-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
...Οι φίλοι σου, θεωρώ ότι σπούδασαν φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί ή οτιδήποτε άλλο, απο άσβεστο και ακόρεστο πάθος διακόνησης της επιστήμης ή της τέχνης τους. Υποθέτω ότι δεν σπούδασαν ΔΙΟΡΙΣΜΟ, ούτε αυτό ήταν στο πρόγραμμα σπουδών τους. Επομένως απο που και ως που ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ...Επί τέλους!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Οι φίλοι σου, θεωρώ ότι σπούδασαν φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί ή οτιδήποτε άλλο, απο άσβεστο και ακόρεστο πάθος διακόνησης της επιστήμης ή της τέχνης τους. Υποθέτω ότι δεν σπούδασαν ΔΙΟΡΙΣΜΟ, ούτε αυτό ήταν στο πρόγραμμα σπουδών τους. Επομένως απο που και ως που ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ...
Επί τέλους!
το γεγονος οτι ειστε δυο με κανει να ανησυχω πολυ περισσοτερο απ'οτι πριν
οχι για μενα, για εσας (γιατι τι ειναι πιθανοτερο; να μην καταλαβα εγω τι ηθελα να πω, που το ειπα, ή να μην καταλαβατε εσεις τι ηθελα να πω; )
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
-
Θέλει πολύ όμως αυτοσυγκράτηση να το χτυπήσεις τόσο όσο χρειάζεται ώστε να καταλάβει ότι υπάρχουν όρια.
-
Φροντιστήρια ξεκινούν από την 4η Δημοτικού πιά.
-
Το θέμα δεν είναι ποιός είναι ο βαθμός εισαγωγής στο παιδαγωγικό αλλά το επίπεδο των γνώσεων όταν βγεις. Αν διαβάσεις απαντήσεις στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ από εκολαπτόμενους δασκάλους θα φρίξεις.
-
Στα Ελληνικά Σχολεία υπάρχει και αλκοόλ και τσιγάρο και ναρκωτικά και καταστάσεις που έχουν ξεφύγει κάθε ελέγχου. Φτάνει να ψάξεις στο youtube.
-
Περι Σουηδών δεν ασχολούμε.
-
Περί διαβάσματος. Το σύστημα προωθεί την αντιγράφη και την αποστήθιση. Το πλήθος των αριστούχων καταδεικνύει και την αποτυχία του. Πως είναι δυνατόν να συζητάς περί επιλογής όταν το 30% είναι αριστούχοι και το 40% είναι κάτω από τη βάση. Περί φροντιστηρίων. Ένας καλός μεν αλλά φτωχός μαθητής έχει μικρότερες πιθανότητες με το σύστημα αυτό να περάσει σε ΑΕΙ από έναν πλούσιο αλλά μέτριο μαθητή καθώς το συγκριτικό του πλεονέκτημα (η κριτική , αναλυτική σκέψη αποφεύγω τον όρο IQ) δεν πριμοδοτείται όσο πρέπει. Η αποστήθιση δεν απαιτεί και ιδιαίτερη αναλυτική σκέψη. Το κακό όμως είναι ότι το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να επιλέγει τους καλύτερους. Και αν αυτό συνεχίζει να ισχύει στους μεγάλους πληθυσμούς αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει στις ουρές των δύο κατανομών (των επιτυχόντων και αποτυχόντων).
-
Μάλλον η διαφορά μεταξύ της τάξης των 7 ή 10 ατόμων και των 30 είναι ότι στη 2η κανείς δεν ελέγχει το επίπεδο των γνώσεων που δίδεται. Αν έχεις διδάξει σε μία τάξη είτε 7 είτε 20 δεν κάνει καμία διαφορά.
-
Αν κατάλαβες από αυτά που λέω ότι φταίει η προηγούμενη γενεά ωω well.... Το γεγονός ότι το υλικό που έρχεται σε κάθε γενεά είναι καλύτερο της προηγούμενης είναι προφανές. Το θέμα είναι πιο είναι η προστιθέμενη αξία της εκπαίδευσης σε κάθε άτομο και σε αυτό το θέμα απλά θεωρώ ότι σε σκέση με το εχθές είμαστε πίσω και φυσικά πολύ πίσω σε σχέση με αυτό το οποίο θα μπορούσαμε να έχουμε.
-
Σήμερα δεν υπάρχει ούτε το 1/3 του όγκου της ευκλείδιας Γεωμετρίας που υπήρχε πριν 40 έτη. Η γνώση δεν είναι στατική. Αλλάζει όπως και οι προτεραιότητες. Σήμερα όπου το 80% του ΑΕΠ πρακτικά προέρχεται από υπηρεσίες οι αρχές management ίσως καλώς να διδάσκονται στο Λύκειο. Με την πρόοδο των υπολογιστών προβλήματα Γεωμετρίας λύνονται πιο εύκολα με τη χρήση της αναλυτικής άλγεβρας η οποία βοηθά και στην κατανόηση των βασικών δομών πάνω στους οποίες στηρίζονται ένα σκασμός από άλλες επιστήμες (μέσα σε αυτές και η επιστήμη των Η/Υ).
-
Δεν είμαι και τόσο βέβαιος για την ποιότητα του υλικού. Θα τα πούμε σε κάμποσα έτη.
-
οχι. αυτοσυγκρατηση και ικανοτητα θελει να το ΠΕΙΣΕΙΣ χωρις βια πως αυτο που κανει ειναι λαθος. το να ριξεις ενα χερακι ξυλο σε ενα 8χρονο ειναι κατι που μπορει να το κανει ο καθενας.
-
το εχω ακουσει κ εγω, ΔΕΝ εχω δει ομως ουτε ενα τετοιο φροντιστηριο. και εχω πολλους φιλους που δουλευουν καθηγητες σε φροντιστηρια. σε ελαχιστα υπαρχουν τμηματα για μαθητες γυμνασιου, ποσο μαλλον δημοτικου
-
φυσικα. το επιπεδο του παιδαγωγικου ειναι ΜΑΚΡΑΝ καλυτερο απο αυτο που ηταν πριν 30 χρονια (2ετης σχολη του κωλου). τοτε δεν υπηρχε καν ΑΣΕΠ καθως ηταν λιγοι οι δασκαλοι.
-
πιστεψε με, δεν θελεις να συγκρινουμε φαινομενα.. κοινωνικης παθογενειας στην ελλαδα σε σχεση με αγγλια, ηπα. το ξερεις καλα αυτο..
-
οντως, το συστημα προωθει την αποστηθιση και οχι την αναλυτικη σκεψη σε γενικες γραμμες. αλλα αυτο υπαρχει απο.. τον 5ο αιωνα πΧ, οταν οι μαθητες ηταν υποχρεωμενοι να ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΟΥΝ ολοκληρη την ηλιαδα και την οδυσσεια (πηγη: πλατων: ) δεν ειναι σημερινο φαινομενο.
οι αριστουχοι παντως απεχουν μακραν απ'το να ειναι 30%. αριστουχος σημαινει βαθμος προσβασης πανω απο 18, το να εισαι αριστουχος σε ενα μαθημα μονο δεν λεει τιποτα. -
ω ναι, κανει προφανως ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα να διδασκεις σε μια ταξη 5-7 ατομων απ'οτι σε μια 20+. παντα για το καλο των μαθητων στην πρωτη περιπτωση, για το καλο της σχεσης τους με τον καθηγητη και για τον ιδιο τον καθηγητη.
-
μα πως γινανε κακοι δασκαλοι απο καλους δασκαλους; εσυ το ειπες, δεν το ειπα εγω. αν οντως τοτε ηταν τοοοοοοσο καλοι δασκαλοι οσο λες, προφανως αυτο θα ειχε κ τον αναλογο αντικτυπο στους.. μαθητας
@geolib δεν καταλαβαινω τι θελεις να πεις, ποια ειναι η απορια σου και τι με ρωτας εν ολιγοις. ολοι οι φιλοι μου που δουλευουν καθηγητες σε φροντιστηρια ειναι αδιοριστοι εκπαιδευτικοι, νεοι, και με διψα να διδαξουν.
οσο για τα φροντιστηρια, ο πλουσιος αμα δεν στρωσει κωλο πιστεψε με δεν θα περασει.
Πρέπει να είσαι πλούσιος εσύ για να το λες αυτό. Και μας το παίζεις ιστορία που πήγες Αγγλία και σπούδασες. Και εγώ στην Κρήτη χάλασα 50Κ και φυσικά δεν πήγα Αγγλία να σπουδάσω, ενώ θα μπορούσα κάλλιστα αλλά προτίμησα να σπουδάσω σε Ελληνικό Ίδρυμα.
Δεν μπορούσα να μη το πω. -
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Όσοι πιστεύουν πως οι σημερινοί δάσκαλοι-καθηγητές είναι χειρότεροι, έχουν την ίδια άποψη και για άλλα επαγγέλματα; Πχ οι μηχανικοί, γιατροί , δικηγόροι κλπ κλπ είναι καλύτεροι ή χειρότεροι σήμερα;Γρηγόρη μάλλιασε η γλώσσα μου να το ρωτάω και αυτό που εισέπραξα ήταν η ακόλουθη απάντηση-υβρίδιο η οποία προκύπτει μάλλον από διασταύρωση της Πυθίας με το Βέλτσο...
*β) η ίδια γενιά έβγαλε και ΔΥ και γιατρούς και αξιωματικούς και δικηγόρους : όλοι αυτοί πάλι είναι ΓΤΠ και η γενιά του 50-60 είναι καλύτεροι? ή μόνο οι εκπαιδευτικοί είχαν την ατυχία να υποστούν τις ολέθριες συνέπειες του λαϊκισμού και της ρεμούλας ?
Δεν θα εμπλακώ σε αντιπαραθέσεις του είδους αυτού που θα καταλήξουν σε πνευματικό αδιέξοδο. Το θέμα μας είναι οι εκπαιδευτικοί*
-
Μα κι εγώ απορώ δηλαδή! Είναι δυνατόν το εκπαιδευτικό σύστημα ν'απέτυχε μονάχα στους εκπαιδευτικούς ή μήπως έχει αποτύχει συνολικά και είμαστε πολύ χειρότεροι ΟΛΟΙ μας;
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
Πρέπει να είσαι πλούσιος εσύ για να το λες αυτό.
ειμαι.
Και μας το παίζεις ιστορία που πήγες Αγγλία και σπούδασες. Και εγώ στην Κρήτη χάλασα 50Κ και φυσικά δεν πήγα Αγγλία να σπουδάσω, ενώ θα μπορούσα κάλλιστα αλλά προτίμησα να σπουδάσω σε Ελληνικό Ίδρυμα.
Δεν μπορούσα να μη το πω.εγω ομως στην Αγγλια δεν χαλασα ουτε ΜΙΣΗ ΛΙΡΑ, καθως πηγα ΜΟΝΟ για μεταπτυχιακο και ειχα ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ
αυτη ειναι η διαφορα μας. ειμαι ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ, ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ, ΠΙΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ και ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ απο εσενα. σκασε τωρα απο τη ζηλεια σουα. παραλιγο να το ξεχασω! εκτος αυτων ειμαι και ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ!
-
Πιστοποιώ κι εγώ ότι ο skye είναι πράγματι πάμπλουτος
-
Κι εγώ ότι είναι και κούκλος!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
...Οι φίλοι σου, θεωρώ ότι σπούδασαν φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί ή οτιδήποτε άλλο, απο άσβεστο και ακόρεστο πάθος διακόνησης της επιστήμης ή της τέχνης τους. Υποθέτω ότι δεν σπούδασαν ΔΙΟΡΙΣΜΟ, ούτε αυτό ήταν στο πρόγραμμα σπουδών τους. Επομένως απο που και ως που ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ...
Επί τέλους!
το γεγονος οτι ειστε δυο με κανει να ανησυχω πολυ περισσοτερο απ'οτι πριν
οχι για μενα, για εσας (γιατι τι ειναι πιθανοτερο; να μην καταλαβα εγω τι ηθελα να πω, που το ειπα, ή να μην καταλαβατε εσεις τι ηθελα να πω; )
Μια ακόμη προσπάθεια.
Εσύ τους χαρακτηρίζεις αδιόριστους, επομένως θεωρείς φυσιολογικό να πρέπει να διοριστούν. Γιατί; Ποιά η ειδοποιός διαφορά απο μένα και σένα που δεν μας χαρακτηρίζεις αδιόριστους; (είναι δε προφανές το πιθανότερο )Για την έφεση προς διδασκαλία (ως 'λειτούργημα' και όχι ως 'λεφτούργημα'), δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να μη δεχτώ αυτό που λες, αν και νομίζω ότι πρόκειται για outliers
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Πρέπει να είσαι πλούσιος εσύ για να το λες αυτό.
ειμαι.
Και μας το παίζεις ιστορία που πήγες Αγγλία και σπούδασες. Και εγώ στην Κρήτη χάλασα 50Κ και φυσικά δεν πήγα Αγγλία να σπουδάσω, ενώ θα μπορούσα κάλλιστα αλλά προτίμησα να σπουδάσω σε Ελληνικό Ίδρυμα.
Δεν μπορούσα να μη το πω.εγω ομως στην Αγγλια δεν χαλασα ουτε ΜΙΣΗ ΛΙΡΑ, καθως πηγα ΜΟΝΟ για μεταπτυχιακο και ειχα ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ
αυτη ειναι η διαφορα μας. ειμαι ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ, ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ, ΠΙΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ και ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ απο εσενα. σκασε τωρα απο τη ζηλεια σουα. παραλιγο να το ξεχασω! εκτος αυτων ειμαι και ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ!
Χαίρομαι,
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Μια ακόμη προσπάθεια.
Εσύ τους χαρακτηρίζεις αδιόριστους, επομένως θεωρείς φυσιολογικό να πρέπει να διοριστούν. Γιατί; Ποιά η ειδοποιός διαφορά απο μένα και σένα που δεν μας χαρακτηρίζεις αδιόριστους; (είναι δε προφανές το πιθανότερο )συγνωμη, αλλα πρεπει να σου πω κατι δυσαρεστο. ακους φωνες μεσα στο κεφαλι σου που δεν υπαρχουν
ρε συ αραξε στα κυβικα σου, αυτα που λες τα μαντεψες κυριολεκτικα, εγω δεν ειπα τιποτα τετοιο
με τετοια φορα που'χεις παρει θα σου λεει τυπας στο δρομο 'φιλε εχεις ωρα;' και θα καταλαβαινεις απο την ημ/νια γεννησης μεχρι ποσα ακινητα εχεινα αναλυσουμε σ'αυτο το σημειο την προταση μου λιγακι:
ειναι ως επι το πλειστον ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ και ΝΕΟΙ ακομα, αρα με περισσοτερη διψα
ειναι = ρημα
ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ και ΝΕΟΙ = κατηγορηματικοι προσδιορισμοι στο ρημα . προφανως τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ χρησιμοποιουνται για να δοθει εμφαση
αρα = συμπερασματικος συνδεσμος ( = ακολουθει συμπερασματικη προταση)να συνεχισω ή αρχιζουμε να επικοινωνουμε και να καταλαβαινομαστε;
-
Το διορισμένος ή αδιόριστος, είναι μια συνηθισμένη κατάσταση για τους εκπαιδευτικούς, οπότε δεν είναι αδόκιμος ο όρος αδιόριστος νομίζω...
Δεν σημαίνει πως του μέλλει ή του πρέπει να διοριστεί, δείχνει απλώς την παρούσα κατάστασή του. Δεν βλέπω να υπονόησε κάπου ο skye πως πρέπει να....διοριστούν άμεσα οι φίλοι του! -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Επί τέλους!
εχω ριξει τσακωμους με αυτο το θεμα...
πολλοι θεωρουν ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ οτι θα ΠΡΕΠΕΙ να διοριστουν... και χωρις εξετασεις βεβαιως βεβαιως...
-
Mα τι απαιτήσεις που έχουν και αυτές οι μετριότητες, σπούδασαν καθηγητάκοι-δασκαλάκοι και θέλουν να διοριστούν κιόλας...
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Mα τι απαιτήσεις που έχουν και αυτές οι μετριότητες, σπούδασαν καθηγητάκοι-δασκαλάκοι και θέλουν να διοριστούν κιόλας...Η δική μου ένσταση είναι στην ταυτότητα παίρνω πτυχίο = διορίζομαι.
Κάθε άλλη ερμηνεία της παραπάνω έκφρασης της ανακούφισής μου καθώς και κάθε σχέση με φίλους φίλων, τα έχει βάλει στο στόμα μου αυτός ο σκάις και δεν είναι δικά μου. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
το γεγονος οτι ειστε δυο με κανει να ανησυχω πολυ περισσοτερο απ'οτι πρινοχι για μενα, για εσας (γιατι τι ειναι πιθανοτερο; να μην καταλαβα εγω τι ηθελα να πω, που το ειπα, ή να μην καταλαβατε εσεις τι ηθελα να πω;)
Να είπες κάτι που μετά κατάλαβες ότι όπως το είπες είναι μ@λ@κία κι άλλο εννούσες κι αντί να το παραδεχτείς προσπαθείς να το πάρεις πίσω, παίζει;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Μια ακόμη προσπάθεια.
Εσύ τους χαρακτηρίζεις αδιόριστους, επομένως θεωρείς φυσιολογικό να πρέπει να διοριστούν. Γιατί; Ποιά η ειδοποιός διαφορά απο μένα και σένα που δεν μας χαρακτηρίζεις αδιόριστους; (είναι δε προφανές το πιθανότερο )συγνωμη, αλλα πρεπει να σου πω κατι δυσαρεστο. ακους φωνες μεσα στο κεφαλι σου που δεν υπαρχουν
ρε συ αραξε στα κυβικα σου, αυτα που λες τα μαντεψες κυριολεκτικα, εγω δεν ειπα τιποτα τετοιο
με τετοια φορα που'χεις παρει θα σου λεει τυπας στο δρομο 'φιλε εχεις ωρα;' και θα καταλαβαινεις απο την ημ/νια γεννησης μεχρι ποσα ακινητα εχεινα αναλυσουμε σ'αυτο το σημειο την προταση μου λιγακι:
ειναι ως επι το πλειστον ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ και ΝΕΟΙ ακομα, αρα με περισσοτερη διψα
ειναι = ρημα
ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ και ΝΕΟΙ = κατηγορηματικοι προσδιορισμοι στο ρημα . προφανως τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ χρησιμοποιουνται για να δοθει εμφαση
αρα = συμπερασματικος συνδεσμος ( = ακολουθει συμπερασματικη προταση)να συνεχισω ή αρχιζουμε να επικοινωνουμε και να καταλαβαινομαστε;
Δηλαδή γιατρέ μου είμαι BLR;
Δυστυχώς δεν διαθέτω κληρονομικό χάρισμα παρά μόνο κοινό, κοινότατο, νου (ή έτσι νομίζω τουλάχιστον) και καθόλου κυβικα (=ποδήλατο) .
Απο όλες τις πιθανές ιδιότητες που μπορούν να έχουν οι φίλοι σου διαλέγεις 2, την προσωρινότητα των οποίων θεωρεις δεδομένη. Αν συμφωνήσουμε ότι κάποια στιγμή θα πάψουν να είναι νέοι, με την ίδια λογική θα πάψουν να είναι και αδιόριστοι. Αν το πρώτο είναι αναπόφευκτο, γιατί θα πρέπει να είναι και το δεύτερο; Όπως θεωρείς φυσιολογική και προσωρινή ιδιότητα αυτή του αδιόριστου γιαυτό και την αναφέρεις, προσδοκάς ότι, όπως η μέση και η μεγάλη ηλικία είναι αναπόφευκτες, έτσι και ο διορισμός είναι η φυσική εξέλιξη των σπουδών τους.Αν το αδιόριστοι προσδιορίζει την όρεξή τους για διδασκαλία, σε αντιδιαστολή με την υποψία της ανορεξίας σε περίπτωση διορισμού τους, νομίζω ότι μπορούσες να διατυπώσεις διαφορετικά τη σχετική πρόταση, αν και δεν μειώνει την αξία των προηγουμένων. Δεν σχολιάζω το 'ως επι το πλειστον' γιατί τότε κάποιοι φίλοι σου κλπ θα ήταν ή μεγάλοι ή διορισμένοι ή και τα δύο και θα έκαναν μάθημα σε φροντιστήριο όπερ άτοπο (για τα 2 απο τα 3 ενδεχόμενα)
@HiFi Η επανάληψη ενός λάθους όρου, δεν τον κάνει δόκιμο.
@kovathe Που ακριβώς σπουδάζει κανείς καθηγητής; Και βέβαια, απο πότε η παρακολούθηση οποιασδήποτε σχολής κατοχυρώνει και την επαγγελματική σου αποκατάσταση;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
-
οχι. αυτοσυγκρατηση και ικανοτητα θελει να το ΠΕΙΣΕΙΣ χωρις βια πως αυτο που κανει ειναι λαθος. το να ριξεις ενα χερακι ξυλο σε ενα 8χρονο ειναι κατι που μπορει να το κανει ο καθενας.
-
το εχω ακουσει κ εγω, ΔΕΝ εχω δει ομως ουτε ενα τετοιο φροντιστηριο. και εχω πολλους φιλους που δουλευουν καθηγητες σε φροντιστηρια. σε ελαχιστα υπαρχουν τμηματα για μαθητες γυμνασιου, ποσο μαλλον δημοτικου
-
φυσικα. το επιπεδο του παιδαγωγικου ειναι ΜΑΚΡΑΝ καλυτερο απο αυτο που ηταν πριν 30 χρονια (2ετης σχολη του κωλου). τοτε δεν υπηρχε καν ΑΣΕΠ καθως ηταν λιγοι οι δασκαλοι.
-
πιστεψε με, δεν θελεις να συγκρινουμε φαινομενα.. κοινωνικης παθογενειας στην ελλαδα σε σχεση με αγγλια, ηπα. το ξερεις καλα αυτο..
-
οντως, το συστημα προωθει την αποστηθιση και οχι την αναλυτικη σκεψη σε γενικες γραμμες. αλλα αυτο υπαρχει απο.. τον 5ο αιωνα πΧ, οταν οι μαθητες ηταν υποχρεωμενοι να ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΟΥΝ ολοκληρη την ηλιαδα και την οδυσσεια (πηγη: πλατων: ) δεν ειναι σημερινο φαινομενο.
οι αριστουχοι παντως απεχουν μακραν απ'το να ειναι 30%. αριστουχος σημαινει βαθμος προσβασης πανω απο 18, το να εισαι αριστουχος σε ενα μαθημα μονο δεν λεει τιποτα.
οσο για τα φροντιστηρια, ο πλουσιος αμα δεν στρωσει κωλο πιστεψε με δεν θα περασει. -
ω ναι, κανει προφανως ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα να διδασκεις σε μια ταξη 5-7 ατομων απ'οτι σε μια 20+. παντα για το καλο των μαθητων στην πρωτη περιπτωση, για το καλο της σχεσης τους με τον καθηγητη και για τον ιδιο τον καθηγητη.
-
μα πως γινανε κακοι δασκαλοι απο καλους δασκαλους; εσυ το ειπες, δεν το ειπα εγω. αν οντως τοτε ηταν τοοοοοοσο καλοι δασκαλοι οσο λες, προφανως αυτο θα ειχε κ τον αναλογο αντικτυπο στους.. μαθητας
-
Πολλές φορές ένα χέρι ξύλο είναι η μόνη λύση ειδικά όταν ο νεαρός θέλει να τεστάρει τα νεύρα των άλλων. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Συμβαίνει σε όλα τα ανώτερα θηλαστικά, συμβαίνει και στον άνθρωπο. Θέλει αυτοσυγκράτηση πότε και πως χρησιμοποιείται και πάντα με σκοπό να διδάξει και όχι να ασκήσει βία για τη βία.
-
Και όμως υπάρχουν ειδικότερα σε επίπεδο ιδιαίτερου μαθήματος.
-
Πριν από 30 χρόνια υπήρχε η επιτηρίδα. Πρακτικά καλοί κακοί μέτριοι όλοι ανάλογως του πότε αποφοίτησαν. Το ΑΣΕΠ ήρθε και την 1η χρονιά αποκάλυψε τη γυμνία των Παιδαγωγικών Τμημάτων. Μετά το σύστημα προσαρμόστηκε. Οι εκκολαπτόμενοι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στα θρανία με σκοπό να αποστηθίσουν τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να αριστεύσουν στο ΑΣΕΠ.
-
Στην Αγγλία τα προβλήματα που υπάρχουν είναι και αποτέλεσμα των γενικότερων κοινωνικών συνθηκών. Στην Ελλάδα που θεωρητικά η οικογένεια έχει πολύ μεγαλύτερο ειδικό βάρος τα πρόβληματα που βλέπουμε είναι μεγαλύτερης σοβαρότητας ΙΜΗΟ με τα προβλήματα των Άγγλων. Και αυτό σχετικό πάντα γιατί φυσικά ακόμα η μόδα των μαχαιρωμάτων δεν έχει φτάσει στη χώρα.
-
Αριστούχος ορίζεται όταν κάποιος υπερβεί το 18.5. 35 σχολές είχαν πέρυσι πάνω από το 18.5 βάση (περίπου το 10% των σχολών και το 20% των εισακτέων). Επιπλέον άλλες 26 είχαν από 18 ως 18.5 και τέλος άλλες 55 από 17 ως 18. Τα ποσοστά αναφέρονται στα ΑΕΙ. Αν τώρα έχεις το 1/3 των σχολών σε αυτή την κατάσταση τελικά η επιλογή γίνεται με κύριο κριτήριο ανούσιες λεπτομέρειες (όπως αν ο σπουδαστής θα πάρει το σύνολο των πόντων ή το 90%) που πρακτικά δεν σχετίζονται με την νοητική του ικανότητα. Εντάξει το 30% ήταν υπερβολή. Το ποσοστό είναι μικρότερο (20%). Αλλά και πάλι 20% αριστούχοι (όταν θα έπρεπε να είναι 1.5~2.0% το πολύ) το θεωρείς φυσιολογικό???
-
Πίστεψε με δεν κάνει διαφορά. Όχι αντίστοιχη με αυτή των 2 ή 3 με τους 7.
-
Γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται για το εκπαιδευτικό σύστημα. Γιατί το εκπαιδευτικό σύστημα έγινε χώρος εφαρμογής της μικροπολιτικής. Γιατί οι συντεχνιακές απαιτήσεις υπερίσχυσαν του γενικότερου καλού (που έχει πολύ περισσότερο καταστροφικά αποτελέσματα σε αυτό τον τομέα).
-
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Γρηγόρη μάλλιασε η γλώσσα μου να το ρωτάω και αυτό που εισέπραξα ήταν η ακόλουθη απάντηση-υβρίδιο η οποία προκύπτει μάλλον από διασταύρωση της Πυθίας με το Βέλτσο...
*β) η ίδια γενιά έβγαλε και ΔΥ και γιατρούς και αξιωματικούς και δικηγόρους : όλοι αυτοί πάλι είναι ΓΤΠ και η γενιά του 50-60 είναι καλύτεροι? ή μόνο οι εκπαιδευτικοί είχαν την ατυχία να υποστούν τις ολέθριες συνέπειες του λαϊκισμού και της ρεμούλας ?
Δεν θα εμπλακώ σε αντιπαραθέσεις του είδους αυτού που θα καταλήξουν σε πνευματικό αδιέξοδο. Το θέμα μας είναι οι εκπαιδευτικοί*
Αν θέλεις να αναφέρεις ότι το σύστημα κινείται προς το χειρότερο μπορείς άμεσα να το αναφέρεις.
Ναι είναι χειρότεροι!!! Όμως οι εκπαιδευτικοί παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερη επιδείνωση της απόδοσης τους. Όλα είναι σχετικά.
Ξεκάθαρο αυτό ή πρέπει να το αναλύσω περισσότερο???
-
. Πολλές φορές ένα χέρι ξύλο είναι η μόνη λύση ειδικά όταν ο νεαρός θέλει να τεστάρει τα νεύρα των άλλων. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Συμβαίνει σε όλα τα ανώτερα θηλαστικά, συμβαίνει και στον άνθρωπο. Θέλει αυτοσυγκράτηση πότε και πως χρησιμοποιείται και πάντα με σκοπό να διδάξει και όχι να ασκήσει βία για τη βία.
ω ναι η βια ειναι πολυ καλο μεσω διαδαχης.ιδιαιτερα οταν το κανουν ξενοι ανθρωποι προς ξενα παιδια.οπως ειπες και εσυ αν το κανουν στο παιδι σου θα τους ριξεις μπουκετα.
η βια ως μεδω 'διδαχης' ειναι για ταλιμπαν κοινωνιες και ανθρωπους.'-κανεις αυτο' '-εχει ξυλο' '-ουγκα?'
εξελιγμενο μεσω διδαχης.οι δασκαλοι που ασκουσαν τη βια το κανανε επειδη ηταν ζωα και ταλιμπαν και επειδη ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να το κανουν οχι επειδη το θεωρουσαν μεσω διδαχης ή επειδη τους ειχανε φτασει στο αμην,εκτος αν οι δασκαλοι της τοτε εποχης συνηθιζαν και γενικα στη ζωη τους να πλακωνονται συνεχως στο ξυλο σε οποιους τους την εσπαγε ή για να διδαξουν τον κοσμο.....αλλιως αν το θεωρουσαν μεσω διδαχης ηταν ακομα πιο βλαχοι και αδαεις
ακομα και να συμβαινει σε ολα τα θυλαστηκα αυτο,για αυτο ο ανθρωπους διαχωρειζεται απο αυτα.γιατι δρα με τι λογικη και οχι το ενστικτο.αυτο υποτιθεται οτι ειναι ο πολιτισμος
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]