-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Σήμερα μου έτυχαν δυο περιστατικά που με γέμισαν τρόμο.
Πρώτο. ... .... Ναι μου λέει έχεις δίκιο.Δεύτερο. ... ... βλέπει το στοπ και μου ζητά συγνώμη.
Πάει λέω χάλασε ο κόσμος κάτι θα γίνει, αλλά ευτυχώς μετά από λίγη ώρα δυο δικά μας παιδιά στην α.ο. ένας με getz αλλά με κινητό Motorola παρακαλώ θεώρησε ότι το να αλλάξει λωρίδα με το έτσι θέλω είναι μαγκιά, και ένας με matiz που χρειαζόταν δυο λωρίδες για να κάνει ζιγκ ζαγκ γιατί μιλούσε στο κινητό και σημείωνε ταυτόχρονα, με επανέφεραν στην ηρεμία.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Προσωπικά, για τις περιπτώσεις που δεν έχω να κουβαλήσω πράγματα, στα Χανιά κάνω το εξής: παρκάρω το αμάξι μου σε ένα από τα πέντε σημεία που ξέρω ότι μπορώ να βρω νόμιμη και τζαμπέ θέση στάθμευσης, σε απόσταση μεταξύ 500 μέτρων και ενός χιλιομέτρου απ'το κέντρο. Αν πρέπει να αφήσω ή να πάρω κάτι ογκώδες και βαρύ, πηγαίνω νωρίς-νωρίς για να βρω θέση (νόμιμα) εκεί κοντά. Αλλιώς, ας έρθουν να το πάρουν ή να το φέρουν οι ίδιοι.Μία από τις πολύ λίγες περιπτώσεις όπου δικαιολογώ το παρκάρισμα πάνω σε λεωφόρο, πεζοδρόμιο κλπ κλπ
Εχεις δει πουθενα στην ευρωπη να κινουνται οι μοτοσυκλετιστες αναμεσα απο 2 αυτοκινητα ?
Χμ, ναι.
Σε μποτιλιάρισμα;
-
Ο χρήστης Pacos έγραψε:
Μείνετε λοιπόν σαν τα χρυσόψαρα μέσα στη γυάλα σας με το air-condition με το υποσύστημα σας δεμένοι πακτωμένοι στο κάθισμά σαςΧρυσόψαρα; Γυάλα; Υποσύστημα; Δεν πάμε καλά.
και αφήστε ΕΜΑΣ τους ευέλικτους και γρήγορους στο δικό μας δρόμο να σας προσπερνάμε με την ίδια ταχύτητα ΕΙΤΕ ΕΙΣΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ…ΕΙΤΕ ΕΧΕΤΕ 50 ΕΙΤΕ 500 ΑΛΟΓΑ!!!
Σεβαστείτε μας όμως γιατί ΑΝ αφήσουμε τις μηχανές και ξεπαρκάρουμε τα αυτοκίνητα μας τότε θα αυτοκτονήσετε και θα μας παρακαλάτε να τα ξαναπάρουμε χρηματοδοτώντας μας κιόλας.Να σας σεβαστούμε, όχι να στήσουμε λώκο ούτε να δώσουμε άφεση αμαρτιών στην κάθε μλκ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σίγουρα. Εγώ πάντως αν δω κάποιον με φλας, θα τον διευκολύνω όσο μπορώ, αν δεν προσπαθήσει να μου χωθεί φυσικά.Είναι συχνό φαινόμενο πάντως να βγάζεις φλας, ο άλλος να είναι αρκετά πιο πίσω, και μόλις το βλέπει να επιταχύνει. Δεν ξέρω τι σόι αντανακλαστικό είναι αυτό.
Συμβαίνει.
Συχνότερο φαινόμενο όμως είναι οι περισσότεροι να βγάζουν φλας ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που αλλάζουν πορεία. Κάποιος θα τους έχει μάθει πως είναι 'κατοχυρωμένοι' μ' αυτόν τον τρόπο ...
ΓΕΝΙΚΑ πάντως, η χρήση φλας τείνει προς κατάργησιν ...και αυτό συμβαίνει τακτικά.
Ξέρετε τι άλλο έχω δει; Να ανάβει φλας αφού έχει αλλάξει λωρίδα.
-
Καλά, έχουν ξεφύγει εντελώς μερικοί...
Φυσικά και όσο σκατάδες οδηγοί μηχανών υπάρχουν άλλο τόσο υπάρχουν και σκατάδες οδηγοί αυτοκινήτων.
Ισχύει όμως αυτό που είπα και παλιότερα:
Το θέμα είναι ότι το λαλάκα οδηγό αυτοκινήτου που θα αλλάξει λωρίδα χωρίς λόγο και χωρίς προειδοποίηση και θα τον εμβολίσω θα χρειαστούμε και οι δύο το πιο πιθανόν φτερά, καπώ, προφυλακτήρες, φανάρια, κτλ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
Αντίθετα, ο μηχανόβιος που θα αλλάξει λωρίδα χωρίς λόγο και χωρίς προειδοποίηση και θα τον εμβολίσω θα χρειαστεί ιατροδικαστήΓι' αυτό λοιπόν συγχίζομαι περισσότερο όταν μου πετάγονται μηχανές από το πουθενά γιατί εκεί ανησυχώ μήπως καταλήξω και στη φυλακή από τη λαλακία άλλου. Αν αντίθετα πρόκειται για αυτοκίνητο θα βριστούμε, θα αναλάβει η ασφάλεια και τέλος
Άρα, οι μηχανόβιοι πρέπει να προσέχουν *2 και δεν είμαι εγώ υποχρεωμένος γίνω γκουρού για να ξέρω από πού θα μου πεταχτεί το μηχανάκι στο φανάρι, από πού θα μου χωθεί εν κινήσει.
Αν θέλει κανείς να μιλάει για σεβασμό στους μηχανόβιους, πρώτα απ' όλα πρέπει αυτοί να σέβονται τον εαυτό τους.
-
Γεγονός: 99% των φορών που μέχρι σήμερα έβγαλα φλας για να αλλάξω λωρίδα ή να στρίψω σε άλλο δρόμο και είχα μηχανή πίσω μου, αυτή ποτέ δεν περίμενε να ολοκληρώσω τον ελιγμό μου αλλά προτίμησε να με προσπεράσει πριν τον πραγματοποιήσω και φυσικά από την πλευρά που έχω βγάλει φλας. Να δω τι θα γίνει όταν μια μέρα τύχει και δεν θα προσέξω κάποιον από αυτούς.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Γεγονός: 99% των φορών που μέχρι σήμερα έβγαλα φλας για να αλλάξω λωρίδα ή να στρίψω σε άλλο δρόμο και είχα μηχανή πίσω μου, αυτή ποτέ δεν περίμενε να ολοκληρώσω τον ελιγμό μου αλλά προτίμησε να με προσπεράσει πριν τον πραγματοποιήσω και φυσικά από την πλευρά που έχω βγάλει φλας. Να δω τι θα γίνει όταν μια μέρα τύχει και δεν θα προσέξω κάποιον από αυτούς.Θα τρεχεις στα δικαστηρια να αποδειξεις οτι δεν εχεις προβοσκιδα....
-
Wagner669, και πάλι σου ζητώ συγνώμη. Σε κάποιο ποστ, πολύ πίσω, κάποιος από το φόρουμ αναφερόμενος σε σένα έγραψε 'αυτή'!
Όπως βλέπω το θέμα το ξεψαχνίσατε (όλοι γενικά) οπότε δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω. Ούτε το κυπριακό δεν έτυχε τόσης προσοχής!
Σας ευχαριστώ για το διάλογο, τον αντίλογο και τη φιλοξενία, πότε πότε, αν έχω κάτι να πω, θα αφήνω την άποψη μου!Καλούς δρόμους και πάντα να φτάνετε σπίτι!
-
Πριν λιγο:
ΧΤ αποφασιζει να αλλαξει λωριδα ενω εγω ερχομαι απο πισω (στην λωριδα που θελει να μπει) και ειμαι το πολυ 50 μετρα μακρυα. Ξεκιναει να μετακινειται απο την μεση (:omg: ) της λωριδας που ηταν προς την δικια μου, και οταν παταει πανω στην διαχωριστικη κοιταει τον καθρεπτη του, με βλεπει να ερχομαι, και πλακωνεται στα φρενα για να ξαναμπει στην μεσαια (επειδη εχει φτασει στον μπροστινο του πια). Περναω και φευγω.
Με ακολουθει μεχρι την Μεταμορφωση (απο την λεωφ. Αθηνων που εγινε αυτο) και ερχεται διπλα μου στο φαναρι πανω στην γεφυρα και μου λεει (πολυ ηρεμα, με διαθεση για συζητηση = τουλαχιστον οχι ΠΟΛΥ μαλακας):
Μηχανη: Δεν με ειδες που αλλαζα λωριδα?
Kacey: Σε ειδα, εσυ γιατι δεν κοιταζες τον καθρεπτη σου ΠΡΙΝ πας να μπεις στην διπλα λωριδα και αλλαζεις λωριδες οποτε σου την δωσει?
Μηχανη: Αφου με ειδες γιατι δεν φρεναρες για να περασω και με αναγκασες να πλακωθω στα φρενα?
Kacey:
Γιατι δεν φρεναρα εγω και τον αναγκασα να φρεναρει εκεινος? Ε? Φανταστικε μου αγροφυλακα? ΓΙΑΤΙ?
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Γεγονός: 99% των φορών που μέχρι σήμερα έβγαλα φλας για να αλλάξω λωρίδα ή να στρίψω σε άλλο δρόμο και είχα μηχανή πίσω μου, αυτή ποτέ δεν περίμενε να ολοκληρώσω τον ελιγμό μου αλλά προτίμησε να με προσπεράσει πριν τον πραγματοποιήσω και φυσικά από την πλευρά που έχω βγάλει φλας. Να δω τι θα γίνει όταν μια μέρα τύχει και δεν θα προσέξω κάποιον από αυτούς.Ειπαμε, μερικοι πηραν μηχανη μονο και μονο για να γλυτωνουν κινηση
Εγω δεν χρησιμοποιω καν την μηχανη μου στην κινηση
Βγαλε συμπερασμα -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μηχανη: Αφου με ειδες γιατι δεν φρεναρες για να περασω και με αναγκασες να πλακωθω στα φρενα?
Kacey:
Γιατι δεν φρεναρα εγω και τον αναγκασα να φρεναρει εκεινος? Ε? Φανταστικε μου αγροφυλακα? ΓΙΑΤΙ?
Μπορείς να το βάλεις και στα ανέκδοτα... αει σιχτιρ γμτ επιτέλους... πως την έχουν δει μερικοί (και 2τροχοι και 4τροχοι...)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το θετικό πάντως είναι το 90% των μηχανόβιων φοράει κράνος.Στα Χανιά το χειμώνα το ποσοστό είναι 15-20%... Το καλοκαίρι πέφτει στο 1%.
-
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
Εχεις δει πουθενα στην ευρωπη να κινουνται οι μοτοσυκλετιστες αναμεσα απο 2 αυτοκινητα ?
Χμ, ναι.
Σε μποτιλιάρισμα;
Μα ειδικά σε μποτιλιάρισμα είναι που έχει νόημα η διήθηση. Και έχεις το μεγαλύτερο κέρδος σε χρόνο και είναι πιο ασφαλές όταν τα αυτοκίνητα κινούνται με 0-30Km/h. Αντίθετα, στον αυτοκινητόδρομο αν δεις αυτοκίνητο αριστερά να προσπερνάει με 140-150 τη μεσαία που πάει με 120-130 κι εσύ έρχεσαι με + 20-30 (εντελώς ρεαλιστικά τα νούμερα) είναι προτιμότερο να αφήσεις λίγο το γκάζι και να περιμένεις να τελειώσει την προσπέραση και να πάει δεξιά.
-
Σημερα....που παω ρε γμτ Σαββατιατικα....ξεκιναω απο βουλα παω χαλανδρι απο βαρης-κορωπιου ΑΟ Λ. Πεντελης. ΜΕτα παο στο Mall, και απο εκει παλι βουλα απο κηφισιας, κατεχακη, βουλιαγμενης.......απλα βαριεμαι να γραψω ποσα 4τροχα ζωα, οδηγους του σ/κ ειδα....μα το Χριστο πρεπει να βαλω καμερα και να κανω upload τα βιντεο
-
Εγω το έκανα, την εβαλα στο κεφαλι!!!!
Μια βολτιτσα σήμερα προς Μεσογείων..
Μια τραγικη παραβιαση κόκκινου στην καλλιροης, εγκληματικη θα ελεγα. 2-2,5 δευτερολεπτα βαθια μεσα στο κοκκινο, πολυ καθαρα και εν γνωση του (αν δειτε τσιμπαει λιγο το φρενο οταν αναβει το πορτοκαλι, αλλα μετα...)
το παληκαρι με το μαυρο... (οποιος βρει τι είναι κερδιζει!) εχει καρφια στον πισινο. Δεν στεκεται 10'' στο ιδιο σημειο.
Μπορεί να εχει καλη αντιληψη του τι κανει, αντε και καποιες στιγμες να βγαζει και φλας.
Ομως θυμηθείτε οτι εχει ακριβώς πίσω στον πισινο του μια μηχανη με το xenon αναμμενο. Τουλαχιστον γιαυτό, αν του εκοβε, θα αφηνε την μηχανη (εμένα) που μπορει να μην την προβλέψει να φύγει πρώτη και μετα να συνεχίσει τις παπαριές.
Αλλα δεν νοιαζεται παρα μόνο για την παρτη του. Με αυτή την συμπεριφορά , πολλαπλασιασμένη με ατελείωτα χιλιόμετρα και πολλές μηχανές και παπακια δεξιά αριστερα του, αν κατεβάσει εναν σα μπακατσα σε μια σφηνα 3 λωρίδων, θα μιλάμε για 'ατύχημα'?Σε αυτή την περίπτωση ο συγκεκριμένος οδηγός δεν χρειάζεται να μάθει 'πως οδηγάμε', 'πώς να στρίβει με ασφάλεια', 'πώς να φρενάρει', απλα χρειάζεται να μαθει να ειναι πιο ευγενικός, να ανήκει στο ίδιο κοινωνικό σύνολο με τους υπόλοιπους και να λαμβάνει υπόψη τις ζωές και των άλλων.
Δυστυχώς δεν χρειάζονται πολλοι τέτοιοι οδηγοί για να γίνει το κακό, μερικοί φτάνουν. Παρόλο που όλοι λένε 'εγω ξέρω', 'εγω προβλέπω', 'τα βλέπω όλα', η στραβή γίνεται μια φορά.
Και μπορεί ο αργός και 'στον κόσμο του' οδηγός να είναι επικίνδυνος, αλλά και ο κάφρος είναι εξίσου.
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
Εγω το έκανα, την εβαλα στο κεφαλι!!!!Καλό!!!
-
dpap εσυ την πιανεις στο κρανος ομως...εγω που να την πιασω ρε συ...πρεπει να βρω βεντουζες και να την βαλω στο παρμπριζ!
Ο τυπος με το γκολφ παντως (γκολφ ΙΙΙ δεν ειναι?) ενταξει δεν κανει κατι το τραγικο, εκτος απο την σφηνα στο τελος μεταξυ ενος ασπρου αμαξιου και του ταριφα. Κατα τα αλλα, απλα αλλαζει λωριδες χωρις νοημα μιας και με τετοια κινηση μια κερδιζε μια εχανε απο την αλλαγη.
-
Δεν σας τα εβαλα ολα, βαρεθηκα να μονταρω και θα πηγαινε ψηλα το μεγεθος... ειναι δειγμα συμπεριφορας ανθρωπου που τα εχει γραμμενα όλα, που ειναι για την παρτη του μονο.... Αυτόν αν τον πετυχεις το βραδυ στην παραλιακη, θα κανει γαμω τις παπαριες..
ναι ΙΙΙ ειναι... Παντως δειχνει ποσο αγενες και ασχημο ειναι να κανουμε σφηνες χωρις νοημα απλα για την κ..λα μας..
Και δειχνει και γιατι υπαρχει αυτή η νευρικοτητα και τσαντιλα απο τους αλλους οδηγους προς οποιονδηποτε αλλαζει λωριδα ειτε το εχει αναγκη ειτε οχι. Ολοι ειμαστε με το γκαζι στην τσιτα να κλεισουμε τον παπαρα που παει να μας χωθεί, και αυτή την νοοτροπία την καλιεργουν τετοιοι οδηγοι..
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
dpap εσυ την πιανεις στο κρανος ομως...εγω που να την πιασω ρε συ...πρεπει να βρω βεντουζες και να την βαλω στο παρμπριζ!Ο τυπος με το γκολφ παντως (γκολφ ΙΙΙ δεν ειναι?) ενταξει δεν κανει κατι το τραγικο, εκτος απο την σφηνα στο τελος μεταξυ ενος ασπρου αμαξιου και του ταριφα. Κατα τα αλλα, απλα αλλαζει λωριδες χωρις νοημα μιας και με τετοια κινηση μια κερδιζε μια εχανε απο την αλλαγη.
Τραγικότατος, σε όλες τις σφήνες και πόσο μάλλον στην τελευταία (έβγαζε πάντα φλας?) αυτός είναι ο κλασικός οδηγός που οδηγάει χωρίς να σκέφτεται, φτάνει σπίτι μετά από κάμποση ώρα και προσπαθεί να θυμηθεί τη διαδρομή, από που πέρασε και σαυτήν την περίπτωση πόσες σαλακίες έκανε...
-
Να η λύση για τα ατυχήματα! Όλα τα αυτοκίνητα να βάλουν μια κάμερα - 'μαύρο κουτί' (όπως έχουν τα αμερικάνικα περιπολικά). Μετά άντε να σου κουνηθεί το όποιο ζώο.
Υ.Γ. και θα΄χα και live footage να σας έδειχνα πως πετάχτηκε ο καραγκιόζης με την ανθρακί f430 στο Μπουρνάζι σήμερα που διάσχισε κάθετα τον δρόμο με το κινητό στο χέρι για να ανέβει στο πεζόδρομο (έξω από την ανατολίτικη σαχλαμάρα δεν θυμάμαι το όνομα) που ήταν γεμάτο πεζούς!
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]