-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
...αυτο θα το κανει ο taurus -
Ναι φιλε μου, δεν μπορω να μιλαω με ατομα που ειναι 'ταγμενα' καπου.
δεν κρινω ουτε με νοιζει αν οδηγεις εσυ συγκεκριμενα σωστα στο δρομο (αρκει να μην συναντηθουμε πουθενα και πρεπει να σταματησω τα 245 κιλα του 2τροχου σου μαζι με τα 103 δικα σου) δεν καταλαβαινω γιατι μποηκατε να γραψετε εδω μεσα κηδειοχαρτα, μονο εσεις εχετε χασει φιλους δλδ, μοτοσυκλετιστες? Μαλλον οχι! Αλλο πραγμα λεμε εμεις (οχι οι τυποι με τα κουτια, οι τυποι και με κουτια και με μοτοσακο που διαβαζουμε τι λεει ο αλλος και δεν διαβαζουμε οτι θελουμε στα ποστ του αλλου) και αλλο εσεις.
Σε καποια φαση θα τα βρουμε...δεν μπορει. -
ratanplan
Δε μαμιέσαι λέω εγώ?
-
Μη μου εκνευριζετε τον Κωστα
-
Ζώο Νο1
Χθες πήγα να πάρω την κοπέλα μου από την Καλλιθέα.Στο στενάκι από πίσω μου σκάει μύτη ένας τυπάς με μία μεγάλου κυβισμού μηχανή με τη μεγάλη σκάλα αναμένη.(Ενώ είχα μαυρίσει τον καθρέφτη, πάλι δεν έβλεπα τίποτα ).
Σταματάω, ανοίξω παράθυρο και φωνάζω:
-βλέπεις καλά με τη μεγάλη?Έτσι?Έρχεται δίπλα μου (από το συνοδηγό) και μου λέει (με συγκαταβατικό ύφος) :
-το ξέρω φίλε μου ότι έχω τη μεγάλη, αλλά η μεσαία έχει καεί.
-ναι ρε συ, αλλά εγώ που είμαι μπροστά σου όμως παρότι έχω μαυρίσει τον καθρέφτη, δεν βλέπω τίποτα. (λέω εκνευρισμένος)Έσβησε το φως όσο πηγαίναμε μπρος-πίσω...Όταν έστριψα αριστερά μετά από 2 στενά, τον είδα που ξανα-άναψε τη μεγάλη
Ζώο Νο2
περιμένω στο φανάρι για να στρίψω δεξιά, κάτω απο τη γέφυρα της χαροκόπου για να περάσω από κάτω την Συγγρού.Κάποια στιγμή (όπως είναι φυσικό) ανάβει πράσινο.Καθώς ξεκινάμε, βλέπω scooter να μας καβαλάει όλους από το αντίθετο και την ώρα που εγώ έχω φτάσει στο σημείο όπου κάνω δεξιά, έρχεται και χώνεται χαρωτικά μπροστά απο μένα και πίσω από τον μπροστινό μου.Αν δεν πάταγα φρένο, πραγματικά θα ήταν με το κεφάλι του κάτω από την αριστερή μου ρόδα.
Στο επόμενο φανάρι μας πιάνει κόκκινο, κατεβάζω παράθυρο και του λέω:
-μα το θεό, έτσι όπως χώθηκες αν δεν πατούσα γερά το φρένο, θα ήσουν ξάπλα στην άσφαλτο.
Απάντηση:
-ας μην πάταγες ρε φίλε!! τι μας το λες?για να σου πω κι ευχαριστώ?Εγώ χώθηκα τώρα?Φάε την πίτα σου και τράβα στη δουλειά σου.Εκεί κάπου ανάβει πράσινο.εγώ πάω ευθεία κι αυτός αριστερά, οπότε και δεν πρόλαβα να απαντήσω.
Τι να πω?Ορισμένοι τον παίζουν πιο συχνά από όσο αντέχει ο εγκέφαλός τους. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ζώο Νο1
Χθες πήγα να πάρω την κοπέλα μου από την Καλλιθέα.Στο στενάκι από πίσω μου σκάει μύτη ένας τυπάς με μία μεγάλου κυβισμού μηχανή με τη μεγάλη σκάλα αναμένη.(Ενώ είχα μαυρίσει τον καθρέφτη, πάλι δεν έβλεπα τίποτα ).
-βλέπεις καλά με τη μεγάλη?Έτσι?Έρχεται δίπλα μου (από το συνοδηγό) και μου λέει (με συγκαταβατικό ύφος) :
-ναι ρε συ, αλλά εγώ που είμαι μπροστά σου όμως παρότι έχω μαυρίσει τον καθρέφτη, δεν βλέπω τίποτα. (λέω εκνευρισμένος)Έσβησε το φως όσο πηγαίναμε μπρος-πίσω...Όταν έστριψα αριστερά μετά από 2 στενά, τον είδα που ξανα-άναψε τη μεγάλη
Koίτα... μου έχει τύχει και εμένα να μου καεί, ενώ ήμουν στο δρόμο.
Μέχρι να τη φτιάξω (με την πρώτη ευκαιρία δλδ), προτιμούσα να είμαι με τη μεγάλη, παρά χωρίς φώτα.
Για εσένα μπορεί να είναι μια προσωρινή ενόχληση, για εμένα όμως με το δίτροχο είναι (εν μέρει) προστασία. -
Για το νο1, του δινεις το benefit of the doubt οτι του καηκε σε εκεινη την μετακινηση γιατι απλα δεν μπορεις να τον βγαλεις ψευτη. Υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα να ειναι οντως ετσι.
Για το νο2, απλα τον πετας κατω.
Μεχρι να καταλαβεις οτι το ολο θεμα ξεκινησε απο εμενα οταν εγραψα για τις μλκιες που κανετε εσεις και βαζετε τους εαυτους σας σε κινδυνο, και δεν ειναι το θεμα μας οι μλκιες που κανουν οι ΙΧηδες στις οποιες ΚΑΝΕΙΣ δεν διαφωνησε οτι υπαρχουν και γινονται, δεν προσφερεις τιποτα στην συζητηση.
Εκτος αν συμφωνεις και εσυ με τον αλλον τον ανεκδιηγητο οτι ειναι δικαιωμα σας να αλλαζετε λωριδες χωρις να ελεγχετε και υποχρεωση μας να κοκκαλωσουμε στα φρενα για να περασετε 'επειδη θα χτυπησετε', και οτι ειναι δικαιωμα σας να καθεστε πανω στην διαχωριστικη μεταξυ δυο ΑΔΕΙΩΝ λωριδων και να μπλοκαρετε και τις δυο 'για να μην σας προσπερασουμε ξυστα'. Σε αυτη την περιπτωση δεν προσφερεις τιποτα πουθενα.
-
Tα κιλά ήταν για το αστείο της υπόθεσης, σιγά να μην σημαδεύω τον κάθε ένα που θα μου κλείσει το δρόμο. 'Ολοι μας θέλουμε να γευτούμε τη χαρά της γρήγορης οδήγησης και δυστυχώς δεν μπορούμε να το κάνουμε στην ασφάλεια μιας πίστας, οπότε θα πρέπει να μάθουμε να μοιραζόμαστε τους δημοσίους δρόμους. Ταγμένος? Να είσαι σίγουρος ότι το γνωρίζω το άθλημα και από τις δυο μεριές!
Στην δεύτερη περίπτωση του κάβουρα, ένα έχω να πω, έπρεπε να τον προλάβεις και να του δώσεις μερικές, με τα χέρια για να δει ότι μπορεί και να του κάτσει στραβή και να μαυρίσει κάνα μάτι. Στην πρώτη το παιδί σου μίλησε όμορφα, άρα δεν ήταν μαλάκας ή αδιάφορος, και θα μπορούσε να συμβεί ακόμα και σε σένα! Ασφάλειες είναι και κάποτε θα καούν, τι θα κανείς, θα πας χωρίς φώτα? -
Συνολικά: Δεν διαφωνώ ότι άπαξ και είσαι ζώο θα είσαι και κατά την οδήγηση, ότι και να οδηγείς.
Δεν αντέχω όμως, την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η ανθρώπινη ζωή, από αναγνώστες των 4Τ.Οδηγώ όπως είπα 25 χρόνια και αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα. Ξέρω λοιπόν ποιός είναι σε μειονεκτική θέση σε αυτή την μάχη ηλιθίων. Και προφανώς τον υποστηρίζω, ακόμη και όταν οδηγώ το μέσον των ισχυρών.
Επαναλαμβάνω: Αν κάνω μαλακία όταν οδηγώ το HORNET μου, θα την πληρώσω εγώ. Αν κάνω μαλακία οδηγώντας την ALFA μου, θα την πληρώσουν και άλλοι. Δικαιούμαι λοιπόν να κάνω μαλακίες που πληρώνω εγώ αλλά όχι μαλακίες που πληρώνουν άλλοι.Προφανώς η εμπάθεια από ανθρώπους που δεν καβάλησαν ποτέ, απέναντι στους μοτοσυκλετιστές, έχει σαν ρίζα την ζήλεια.
Ανησυχώ όμως, για το κοινό αυτού του περιοδικού (προς θεού οι άνθρωποι του περιοδικού δεν φταίνε γι' αυτούς που το αγοράζουν). Τόσα χρόνια δεν πέρασε τίποτε; Τσάμπα γράφει ο Καβαθάς;
Για τους θερμόαιμους που προκαλούν σε κόντρα: Ποτέ κόντρες με τύπους που θα περάσουν από πάνω μου. Και από διαίσθηση, τους αναγνωρίζω στον δρόμο. Απλά ανοίγω το γκάζι και τους αφήνω να βράζουν στο ζουμί τους.
-
Καλά ο λόγος που γράφεις εδώ είναι όλα τα λεφτά. Δηλαδή τι ειπώθηκε στο μότο φόρουμ ; Ότι στο κουτο ( εκ του κουτιού όπως ανόητα αποκαλούνται τα αυτοκίνητα ) φόρουμ οι μηχανές και οι οδηγοί τους βάλλονται από παντού ;
Ο χρήστης bull1 έγραψε:
Πρώτα από όλα σας χαιρετώ και σας εύχομαι καλά και ασφαλή χιλιόμετρα! Είμαι κάτοχος μηχανής και αυτοκινήτου, οδηγώ πολλά χρόνια και τα δυο και μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά καλός και στα δυο. Με προτροπή μέλους σας μπήκα και διάβασα αυτά που γράφετε και υπογράφετε για τους μηχανόβιους(δεν έχω κανένα κόμπλεξ στο να με αποκαλούν έτσι, είμαι, όπως είμαι και ροκάς και μαλλιάς!) και θα ήθελα να βάλω μερικά πράγματα στη θέση τους.
Δεν διαφωνώ στο ότι μερικοί (παπόβιοι, ντελιβεράδες, ψευτογρήγοροι) οδηγούν παράτολμα και βάζουν σε κίνδυνο την περιούσια σας και τη σωματική ακεραιότητα τους, **το πρόβλημα μου είναι το πως κάποιοι από εσάς το προσεγγίσατε, 'θα τον βάλω από κάτω', σώπε ρε? ΤΙ ΜΑΓΚΑΣ! Για πες μου, όταν το παιδί σου στο φέρουν ξαπλωτό να το θάψεις και σου πει 'ο μάγκας' έτσι όπως πήγαινε καλά του έκανα, θα του πεις μπράβο και συγνώμη??? Τόση έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή? **Δυστυχώς έως τώρα δεν είδα ποτέ στις ειδήσεις 'οδηγός μηχανής αφήνει αβοήθητο στην άσφαλτο οδηγό αυτοκινήτου να αφήσει την τελευταία του πνοή', δυστυχώς!!! Ίσως τότε να βλέπατε την κατάσταση διαφορετικά.
Οι πιο πολλοί από αυτούς δεν είναι ούτε καν μοτοσυκλετιστές, για τη δόση το κάνουν, να ξεχρεώσουν το saxo που φορτώθηκαν για να βγάλουν κάνα πιπίνι το βράδυ στο μπουρνάζι! Και όταν καβαλάνε το κουτί τους οδηγάνε το ίδιο, σα μαλάκες. Είναι μερικοί από εσάς! Όχι όλοι σας, αυτοί που είναι όμως το ξέρουν!!!
Στο παλικάρι από τα Χανιά έχω να πω το εξής, έκανα στην πόλη σου ενάμιση χρόνο 1η ΜΑΛ το '90-92 και είδα πως οδηγάνε μερικοί. Αν πρέπει να διαλέξω μεταξύ του βλάκα με τη ξετάπωτη εξάτμιση και του 'μάγκα' με το κουτί που σου τη βγαίνει από το πουθενά στην εθνική, θα προτιμήσω την κουρτίνα ένα! Άσε που αν του πεις και τίποτα(αν τελικά επιζήσεις) θα σου βγάλει κάνα σαρανταπεντάρι από το ντουλαπάκι για να σου δείξει πόσο λάθος είσαι! Είναι ακλόνητο το επιχείρημα του!!!
Έχω χάσει πολλούς καλούς φίλους με μηχανές όπως και με αυτοκίνητα, τους κλαίω όλους. Μα πιο πολύ κλαίω αυτούς που χάθηκαν γιατί 'δεν τον είδα', γιατί 'με πέταξε η στροφή έξω', γιατί 'έτρεχε, πολύ έτρεχε και εγώ έκανα αναστροφή στη μέση της εθνικής', γιατί 'ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΑ ΥΨΟΥΣ 150μ για να μην τον πληρώνει'!!! Σκότωσε ζευγάρι τουριστών που ήταν στην άκρη του δρόμου (τους πέταξε κυριολεκτικά σε γκρεμό)και θαύμαζαν τη θεά γιατί έκανε προσπέραση πάνω σε στροφή! Ούτε φυλακή δεν έκανε, αυτά για την 'άνιση μεταχείριση από τα όργανα της τάξης'! Έχασε το μισό κεφάλι του από σεζ λονγκ που εξείχε από το αμάξι. Ούτε σταμάτησε, ούτε τον/την βρήκαν. Πόσες ιστορίες με θήτες μηχανόβιους έχετε να μου πείτε?
Την καύλα για τη μηχανή δεν την έχασα ποτέ, όσοι τη χάσανε είναι γιατί δεν την είχαν ποτέ, και δεν τους κατηγορώ. Επιλογή τους, και επιλογή μου!
Με λίγα λόγια για να τελειώνουμε, διαφωνώ με την αδιαφορία στην ξένη περιουσία, αν χωράς να περάσεις, περνά. Το να κάνεις λίγο χώρο δεν θα σε χαλάσει, θα πάρεις και κάνα ευχαριστώ και θα πάει καλύτερα η μέρα σου. Το ξέρω ότι δεν είστε όλοι ίδιοι, το ίδιο και από αυτήν εδώ την πλευρά. **Είμαι κάθετα αντίθετος με τη νοοτροπία μερικών 'κοίτα εγώ δε θα πάθω τίποτα, αν σου βαστάει έλα', θα έρθω και τότε θα έχεις να κάνεις με τα 245κ της καλής μου και τα 103 τα δικά μου! Να είσαι σίγουρος ότι κανείς δεν την έβγαλε καθαρή με ένα XJR 1300 κολλημένο στη μούρη! **
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και ελπίζω να βρεθούμε κάποια μέρα να παίξουμε!
Καλά και καλοτάξιδοι να είστε.Έχω επίτηδες τονίσει τα δύο συγκεκριμένα τμήματα που αναιρεί το ένα το άλλο. Δηλαδή είσαι αντίθετος στην υποβάθμιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής ( και ορθώς κάνεις ) αλλά τελικά θα ρισκάρεις την ζωούλα σου ( και ενδεχομένος και του αλλουνού ) απειλώντας τον με τα κιλά και την ορμή της μηχανής σου. Δηλαδή ή σε αφήνω και περνάς παράνομα ή με απειλείς με την μηχανή σου. Δηλαδή αντιλαμβάνομαι ότι από φορτηγό και πάνω είμαστε κυρίες , στα ΙΧ και παρανομία και απειλή.
Μαγκιά σου.
Στις συνήθεις συνθήκες της πόλεως , στα στενά ( όχι Συγγρού , Κηφισίας ) και στο πήξιμο τα κιλά της μηχανής σου και τα δικά σου θα έχουν να τα βάλουν με 1,5 τόνο ακίνητο και ένα κάρο τεχνικές προστασίας κατ' αρχήν των επιβατών και δευτερευόντως του προκαλούντος το ατύχημα. Γι' αυτές τις περιπτώσεις μάλλον θα πρέπει να συνηθήσεις να πηγαίνεις κάπως normal εκτός εάν είσαι ο Τ-1000.
Για να κλείνει η κουβέντα , κανείς δεν είπε ότι στην μαλακία που θα κάνει κάποιος , ό,τι και να οδηγάει , δεν θα τον διευκολύνει. Αυτό που εγώ λέω τουλάχιστον είναι πως δεν επιτρέπεται να ρισκάρεις την ίδια σου τη ζωή για να πάς 10 μέτρα πιο μπροστά , 5 λεπτά πιο γρήγορα κτλ. Ειδικά δε όταν την ρισκάρεις , δεν είναι σκόπιμο να απαιτείς (!!!) από τους άλλους να σεβαστούν τον αυτοκτονικό σου ιδεασμό. Υπάρχουν τα ψυχιατρεία και άλλα ιδρύματα για τις αντικοινωνικές συμπεριφορές.
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Παληκάρια, ότι μαλακία και να κάνει ένας μοτοσυκλετιστής (έτσι τους λέμε, σχόλιο για τους αγράμματους) θα την πληρώσει ο ίδιος με πολύ πόνο, μπορεί και με την ζωή του. Αν ο οδηγός του αυτοκινήτου που τον χτύπησε δεν φταίει δεν θα έχει καμμία επίπτωση, σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Ότι μαλακία και να κάνει ο τελευταίος γκαγκά με το σουπερ-ντούπερ ουοαου τουτού του, θα την πληρώσει ΠΑΛΙ ο μοτοσυκλετιστής.Γι αυτό κόψτε τα ανώδυνα σχόλια.
Το θεμα ειναι γιατι να γινονται μαλακιες ομως!Αυτο δεν καταλαβαινουν καποιοι και αρπαζονται.Τα κακως κειμενα των δρομων μας,τα σχολιαζουμε εδω χωρις να μας ενδιαφερει αν ειναι απο μηχανη ή αυτοκινητο ή νταλικα ή ακομα κ πατινι.Ολοι μπορει να ειναι ή να γινουν ζωα,ασχετως του τι οδηγουν.
Εχεις δει πουθενα στην ευρωπη να κινουνται οι μοτοσυκλετιστες αναμεσα απο 2 αυτοκινητα ?
Κ στο λεει αυτο ενας ανθρωπος που σε κινηση ΠΑΝΤΑ τοποθετει το αυτοκινητο στην ακρη ή κανει παντα αριστερα κ δεξια προκειμενου να διευκολυνει μοτοσυκλετιστες.Αλλα ειναι εξαιρετικα εκνευριστικο να μπαινουν μπροστα σου μηχανακια(παπακια,βεσπες,γιατι για μεγαλου κυβισμου δεν λεει κανενας τιποτα) οταν εισαι πρωτος στο φαναρι κ θελεις να ξεκινησεις γρηγορα κ μετα να σε καθυστερουν αρκετα.Καλα οταν εχει δε στροφη,δεν το συζηταμε.Ελαχιστους αναβατες εχω δει να το κατεχουν κ να στριβουν αερα.Οδηγάω αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα 25 χρόνια. Ξέρω καλά την ζήλια του οδηγού αυτοκινήτου προς τον μοτοσυκλετιστή: Φθάνει γρήγορα στον προορισμό του, αν καβαλάει μοτοσυκλέτα και όχι παπί έχει το γκάζι της αρκούδας στο χέρι (που κανένα αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής ΔΕΝ θα έχει ποτέ), δεν γράφει 500 μηνύματα με θέμα το παρκάρισμα και κυρίως μετά από μια γρήγορη βόλτα είναι γεμάτος αδρεναλίνη και προφανώς νεότερος.Α! Ξέχασα: η μόνη μοτοσυκλέτα που θα δείς ποτέ παρκαρισμένη έξω από ιατρείο ψυχιάτρου, είναι του γιατρού!
Ακολουθωντας τη λογικη σου:Ξερω κ εγω τη ζηλια των αναβατων προς τους αυτοκινητιστες.Δεν μπορουν να τις χρησιμοποιησουν οταν βρεχει κ καθονται μαζικα κατω απο γεφυρες για να μη βραχουν... Τους χαλαει ο αερας τα μαλλια επισης(ενω κ αυτοι οι λιγοι που βλεπω με κρανος παλι τους τα χαλαει απο το «πατικωμα».
Επισης παλι οταν βρεχει φορανε σακουλες στα παπουτσια για να μη γινουν σκ@τ@ (μπλιαχ εντελως αντιαισθητικο)Λογικη του παραλογου εε ? εσυ τη ξεκινησες ομως...
Αυτο με τη γρηγορη βολτα δεν το καταλαβαινω ομως...Ενας αυτοκινητιστης το αυτο ακριβως νοιωθει μετα απο μια γρηγορη βολτα.Δεν νομιζω να υπαρχει διαφορα απο αυτο που νοιωθουν οι μοτοσυκλετιστες...Αδρεναλινη κ μαλιστα μπολικη ειχαμε στο τουρινγκ στον Ολυμπο ή στο Πήλιο ή στη στροφοδιαδρομη προς Λιμνη Ευβοιας ή ή ή.Ουδεμια διαφορα εχουν σε αυτο οι 2 ή οι 4 ροδες.
Και κάτι ακόμη: Σας έχω μια δευτέρα, ακόμη και με το 250άρι Dominator. Για το hornet...σας λυπάμαι!
Μπραβο σου.Κ εις ανωτερα.
Εν κατακλειδι: Ο φιλτατος Kacey που δεν τον εχω δει απο κοντα ΠΟΤΕ μου,περιεγραψε 4 κατηγοριες στο αρχικο του ποστ μοτοσυκλετιστων που ολοι μας εχουμε συναντησει καποια στιγμη.
Διαφωνει κανεις οτι οι συγκεκριμενοι ειναι ΖΩΑ ή οχι ? Αν καποιος διαφωνει ας μας εξηγησει τους λογους.Αν συμφωνειτε τοτε κακως γινεται ολοκληρη συζητηση(εξ'ου και το εχω ξαναδει το εργο Kacey ) αφου στο ποστ του στηλιτευσε ΜΟΝΟ αυτους κ δεν το γενικευσε σε οοοολους τους μοτοσυκλετιστες.Κ κατι τελευταιο: Λεμε τοσα χρονια για τη κιτρινη φυλη,τους ταξιτζηδες.Ζωα λοιπον οι περισσοτεροι για τις γνωστες τους τακτικες,αλλα ΟΧΙ ΟΛΟΙ.Υπαρχουν και σωστοι επαγγελματιες,οπως γινεται σε ολους τους κλαδους.
Οποιος διαβασε το σεντονι μου,δωρο ενα τσαϊ-γαλλικο.
Φίλε ( μονοκύταρε ) Bagus μαλακίες θα γίνουν στον δρόμο. Είναι το ρίσκο που αναλαμβάνεις όταν βγαίνεις έξω. Ουδείς τέλειος γενικά και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά στον δρόμο ειδικά. Όμως δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να τις δικαιολογούμε ( ειδικά με φτηνές , ανόητες δικαιολογίες ) αντί να προσπαθούμε να τις εξαλείφουμε. Και ακόμη περισσότερο δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να προκαλούμε την μαλακία ( ειδικά σε δίκυκλο έχεις τρομερές πιθανότητες να είναι και η τελευταία που έκανες ή προκάλεσες ).
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ζώο Νο1
Υποθέτω αγνοείς ότι εκ του νόμου τα δίκυκλα υποχρεούνται να κυκλοφορούν με την μεγάλη σκάλα.
Πάντως ο τύπος τουλάχιστον το κουβέντιασε. Δεν είναι ζώο όμως.
-
Ο χρήστης ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΑΝΤΙΚΟΣ έγραψε:
Συνολικά: Δεν διαφωνώ ότι άπαξ και είσαι ζώο θα είσαι και κατά την οδήγηση, ότι και να οδηγείς.
Δεν αντέχω όμως, την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η ανθρώπινη ζωή, από αναγνώστες των 4Τ.Οδηγώ όπως είπα 25 χρόνια και αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα. Ξέρω λοιπόν ποιός είναι σε μειονεκτική θέση σε αυτή την μάχη ηλιθίων. Και προφανώς τον υποστηρίζω, ακόμη και όταν οδηγώ το μέσον των ισχυρών.
Επαναλαμβάνω: Αν κάνω μαλακία όταν οδηγώ το HORNET μου, θα την πληρώσω εγώ. Αν κάνω μαλακία οδηγώντας την ALFA μου, θα την πληρώσουν και άλλοι. Δικαιούμαι λοιπόν να κάνω μαλακίες που πληρώνω εγώ αλλά όχι μαλακίες που πληρώνουν άλλοι.Προφανώς η εμπάθεια από ανθρώπους που δεν καβάλησαν ποτέ, απέναντι στους μοτοσυκλετιστές, έχει σαν ρίζα την ζήλεια.
Ανησυχώ όμως, για το κοινό αυτού του περιοδικού (προς θεού οι άνθρωποι του περιοδικού δεν φταίνε γι' αυτούς που το αγοράζουν). Τόσα χρόνια δεν πέρασε τίποτε; Τσάμπα γράφει ο Καβαθάς;
Για τους θερμόαιμους που προκαλούν σε κόντρα: Ποτέ κόντρες με τύπους που θα περάσουν από πάνω μου. Και από διαίσθηση, τους αναγνωρίζω στον δρόμο. Απλά ανοίγω το γκάζι και τους αφήνω να βράζουν στο ζουμί τους.
Στο θεμα της ελαφροτητας με την οποια αντιμετωπιζεται η ανθρωπινη ζωη μαζι σου,αν και ειμαι 1000% σιγουρος οτι αν τυχαινε κατι αναλογο, σε καποιον που γραφει με «αναλαφρο υφος» για τη ζωη σε αυτο εδω το φορουμ,θα εκανε οτι ειναι ανθρωπινως δυνατο για να αποφυγει εναν θανατο(αναβατη επι του προκειμενου).
Γιατι ομως γενικευουμε ετσι ? Σου εχουν δωσει κανα συμβολαιο οτι αν κανεις μ@κ@κι@ με την Αλφα σου θα παρεις κ αλλους στο λαιμο σου ? Η μηπως ισχυει το ιδιο για το οτι αν κανεις μ@κ@κι@ με το Χορνετ θα την πληρωσεις ΜΟΝΟ εσυ ?
Κ ΙΜΟ δεν υπαρχει θεμα ζηλειας...Με το ιδιο ακριβως σκεπτικο σου ξαναπαντω οτι ζηλεια μπορει να εχουν οι ιδιοκτητες μοτοσυκλετων για τους λογους που ανεφερα στο προηγουμενο ποστ.
Κ εγραψε ποτε ο Καβαθας οτι δικαιουται ενας μοτοσυκλετιστης να εχει τη συμπεριφορα που περιεγραψε ο Kacey ? ? Αυτη σχολιαζουμε και το θεμα δεν ειναι πολεμος moto vs auto.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Ζώο Νο1
Υποθέτω αγνοείς ότι εκ του νόμου τα δίκυκλα υποχρεούνται να κυκλοφορούν με την μεγάλη σκάλα.
Όχι με τη μεγάλη. Με τη μεσαία (διασταυρώσεως).
-
Ο χρήστης ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΑΝΤΙΚΟΣ έγραψε:
Τι ζήλεια ρε φίλε. Και εγώ οδηγώ και τα δύο και μάλιστα την μηχανή μου περισσότερο από το ΙΧ. Αλλά άλλο οι μλκίες που συμβαίνουν και άλλο όταν το προκαλείς. Όταν το προκαλείς μην ζητάς αλληλεγγύη γιατί κάποια στιγμή θα τελειώσει ή απλώς δεν θα τύχει. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαμφισβήτητη και σε κάθε περίπτωση , ακόμη και από ορκισμένους , δεν πιστεύω ότι τελικά δεν θα ενεργούσαν υπέρ του αδυνάτου. Αλλά πρέπει να μπει στην λογική του καθ' ενός ότι τον δρόμο αφενώς τον μοιραζόμαστε αφετέρου πρέπει να ενεργούμε με γνώμωνα την ασφάλεια και όχι τα κερδισμένα 5 λεπτά. Όπως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος με δίκυκλο θα περάσει όλη την ουρά των διοδίων και θα πάει πρώτος , έτσι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος περνάει με κόκκινο. Για εμένα και τα δύο συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων μου ως οδηγό ανεξαρτήτως οχήματος καθώς και κατάφωρη κατάχρηση των δικαιωμάτων του πραττόντος αλλα και αγνόηση των υποχρεώσεών του.
-
ginogsm λεω εγω κατι αντιθετο ?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ζώο Νο1
Όχι με τη μεγάλη. Με τη μεσαία (διασταυρώσεως).
Σύμφωνα με τα σήματα και τους κανόνες που διάβασα για να πάρω το δίπλωμα το '95 , την μεσαία τα δίκυκλα υποχρεούνται να την χρησιμοποιούν όταν η μεγάλη είναι πρόβλημα , πχ σε περίπτωση ομίχλης , προκειμένου να φωτίζουν χαμηλά ( δεδομένου ότι η μεγάλη φωτίζει μακρία ) . Εάν έχει αλλάξει κάτι εν τω μεταξύ τότε πάσο και ζητώ συγγνώμη από τον κάβουρα.
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
ginogsm λεω εγω κατι αντιθετο ?Όχι. Υπογράμμισα το προφανές , τρόπον τινά.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Όχι. Υπογράμμισα το προφανές , τρόπον τινά.
Οκ γιατι νομιζα οτι θα μου τραβαγες καμμια ενσταση
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Όχι. Υπογράμμισα το προφανές , τρόπον τινά.
Οκ γιατι νομιζα οτι θα μου τραβαγες καμμια ενσταση
Ατσαλώσου....με την μηχανή του bull1.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]