-
2011:Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής και η Βεργίνα Weiss κέρδισε το Ασημένιο Μετάλλιο στην κατηγορία Speciality Wheat Beer, στον μεγαλύτερο και αρχαιότερο (από το 1886) διεθνή διαγωνισμό μπύρας του κόσμου, τα International Brewing Awards. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και η απονομή των βραβείων θα γίνει στην Αγγλία στις 24 Απριλίου.
Της Fix την εχω στο ψυγειο μια εβδομαδα τωρα,εχω χαμηλες προσδοκιες ειδικα μετα το καζο με την μαυρη
-
Ο χρήστης GIOSOU έγραψε:
Fix Dark = αξιοπρεπέστατη για εισαγωγή στις μαύρες μπύρες.
Ξερνάω απ τα ρουθούνια
Aπ'τις νορμάλ μπύρες που μπορεί να βρει κανείς σχεδόν παντού
Δυστυχώς όχι παντού ! Μόνο μια μπυραρία έχουμε εδώ πάνω που φέρνει και Franziskaner και τα bar φέρνουν μόνο την Erdinger από weiß.
Δοκίμασε κανείς την weiß της FIX;
EDIT: Αυτή είναι η Kristallklar; Αυτή δεν κυκλοφορεί σε ολόκληρη την Ήπειρο.
Την δοκίμασα και μου άρεσε αρκετά, αλλά λιγότερο από την weiss της Βεργίνα!
franziskaner η πρωτη που δοκιμασα και την εχω σημειο αναφορας. Βεργινα εχει καιρο να δω στα συνηθη καταστηματα ως weiss αλλα επισης μου αρεσε πολυ.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δοκιμαστηκε αυτηhttp://en.wikipedia.org/wiki/Westvleteren_Brewery
και αν και μη γνωστης, επαθα ζημνια, πρωτη φορα μου αρεσε τοσο δυνατη μπυρα. Δυστυχως δενμπορεις να την βρεις πουθενα εκτος απ το μοναστηρι και αυτο με παραγγελια
Στο μοναστήρι τη δοκίμασες; Μήπως να μείνεις εκεί δλδ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δοκιμαστηκε αυτηhttp://en.wikipedia.org/wiki/Westvleteren_Brewery
και αν και μη γνωστης, επαθα ζημνια, πρωτη φορα μου αρεσε τοσο δυνατη μπυρα. Δυστυχως δενμπορεις να την βρεις πουθενα εκτος απ το μοναστηρι και αυτο με παραγγελια
Σε μισώ.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δοκιμαστηκε αυτη
http://en.wikipedia.org/wiki/Westvleteren_Brewery
Στο μοναστήρι τη δοκίμασες; Μήπως να μείνεις εκεί δλδ
έλα να μονάσουμε παρέα
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
2011:Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής και η Βεργίνα Weiss κέρδισε το Ασημένιο Μετάλλιο στην κατηγορία Speciality Wheat Beer, στον μεγαλύτερο και αρχαιότερο (από το 1886) διεθνή διαγωνισμό μπύρας του κόσμου, τα International Brewing Awards. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και η απονομή των βραβείων θα γίνει στην Αγγλία στις 24 Απριλίου.Της Fix την εχω στο ψυγειο μια εβδομαδα τωρα,εχω χαμηλες προσδοκιες ειδικα μετα το καζο με την μαυρη
Καλά μιλάμε λάτρης της Paulader και μόλις ήπια την Βεργίνα Weiss επαθα πλάκα .
Μιλάμε και γαμώ τις γέυσεις.
Δεν το περίμενα απο ελληνική μπύρα. -
Τη Westelveren (κάποιες απο αυτές τουλάχιστον -μαλλον και τη 12) την είχε φέρει ενα καιρό ενα μαγαζί Θεσσαλονίκη. Black Market FTW. Όπως στην κατοχή έπρεπε να δώσεις χρυσάφι για να την πάρεις. (δεν αγόρασα)
Να ξαναπώ οτι η IPA απ τα Σέρας είναι παρα πολύ καλή και θα αρέσει σίγουρα σε οσους αρέσει η Ale της Septem. Δοκιμάστε.
-
οι IPA κάνουν μόνο για ανακύκλωση
-
Έχει και καλούτσικη pils αν δεν σε αρέσουν οι IPA.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
2011:Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής και η Βεργίνα Weiss κέρδισε το Ασημένιο Μετάλλιο στην κατηγορία Speciality Wheat Beer, στον μεγαλύτερο και αρχαιότερο (από το 1886) διεθνή διαγωνισμό μπύρας του κόσμου, τα International Brewing Awards. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και η απονομή των βραβείων θα γίνει στην Αγγλία στις 24 Απριλίου.Της Fix την εχω στο ψυγειο μια εβδομαδα τωρα,εχω χαμηλες προσδοκιες ειδικα μετα το καζο με την μαυρη
Καλά δεν άκουσαν εκεί στον διαγωνισμό τον REALZEUS, που δεν κάνει ούτε γαργάρες με δαύτη και της έδωσαν ασημένιο βραβείο;
Χθες παρεμπιπτόντως συνόδευσα μεζεδάκια (χούμους-πανσέτα με γλυκόξυνη μουστάρδας-καυτερή τυροσαλάτα) με Weiss της Βεργίνα και μπορώ να πω πως ταιριάζει πάρα πολύ! Μπράβο στην Βεργίνα που πουλάει αρκετά καλές μπύρες σε τόσο καλή τιμή!
Κορυφή στις ελληνικές (και όχι μόνο) μπύρες θεωρώ την Delphi, Septem και στις σειράς την Βεργίνα! -
Επειδή με μπριζώσατε θα την δοκιμάσω ξανά αυτό το ΣΚ. Αν απογοητεύσει πάλι όμως δεν θα έχει καμία δικαιολογία...
-
μην ελπίζεις.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επειδή με μπριζώσατε θα την δοκιμάσω ξανά αυτό το ΣΚ. Αν απογοητεύσει πάλι όμως δεν θα έχει καμία δικαιολογία...Δοκίμασέ την με φρούτα και κίτρινα τυριά, εγώ το καλοκαίρι φτιάχνω ποικιλία φρούτων (διαφορετικά σταφύλια, μπλούμπερις κτλ) και τυριών γλυκών και λίγο αλμυρών, αλλά όχι ξυνών και τα συνοδεεύω με Weiss Βεργίνα ή και άλλες που θα βρώ (πάντα ελληνικές) και όσοι δοκιμάζουν ξετρελλαίνονται (τουλάχιστον έτσι λένε ).
Δοκιμάστε και την Delphi αν την βρείτε! Εξαιρετική και αρωματική.... ρεύεσαι πεύκο ένα πράγμα! -
H Βεργίνα Weiss είναι καλύτερη από την Erdiger, η οποία είναι η χειρότερη weiss της αγοράς, αλλά μέχρι εκεί. Οσο για την μαύρη fix, τη δοκίμασα 2 φορές όταν πρωτοβγήκε και πολυδιαφημίστηκε και δεν πρόκειται να την ξαναπάθω. Για 'μένα είναι το χειρότερο ξέπλυμα που έχω δοκιμάσει. Σε μαύρη η παλιά κλασική amstel Bock είναι απείρως καλύτερη και υποτιμημένη.
-
Μας άρεσε αρκετά. Κλασική λάγκερ αλλά όχι ξέπλυμα, όπως όλες οι άλλες Άλφα. Το αλκοόλ στην επίγευση σώζει το μέτριο επίπεδο ζήμωσης.
Βεργίνα βάις αύριο...
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
H Βεργίνα Weiss είναι καλύτερη από την Erdiger, η οποία είναι η χειρότερη weiss της αγοράς, αλλά μέχρι εκεί.Πίνω Βεργίνα αυτή τη στιγμή και συμφωνώ απολύτως μαζί σου Μανώλη! Σαφώς πιο φρουτώδης κι αρωματική από την Erdinger αλλά με φλατ επίγευση. Ο μόνος λόγος να την ξαναπροτιμήσω είναι να μην υπάρχει άλλη Weiss πλην της Erdinger. Όσο για τον διαγωνισμό που βγήκε 2η... ή τα παίρνουν, ή είναι άσχετοι!!!
ΥΓ: Μόλις τελείωσα την Βεργίνα και άνοιξα μια Fix Royale (Weiss). Καμία επαφή, χειρότερη κι από Erdinger! New worst weiss ever!
-
μάλλον ανεβαίνουν (με τον καιρό) οι απαιτήσεις...
μπύρες (ελληνικες λαγκερ) που έπινα ευχαριστα στο παρελθόν...σήμερα μου φαίνονται απαράδεκτες... -
Και καλά κάνουν και ανεβαίνουν. Πάντε πάρτε καμιά φρέσκια ζέος pils να ξεπλύνετε το στόμα σας.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Και καλά κάνουν και ανεβαίνουν. Πάντε πάρτε καμιά φρέσκια ζέος pils να ξεπλύνετε το στόμα σας.Δεκτό αυτό που λες αλλά αν θελήσουμε να μιλήσουμε για σοβαρές μπύρες πάμε σε βέλγικα ales με πάνω από 8 βαθμούς και δεν ασχολούμαστε με τίποτα άλλο. Ξέρω πως είναι άλλη κατηγορία, αλλά όταν πας στην μπυραρία δεν θα ασχοληθείς με ξεπλύματα!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και καλά κάνουν και ανεβαίνουν. Πάντε πάρτε καμιά φρέσκια ζέος pils να ξεπλύνετε το στόμα σας.
Δεκτό αυτό που λες αλλά αν θελήσουμε να μιλήσουμε για σοβαρές μπύρες πάμε σε βέλγικα ales με πάνω από 8 βαθμούς και δεν ασχολούμαστε με τίποτα άλλο. Ξέρω πως είναι άλλη κατηγορία, αλλά όταν πας στην μπυραρία δεν θα ασχοληθείς με ξεπλύματα!
Σοβαρή μπύρα μπορεί να είναι και μια καλοφτιαγμένη pils. Δεν έχει να κάνει -για μένα- με τον τύπο. Και κάθε τί έχει την ώρα του. Δεν θα έπινα μοναστηριακή με τα πιτοσούβλακα κοτόπουλο που εφαγα το μεσημέρι πχ. (τα οποία τα συνόδευσε η ζέος) ούτε με πίτσα.
Μπύρα - η πιο όμορφη ξανθιά. Ή μήπως μελαχρινή;