-
-
Αν τον Αλέξανδρο τον λέγανε Puccini, δε θα είχαμε τέτοιες παρεξηγήσεις.
-
Ο χρήστης bull1 έγραψε:
Wagner669
Δούλευα στην express service τρία χρόνια, έχω δει πάρα πολλά, μην είσαι τόσο σίγουρη ότι θα τη βγάλει ο συνοδηγός. Όσο για τον οδηγό της μηχανής το μόνο που έχει να κάνει είναι να αφήσει τη μηχανή και να φύγει από πάνω(προσωπική εμπειρία, με 750 και 140χιλ, του ξήλωσα τον πίσω άξονα και τον πέταξα σε μια κολόνα, με 350 και 50-60χιλ της ξήλωσα ψαλίδι, ημιαξόνιο, ακρόμπαρο, παραβίασαν το στοπ, την έβγαλα με μελανιά) και να είναι σωστά ενδεδυμένος! Οι πιθανότητες για όλους είναι 50-50 με τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου σε καλύτερη θέση, φυσικά.
Και εγώ για το περιβάλλον μιλούσα, ρυπαίνεις πολύ παραπάνω με τους 4 των 875cc κυλίνδρων από τον ένα των 49cc. Ρυπαίνεις και γιατί θέλεις πιο πολύ χρόνο να πας από το Α στο Β από ότι ένα μηχανάκι.
Υποθέτω ότι είσαι γυναίκα, αν όχι ζητάω ταπεινά συγνώμη!Καλα ολα αυτα....
Αλλα δεν καταλαβαινω πως εφτασες στο συμπερασμα οτι ειμαι γυναικα;;; -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Οι αλήθειες είναι δυσάρεστες, αλλά είναι αλήθειες. Αν ένας μοτοσυκλετιστής παραβιάσει στοπ ή φανάρι ή μονόδρομο και συγκρουστεί με το όχημά μου, εγώ δεν θα πάθω τίποτα, ενώ αυτός μπορεί και να σκοτωθεί. Ότι θα τραυματιστεί πάντως είναι σίγουρο. Βεβαίως, δεν του φταίω σε ΤΙΠΟΤΑ να καρφωθεί πάνω μου και να τρέχω σε φαναρτζήδες και δικαστήρια επειδή θεώρησε 'μαγκιά' ή συντομότερο να περάσει με κόκκινο. Και ναι, τα μυαλά του - όσα έχει τέλος πάντων μέσα στο κρανίο του - θα στολίσουν το δρόμο.Εγώ ΞΑΝΑΡΩΤΩ:
Τι φταίει ο οποιοσδήποτε να καρφωθεί πάνω του ένας μαλάκας (ΙΧης ή μηχανόβιος, δεν έχει καμμία σημασία) που είδε το κόκκινο φανάρι, αλλά δεν σταμάτησε; Ένας βλάκας που είδε το στοπ, αλλά είπε 'έλα μωρέ, μηχανή έχω, είμαι ευέλικτος/θα φοβηθεί μη με σκοτώσει ο άλλος και θα φρενάρει και θα τη σκαπουλάρω' και πέρασε; Ένας κρετίνος που ΞΕΡΕΙ ότι εκεί που περνάει είναι μονόδρομος, αλλά για τη βόλεψή του προτίμησε να μπει ανάποδα;
Όταν καταλάβουμε όλοι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μας φταίει σε τίποτα να τον ταλαιπωρούμε για να βολευτούμε εμείς καλύτερα (και σιγά το βόλεμα...), ανεξαρτήτως του αν οδηγούμε παπί, αμάξι, μηχανή, τρίκυκλο, νταλίκα, SUVλακεία, λεωφορείο, αγροτικό, τρακτέρ, μπουλντόζα, γουρούνα, πατίνι, θεριζοαλωνιστική, βαμβακοσυλλεκτική, ποδήλατο ή τραμ νο. 2, ΤΟΤΕ μόνον θα βελτιωθούν τα πράγματα.
Μέχρι τότε όμως, όσοι κάνουν τις μαλακίες, με όποιο μέσο και αν μετακινούνται, θα τρώνε το απαραίτητο κράξιμο. Και αδιαφορώ αν τους προσβάλλω.
Και ΟΧΙ, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει το δικαίωμα να δυσκολεύει την έτσι κι αλλιώς ανυπόφορη ζωή των πεζών. Αφήστε τα γαμωοχήματά σας εκτός πεζοδρομίων. Δε με νοιάζει αν είναι μοτοσυκλέτες, παπιά, αμάξια. Παρκάρετέ τα ΑΛΛΟΥ. Και φροντίστε εκεί που θα τα παρκάρετε να έχετε αφήσει χώρο να περνάει πεζός. Αν δεν υπάρχει χώρος, πάτε ΠΑΡΑΠΕΡΑ. Ή φοβάστε μην περπατήσετε 50 μέτρα και χάσετε κάνα γραμμάριο;
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα το δημιουργούν τα τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Το πρόβλημα με το Παρκινγκ στις μεγαλουπόλεις και όχι μόνο το προκαλούν τα τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Το ρυπογόνο πάλι τα τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Τα περισσότερα ατυχήματα πάλι τα τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Οι περισσότερες γυναίκες οδηγούν τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Οι περισσότεροι οδηγοί που μιλούν στο κινητό, παίζουν με το ηχοσύστημα, με τα πιτσιρίκια, με την γκόμενα οδηγούν τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Όλοι οι γέροι οδηγούν τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Ο μαλάκας οδηγός οδηγάει τα πάντα και θα είναι πάντα μαλάκας…Οι περισσότεροι από τους κομπλεξικούς οδηγούς αυτών των τετράτροχων που κατηγορούν τα δίκυκλα δεν έχουν δίκυκλο και δεν ξέρουν.
Οι περισσότεροι από τους οδηγούς δικύκλων έχουν τετράτροχο και ξέρουν ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.Μείνετε λοιπόν σαν τα χρυσόψαρα μέσα στη γυάλα σας με το air-condition με το υποσύστημα σας δεμένοι πακτωμένοι στο κάθισμά σας και αφήστε ΕΜΑΣ τους ευέλικτους και γρήγορους στο δικό μας δρόμο να σας προσπερνάμε με την ίδια ταχύτητα ΕΙΤΕ ΕΙΣΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ…ΕΙΤΕ ΕΧΕΤΕ 50 ΕΙΤΕ 500 ΑΛΟΓΑ!!!
Σεβαστείτε μας όμως γιατί ΑΝ αφήσουμε τις μηχανές και ξεπαρκάρουμε τα αυτοκίνητα μας τότε θα αυτοκτονήσετε και θα μας παρακαλάτε να τα ξαναπάρουμε χρηματοδοτώντας μας κιόλας. -
3 and counting.
Mπράβο σας μάγκες, ωραίο παράδειγμα δίνετε.
-
Οι 4Τforumbet δεχονται στοιχηματα για το ποσες σελιδες θα γραφτουν μεχρι τις 14:00'
3 σελιδες ---> κλειδωσε.
4 σελιδες---> 1.35
5 σελιδες---> 1.50
6 σελιδες---> 1.65
7+ σελιδες---> 1.8 -
Μέσα σε 15' οδήγησης πέτυχα τα:
-
Μπαμπάς με Varadero έχει το 3-4χρονο παιδάκι του καβάλα και πηγαίνει ανάποδα σε στενάκι μονόδρομο.
-
Παπάρας με Mondeo έχει κλείσει ολοκληρωτικά πάροδο.
-
Ενώ έχω ανάψει φλας για να αλλάξω λωρίδα, γκόμενα με 206 γκαζώνει, δε με αφήνει και μου κορνάρει κι από πάνω.
-
Την ώρα που πήγα να στρίψω σε στενό μου ήρθε πρώτα ένα Smart κι ένα Jimny μετά που πήγαιναν ανάποδα στον μονόδρομο.
-
Αφού πάρκαρα και πήγα να περάσω το φανάρι πεζός, τυπάς με μεγάλο σκούτερ πέρασε το κόκκινο με καμιά πενηντάρα, την ώρα που ήμουν στη μέση της διάβασης.
Αυτά, άντε και εις ανώτερα!
-
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
- Την ώρα που πήγα να στρίψω σε στενό μου ήρθε πρώτα ένα Smart κι ένα Jimny μετά που πήγαιναν ανάποδα στον μονόδρομο.
Όποιον σου'ρχεται ανάποδα σε μονόδρομο να τον κλείνεις, ό,τι κι αν οδηγεί - όπως κάνω κι εγώ. Να κοπεί επιτέλους η όρεξη από μερικούς-μερικούς.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δε σας σεβόμαστε όσο δε μας σέβεστε και σεις αδέρφια κουτάκηδες. Αλλά εμείς σας αγαπάμε και σας λυπόμαστε ρε... λυπόμαστε και το περιβάλλον όμως, λυπόμαστε και για τον κόσμο που πάει κατα διαόλου όταν κυκλοφωράτε ρε γμτ με 2000 (και βάλε μερικοί) κυβικά , και 7-8τμ χώρο, στο κέντρο...
Και εγω τους λυπαμε ρε γμτ τους ξεπλενιδες με τα μοτοσακο, ειδικα οταν σας χωριζουν τα γκομενακια και ψαχνουν καποιον με ενα κουτι εστω και σαν το saxo του taurus, για να μην βρεχονται και να μην χαλανε τα ωραια τους μαλάκια με το κρανος, και μενετε μπουκαλα, ψαχνωντας κανα 16χρονο που βαρεθηκε να την βγαζει βολτα ο μητσος με το λεωφορειο. Με τα 16χρονα ομως θα την βγαζετε και φθηνα κανα σινεμα και σπιτι, ουτε ταξιδια ουτε καποτες ουτε τπτ...μια χαρα.
Aσταδιάλα ρε!
-
Ο χρήστης Pacos έγραψε:
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα το δημιουργούν τα τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Το πρόβλημα με το Παρκινγκ στις μεγαλουπόλεις και όχι μόνο το προκαλούν τα τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Το ρυπογόνο πάλι τα τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Τα περισσότερα ατυχήματα πάλι τα τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Οι περισσότερες γυναίκες οδηγούν τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Οι περισσότεροι οδηγοί που μιλούν στο κινητό, παίζουν με το ηχοσύστημα, με τα πιτσιρίκια, με την γκόμενα οδηγούν τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Όλοι οι γέροι οδηγούν τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Ο μαλάκας οδηγός οδηγάει τα πάντα και θα είναι πάντα μαλάκας…Οι περισσότεροι από τους κομπλεξικούς οδηγούς αυτών των τετράτροχων που κατηγορούν τα δίκυκλα δεν έχουν δίκυκλο και δεν ξέρουν.
Οι περισσότεροι από τους οδηγούς δικύκλων έχουν τετράτροχο και ξέρουν ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.Μείνετε λοιπόν σαν τα χρυσόψαρα μέσα στη γυάλα σας με το air-condition με το υποσύστημα σας δεμένοι πακτωμένοι στο κάθισμά σας και αφήστε ΕΜΑΣ τους ευέλικτους και γρήγορους στο δικό μας δρόμο να σας προσπερνάμε με την ίδια ταχύτητα ΕΙΤΕ ΕΙΣΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ…ΕΙΤΕ ΕΧΕΤΕ 50 ΕΙΤΕ 500 ΑΛΟΓΑ!!!
Σεβαστείτε μας όμως γιατί ΑΝ αφήσουμε τις μηχανές και ξεπαρκάρουμε τα αυτοκίνητα μας τότε θα αυτοκτονήσετε και θα μας παρακαλάτε να τα ξαναπάρουμε χρηματοδοτώντας μας κιόλας.Και μετά λένε ότι δεν έπεσε σύρμα...
Λοιπόν, να πιάσω τα λεγόμενά σου ένα-ένα.
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα δημιουργείται από το ΠΛΗΘΟΣ των οχημάτων ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ και από την άναρχη κίνηση αυτών.
Τους ρύπους τους προκαλούν τα μη πληρούντα προδιαγραφές εκπομπής ρύπων οχήματα, είτε λόγω παλαιότητος είτε λόγω πλημμελούς συντήρησης. Αλήθεια, πόσα παπιά/σκούτερ/μοτοσυκλέτες έχουν καταλύτη είπαμε;
Με βάση ποια στατιστική ισχυρίζεσαι ότι τα περισσότερα ατυχήματα προκαλούνται από τετράτροχα;
Ομοίως για τις γυναίκες. Από πουθενά δεν προκύπτει κάτι να στηρίξει τον ισχυρισμό σου.
Έχω δει πάμπολλους να οδηγούν το παπί τους ή τη μοτοσυκλέτα τους και ταυτόχρονα να μιλάνε στο κινητό.
Δεν ισχύει αυτό που λες. Πολλοί γέροι οδηγούν μοτοσυκλέτα ή παπί - συνήθως ηλικίας αντίστοιχης της δικής τους.
Το μόνο σωστό πράγμα που είπες. Ο μαλάκας είναι μαλάκας ό,τι και αν οδηγεί. Όμως, με τη νοοτροπία που φαίνεται να υιοθετείς με τα υπόλοιπα λεγόμενά σου, μάλλον πρέπει να κάνεις την αυτοκριτική σου και να ελέγξεις σε ποια κατηγορία οδηγών ανήκεις... Και όχι, ΔΕΝ είναι δικαίωμά σου να κάνεις αρκουδιές και ταρζανιές στο δρόμο επειδή... 'είσαι ευέλικτος και μάγκας' και... 'προσπερνάς τα χρυσόψαρα με τις γυάλες'.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όλα τα λεφτά το σύρμα που έπεσε. Είχαμε τους αλφίστι, είχαμε τους σκοντίστι, σεατίστι (είχαμε;), έχουμε και τους μοτίστι τώρα, οι οποίοι θεωρούν εαυτούς ανώτερους από τους λοιπούς κουτάκηδες επειδή δεν περιμένουν στο φανάρι με τον ήλιο.Και ναι μάγκες, όταν πέφτει σύρμα και σκάνε μύτη 2-3 άτομα είναι ορθό να θεωρήσουμε ότι αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα των 'μοταίων'.
Κάποτε ίσως να καταλάβετε ότι πολύ πιθανό όσοι σιχτιρίζουμε τους ανεγκέφαλους με τις μηχανές (όπως και σε αλλα 9 θέματα παρόμοια διαλοστέλνουμε όλους τους ηλίθιους κουτάκηδες που κάνουν σφήνες στο μποτιλιάρισμα ή σταματάνε στην μέση της συγγρού για να πάρουν πελάτη, αλλά δεν βλέπω να έπεσε σύρμα στα λοιπά αυτοκινητιστικά φόρουμ να έρθουν να υπερασπιστούν τους βλάκες αυτούς) να τις αγαπάμε εξίσου με τον after πχ, αλλά να θλιβόμαστε όταν βλέπουμε τον παπάκια ο οποίος κατεβαίνει γκαζωτός καθημερινά τον μονόδρομο ή καβαλάει το πεζοδρόμιο επειδή ο δρόμος έχει μπλοκαριστεί.
Αλήθεια, από ποιο φόρουμ είστε, έτσι για να ξέρουμε;
Έχω όνομα και με αυτό υπογράφω. Με αυτό υπογράφω και σ' ένα forum για χύτρες ταχύτητας.
Η ανθρώπινη ζωή έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από τον εκνευρισμό που σου προκαλούν οι μοτοσυκλέτες και πάνω σε μία από αυτές την καταλαβαίνεις καλύτερα αυτή την αξία. -
Ο χρήστης ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΑΝΤΙΚΟΣ έγραψε:
Όλα τα λεφτά το σύρμα που έπεσε. Είχαμε τους αλφίστι, είχαμε τους σκοντίστι, σεατίστι (είχαμε;), έχουμε και τους μοτίστι τώρα, οι οποίοι θεωρούν εαυτούς ανώτερους από τους λοιπούς κουτάκηδες επειδή δεν περιμένουν στο φανάρι με τον ήλιο.
Και ναι μάγκες, όταν πέφτει σύρμα και σκάνε μύτη 2-3 άτομα είναι ορθό να θεωρήσουμε ότι αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα των 'μοταίων'.
Κάποτε ίσως να καταλάβετε ότι πολύ πιθανό όσοι σιχτιρίζουμε τους ανεγκέφαλους με τις μηχανές (όπως και σε αλλα 9 θέματα παρόμοια διαλοστέλνουμε όλους τους ηλίθιους κουτάκηδες που κάνουν σφήνες στο μποτιλιάρισμα ή σταματάνε στην μέση της συγγρού για να πάρουν πελάτη, αλλά δεν βλέπω να έπεσε σύρμα στα λοιπά αυτοκινητιστικά φόρουμ να έρθουν να υπερασπιστούν τους βλάκες αυτούς) να τις αγαπάμε εξίσου με τον after πχ, αλλά να θλιβόμαστε όταν βλέπουμε τον παπάκια ο οποίος κατεβαίνει γκαζωτός καθημερινά τον μονόδρομο ή καβαλάει το πεζοδρόμιο επειδή ο δρόμος έχει μπλοκαριστεί.
Έχω όνομα και με αυτό υπογράφω. Με αυτό υπογράφω και σ' ένα forum για χύτρες ταχύτητας.
Η ανθρώπινη ζωή έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από τον εκνευρισμό που σου προκαλούν οι μοτοσυκλέτες και πάνω σε μία από αυτές την καταλαβαίνεις καλύτερα αυτή την αξία.Προφανώς δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι, οι θέσεις σου, είναι τόσο ακραίες, που καταντούν ίδιες με αυτές που κατηγορείς.
Που είδες (και κατηγορείς κάποιον) να προκαλούν εκνευρισμό οι μοτοσυκλετιστές? Πως βάζεις μια ολόκληρη κατηγορία ανθρώπων ξεχωριστά?
Μάλλον θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι άνθρωποι είναι ΟΛΟΙ πρώτα και μετά μοτοσυκλετιστές ή αυτοκινητιστές.
-
Έχω όνομα και με αυτό υπογράφω. Με αυτό υπογράφω και σ' ένα forum για χύτρες ταχύτητας.Και ποιο ακριβώς είναι αυτό το φόρουμ;
-
Σε συνέχεια προηγούμενης δημοσίευσής μου όπου έγραφα ότι η ευελιξία του δικύκλου δεν δίνει στον χρήστη του το δικαίωμα να κάνει ταρζανιές, θα σημειώσω ότι μια φορά είχα σε μποτιλιάρισμα την ευκαιρία να καβαλήσω πεζοδρόμιο και να περάσω. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ. Όπως ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ στη ΛΕΑ.
Πολλοί όμως οδηγοί δικύκλων - μάλλον ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ - καβαλάνε τα πεζοδρόμια χωρίς ΚΑΝΕΝΑ δισταγμό, ακόμα κι όταν δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση.
-
Όλα τα λεφτά το σύρμα που έπεσε. Είχαμε τους αλφίστι, είχαμε τους σκοντίστι, σεατίστι (είχαμε;), έχουμε και τους μοτίστι τώρα, οι οποίοι θεωρούν εαυτούς ανώτερους από τους λοιπούς κουτάκηδες επειδή δεν περιμένουν στο φανάρι με τον ήλιο.
Και ναι μάγκες, όταν πέφτει σύρμα και σκάνε μύτη 2-3 άτομα είναι ορθό να θεωρήσουμε ότι αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα των 'μοταίων'.
Η ανθρώπινη ζωή έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από τον εκνευρισμό που σου προκαλούν οι μοτοσυκλέτες και πάνω σε μία από αυτές την καταλαβαίνεις καλύτερα αυτή την αξία.Kαι καλά κάνεις (pyramis 4 ever).
**Εμένα οι μοτοσυκλέτες δεν μου προκαλούν κανέναν εκνευρισμό. Όπως και σε κανέναν άλλον από εδώ μέσα, μηδενός (και του kacey) εξαιρουμένου.
Εκνευρισμό μας προκαλούν οι ηλίθιοι που κάνουν τις μαλατσίες τους όταν καβαλάνε τις μοτοσυκλέτες τους, και αυτούς και μόνο κράζουμε, όπως κράζουμε, ως επί το πλείστον ΙΧηδες, εδώ και 900τοσες σελίδες .
Όταν το καταλάβετε αυτό, τότε να κάνουμε κουβέντα. Μέχρι τότε είστε εντελώς γραφικοί. **
Και ναι, εδώ χωράει το εσείς και το εμείς. Διότι όπως είπα μερικές δημοσιεύσεις πιο πριν, κανένας 'αυτοκινητιστής' δεν ήρθε να υποστηρίξει τον ανώμαλο που έκανε όπισθεν στην ΛΕΑ επειδή ένιωσε ότι του βρίζουν την αγάπη του.
Το κόμπλεξ προφανώς το έχουν αυτοί πως ως απάντηση στον χλευασμό του παπάκια που καβαλάει πεζοδρόμιο επειδή 'μπορεί' αντέταξαν το επιχείρημα ότι ζηλεύουμε επειδή είμαστε κολλημένοι στο φανάρι κάτω από τον ήλιο.
Αν το νοητικό σας επίπεδο σας επιτρέπει την εκφορά επιχειρημάτων αυτού του επιπέδου, τότε κανείς άλλος δεν σας φταίει.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Σε συνέχεια προηγούμενης δημοσίευσής μου όπου έγραφα ότι η ευελιξία του δικύκλου δεν δίνει στον χρήστη του το δικαίωμα να κάνει ταρζανιές, θα σημειώσω ότι μια φορά είχα σε μποτιλιάρισμα την ευκαιρία να καβαλήσω πεζοδρόμιο και να περάσω. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ. Όπως ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ στη ΛΕΑ.Πολλοί όμως οδηγοί δικύκλων - μάλλον ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ - καβαλάνε τα πεζοδρόμια χωρίς ΚΑΝΕΝΑ δισταγμό, ακόμα κι όταν δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση.
Ok, έχεις δίκιο...ή μάλλον έχετε δίκιο...
Απλά τα όρια της υπομονής σε πάνω σε ένα δίκυκλο, το καλοκαίρι με 35 βαθμούς και καυσαέριο με τον ήλιο να σε βαράει στο κεφάλι, και το χειμώνα με 4 βαθμούς και το ψιλόβροχο να σου σπάζει τα κόκκαλα είναι τελείως διαφορετικά από το να κάθεσαι στην ιδανική ατμόσφαιρα του αυτοκινήτου σου και να ακούς τη μουσική σου.
Σε καμμία περίπτωση δεν το δικαιολογώ, ίσα ίσα, εκνευρίζομαι περισσότερο από εσας, τη στιγμή που οδηγώ μηχανή και δεν υιοθετώ παρόμοιες συμπεριφορές.
Καλώς ή κακώς συνυπάρχουμε ( θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο φίλο της μοτοσυκλέτας παρά του αυτοκινήτου ) και θα πρέπει να μάθει να σέβεται ο ένας τα κουσούρια του άλλου. Και εδώ βρίσκεται η διαφορά: Οι περισσότεροι οδηγοί μοτοσυκλέτας γνωρίζουν (... το χειρισμό εν πάσει περιπτώσει) να οδηγούν και αυτοκίνητο ενώ δε συμβαίνει το αντίθετο. Τη στιγμή μάλιστα που οι αυτοκινητιστές δε γνωρίζουν βασικά πράγματα για τη μοτοσυκλέτα, όχι να την οδηγούν, (πως, για παράδειγμα, αν φρενάρεις πάνω σε στροφή με τη μοτοσυκλέτα αλλάζεις την καμπή της, ή όταν πλένεις τα τζάμια σου το μισό νερό πάει στη μάπα του φουκαρά από πίσω με το μηχανάκι) και ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ, αυτό γέρνει λίγο την ισορροπία εις βάρος της.
Κατά τη γνώμη μου, μεγάλη ευθύνη έχει και η τροχαία που πρέπει να είναι πολύ πιο αυστηρή σε παραβάσεις που συχνά κάνουν οι δικυκλιστές (ποιος σου είπε, αγαπητέ συνάδελφε, ότι είναι δικαίωμά σου να κάνεις ο,τι γουστάρεις με τη ζωή σου; Αν πέσεις και τσακιστείς επειδή θέλεις να το παίξεις μάγκας τα νοσήλιά σου γιατί να τα πληρώσουμε όλοι μας; Επίσης, τον δύστυχο τον οδηγό που δε φταίει και θα πάς και να του φυτευτείς γιατί να του καταστρέψεις την ψυχολογία και πολύ συχνά τη ζωή του; ), γιατί η μοτοσυκλέτα είναι ένα υπέροχο κατασκεύασμα και αν πέσει το πέπλο του αλήτη που ακόμα δυστυχώς την καλύπτει στην Ελλάδα (και φορντίζουμε να το συντηρούμε με τις ταρζανιές μας) θα μπορέσει να έρθει σε αυτή περισσότερος και πολλές φορές καλύτερος κόσμος. -
Ο χρήστης ast έγραψε:
- Ενώ έχω ανάψει φλας για να αλλάξω λωρίδα, γκόμενα με 206 γκαζώνει, δε με αφήνει και μου κορνάρει κι από πάνω.
Το φλάς δηλώνει πρόθεση και δεν υποχρεώνει τους άλλους να κάνουν στην άκρη για να αλλάξεις λωρίδα.
Δεν ξέρουμε βέβαια τί και πώς αλλά έχε το υπόψιν για το μέλλον αυτό.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
- Ενώ έχω ανάψει φλας για να αλλάξω λωρίδα, γκόμενα με 206 γκαζώνει, δε με αφήνει και μου κορνάρει κι από πάνω.
Το φλάς δηλώνει πρόθεση και δεν υποχρεώνει τους άλλους να κάνουν στην άκρη για να αλλάξεις λωρίδα.
Δεν ξέρουμε βέβαια τί και πώς αλλά έχε το υπόψιν για το μέλλον αυτό.
Σίγουρα. Εγώ πάντως αν δω κάποιον με φλας, θα τον διευκολύνω όσο μπορώ, αν δεν προσπαθήσει να μου χωθεί φυσικά.
Είναι συχνό φαινόμενο πάντως να βγάζεις φλας, ο άλλος να είναι αρκετά πιο πίσω, και μόλις το βλέπει να επιταχύνει. Δεν ξέρω τι σόι αντανακλαστικό είναι αυτό.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είναι συχνό φαινόμενο πάντως να βγάζεις φλας, ο άλλος να είναι αρκετά πιο πίσω, και μόλις το βλέπει να επιταχύνει. Δεν ξέρω τι σόι αντανακλαστικό είναι αυτό.
Συχνότερο φαινόμενο όμως είναι οι περισσότεροι να βγάζουν φλας ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που αλλάζουν πορεία. Κάποιος θα τους έχει μάθει πως είναι 'κατοχυρωμένοι' μ' αυτόν τον τρόπο ...
ΓΕΝΙΚΑ πάντως, η χρήση φλας τείνει προς κατάργησιν ... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Σε συνέχεια προηγούμενης δημοσίευσής μου όπου έγραφα ότι η ευελιξία του δικύκλου δεν δίνει στον χρήστη του το δικαίωμα να κάνει ταρζανιές, θα σημειώσω ότι μια φορά είχα σε μποτιλιάρισμα την ευκαιρία να καβαλήσω πεζοδρόμιο και να περάσω. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ. Όπως ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ στη ΛΕΑ.
Πολλοί όμως οδηγοί δικύκλων - μάλλον ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ - καβαλάνε τα πεζοδρόμια χωρίς ΚΑΝΕΝΑ δισταγμό, ακόμα κι όταν δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση.
Ok, έχεις δίκιο...ή μάλλον έχετε δίκιο...
Απλά τα όρια της υπομονής σε πάνω σε ένα δίκυκλο, το καλοκαίρι με 35 βαθμούς και καυσαέριο με τον ήλιο να σε βαράει στο κεφάλι, και το χειμώνα με 4 βαθμούς και το ψιλόβροχο να σου σπάζει τα κόκκαλα είναι τελείως διαφορετικά από το να κάθεσαι στην ιδανική ατμόσφαιρα του αυτοκινήτου σου και να ακούς τη μουσική σου.
Σε καμμία περίπτωση δεν το δικαιολογώ, ίσα ίσα, εκνευρίζομαι περισσότερο από εσας, τη στιγμή που οδηγώ μηχανή και δεν υιοθετώ παρόμοιες συμπεριφορές.
Καλώς ή κακώς συνυπάρχουμε ( θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο φίλο της μοτοσυκλέτας παρά του αυτοκινήτου ) και θα πρέπει να μάθει να σέβεται ο ένας τα κουσούρια του άλλου. Και εδώ βρίσκεται η διαφορά: Οι περισσότεροι οδηγοί μοτοσυκλέτας γνωρίζουν (... το χειρισμό εν πάσει περιπτώσει) να οδηγούν και αυτοκίνητο ενώ δε συμβαίνει το αντίθετο. Τη στιγμή μάλιστα που οι αυτοκινητιστές δε γνωρίζουν βασικά πράγματα για τη μοτοσυκλέτα, όχι να την οδηγούν, (πως, για παράδειγμα, αν φρενάρεις πάνω σε στροφή με τη μοτοσυκλέτα αλλάζεις την καμπή της, ή όταν πλένεις τα τζάμια σου το μισό νερό πάει στη μάπα του φουκαρά από πίσω με το μηχανάκι) και ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ, αυτό γέρνει λίγο την ισορροπία εις βάρος της.
Κατά τη γνώμη μου, μεγάλη ευθύνη έχει και η τροχαία που πρέπει να είναι πολύ πιο αυστηρή σε παραβάσεις που συχνά κάνουν οι δικυκλιστές (ποιος σου είπε, αγαπητέ συνάδελφε, ότι είναι δικαίωμά σου να κάνεις ο,τι γουστάρεις με τη ζωή σου; Αν πέσεις και τσακιστείς επειδή θέλεις να το παίξεις μάγκας τα νοσήλιά σου γιατί να τα πληρώσουμε όλοι μας; Επίσης, τον δύστυχο τον οδηγό που δε φταίει και θα πάς και να του φυτευτείς γιατί να του καταστρέψεις την ψυχολογία και πολύ συχνά τη ζωή του; ), γιατί η μοτοσυκλέτα είναι ένα υπέροχο κατασκεύασμα και αν πέσει το πέπλο του αλήτη που ακόμα δυστυχώς την καλύπτει στην Ελλάδα (και φορντίζουμε να το συντηρούμε με τις ταρζανιές μας) θα μπορέσει να έρθει σε αυτή περισσότερος και πολλές φορές καλύτερος κόσμος.Ξεχνάτε μάλλον ότι η πλειοψηφία των οδηγών ξεκινάει από μικρή ηλικία με εμπερία σε 2 τροχούς. Από το ποδήλατο...
Οπότε τα αν θα τσακιστείς ή όχι, το πως θα μπεις σε στροφή, αν προλαβαίνεις να σταματήσεις εγκαίρως αν σου πεταχτεί κάτι, το αν έχει νερά κάτω, το να ελέγχεις τις διασταυρώσεις να φυλαχτείς (ακόμα και αν έχεις προτεραιότητα), το πως θα κινηθείς στο δρόμο ώστε να μην ενοχλείς τους άλλους αλλά να μην θέτεις και τη ζωή σου παράλληλα σε κίνδυνο, όλα αυτά που λέτε, όλοι τα έχουμε ζήσει. Δεν είναι τόσο 'άγνωστα' στους ΙΧηδες όσο εσείς θέλετε να λέτε ότι είναι.
D-Jet απλά βρήκα πάτημα στα 'μαυρισμένα' αυτών που έγραψες για να αναιρέσω κάτι που πολύς κόσμος ισχυρίζεται λανθασμένα. Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]