, απευθειας απογονοι του Προα του Θηβαιου και του Αλκιβιαδη του Ολυνθιου )Δηλαδή στο παράδειγμα που έφερα παραπάνω οι 10 εκατομμύρια κινέζοι θα είταν Έλληνες έτσι; Η ιστορία όμως σε διαψεύδει.
Αληθεια;
Ενταξει, καταλαβαινω. Για να δουλεψει η μηχανη, η ταυτοτητα του εθνους (κι ακομα περισσοτερο η ταυτοτητα του λαου) πρεπει να φαινεται φυσικη και αρχεγονη, οποτε κατασκευαστηκε σε ενα φαντασιακο επιπεδο που συγκαλυψε κι εξαλειψε τις διαφορες και μεταφραστηκε σε φυλετικη καθυποταξη και κοινωνικη αποκαθαρση.
Αυτο μου εμαθε εμενα η ιστορια
(η κανονικη, γιατι υπαρχει και η 'ιστορια' του Λιακοπουλου, του Βελοπουλου και του Γεωργιαδη, που τα λενε αλλιως και βαζουν στο κολπο τον γαλαξια της Ανδρομεδας και κατι υπεροπλα ) -
Ξεχνάς επίσης και το ζήτημα της εγγύτητας με την χώρα καταγωγής, καθώς και έναν ακόμα σοβαρό παράγοντα:Ο Σουηδός δεν είναι φορτωμένος με αλυτρωτικές προπαγάνδες εις βάρος της Ιταλίας ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ο Αλβανός όμως; Δεν τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, αλίμονο! Αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το ΧΡΗΜΑ που πέφτει για την προπαγάνδιση αλυτρωτικών ιδεών (π.χ. το post-1991 εφεύρημα της 'Τσαμουριάς' - το οποίο είναι ουσιαστικά βλέψεις των ουτσεκάδων για πλιατσικολόγημα γαιών στη Θεσπρωτία), όχι μόνον εντός Ελλάδος, αλλά ακόμη και σε ξένα πανεπιστήμια.
Κοίτα, επειδή έχω γνωρίσει ένα ασφαλές δείγμα Αλβανών, αλλα και χωρίς αυτό η κοινή λογική αυτό συμπεραίνει, κανένας δεν ασχολείται με αυτές τις αηδίες. Όλοι κοιτούν να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή για τα παιδάκια τους και τον εαυτό τους. Στέλνουν τα παιδιά σέ ότι φροντιστήριο υπάρχει και δεν υπάρχει πχ, στερούμενοι πολύ περισσότερα απο μένα και σας.
Τέλος πάντων, για κάτι που έγραψε ο skye παραπάνω για τους Έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ. Το σόι της μάνας μου είναι όλο εκεί. Τα ξαδέλφια μου τα γνωρίζω κι έχω επαφές.
Τα παιδιά (που φυσικά δεν είναι πια παιδιά) δεν είναι πως σκέφτονται μόνο Αμερικάνικα.
Έχουν και φάτσα απολύτως αμερικάνικη . Χρώμα, χαρακτηριστικά κλπ.
Απολύτως. Μιλούν κάποια Ελληνικά της πυρκαγιάς , αλλά η καινούργια γεννιά(3) δεν μιλάει γρι. -
Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα πρόκειται να πραγματοποιήσει μία εκπομπή σχετικά με τη φτώχεια στη σημερινή Ελλάδα, τη δυσανάλογη σχέση κόστους ζωής και αμοιβών, τη γενιά των 700 ευρώ, καθώς και το εργασιακό καθεστώς που 'πνίγει' τους Έλληνες εργαζομένους, ενώ καταδικάζει άτομα με σημαντικές σπουδές στην ανεργία ή σε πενιχρούς μισθούς.
Με κάθε καλή διάθεση αφού η συγκεκριμένη εκπομπή είναι από τις ελάχιστες δημοσιογραφικές δουλειές που ξεχωρίζουν, από ποια ακριβώς θέση ο δημοσιογράφος θα παρουσιάσει και θα κρίνει τις μαρτυρίες για τις σύγχρονες συνθήκες εργασίας που καταδικάζουν τη νεολαία σε ένα μέλλον χωρίς αύριο; Ως ένας από τους πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες που θα αμείβει την εργασία τους με 700 ευρώ; Ο θάνατος του αυτονόητου.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
+1
Δυστυχώς στην πλειονότητά τους οι ΕλληνοΗπαμερικάνοι δεν αποβάλλουν την ελληνική λεβεντομαλακία, αποκτούν και την Ηπαμερικανική αρχοντοβλαχιά και δένει το cake.Συνδυασμός που σε στέλνει αδιάβαστο.[/quote]
Εξαρταται πως το βλεπεις. Εγω το βλεπω σαν θετικο να εχεις εμπειρια και με την ζωη και την νοοτροπια στην Ελλαδα (και οπου αλλου) και στις ΗΠΑ. Στην πραγματικοτητα ειναι πολυ πιο ευκολο να δεις και τα δυο μερη και να τα συγκρινεις οταν εχεις ζησει πολλα χρονια και στο ενα μερος και στο αλλο. Και με αυτη την ευκαιρια να διαλεξεις αυτα που βοηθανε πιο πολυ στην ζωη εκει που ζεις. Οταν εχεις την εμπειρια μονο απο μια μερια ειναι πολυ δυσκολο να δεις τα πραγματα χωρις να επηρεαζεσαι απο το ενα μοναδικο περιβαλον. Βεβαια αμα αρχιζουμε με την αρνητικη αποψη 'λεβεντομαλακες οι Ελληνες' 'Αρχοντοβλαχοι οι Αμερικανοι' ειναι φυσικο να μην περιμενουμε τιποτα βελτιωμενο να βγει απο τα δυο.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ξεχνάς επίσης και το ζήτημα της εγγύτητας με την χώρα καταγωγής, καθώς και έναν ακόμα σοβαρό παράγοντα:
Ο Σουηδός δεν είναι φορτωμένος με αλυτρωτικές προπαγάνδες εις βάρος της Ιταλίας ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ο Αλβανός όμως; Δεν τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, αλίμονο! Αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το ΧΡΗΜΑ που πέφτει για την προπαγάνδιση αλυτρωτικών ιδεών (π.χ. το post-1991 εφεύρημα της 'Τσαμουριάς' - το οποίο είναι ουσιαστικά βλέψεις των ουτσεκάδων για πλιατσικολόγημα γαιών στη Θεσπρωτία), όχι μόνον εντός Ελλάδος, αλλά ακόμη και σε ξένα πανεπιστήμια.
Κοίτα, επειδή έχω γνωρίσει ένα ασφαλές δείγμα Αλβανών, αλλα και χωρίς αυτό η κοινή λογική αυτό συμπεραίνει, κανένας δεν ασχολείται με αυτές τις αηδίες. Όλοι κοιτούν να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή για τα παιδάκια τους και τον εαυτό τους. Στέλνουν τα παιδιά σέ ότι φροντιστήριο υπάρχει και δεν υπάρχει πχ, στερούμενοι πολύ περισσότερα απο μένα και σας.
Τέλος πάντων, για κάτι που έγραψε ο skye παραπάνω για τους Έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ. Το σόι της μάνας μου είναι όλο εκεί. Τα ξαδέλφια μου τα γνωρίζω κι έχω επαφές.
Τα παιδιά (που φυσικά δεν είναι πια παιδιά) δεν είναι πως σκέφτονται μόνο Αμερικάνικα.
Έχουν και φάτσα απολύτως αμερικάνικη . Χρώμα, χαρακτηριστικά κλπ.
Απολύτως. Μιλούν κάποια Ελληνικά της πυρκαγιάς , αλλά η καινούργια γεννιά(3) δεν μιλάει γρι.Δηλαδη τι εννοεις; Φυσικα και θα σκεφτονται Αμερικανικα. Περιμενεις κατι διαφορετικο; Να σκεφτονται Ελληνικα ενω εχουν ζησει ολη τους τη ζωη στις ΗΠΑ;
Τωρα η φατσα δεν το καταλαβαινω. Εχουν τα μαλλια διαφορετικα; Δεν εχουν μια ελληνικη μουστακα σαν του Κολοκοτρωνη; Τι θελεις να φορανε καμμια φουστανελα δηλαδη για να μοιαζουν Ελληνες;Τα Ελληνικα ο ποιος πολυ κοσμος δεν τα μιλαει γιατι απλως δεν υπαρχει καιρος να στειλει κανεις τα παιδια στο σχολειο καθε βραδυ ηα καθε Σαββατο πρωι. Σε καποια στιγμη πρεπει να διαλεξει κανεις και τα παιδια οταν τους δινουμε την επιλογη πολλες φορες προτιμανε να κανουν κατι αλλο (η κορη μου και τα παιδια του κουμπαρου μου πηγαν στο Ελληνικο σχολειο αλλα τωρα προτιμανε να κανουν αλλα πραγματα. Δεν μου αρεσει αλλα με το ζορι δεν γινεται δουλεια)
Νικος
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]