-
Έσκασε βόμβα που ειχε τοποθετηθει σε τζιπ στην περιοχη της Βούλας δίπλα σε 2 σχολεία......εντάξει να τον φάτε τον ανθρωπο ρε ζωα...τα παιδια στα @@ σας?
-
Πάει για ακρωτηριασμό και στα δύο πόδια εάν άκουσα καλά.
Όντως τα παιδάκια τα έγραψαν εντελώς οι μλκες.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Έσκασε βόμβα που ειχε τοποθετηθει σε τζιπ στην περιοχη της Βούλας δίπλα σε 2 σχολεία......εντάξει να τον φάτε τον ανθρωπο ρε ζωα...τα παιδια στα @@ σας?Και
Μαφιόζικη εκτέλεση στην Κυψέλη
Νεκρός, από σφαίρες, έπεσε ένας 31χρονος όταν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού πλησίασαν το αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ.
http://www.zougla.gr/news.php?id=27483Τι σκατα γινεται ρε γμτ;
-
Εκκαθαρίσεις....
-
Ο Κεδίκογλου κατά της τροχαίας επειδή κόβει κλήσεις
...
'Φοβάμαι, όμως, ότι πολλοί επισκέπτες δεν θα θελήσουν να ξαναέρθουν στη Χαλκίδα λόγω του υπερβάλλοντος ζήλου της Τροχαίας στην επίδοση κλήσεων για στάθμευση σε μία ημέρα που δεν προσφερόταν για τέτοιες δράσεις.Ο τόπος μας έχει ανάγκη θετικής προβολής».
... -
To ελληνικό εξπρές του μεσονυχτίου...
http://www.enet.gr/online/online_text/c ... 0,24164660
Να σου βαλω λίγο δάχτυλο?
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ο Κεδίκογλου κατά της τροχαίας επειδή κόβει κλήσεις
...
'Φοβάμαι, όμως, ότι πολλοί επισκέπτες δεν θα θελήσουν να ξαναέρθουν στη Χαλκίδα λόγω του υπερβάλλοντος ζήλου της Τροχαίας στην επίδοση κλήσεων για στάθμευση σε μία ημέρα που δεν προσφερόταν για τέτοιες δράσεις.Ο τόπος μας έχει ανάγκη θετικής προβολής».
... -
Απορώ πως - χρησιμοποιώντας την ίδια λογική - δεν έχει γκρινιάξει τόσο καιρό ο κ. Κεδίκογλου για το ότι τις γιορτινές ημέρες η Τροχαία αυξάνει τα αλκοτέστ στους δρόμους. Έπρεπε να αφήνουμε τον κόσμο ελεύθερο να ξεφαντώνει και να μην τον 'ξενερώνουμε' κινδυνεύοντας να μην τον έχουμε πελάτη στα μέρη μας του χρόνου.
-
'Με λες' ή 'Μου λες' ?
Άρθρο του (Αθηναίου) Καθηγητή Γεώργιου Μπαμπινώτη στο 'ΒΗΜΑ'
'...Το όλο θέμα ξεκινά σε παλαιότερες εποχές, με την κατάργηση της δοτικής* οπότε και γεννιέται η ανάγκη να βρεθεί νέα λύση εκεί που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούταν η συγκεκριμένη πτώση. Έτσι, καθημερινές φράσεις όπως π.χ. το 'λέγεις μοι' παύουν να υφίστανται και η γλώσσα αναζητά έναν νέο τρόπο έκφρασης. Στην Βόρειο Ελλάδα προτιμήθηκε η αιτιατική ενώ στην Νότιο Ελλάδα η γενική για να δώσουν (σε νεώτερα ελληνικά) 'με λες' και 'μου λες', αντίστοιχα..
Και οι δύο αυτοί τύποι είναι σωστοί καθώς χρησιμοποιούνται κανονικότητα μέσα στους αιώνες από τους Έλληνες. Κατά μίαν άποψη η αιτιατική είναι πιο κοντά στην δοτική οπότε, όσο παράξενο και να ακούγεται, ο βορειοελλαδίτικος τύπος (με λες) θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι πιο δικαιολογημένος. Ο βασικότερος λόγος που σήμερα η σύνταξη με γενική θεωρείται ορθότερη (μου λες) είναι μάλλον επειδή η Νότιος Ελλάδα απελευθερώθηκε πρώτη και η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στο νέο κράτος ήταν αυτή που μιλούσαν σε εκείνα τα μέρη.
Σήμερα, ειδικά μέσω των μέσων μαζική ενημέρωσης, έχει καθιερωθεί γενικότερα ο τύπος με την γενική. Το βέβαιο είναι πως έχει περάσει στο υποσυνείδητό μας ως ο ορθός τρόπος αν και αυτό όπως είδαμε δεν στέκει πραγματικά. Παρεμπιπτόντως, δυο από τους λογοτέχνες που έχουν γράψει με το συγκεκριμένο τρόπο είναι ο Κώστας Π. Καβάφης και ο Αθανάσιος Χριστόπουλος.
Ας μην ξεχνάμε το εξής σημαντικό: οι νοτιοελλαδίτες, που εκφράζουν τη δοτική μέσω γενικής λέγοντας 'θα σου πω κάτι', 'θα της δώσω κάτι', στον πληθυντικό διαπράττουν ακριβώς το 'σφάλμα' που καταλογίζουν στα εκ Βορρά αδέλφια τους, και λένε: 'θα σας πω κάτι', 'θα τους δώσω κάτι'. Χρησιμοποιούν δηλαδή αιτιατική! Επομένως, καθαρά από απόψεως ομοιογένειας, τα βόρεια ιδιώματα είναι πιο συνεπή διότι χρησιμοποιούν αιτιατική και στον ενικό και στον πληθυντικό....'
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Πάει για ακρωτηριασμό και στα δύο πόδια εάν άκουσα καλά.Όντως τα παιδάκια τα έγραψαν εντελώς οι μλκες.
Γαμω το κερατο μου, οταν εμενα πλ. βικτωριας, τα πραγματα ηταν πιο απλα, απλα επρεπε να εχεις νοιχτα τα ματια σου να μην γινει καμια στραβη. Τωρα που μενω στη βουλα πρεπει να φορας αλεξισφαιρο και να εχεις εφοδιασει σπιτι και αμαξι με αλεξισφαιρα τζαμια, γιατι μενουν διαφοροι στην περιοχη που θελουν να τους φανε. Στα διαλα, εκει που ελεγες αντε αν κανω παιδια θα μπορουν να παιξουν πιο ευκολα εξω, θα ειναι πιο ασφαλη κλπ...@@
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
'Με λες' ή 'Μου λες' ?Άρθρο του (Αθηναίου) Καθηγητή Γεώργιου Μπαμπινώτη στο 'ΒΗΜΑ'
'...Το όλο θέμα ξεκινά σε παλαιότερες εποχές, με την κατάργηση της δοτικής* οπότε και γεννιέται η ανάγκη να βρεθεί νέα λύση εκεί που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούταν η συγκεκριμένη πτώση. Έτσι, καθημερινές φράσεις όπως π.χ. το 'λέγεις μοι' παύουν να υφίστανται και η γλώσσα αναζητά έναν νέο τρόπο έκφρασης. Στην Βόρειο Ελλάδα προτιμήθηκε η αιτιατική ενώ στην Νότιο Ελλάδα η γενική για να δώσουν (σε νεώτερα ελληνικά) 'με λες' και 'μου λες', αντίστοιχα..
Και οι δύο αυτοί τύποι είναι σωστοί καθώς χρησιμοποιούνται κανονικότητα μέσα στους αιώνες από τους Έλληνες. Κατά μίαν άποψη η αιτιατική είναι πιο κοντά στην δοτική οπότε, όσο παράξενο και να ακούγεται, ο βορειοελλαδίτικος τύπος (με λες) θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι πιο δικαιολογημένος. Ο βασικότερος λόγος που σήμερα η σύνταξη με γενική θεωρείται ορθότερη (μου λες) είναι μάλλον επειδή η Νότιος Ελλάδα απελευθερώθηκε πρώτη και η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στο νέο κράτος ήταν αυτή που μιλούσαν σε εκείνα τα μέρη.
Σήμερα, ειδικά μέσω των μέσων μαζική ενημέρωσης, έχει καθιερωθεί γενικότερα ο τύπος με την γενική. Το βέβαιο είναι πως έχει περάσει στο υποσυνείδητό μας ως ο ορθός τρόπος αν και αυτό όπως είδαμε δεν στέκει πραγματικά. Παρεμπιπτόντως, δυο από τους λογοτέχνες που έχουν γράψει με το συγκεκριμένο τρόπο είναι ο Κώστας Π. Καβάφης και ο Αθανάσιος Χριστόπουλος.
Ας μην ξεχνάμε το εξής σημαντικό: οι νοτιοελλαδίτες, που εκφράζουν τη δοτική μέσω γενικής λέγοντας 'θα σου πω κάτι', 'θα της δώσω κάτι', στον πληθυντικό διαπράττουν ακριβώς το 'σφάλμα' που καταλογίζουν στα εκ Βορρά αδέλφια τους, και λένε: 'θα σας πω κάτι', 'θα τους δώσω κάτι'. Χρησιμοποιούν δηλαδή αιτιατική! Επομένως, καθαρά από απόψεως ομοιογένειας, τα βόρεια ιδιώματα είναι πιο συνεπή διότι χρησιμοποιούν αιτιατική και στον ενικό και στον πληθυντικό....'
Έχει κάτι επιχειρήματα ώρες-ώρες (τα bold δικά μου)
-
Ελπίζω να μην υπάρχει άνθρωπος που να τον παίρνει σοβαρά
Την έχει δεί τοποτηρητής των γλωσσικών θεμάτων -
'Με λες' ή 'Μου λες' ?
Τώρα αν πω χέστηκε η Φατμέ στο Γενί τζαμί θα φανώ πολύ αμόρφωτος;
Το κακό με τους γνωστούς ακαδημαϊκούς είναι ότι όποτε τους 'αυτώσει' αμολάνε κι ένα βιβλιαράκι για να καλύψουν τρέχοντα και μελλοντικά έξοδα. -
Δεν έχει η Αστυνομία αντίστοιχες διαδικασίες με τον Στρατό ; ΕΔΕ για τον πυροβολισμό , ΕΔΕ για το ανασφάλιστο όπλο , ποινή που δεν χρεώνεται ως χρόνος υπηρεσίας και μετά την ανάρρωση επιστροφή στη δουλειά σε ανεύθυνες θέσεις και βέβαια καταγραφή του συμβάντος στον φάκελο αξιολόγησης του εν λόγω.
Εάν όλα αυτά λειτουργούσαν σωστά, πόσοι θα έμεναν σε ενεργή υπηρεσία;;;
Δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι εάν υπήρχεο φόβος και η αίσθηση της συνέπειας των πράξεών σου τότε θα αρχίσει να αναπτύσσεται , στοιχειωδώς έστω και κάποιο αίσθημα ευθύνης.
Μακάρι να γίνει κάποτε κάτι τέτοιο εδώ...
Προσωπικά έχω πάψει να το ελπίζω...
-
... Σκέψου εάν τους έριχνε τι θα έλεγαν οι αντι...γενικά.Θα είχε δολοφονηθεί και πάλι αλλά, ηθικά.
H λυση για να μην ξαναγινουν τετοια περιστατικα ειναι ακομα περισσοτερο ξυλο στους διαδηλωτες, μανικες νερου, ενισχυση των ΜΑΤ και αλλα τετοια μετρα που προστατευουν πανω απο ολα το κοινωνικο συνολο.
Η λύση, σε όλα τα πράγματα θέλω να πιστεύω, είναι κάπου στη μέση.
-
εγω συμφωνω με τον Μπαμπινιωτη, μια χαρα λογικα μου φαινονται αυτα που λεει. Μονο αυτο το κομματι δεν καταλαβα:
Κατά μίαν άποψη η αιτιατική είναι πιο κοντά στην δοτική
Τι εννοει 'πιο κοντα' ; Δυο πραγματα μου ερχονται στο μυαλο.
- Λειτουργικα.
- Συγκριτικα με αλλες γλωσσες, δηλαδη ισως εννοει πως συνηθως το εμμεσο αντικειμενο -οταν χανεται η δοτικη- δηλωνεται απο την αιτιατικη και οχι τη γενικη.
Ισως εννοει και τα δυο.
Ομως λογικα θα πρεπει να μπει προθεση πριν την αιτιατικη (οπως συμβαινει, πχ εδωσα στη μαρια το βιβλιο) για να μην μπερδευεται με το αμεσο αντικειμενο στις περιπτωσεις οπου θα μπορουσε να συμβει αυτο.
Απο την αλλη, αν χρησιμοποιηθει η γενικη για το εμμεσο αντικειμενο μπορει να μπερδευεται με τη γενικη κτητικη (εδωσα το βιβλιο της μαριας = εδωσα το βιβλιο που ανηκει στη Μαρια ή της εδωσα το βιβλιο;;)
Πιστευω οτι θα πρεπει να χρησιμοποιουνται και οι δυο πτωσεις αναλογως του περιεχομενου. Στις περιπτωσεις οπου δεν τιθεται θεμα ασαφειας (σου λεω/σε λεω) συμφωνω οτι ειναι λογικο να χρησιμοποιουνται και οι δυο τυποι χωρις κανενα προβλημα, οπως εχει μαθει ο καθενας. Εφοσον δεν χρησιμοποιειται η δοτικη, και οι δυο τυποι 'λαθος' ειναι, και οι δυο τυποι 'σωστοι' ειναι.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
εγω συμφωνω με τον Μπαμπινιωτη, μια χαρα λογικα μου φαινονται αυτα που λεει. Μονο αυτο το κομματι δεν καταλαβα:Κατά μίαν άποψη η αιτιατική είναι πιο κοντά στην δοτική
Τι εννοει 'πιο κοντα' ; Δυο πραγματα μου ερχονται στο μυαλο.
- Λειτουργικα.
- Συγκριτικα με αλλες γλωσσες, δηλαδη ισως εννοει πως συνηθως το εμμεσο αντικειμενο -οταν χανεται η δοτικη- δηλωνεται απο την αιτιατικη και οχι τη γενικη.
Ισως εννοει και τα δυο.
Ομως λογικα θα πρεπει να μπει προθεση πριν την αιτιατικη (οπως συμβαινει, πχ εδωσα στη μαρια το βιβλιο) για να μην μπερδευεται με το αμεσο αντικειμενο στις περιπτωσεις οπου θα μπορουσε να συμβει αυτο.
Απο την αλλη, αν χρησιμοποιηθει η γενικη για το εμμεσο αντικειμενο μπορει να μπερδευεται με τη γενικη κτητικη (εδωσα το βιβλιο της μαριας = εδωσα το βιβλιο που ανηκει στη Μαρια ή της εδωσα το βιβλιο;;)
Πιστευω οτι θα πρεπει να χρησιμοποιουνται και οι δυο πτωσεις αναλογως του περιεχομενου. Στις περιπτωσεις οπου δεν τιθεται θεμα ασαφειας (σου λεω/σε λεω) συμφωνω οτι ειναι λογικο να χρησιμοποιουνται και οι δυο τυποι χωρις κανενα προβλημα, οπως εχει μαθει ο καθενας. Εφοσον δεν χρησιμοποιειται η δοτικη, και οι δυο τυποι 'λαθος' ειναι, και οι δυο τυποι 'σωστοι' ειναι.
Νομίζω ότι το 'πιο κοντά' πάει προς την πρώτη σου προσέγγιση. Η γενική συνδέεται συχνότερα με κτήση (γενική κτητική), ενώ η αιτιατική με τον αποδέκτη της ενέργειας του υποκειμένου. Η καταργημένη δοτική από την άλλη μεριά, δε συνδεεται με κτήση/κατοχή. Θα συμφωνήσω,επιπλέον, ότι το 'σε λέω- με λές' (μεγιεμελε-μεγιεμελέ κατά τον μέγιστο Φίλιππο Νικολάου) δε με χαλάει καθόλου!
-
Βραδιά μουσείων στο Rotterdam
http://translate.google.com/translate?p ... http%3A%2F%Fwww.rotterdamsemuseumnacht.nl%2F%0D%0A&sl=nl&tl=en
(στα αγγλικά, για όσους αδαείς δεν κατέχουν την Ολλανδική )Aνοιχτά μέχρι τις 2 το βράδυ με πολλά events.
Απιστευτη οργάνωση, τσάμπα wifi για να μπορείς να κατευθυνεσαι στα μουσεία, τσάμπα μεταφορά κλπ κλπΨάχνω να δώ τί προλαβαίνω να δώ
(θα συνδιαστεί με δείπνο στο New York )
Ο koutsan παρακαλείται να κοιτάξει το μουσείο 39
-
Παναγιώτη σήμερα έχει στην Ουτρέχτη φεστιβαλάρα με trance μουσική.
Trance Energy Festival
http://international.virtualnights.com/ ... nt/9010925
MAINSTAGE
Paul van Dyk
Armin van Buuren
Marcel Woods
John O’Callaghan
Tydi
Fausto
Hosted by Mighty MikeCLASSICS
Johan Gielen
Scot Projekt
Talla 2XLC
Yves de Ruyter
Bas & Ram
Spider Willem
Hosted by FrancoisHIGH CONTRAST
Special Guest: Judge Jules
Rank 1
Wippenberg
Jochen Miller
Joop
Artento Divini
Danjo
Hosted by GunnerFUTURE
Simon Patterson
Aly & Fila
Marcus Schossow
Ali Wilson
First State
Cliff Coenraad
Re-Ward
Hosted by Dice -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Παναγιώτη σήμερα έχει στην Ουτρέχτη φεστιβαλάρα με trance μουσική.Trance Energy Festival
http://international.virtualnights.com/ ... nt/9010925
MAINSTAGE
Paul van Dyk
Armin van Buuren
Marcel Woods
John O’Callaghan
Tydi
Fausto
Hosted by Mighty MikeCLASSICS
Johan Gielen
Scot Projekt
Talla 2XLC
Yves de Ruyter
Bas & Ram
Spider Willem
Hosted by FrancoisHIGH CONTRAST
Special Guest: Judge Jules
Rank 1
Wippenberg
Jochen Miller
Joop
Artento Divini
Danjo
Hosted by GunnerFUTURE
Simon Patterson
Aly & Fila
Marcus Schossow
Ali Wilson
First State
Cliff Coenraad
Re-Ward
Hosted by DiceΑν και δεν τρελενομαι με την trance για αυτους θα πηγαινα σιγουρα.Βεβαια εχει και κατι ληγμενους ενδιαμεσα.
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]