-
Πήγα χθες σε μια μπυραρία στην Καλλιθέα, χάθηκα όταν είδα το μενού (δεν έχω εμπειρία απο μπυραρίες και τόσο μεγάλη γκάμα). δε θυμάμαι τι πήρα αλλά ήταν μοναστηριακή
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πήγα χθες σε μια μπυραρία στην Καλλιθέα, χάθηκα όταν είδα το μενού (δεν έχω εμπειρία απο μπυραρίες και τόσο μεγάλη γκάμα). δε θυμάμαι τι πήρα αλλά ήταν μοναστηριακήTην LA TRAPPE κεραμικο μπουκαλι αυτη πηρες ?
-
Είχαμε αφήσει γυναικόπεδα στο σπίτι και πήγαμε με τον κουνιάδο μου σε μία μπυραρία στο Iserlohn ένα βράδυ πριν χρόνια.
Παραγγέλνει τα απαραίτητα λουκάνικα με απ΄όλα και με ρωτάει τί μπύρα θα πιώ.
Πές του να φέρει μια weiss απαντάω και βλέπω το γκαρσόνι να με κοιτάει κάπως...Μετά ο κουνιάδος μου εξήγησε ότι weiss πίνουν συνήθως οι Βαυαροί και δεν την είχαν σε μεγάλη εκτίμηση εκεί...
Paulana μου έφερε τελικά, την απόλαυσα την άτιμη... -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Πήγα χθες σε μια μπυραρία στην Καλλιθέα, χάθηκα όταν είδα το μενού (δεν έχω εμπειρία απο μπυραρίες και τόσο μεγάλη γκάμα). δε θυμάμαι τι πήρα αλλά ήταν μοναστηριακή
Tην LA TRAPPE κεραμικο μπουκαλι αυτη πηρες ?
όχι κάπως *lster λεγόταν κ ήταν σε μαύρο γυάλινο
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Είχαμε αφήσει γυναικόπεδα στο σπίτι και πήγαμε με τον κουνιάδο μου σε μία μπυραρία στο Iserlohn ένα βράδυ πριν χρόνια.
Παραγγέλνει τα απαραίτητα λουκάνικα με απ΄όλα και με ρωτάει τί μπύρα θα πιώ.
Πές του να φέρει μια weiss απαντάω και βλέπω το γκαρσόνι να με κοιτάει κάπως...Μετά ο κουνιάδος μου εξήγησε ότι weiss πίνουν συνήθως οι Βαυαροί και δεν την είχαν σε μεγάλη εκτίμηση εκεί...
Paulana μου έφερε τελικά, την απόλαυσα την άτιμη...Τελικα παλι προβλημα θα δημιουργουσες , προφανως εννοεις την Paulaner
-
αυτή η deus αξίζει τα λεφτά της?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
αυτή η deus αξίζει τα λεφτά της?50
-
Είναι αυτό που λέμε : 'Μα τι πίνεις;;'
-
Δοκίμασα ρεθυμνιακή σήμερα και με ενθουσίασε
καμιά κάβα στη θεσσαλόνικη που να τη βρίσκεις ξέρει κανείς?
-
Ποια, τη βιολογική; Καλή είναι.
http://www.crete-connections.com/Commer ... rewery.htm
Βρες και την αντίστοιχη Πειραϊκή.
http://www.piraikibeer.gr/ -
Διαμαρτύρομαι εντόνως για την ονομασία του τόπικ.
Μπύρα - η πιο όμορφη ξανθιά...
Εμένα μου αρέσει η μαύρη μπύρα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Βρες και την αντίστοιχη Πειραϊκή.
http://www.piraikibeer.gr/' target='_blank' target='_blankΠειραϊκή pils rulez.
Όποιος πίνει pils, ας δοκιμάσει και την Urquell (η πρώτη, original τζέχικη pils).Διαμαρτύρομαι εντόνως για την ονομασία του τόπικ.
Εμένα μου αρέσει η μαύρη μπύρα.Fixed
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
υπάρχουν και κόκκινες και καστανές
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
υπάρχουν και κόκκινες και καστανές
Ημίμετρα
-
Καλημέρα.
Ζώντας στον παράδεισο της μπύρας (Κ.Ευρώπη), έχω δοκιμάσει κάμποσες εδώ αλλά δεν μπορώ να ξεκολήσω από τις ξανθιές ......
Λοιπόν, έχουμε και λέμε (απ'όσες θυμάμαι):
Becks, Jupiler, Bitburger, Kronenburg για καθημερινή χρήση
Paulaner weis για κάτι καλύτερο
Bornem(7% Alc), Bruegel, Piraat(10.5% Alc)για εκλεκτούς φίλους
Augustijn(8% Alc), Golden Draak(10.5% Alc), Grimbergen (6.7% Alc) για τους VIPΑυτά θυμάμαι προς το παρόν.....οι Βέλγοι έχουν και χιλιάδες είδη όμως!
-
Λατρεύω την μπύρα αλλά έχω πιεί μόνο 14 σε όλη μου την ζωή!!! (πώς μετράνε τα παιδάκια τα παγωτά τους το καλοκαίρι;)
Δεν πρέπει να αρχίσω και αυτή την κατάχρηση, για αυτό, και την έχω 'συνδέσει' με όμορφα γεγονότα... Πώς άλλοι ανοίγουν σαμπάνια; Εγώ ανοίγω μια μπύρα...!!!
-
Όχι δά και η μπύρα κατάχρηση, νεράκι είναι.
Άν είναι να πούμε κατάχρηση την μπύρα τότε τί να πούμε για τα υπόλοιπα -
Ο χρήστης fantomas3004 έγραψε:
Όχι δά και η μπύρα κατάχρηση, νεράκι είναι.
Άν είναι να πούμε κατάχρηση την μπύρα τότε τί να πούμε για τα υπόλοιπα-Κατάχρηση είναι σε ότι αφορά το αλκοόλ, αν πίνεις αρκετές.
-Κατάχρηση είναι σε ότι αφορά την ...σιλουέτα, ακόμη κι αν πίνεις μία.H απόλυτως αγαπημένη μου, αν και μπορείς να πιεις μέχρι 2 το πολύ, αλλιώς, την έχεις ακούσει για τα καλά! 14%vol είναι αυτά...
All time classic και μια από τις καλύτερες στον κόσμο κι ας είναι μαζικής παραγωγής:
-
Άμστελ 'εργατική' γιατί έτσι μου αρέσει και τη βρίσκεις παντού, αν και επειδή πικρίζει κάπως θέλει απαραιτήτως χαμηλή θερμοκρασία που δεν τη πετυχαίνεις πάντου.
Άμα τις πετύχετε, δοκιμάστε στέλλα αρτουά, κάρλινγκ ή παουλάνερ που είναι από τις πιο ευκολόπιοτες μπύρες.
Μαύρες δεν μπορώ με τίποτα...
-
-BERNARD ολες οι ετικεττες (μαυρη κοκκινη πρασινη)
-STAROPRAMEN ελαφρια με λιγο πικρη επιγευση
-ΚRUSOVICE IMPERIAL αν και δε ξερω τι επιπτωση θα εχει η εξαγορα της ζυθοποιϊας αυτης απο τη Heineken
-Pilsner-Urquell αλλα ειναι λιγο βαρια τουλαχιστον για τα δικα μου γουστα
-Budweiser Budvar η γνησια οχι το αμερικανικο νεροπλυμα της Αnheuser-Busch ελαφρυτερη απο τη Urquell αλλα με ασχημο hangover .Απο τις υπολοιπες Perlenbacher και Finkbrau απο τα Lidl.
Mακραν καλυτερες απο τα πανακριβα νεροπλυματα της Αθηναϊκης Ζυθοποιϊας.
Μπύρα - η πιο όμορφη ξανθιά. Ή μήπως μελαχρινή;