-
ο μονος λογος κατα τη γνωμη μου για να προτημίσει κάποιος το panda ειδικά για χρήση μεσα στην πόλη είναι η διαφορά υπέρ του panda στην εγγυηση..Σε άλλη περίπτωση θα ενδιέφερε και η υπαρξη πισω πορτων αλλά απο οτι καταλαβα τωρα οχι
κατά τα άλλα εχεις πιο φρεσκο σουλούπι,κινητήρα διαμάντι, λιγότερα λειτουργικά έξοδα περισσότερο εξοπλισμο (κυρίως οι αερόσακοι, πολυ σημαντικό κατα τη γνωμη μου),δυνατότητα διαμόρφωσης χωρων αριστη για την κατηγορία
για τα ταμπούρα πίσω, απτη στιγμη που το αμάξι θα κινείται στην πόλη, δεν θεωρώ τους δισκους προτιμότερους, αφού τα ταμπούρα κάνουν τη δουλειά τους ισαξια με τους δίσκους σε μη απαιτητικές καταστασεις (γρηγορη καταβαση βουνου,πίστα)
τωρα αυτά που ειπώθηκαν για την αντιπροσωπεία ασχολίαστα, γιατί η αντιπροσωπεία δουλεύει κανονικά και από οτι φαίνεται και στον τομεα σερβις ανταλλακτικά θα τα πάει 1000 φορες καλύτερα απο την προηγούμενη και σε τιμες και σε αντιμετώπιση
για τα 2 χρόνια εγγύησης, το clioII ηταν ιδιαίτερα αξιόπιστο γενικά και ο TCE από οτι φαίνεται το ίδιο
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
για τα ταμπούρα πίσω, απτη στιγμη που το αμάξι θα κινείται στην πόλη, δεν θεωρώ τους δισκους προτιμότερους, αφού τα ταμπούρα κάνουν τη δουλειά τους ισαξια με τους δίσκους σε μη απαιτητικές καταστασεις (γρηγορη καταβαση βουνου,πίστα)
Είμαι ευτυχής κάτοχος ενός PANDA 1.2 και ενός 100HP.
Το 1200άρι προηγήθηκε και με αιφνιδίασε με τα πολύ καλά φρένα(ταμπούρα πίσω).
Πολύ καλύτερα από την COROLLA 1.4 του 2005 με δίσκους μπρος-πίσω, που είχα εκείνη την εποχή.
Μόλις πήρα το 100άρι, έμεινα έκπληκτος από την απόδοση των φρένων του!
Χρείαστηκε μετά από κανένα δίμηνο να σταματήσω ακαριαία στην παραλιακή με ταχύτητα περί τα 80km, και έβαλε άγκυρα! Ο μπροστινός μου που το αντιλήφθηκε πρώτα από εμένα, όπως είναι φυσικό, δεν κατάφερε να σταματήσει, ενώ φρέναρε έντονα. Με έσωσε το ίδιο καλά, όταν δύο μέρες αφότου το πήρα, μου βγήκε μια γυναίκα από κόκκινο, σε κεντρική αρτηρία.
Τα καλά φρένα, δεν είναι μόνο για πίστα, αλλά και για την καθημερινή μας κίνηση. Ταχύτητες των 80km στην πόλη,είναι συχνές. -
Το θέμα συγχωνεύτηκε με το ήδη υπάρχον από πιο παλιά.
Στα της δημοσκόπησης... Το Twingo GT δεν είναι παρά ένα... Twingo με τούρμπο, 100 άλογα και αρκετά καλό εξοπλισμό. Είναι μαλακό, γέρνει και έχει θεόκοντο 5άρι σασμάν (γιατί;) με τουρμποροπή, που το κάνει απρόσμενα 'περίεργο' στη συμπεριφορά του, αν δεν είναι κάποιος ΠΟΛΥ προσεκτικός στο γκάζι. Στην ηλίθια ελληνική άσφαλτο, συνήθως θα σπινάρει τις 2 πρώτες ταχύτητες, ακόμα και σε νορμάλ εκκινήσεις. Στη στροφή, θα βγάλει εύκολα μούτρα και θα γυρίσει εξίσου εύκολα στο 'άσε'. Πλάκα έχει με 30-40 χαω, αλλά δεν ελέγχεται εύκολα με πιο πολλά, λόγω του μικρού μεταξονίου της κατηγορίας και της μαλακής ανάρτησης. Αστείο και ενοχλητικό: στο σασμάν όλων των Twingo (πλην RS), το 'λούκι' ανάμεσα σε 1η και 3η είναι τεράστιο, ενώ αυτό ανάμεσα σε 3η και 5η απέχει ελάχιστα. Εν ολίγοις, έχει την 3η εκεί που περιμένεις την 5η, και την 5η λίιιιιγο πιο δεξιά. Το αποτέλεσμα; Από 2η σε 3η η αλλαγή θέλει μεγάλη μετακίνηση του λεβιέ προς τα δεξιά (αλλιώς δε μπαίνει), ενώ σε γρήγορη από 4η σε 5η έχεις καλές πιθανότητες να βάλεις 3η, αν δεν προσέξεις ΠΟΛΥ. Το καλό Twingo είναι το RS που αναμένεται σύντομα.
Από την άλλη, το Panda είναι ένα στημμένο διαόλι, με στροφάτο κινητήρα, μεγάλη αμεσότητα απόκρισης σε όλα τα χειριστήρια (φρένα, γκάζι, τιμόνι, στο Sport mode φυσικά) φανταστικό σασμάν σε κλιμάκωση, αίσθηση και ταχύτητα, συμπεριφορά καρτ και 5 πόρτες. Ωραία μούτρα, γυρνάει αν το θες (και μόνο) και γενικά δίνει την αίσθηση ότι ΕΣΥ έχεις τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή. Μειονέκτημα: σου ξεκολλάει τα σφραγίσματα στις λακούβες και θέλει (αρκετά) συχνά ευθυγράμμιση με τους κωλόδρομους που έχουμε. Αν είσαι αρκετά... μοϊκανός για να ζήσεις μ' αυτό κάθε μέρα, αυτό είναι το αυτοκίνητό σου.
-
Να προσθεσω οτι το Panda 100HP παραδοξως για 5πορτο ειναι αρκετα ομορφο και αγριο.
Απο τα 2 το προτιμω σιγουρα καθοτι προσφερει περισσοτερες συγκινησεις απο το GT. Περιμενω ομως να οδηγησω και το RS βεβαιως, απο το οποιο περιμενω πολλα. -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
κατά τα άλλα εχεις πιο φρεσκο σουλούπι,κινητήρα διαμάντι, λιγότερα λειτουργικά έξοδα περισσότερο εξοπλισμο (κυρίως οι αερόσακοι, πολυ σημαντικό κατα τη γνωμη μου),δυνατότητα διαμόρφωσης χωρων αριστη για την κατηγορία
Ολα τα παραπανω ειναι κινητρα υπερ του Twingo. Αλλα...
Από την άλλη, το Panda είναι ένα [b]στημμένο διαόλι[/b], με στροφάτο κινητήρα, **μεγάλη αμεσότητα απόκρισης σε όλα τα χειριστήρια (φρένα, γκάζι, τιμόνι, στο Sport mode φυσικά) φανταστικό σασμάν σε κλιμάκωση, αίσθηση και ταχύτητα, συμπεριφορά καρτ **και 5 πόρτες. Ωραία μούτρα, **γυρνάει αν το θες (και μόνο) **και γενικά δίνει την αίσθηση ότι **ΕΣΥ έχεις τον έλεγχο **ανά πάσα στιγμή. Μειονέκτημα: σου ξεκολλάει τα σφραγίσματα στις λακούβες και θέλει (αρκετά) συχνά ευθυγράμμιση με τους κωλόδρομους που έχουμε. Αν είσαι αρκετά... μοϊκανός για να ζήσεις μ' αυτό κάθε μέρα, αυτό είναι το αυτοκίνητό σου.
... μαλλον κατι τετοιο θελω.
Οι λακουβες δε με ενοχλουν, ηδη το Punto ειναι αρκετα σκληρο.
Επισης, ευθυγραμμιση κανω καθε χρονο τουλαχιστον μια φορα.Ε ρε γλεντια...
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Απο τα 2 το προτιμω σιγουρα καθοτι προσφερει περισσοτερες συγκινησεις απο το GT.
Κοιτα, γενκοτερα, ειμαι...ευκολοσυγκινητος.
Αλλα ετσι οπως τα λεει ο Krus (και αντιστοιχες εντυπωσεις διαβαζω παντου) μαλλον η επιλογη ειναι μονοδρομος...
Το RS αποκλειεται λογω κυβικων...
-
Ειναι εξαιρετικο το 100σταρι. Για εμενα εχει ενα αρνητικο(μην τρομαζεις), το οποιο αλλαζει πανευκολα.
Φοραει ελαστικο που δεν ταιριαζει πανω στο αμαξι και αναφερομαι στο F1 GoodYear.
Ενταξει λεπτομερεια αλλα εμενα δεν μου αρεσει με αυτο το λαστιο οδηγικα. -
Λευκο Ambient ή Γκρι Electroclash ?
ESP or not ESP ?
Πλευρικοι αεροσακοι ή κουρτινας? (η τιποτα? )Επισης, εχουμε ακουσει τιποτα για αντικατασταση ή ανανεωση κτλ?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
ESP or not ESP ?
Πλευρικοι αεροσακοι ή κουρτινας? (η τιποτα? )Επισης, εχουμε ακουσει τιποτα για αντικατασταση ή ανανεωση κτλ?
Λευκό, με ESP, πλευρικούς αερόσακους και ηλιοροφή
-
ESP or not ESP ?
Το προτιμω σε μπλε και επειτα σε λευκο. Οχι σε γκρι οχι σε μαυρο. Ναι στο κοκκινο.
Το Panda δεν θα δεχθει κανενα facelift. Πολυ θετικο αυτο. Θα ερθει αμεσως ο αντικατατατης του λοιπον. Το ποτε θα γινει αυτο? Σιγουρα οχι το πριν το Q2 του 2009
-
Ηλιοροφη δεν παιζει με τιποτα...
Για ESP το σκεφτομαι. Μαλλον οχι. -
ESP or not ESP ?
Λευκό, ΧΩΡΙΣ ESP, κουρτίνας, απλό A/C. Εν ολίγοις, βασική έκδοση. Ηλιοροφή ίσως, αν είσαι φαν της.
-
Για ESP το σκεφτομαι. Μαλλον οχι.Μην βαλεις ESP. Δεν χρειαζεται....
-
Εκτός απο το μπλε όλα τα άλλα και ιδιαίτερα το λευκό είναι τέλειο ... και μην το φορτώνεις με ηλεκτρονικά κλπ.
-
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Κι εγώ χωρίς ESP θα το έπαιρνα, αλλά μόνο επειδή δεν απενεργοποιείται. Το πρόβλημα με το ESP είναι ότι δεν χρειάζεται γενικώς, αλλά πιθανόν θα χρειαστεί ΜΙΑ φορά, όπου μπορεί και να σου σώσει το κεφάλι.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ESP or not ESP ?
Λευκό, ΧΩΡΙΣ ESP, κουρτίνας, απλό A/C. Εν ολίγοις, βασική έκδοση. Ηλιοροφή ίσως, αν είσαι φαν της.
Α ρε Krus... Με 'πιανεις'!
Ηλιοροφη με τιποτα. (Τουλαχιστον στο Panda)Τωρα μενει να δουμε το οικονομικο, απο το οποιο θα εξαρτηθει ο χρονος αγορας του...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Κι εγώ χωρίς ESP θα το έπαιρνα, αλλά μόνο επειδή δεν απενεργοποιείται. Το πρόβλημα με το ESP είναι ότι δεν χρειάζεται γενικώς, αλλά πιθανόν θα χρειαστεί ΜΙΑ φορά, όπου μπορεί και να σου σώσει το κεφάλι.
Επειδη παραπανω απαντησαμε ταυτοχρονα και απο οτι ειδα εχουμε το ιδιο σκεπτικο,
αυτος ειναι ο λογος που δεν θα το το εβαζα extra. Ας πουμε στο 500 1.4 το εχει standard και δεν μπορεις να κανεις αλλιως. Παρολαυτα το ESP της Fiat ειναι ελαχιστα παρεμβατικο. Aλλα προτιμω χωρις. -
ESP or not ESP ?
Α ρε Krus... Με 'πιανεις'!
Ηλιοροφη με τιποτα. (Τουλαχιστον στο Panda)Τωρα μενει να δουμε το οικονομικο, απο το οποιο θα εξαρτηθει ο χρονος αγορας του...
Δες το pandemonium pack τι περιλαμβανει.... Σε συμφερει
-
E σιγα...
Βαμμενες δαγκανες, καθρεπτες και ζαντες....? -
Δες το pandemonium pack τι περιλαμβανει.... Σε συμφερειΕμένα πάντως μου φάνηκε ότι δίνεις χρήματα χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα...
Μόνο εφέ (και έχει και μια -- αυτοκόλητη μάλλον -- ρίγα στα πλαϊνά που δε μου άρεσε)...
Ουσιαστικά είναι κάτι που προσφέρει μόνο στην εμφάνιση και νομίζω ότι το 100 δε χρειάζεται...
Πρόσεξε, δε λέω ότι οι δαγκάνες και οι καθρέπτες δε μου άρεσαν, απλά είναι περιττά.
Πάντως και λευκό είναι πολύ ωραίο...Λευκο Ambient ή Γκρι Electroclash ?
ESP or not ESP ?
Πλευρικοι αεροσακοι ή κουρτινας? (η τιποτα? )[list:3ch58x6h][:3ch58x6h]Τιμή αυτοκινήτου - 13.390[/3ch58x6h]
[:3ch58x6h]Μεταλλικό Χρώμα (γκρι) - 250[/3ch58x6h]
[:3ch58x6h]Έξτρα/Επιπλέον - 2.050
[list:3ch58x6h]α) ESP (ΑSR/MSR/Hill Holder/HBA) - 610
β) Πλευρικοί Αερόσακοι - 260
γ) Αυτόματος κλιματισμός - 550
δ) Τάπα βενζίνης με κλειδί - 30
ε) Συναγερμός - ~300
στ) Επέκταση εγγύησης για +3 χρόνια - ~300 ???[/list:u:3ch58x6h][/3ch58x6h]
[:3ch58x6h]Πινακίδες & Τέλη κυκλοφορίας - 295[/3ch58x6h]
[:3ch58x6h]Έξοδα προετοιμασίας - 270[/3ch58x6h][/list:u:3ch58x6h]Σύνολο: 16.255
Εν ολίγοις να γνωρίζεις ότι το αυτοκίνητο ξεκινάει με το κλειδί στο χέρι (χωρίς κανένα έξτρα, ούτε καν μεταλλικό χρώμα), στα 13.390 + 295 + 270 = 13.955 + ΑΣΦΑΛΕΙΑ.Από εκεί και πέρα μπορείς να προσθέσεις και το πολύ-πολύ να αφαιρέσεις 700 ή 1.300 ευρώ...
(Στην περίπτωση που ανέφερα,
α) αν πληρωθεί μετρητοίς αφαιρούνται 700 ευρώ οπότε το τελικό κόστος πέφτει στα 15.555.
β) αν υπάρχει αυτοκίνητο προς απόσυρση αφαιρούνται 1.300 ευρώ οπότε το τελικό κόστος πέφτει στα 14.955).Από αυτά που κρίνω αξιόλογα λείπουν οι αερόσακοι κουρτίνας, ενώ θα μπορούσε να μην μπει ο αυτόματος κλιματισμός.
Για το ESP δεν το συζητάω, το θεωρώ απαραίτητο...
_
Fiat Panda 100 ή Renault Twingo Gt