-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάει λογιστής σε υποκατάστημα ΙΚΑ για να πληρώσει τις εισφορές τριών πελατών του, εννοείται με διαφορετικά παραστατικά. Σύνολο ας πούμε 2000 ευρώ.
Του λέει ο υπάλληλος 'Για οφειλές άνω των 1000 ευρώ δεχόμαστε μόνο επιταγές'.
'Εντάξει, αλλά εδώ έχουμε 3 διαφορετικές οφειλές κάτω των 1000 ευρώ έκαστη. Εισπράξτε κάθε μια χωριστά με μετρητά'
'Τότε θα περιμένεις στην ουρά'
'Μα δεν περιμένει άλλος'
'Δώσε το πρώτο'
Το τελειώνει.
'Ορίστε το δεύτερο'
'Όχι έτσι, κάνε μια βόλτα και έλα αργότερα για τα άλλα!'Δημόσιο φορ έβερ!
Edit: ΙΚΑ, όχι ΔΟΥ.
Ο/Η συγκεκριμένος/νη υπάλληλος δεν την παλεύει...
Προσωπικά, δεν αντιμετώπισα ποτέ τέτοιου είδους πρόβλημα για τέτοια ποσά...
(εδώ που τα λέμε και για μεγαλύτερα αν δεν έχει κόσμο τα παίρνουν αν και παράτυπα ) -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Θα ήθελα να ρωτήσω, από τη συνεχόμενη απεργία της Τράπεζας Ελλάδος, έχει κανένας πρόβλημα στη δουλειά του;Με την Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι στιγμής δεν έχουμε πρόβλημα εμείς, αλλά τα λιμάνια μας έχουν σκίσει κανονικά. Δεν μπορώ να παραδώσω προϊόντα εντός προθεσμίας(σχετικά με μια μεγάλη δουλειά που είχαμε πάρει), και φοβάμαι μήπως φάμε και ακύρωση, χώρια βέβαια και τις καθημερινές ελλείψεις που έχουμε στο στοκ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάει λογιστής σε υποκατάστημα ΙΚΑ για να πληρώσει τις εισφορές τριών πελατών του, εννοείται με διαφορετικά παραστατικά. Σύνολο ας πούμε 2000 ευρώ.
'Εντάξει, αλλά εδώ έχουμε 3 διαφορετικές οφειλές κάτω των 1000 ευρώ έκαστη. Εισπράξτε κάθε μια χωριστά με μετρητά'
'Μα δεν περιμένει άλλος'
'Δώσε το πρώτο'
Το τελειώνει.
'Ορίστε το δεύτερο'
αν υπάρχει κόσμος στην ουρά, αυτό που έκανε ο υπάλληλος είναι σωστό... δεν μπορεί ένας να εξυπηρετεί υποθέσεις για 5 άτομα... τέτοια συνβαίνουν στην τράπεζα κ σε πολλές άλλες υπηρεσίες...
αν τώρα δεν είχε άλλο πολίτη από πίσω, αυτό είναι άλλο θέμα... ας εξυπηρετηθεί τότε αμέσως... αν όμως είχε, θα έπρεπε να περάσει ο επόμενος πελάτης.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Θα ήθελα να ρωτήσω, από τη συνεχόμενη απεργία της Τράπεζας Ελλάδος, έχει κανένας πρόβλημα στη δουλειά του;
Εγω, τεραστιο
κι εγώ ...μου χρωστούν 3500 ευρώ και ακόμα περιμένω...δεν υπάρχει ρευστό ούτε για δείγμα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
κι εγώ ...μου χρωστούν 3500 ευρώ και ακόμα περιμένω...δεν υπάρχει ρευστό ούτε για δείγμα.Στη Νέα Σμύρνη πάντως λεφτά δεν είχε μόνο η Emporiki αυτές τις μέρες στο ATM, κατα τ' άλλα εγώ έκανα ανάληψη από Εθνική χωρίς πρόβλημα, το ίδιο και η μητέρα μου από την Alpha.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
'Μα δεν περιμένει άλλος'
'Δώσε το πρώτο'
Το τελειώνει.
'Ορίστε το δεύτερο'
Σαν το ανεκδοτο!!!'Ποιος το ειπε αυτο?
Που να ξερω;Δεν βλεπεις οτι γινεται της πουταν@ς!!!!' -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
αν υπάρχει κόσμος στην ουρά, αυτό που έκανε ο υπάλληλος είναι σωστό... δεν μπορεί ένας να εξυπηρετεί υποθέσεις για 5 άτομα... τέτοια συνβαίνουν στην τράπεζα κ σε πολλές άλλες υπηρεσίες...
αν τώρα δεν είχε άλλο πολίτη από πίσω, αυτό είναι άλλο θέμα... ας εξυπηρετηθεί τότε αμέσως... αν όμως είχε, θα έπρεπε να περάσει ο επόμενος πελάτης.
Πηγαίνει κάποιος σε μια υπηρεσία για να διεκπεραιώσει υποθέσεις περισσοτερων του ενός. Θα πρέπει να τελειώνει την υποθεση του ενός και να γυρνάει στο τέλος της ουράς; Ποιος γραπτός ή άγραφος νόμος το λέει αυτό και κυρίως με ποια λογική; Αν αυτοί οι δύο, τρεις, τέσσερις που ανέθεσαν τις υποθέσεις τους στον έναν πηγαίναν αυτοπροσώπως όλοι μαζί στην υπηρεσία αντί του ενός θα άλλαζε κάτι για τους από πίσω; Δε μιλάω φυσικά για την περίπτωση που φτάνοντας κάποιος σε μια μεγάλη ουρά βλέπει έναν γνωστό του που εξυπηρετείται και του πασάρει και τη δικιά του τη δουλειά...
Και εκτός αυτού, υπάρχει κάποιο όριο χρόνου που πρέπει να απασχολεί κάποιος πολίτης έναν υπάλληλο; Αν εγώ περιμένοντας στην ουρά της τράπεζας (πραγματικό παράδειγμα) θέλω να καταθέσω στο μοναδικό ταμείο το ΦΠΑ τριών πελατών μου (μέσος χρόνος ολοκλήρωσης της εργασίας 2' 30') και εξυπηρετείται ένας μπάρμπας που θέλει να εισπράξει τη σύνταξή του, να ενημερώσει τα τρία του βιβλιάρια και να στείλει 20€ στα δύο μικρά του εγγόνια 40€ στα δύο μεγαλύτερα που πηγαίνουν γυμνάσιο και 60 στον μεγάλο που σπουδάζει στην Πάτρα και έχει έξοδα, (χρόνος ολοκλήρωσης της εργασίας περίπου ένα τέταρτο γιατί είμαστε και μιας κάποιας ηλικίας) εκτός από το να καταριέμαι την τύχη μου που δεν μπήκα στην τράπεζα 5 λεπτά νωρίτερα, δικαιούμαι να του πω 'θείο, πάρε τη σύνταξη και ξαναπάρε νούμερο γιατί έχουμε και δουλειές';Σημμείωση. Πηγαίνω σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες όσο μπορώ λιγότερο. Ας είναι καλά το ιντερνετ και τα atm
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Θα ήθελα να ρωτήσω, από τη συνεχόμενη απεργία της Τράπεζας Ελλάδος, έχει κανένας πρόβλημα στη δουλειά του;Με την ΤτΕ δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερο πρόβλημα.
Η εμπλοκή που μου δημιουργήθηκε είναι οτι έχω σε εκκρεμότητα την μεταβίβαση ενός εταιρικού μεριδίου γιατί πρέπει να πληρώσω 0,73 Ευρώ υπερ του ταμείου Νομικών, και αυτό γίνεται μόνο στην Εθνική, οπότε με την απεεγία εκεί, πάπαλα.
Τώρα που άνοιξε τις πρώτες ημέρες γίνεται της π#%τ@ν@ς, ενώ τρέχουν διάφορες προθεσμίες (ΦΠΑ , Δηλώσεις, Ε9 και δε συμμαζεύεται) οπότε...Και έτσι καθυστερεί η σύνταξη ενός ανθρώπου
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Είναι ντροπή για τον Πολιτισμό και την Ολυμπιακή Ιδέα να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε μια χώρα σαν την Κίνα. Όχι μόνο έπρεπε να αφήσουμε να ακουστούν οι φωνές διαμαρτυρίας των Θιβετιανών αλλά δεν έπρεπε καν να δώσουμε την φλόγα σε αυτό το βάρβαρο καθεστώς.
στις ΗΠΑ ήταν λιγότερο ντροπή;
Ή οι σημερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες (των αναβολικών και των μεγάλων χορηγών) δεν είναι ντροπή;Και αυτά είναι ντροπή και ξεπεσμός, αυτό δεν μειώνει όμως αυτό με την Κίνα. Επιβραβεύουν μια τέτοια χώρα με τους Ολ. όχι γιατί αλλάζει και γίνεται πιο ανθρώπινη για τους κατοίκους της και τους γύρω αλλά απλά και μόνο γιατί άρχισε να παίζει και αυτή το οικονομικό παιχνίδι.
-
Άκουσα σήμερα στο ράδιο (ΕΡΑ2) έναν εκπρόσωπο του 'σύριζα' να μιλάει για την πρόταση δημοψηφίσματος κ την πρόταση μομφής.
Δεν άφησε το δημοσιογράφο ούτε ερώτηση να του κάνει! Μιλούσε επί 15 λεπτά, δίχως να ακούει τπτ!
Μου θύμισε έναν του ΠΑΣΟΚ που είχα ακούσει παλιότερα, έναν σχετικά νέο κι ευπαρουσίαστο που δεν θυμάμαι τ' όνομά του τώρα. Είχα αναρωτηθεί τότε τι θα γινόταν αν αυτός ο άνθρωπος είχε εξουσία. Το ίδιο αναρωτήθηκα και σήμερα... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
'Μα δεν περιμένει άλλος'
'Δώσε το πρώτο'
Το τελειώνει.
'Ορίστε το δεύτερο'
Εγω σε αυτη τη περιπτωση θα επερνα το ονοματακι του και θα πηγαινα στον προισταμενο και αν δε εβγαζα ακρη ετσι...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Άκουσα σήμερα στο ράδιο (ΕΡΑ2) έναν εκπρόσωπο του 'σύριζα' να μιλάει για την πρόταση δημοψηφίσματος κ την πρόταση μομφής.
Δεν άφησε το δημοσιογράφο ούτε ερώτηση να του κάνει! Μιλούσε επί 15 λεπτά, δίχως να ακούει τπτ!
Μου θύμισε έναν του ΠΑΣΟΚ που είχα ακούσει παλιότερα, έναν σχετικά νέο κι ευπαρουσίαστο που δεν θυμάμαι τ' όνομά του τώρα. Είχα αναρωτηθεί τότε τι θα γινόταν αν αυτός ο άνθρωπος είχε εξουσία. Το ίδιο αναρωτήθηκα και σήμερα...Σου συνιστώ ανεπιφύλαχτα αν πετύχεις την Παπακώστα της ΝΔ να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή.
Δεν παίζεται με τπτ. -
Μιλανε χωρις να λενε τιποτα!!! -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Μου θύμισε έναν του ΠΑΣΟΚ που είχα ακούσει παλιότερα, έναν σχετικά νέο κι ευπαρουσίαστο που δεν θυμάμαι τ' όνομά του τώρα. Είχα αναρωτηθεί τότε τι θα γινόταν αν αυτός ο άνθρωπος είχε εξουσία. Το ίδιο αναρωτήθηκα και σήμερα...Σου συνιστώ ανεπιφύλαχτα αν πετύχεις την Παπακώστα της ΝΔ να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή.
Δεν παίζεται με τπτ.Τρελό ρισπεΚ στην Παπακώστα.
-
Όλοι ξέρετε το barcode που υπάρχει στα προϊόντα που αγοράζουμε.
Αυτό που πιθανώς δεν ξέρετε είναι ότι τα πρώτα 3 ψηφία του barcode φανερώνουν την χώρα προέλευσης του προϊόντος. Ο παρακάτω πίνακας έχει τις αντιστοιχίες χωρών - τριψήφιων κωδικών barcode
Ρίχτε μια ματιά σε γνωστά σας προϊόντα που αγοράζετε και θα εκπλαγείτε όταν δείτε από που προέρχονται, ενώ εσείς πιστεύετε ότι είναι ελληνικά.
Αλλάζοντας έτσι λίγο τις καταναλωτικές μας συνήθειες μπορούμε να πετύχουμε σημαντικές αλλαγές στους υπάρχοντες όρους εμπορίου και όχι μόνο. Η σημερινή δύναμη των κρατών βασίζεται στη δύναμη του εμπορίου και της οικονομίας.
Εσείς σε ποιας οικονομίας την ανάπτυξη συμβάλετε με τις αγορές σας;(Προωθήστε το στους γνωστούς σας για να γίνουμε όλοι περισσότερο συνειδητοποιημένοι καταναλωτές)
ΠΙΝΑΚΑΣ BARCODES
00-13: USA & Canada 20-29: In-Store Functions 30-37: France
40-44: Germany 45: Japan (also 49) 46: Russian Federation
471: Taiwan 474: Estonia 475: Latvia
477: Lithuania 479: Sri Lanka 480: Philippines
482: Ukraine 484: Moldova 485: Armenia
486: Georgia 487: Kazakhstan 489: Hong Kong
49: Japan (JAN-13) 50: United Kingdom 520: Greece
528: Lebanon 529: Cyprus 531: FYROM
535: Malta 539: Ireland 54: Belgium & Luxembourg
560: Portugal 569: Iceland 57: Denmark
590: Poland 594: Romania 599: Hungary
600 & 601: South Africa 609: Mauritius 611: Morocco
613: Algeria 619: Tunisia 622: Egypt
625: Jordan 626: Iran 64: Finland
690-692: China 70: Norway 729: Israel
73: Sweden 740: Guatemala 741: El Salvador
742: Honduras 743: Nicaragua 744: Costa Rica
746: Dominican Republic 750: Mexico 759: Venezuela
76: Switzerland 770: Colombia 773: Uruguay
775: Peru 777: Bolivia 779: Argentina
780: Chile 784: Paraguay 785: Peru
786: Ecuador 789: Brazil 80 - 83: Italy
84: Spain 850: Cuba 858: Slovakia
859: Czech Republic 860: Yugloslavia 869: Turkey
87: Netherlands 880: South Korea 885: Thailand
888: Singapore 890: India 893: Vietnam
899: Indonesia 90 & 91: Austria 93: Australia
94: New Zealand 955: Malaysia 977: International Standard Serial Number for Periodicals (ISSN)
978: International Standard Book Numbering (ISBN) 979: International Standard Music Number (ISMN) 980: Refund receipts
981 & 982: Common Currency Coupons 99: Coupons -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν παίζεται με τπτ.Τρελό ρισπεΚ στην Παπακώστα.
Δεν την ξέρω, αλλά τώρα θα προσέχω.
Ο Μαγγίνας που μιλούσε πριν απ' αυτόν του 'σύριζα', την ερώτηση 'γιατί τότε (με τις ταυτότητες) ζητούσατε δημοψήφισμα και τώρα δεν το κάνετε' την έκανε πολλάκις γαργάρα. Μπορούσε να πει 1000 πράγματα, αλλά προτίμησε να μην πει τπτ...
Από ανθρώπους που κυβερνούν (είτε συν- είτε αντι-πολίτευση), γμτ, περιμένω (έστω λίγο) ήθος, λεβεντιά αλλά και χιούμορ. Όχι καφρίλα, μισαλλοδοξία και προπέτεια! -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εγω σε αυτη τη περιπτωση θα επερνα το ονοματακι του και θα πηγαινα στον προισταμενο και αν δε εβγαζα ακρη ετσι...Αυτό ήθελε να κάνει, αλλά σκέφτηκε ότι ίσως έπαιζαν μετά στους πελάτες του τίποτα απανωτοί 'τυχαίοι' έλεγχοι που θα τους έκαναν τη ζωή ποδήλατο.
Πάντως παλιότερα είχα πάει στον Προϊστάμενο ΔΟΥ γιατί εξαιτίας απουσίας εργαζομένων και της τεμπελιάς άλλων θα πλήρωνα πρόστιμο λόγω καθυστέρησης και μου απάντησε 'Τί να σας κάνω κύριέ μου, που όλοι εκεί μέσα είναι άχρηστοι;'. -
Ε να τα πουλησουμε τοτε ολα, να γινουν ολοι χρησιμοι...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγω σε αυτη τη περιπτωση θα επερνα το ονοματακι του και θα πηγαινα στον προισταμενο και αν δε εβγαζα ακρη ετσι...
Αυτό ήθελε να κάνει, αλλά σκέφτηκε ότι ίσως έπαιζαν μετά στους πελάτες του τίποτα απανωτοί 'τυχαίοι' έλεγχοι που θα τους έκαναν τη ζωή ποδήλατο.
Πάντως παλιότερα είχα πάει στον Προϊστάμενο ΔΟΥ γιατί εξαιτίας απουσίας εργαζομένων και της τεμπελιάς άλλων θα πλήρωνα πρόστιμο λόγω καθυστέρησης και μου απάντησε 'Τί να σας κάνω κύριέ μου, που όλοι εκεί μέσα είναι άχρηστοι;'.να του απαντησεις: ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ
παρομοια ατακα ειχε ακουσει μανα φιλου και συμμαθητη μου στο σχολειο.
οταν το συζητησαμε προσφατα (γιατι τοτε ημασταν μικρα παιδια..) αυτο λεγαμε. επρεπε να της πει η μανα της ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ (ΕΣΤΩ, ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ) ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟ -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ε να τα πουλησουμε τοτε ολα, να γινουν ολοι χρησιμοι...Λες;
Μπα, 2-3 πισινούληδες να κοπούν θα στρώσει το πράγμα. Το κακό είναι ότι κανείς δεν τους κόβει.
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]