-
Επειδή δεν βρήκα να υπάρχει αντίστοιχη ενότητα ανοίγω αυτό το τοπικ καθώς ναι μεν όσοι ασχολείστε με ιστορικά αυτοκίνητα γνωρίζετε ήδη πρόσωπα και καταστάσεις, όσοι όμως μπλέκουν για πρώτη φορά με αυτό το αντικείμενο, καλό είναι να βρίσκουν συγκεντρωμένες κάποιες πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές σε μια ξεχωριστή ενότητα.
Κάνοντας την αρχή, θα ήθελα να σας ρωτήσω από τις μέχρι τώρα εμπειρίες σας, τι ισχύει στην περίπτωση που θέλει κάποιος να αναπαλαιώσει ένα αυτοκίνητο ηλικίας 20+ ετών (ή και παλαιότερο) σε μέτρια κατάσταση;
Υπάρχουν στην χώρα μας φαναρτζήδες που αναλαμβάνουν να το γυμνώσουν από την αρχή και να κάνουν ΣΩΣΤΗ δουλειά; πχ αυτό που έχουμε δει κατά καιρούς να αναπαλαιώνουν με απίστευτο τρόπο αυτοκίνητα στο εξωτερικό, υπάρχει περίπτωση να μπορεί έστω ένας εδώ στην χώρα μας να μπορεί να κάνει παραπλήσια ποιοτική δουλειά;
Ποιές οι μέχρι στιγμής εμπειρίες σας από φαναρτζήδες που αναλαμβάνουν τέτοιες δουλειές;
Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο έχει και σκουριά σε κάποια σημεία, πχ θόλους, τι γίνεται;
-
Επειδή δεν βρήκα να υπάρχει αντίστοιχη ενότητα ανοίγω αυτό το τοπικ καθώς ναι μεν όσοι ασχολείστε με ιστορικά αυτοκίνητα γνωρίζετε ήδη πρόσωπα και καταστάσεις, όσοι όμως μπλέκουν για πρώτη φορά με αυτό το αντικείμενο, καλό είναι να βρίσκουν συγκεντρωμένες κάποιες πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές σε μια ξεχωριστή ενότητα.
Κάνοντας την αρχή, θα ήθελα να σας ρωτήσω από τις μέχρι τώρα εμπειρίες σας, τι ισχύει στην περίπτωση που θέλει κάποιος να αναπαλαιώσει ένα αυτοκίνητο ηλικίας 20+ ετών (ή και παλαιότερο) σε μέτρια κατάσταση;
Υπάρχουν στην χώρα μας φαναρτζήδες που αναλαμβάνουν να το γυμνώσουν από την αρχή και να κάνουν ΣΩΣΤΗ δουλειά; πχ αυτό που έχουμε δει κατά καιρούς να αναπαλαιώνουν με απίστευτο τρόπο αυτοκίνητα στο εξωτερικό, υπάρχει περίπτωση να μπορεί έστω ένας εδώ στην χώρα μας να μπορεί να κάνει παραπλήσια ποιοτική δουλειά;
Ποιές οι μέχρι στιγμής εμπειρίες σας από φαναρτζήδες που αναλαμβάνουν τέτοιες δουλειές;
Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο έχει και σκουριά σε κάποια σημεία, πχ θόλους, τι γίνεται;
-
-
Όπου έχει πολύ σκουριά αφαιρείται το κομμάτι και αντικαθίσταται, πχ οι παρσπιέδες γυρίζονται στην στράτζα ή και στην κορδονιέρα, οι θόλοι σφυρηλατούνται στο χέρι για να πάρουν την κούρμπα που χρειάζεται, βέβαια εδώ μιλάμε για παληό μάστορα φαναρτζή που να έχει δουλέψει φτιάχνοντας θόλους, φτερά , ακόμα και καπώ στο χέρι, που να ξέρουν να δουλεύουν και καλάϊ αν χρειαστεί, δυστυχώς αυτά τα μαστόρια αν υπάρχουν πρέπει να είναι από 45 χρονών και πάνω και να θέλουν να ασχοληθούν, πράγμα ασύμφορο σήμερα, μόνο οι κολλημένοι με το άθλημα κάνουν τέτοιες δουλειές και είναι ελάχιστοι.
-
Κάνόνας πρώτος, δεν πιστεύεις φανοποιό, αν δεν δείς δουλειά του και αν δεν μιλήσεις με πελάτη του.
Κανόνας δεύτερος, καλό θα είναι να συμμετάσχεις στο λύσιμο του αυτοκινήτου, τουλάχιστον αν γίνει εκει ζημιά να την κάνεις εσύ που είναι και δικό σου.
Κανόνας τρίτος, στο μοντάρισμα, το σταδιο δηλαδή που γίνονται οι περισσότερες ζημιές να είσαι μπροστά
Κανόνας τέταρτος, μην ενθουσιαστείς όταν το δείς τελειωμένο, αποκλείεται κάτι να μην είναι 'στραβό'.
Εχει και αλλους, θα τους θυμηθώ και θα τους προσθέσω... -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
πρέπει να είναι από 45 χρονών και πάνω και να θέλουν να ασχοληθούν, πράγμα ασύμφορο σήμερα, μόνο οι κολλημένοι με το άθλημα κάνουν τέτοιες δουλειές και είναι ελάχιστοι.Μήπωε εννοείς να είναι 45 χρόνια στη δουλειά?
Δε νομίζω να υπάρχει 45άρης φανοποιός που να φτιάχνει πράγματα στο χέρι...ή τουλάχιστον να έχει την όρεξη να ασχοληθεί.
Το να φτιαχτεί ένα κομμάτι που λείπει είναι το λιγότερο...το πρόβλημα είναι το πώς αντιμετωπίζει ο φανοποιός όλο το αυτοκίνητο. Πρώτα απ όλα το 90% τρομάζει στη θέα του γυμνού αμαξώματος (:yikes: ε ρε μάνα μου τί δουλειά με περιμένει...). Άντε και κάποιοι το ξεπερνάνε. Θα καθίσουν να κάνουν ΣΩΣΤΕΣ κολλήσεις? (παλιό είναι σηκώνει αρκουδιές και οξυγόνα λένε). Θα 'σιδερώσουν' σωστά με σφυρηλάτηση ή θα το χτίσουν με το στόκο? Θα προσέξουν τους αρμούς και τη στεγανότητα? Θα δώσουν προσοχή στα επιστρώματα ασταριού-χρώματος ώστε να έχει και αντοχή στο χρόνο? (κλεισμένο σε γκαράζ θα τόχει ο κολλημένος άλλωστε...γιατί να αντέξει?).
Κι αν τελικά βρεθεί κάποιος και προσέξει το αυτοκίνητο όπως πρέπει, θα είναι είτε γνωστός ή θα ζητήσει υπερπολλαπλάσια χρήματα απο την πραγματική αξία.
Στο εξωτερικό φίλε Vasgti ο απίστευτος τρόπος που αναπαλαιώνονται τα αυτοκίνητα οφείλεται κυρίως στο ότι η ενασχόληση με το κλασικό αυτοκίνητο δεν είναι 'μόδα που θα περάσει' αλλά υπολογίσιμο κομμάτι της αγοράς του αυτοκινήτου, συνεπώς και ανταγωνισμός υπάρχει μεταξύ των επαγγελματιών και οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων είναι πιο συνειδητοποιημένοι. Είναι βέβαια και πολλοί άλλοι παράγοντες όπως για παράδειγμα το ΚΤΕΟ (ετήσιο και 'σφαγείο'), το αυτοκίνητο πρέπει να είναι δομικά και λειτουργικά άψογο, και βέβαια δεν υπάρχουν οι 'ιστορικές' πινακίδες, οπότε είτε πρόκειται για μοντέλο 1927 είτε 2007 θα ΕΛΕΓΧΘΕΙ. Τέλος υπάρχει μεγάλο κομμάτι των ιδιοκτητών που κάνουν οι ίδιοι σοβαρή δουλειά στην πορεία της ανακατασκευής (στην Αγγλία το να έχει ο μέσος χομπίστας αργκόν στο γκαράζ του θεωρείται φυσιολογικό). Οπότε έχουν την πολυτέλεια να επενδύσουν τα χρήματα που εξοικονόμησαν αλλού (π.χ. βαφή, ταπετσαρία).
Για να μην τα ισοπεδώνουμε και όλα βέβαια σαφώς και υπάρχουν 'αλμπάνηδες' έξω και φυσικά γίνονται ορισμένες καλές δουλειές εδώ.
Αυτό που μας σώζει πραγματικά είναι το κλίμα μας, και η αρχική δουλειά είναι πολύ λιγότερη (δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις αυτοκινήτων 40+ χρόνων που ήθελαν απλά βάψιμο), και το αυτοκίνητο διατηρείται κάπως περισσότερο καιρό σε αξιοπρεπή κατάσταση. -
Γιαυτό και οι τιμές που ζητάνε είναι υψηλές, γιατί ασχολούνται όσο πρέπει και όχι να το ξεπετάξουν για να πιάσουν κάτι άλλο. Εδώ και ο πελάτης θέλει φθηνά, και ο μάστορας θέλει πολλά χωρίς να τα αξίζει, είναι θέμα κουλτούρας και νοοτροπίας, είμαστε Ελλάδα, η περιούσια χώρα.
-
ο Ελληνάρας πρώτον θα ζητήσει οτι του κατέβει._
σου λέει χόμπυ είναι για τον άλλο να πληρώσει
αυτό είναι το χειρότερο, και για να πω την αλήθεια το πιο απωθητικό, ενώ δεν υπάρχει καμμία εγγύηση για τον αποτέλεσμα.
το λέω εγώ που δεν το έχω κάνει και ψάχνω για όταν έρθει η ώρα αλλά σίγουρα το φοβάμαι περισσότερο απο όλα
ο D-Jet και ΚΡης μου έχουν κάνει φροντιστήριο δια ζώσης αλλά άμα δεν πληρώσεις δεν μαθαίνειςξέρω οτι πολλοί, Γερμανοί κυρίως, κάνουν απο βαψίματα μέχρι ολικές αναπαλαιώσεις σε χώρες του πρώην ανατ. μπλοκ (Πολωνία Ουγγαρία), και τους έρχεται αρκετά πιο φτηνά και πλέον και με αρκετά έως πολύ καλά αποτελέσματα.
ο κανόνας για εμένα είναι να μην πιστεύεις κανένα και για τίποτα.
ρώτα συνεχώς σε βαθμό ενόχλησης μέχρι να βεβαιωθείς οτι αυτός που κάνει κάτι ξέρει τι κάνει και γιατί
αν μπορείς να είσαι εκεί, ειδικά κατά το λύσιμο δέσιμο, να είσαι και να παίρνεις φωτό κρατάς σημειώσεις και οτι μπορείς γενικά για να ελαχιστοποιήσεις τα περιθώρια για 'αυτοσχεδιασμούς'
θα το πληρώσεις που θα το πληρώσεις χρυσό τουλάχιστον να γινεί όσο καλύτερο γίνεται.ΥΓ όπως είπα δεν το έχω κάνει οπότε δεκτές όλες οι διορθώσεις
ΥΓ2 όλα τα παραπάνω ισχύουν για εμένα που θέλω αυτοκίνητο να μου μείνει. αν κάποιος είναι συνεχώς στις αλλαγές κλπ ίσως να μην χρειάζεται τέτοια προσέγγιση -
Στα service των καινούργιων αυτοκινήτων χρεώνουν 45€ την ώρα, αν χρεώσει τόσα ο φαναρτζής που είναι στραβή δουλειά, που ξηλώνει και δεν ξέρει τι θα βρεί μπροστά του, που αυτού του είδους η δουλειά δεν προχωράει γρήγορα, ξέρετε που θα έφθανε το κόστος ? Οπότε ας μη μείνουμε μόνο στα κοστολόγια, το ζητούμενο πρέπει να είναι η ποιότητα της δουλειάς σε συνάρτηση με το κόστος.
Πάντως είναι πολύ δύσκολο να ελέγξεις την ποιότητα μιας δουλειάς αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία. -
εγω παντως εχω δει καλες δουλειες που να αξιζουν τα λεφτα τους..!
και εγω δει τους καλους και ειναι μπουρδες και εχουνπληρωσει ενα τσουβαλι λεφταν.. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ο D-Jet και ΚΡης μου έχουν κάνει φροντιστήριο δια ζώσης
ρώτα συνεχώς σε βαθμό ενόχλησης μέχρι να βεβαιωθείς οτι αυτός που κάνει κάτι ξέρει τι κάνει και γιατί
αν μπορείς να είσαι εκεί, ειδικά κατά το λύσιμο δέσιμο, να είσαι και να παίρνεις φωτό κρατάς σημειώσεις και οτι μπορείς γενικά για να ελαχιστοποιήσεις τα περιθώρια για 'αυτοσχεδιασμούς'Αυτό φίλε wannabe είναι η κλασική περίπτωση ελληνικού 'ξερολισμού'.
'Ο μπατζανάκης του παππού της γιαγιάς μου που έχει 18 κλασικά μου είπε να μη ρίξεις κουβανέζικο αστάρι αλλά κογκολέζικο τα δικά του έτσι τα έχει φτιάξει και είναι όλα στην πένα'
'πρόσεξε μη γδάρεις το χρώμα κάτω απο το σώμα θα σαπίσει όλο το αυτοκίνητο. Εδώ γιατί λείπει το λαστιχάκι?? Αυτή η βίδα γιατί είναι άλλεν?είναι εκτός προδιαγραφών. Η ασφάλεια της πλαφονιέρας γιατί είναι Νασουσίρο και όχι Στούκας όπως η αρχική?'
Εννοείται ότι δεν τα λέω αυτά για να προσβάλλω εσένα (δε σε ξέρω) ή τους φίλους D-Jet και ΚΡ (τους ξέρω... ) αλλά επειδή αυτή είναι η δουλειά μου (μηχανικός) και ενοχολούμαι αφάνταστα όταν κάποιος α)δε με εμπιστεύεται (και γιατί μου έφερες το αυτοκίνητο???Χάρη μου το χρωστάς?) β) προσπαθεί να επιβάλλει σε εμένα τον τρόπο σκέψης και τις απόψεις τρίτων ατόμων (που δε θα έχουν επαφή με το τελειωμένο αυτοκίνητο. γ) είναι πάνω απο το κεφάλι μου την ώρα που δουλεύω (θα τολμούσε να το κάνει αυτό στον λογιστή του? )Τα παραπάνω λοιπόν αποβαίνουν συνήθως καταστροφικά για την πορεία μιας ανακατασκευής. Το κλειδί είναι αυτή η ενεργή συμμετοχή του ιδιοκτήτη που περίγραψες, αλλά ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΩΡΑ. Προσωπικά χαίρομαι πραγματικά όταν ο ιδιοκτήτης ρωτάει σε βαθμό ενόχλησης και εκθέτει τις απόψεις /προτιμήσεις του ή άλλων) προτού αρχίσει μία μεγάλης έκτασης δουλειά ή τουλάχιστον στις αρχές, ώστε τυχόν απορίες/σκοτεινά σημεία/εναλλακτικές λύσεις να ξεκαθαριστούν. Και βέβαια μισώ τη συμπεριφορά 'σου δίνω τα διπλά απο όσα ζητάς, φτιάξε μου το καλύτερο, τα λέμε όταν το τελειώσεις'.
-
Πάν μέτρον άριστον.
-
Ο wannabης δεν το έθεσε ακριβώς όπως τα λέγαμε... ή μάλλον αλλιώς το κατάλαβες και το ένωσες διαφορετικά, Άγγελε, στο quote...
Ποτέ δεν είπαμε ότι πρέπει να γίνεσαι στενός κορσές του μάστορα... κάθε άλλο! -
Έτσι όπως το έθεσε μου φάνηκε σαν δυσπιστία προς το μηχανικό/φανοποιό. Το 'μην πιστεύεις κανέναν και για τίποτα' είναι λίγο άκυρο... αν έχεις αυτή την άποψη, μην εμπιστευθείς καν το αυτοκίνητό σου σε κάποιον άλλο! (αυτό πράγματι είναι το καλύτερο, δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα απο το να οδηγάς και να ξέρεις ότι εσύ έχεις χαϊδέψει την κάθε βίδα... ).
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
ο D-Jet και ΚΡης μου έχουν κάνει φροντιστήριο δια ζώσης
αν μπορείς να είσαι εκεί, ειδικά κατά το λύσιμο δέσιμο, να είσαι και να παίρνεις φωτό κρατάς σημειώσεις και οτι μπορείς γενικά για να ελαχιστοποιήσεις τα περιθώρια για 'αυτοσχεδιασμούς'Αυτό φίλε wannabe είναι η κλασική περίπτωση ελληνικού 'ξερολισμού'.
'Ο μπατζανάκης του παππού της γιαγιάς μου που έχει 18 κλασικά μου είπε να μη ρίξεις κουβανέζικο αστάρι αλλά κογκολέζικο τα δικά του έτσι τα έχει φτιάξει και είναι όλα στην πένα'
'πρόσεξε μη γδάρεις το χρώμα κάτω απο το σώμα θα σαπίσει όλο το αυτοκίνητο. Εδώ γιατί λείπει το λαστιχάκι?? Αυτή η βίδα γιατί είναι άλλεν?είναι εκτός προδιαγραφών. Η ασφάλεια της πλαφονιέρας γιατί είναι Νασουσίρο και όχι Στούκας όπως η αρχική?'
Εννοείται ότι δεν τα λέω αυτά για να προσβάλλω εσένα (δε σε ξέρω) ή τους φίλους D-Jet και ΚΡ (τους ξέρω... ) αλλά επειδή αυτή είναι η δουλειά μου (μηχανικός) και ενοχολούμαι αφάνταστα όταν κάποιος α)δε με εμπιστεύεται (και γιατί μου έφερες το αυτοκίνητο???Χάρη μου το χρωστάς?) β) προσπαθεί να επιβάλλει σε εμένα τον τρόπο σκέψης και τις απόψεις τρίτων ατόμων (που δε θα έχουν επαφή με το τελειωμένο αυτοκίνητο. γ) είναι πάνω απο το κεφάλι μου την ώρα που δουλεύω (θα τολμούσε να το κάνει αυτό στον λογιστή του? )Τα παραπάνω λοιπόν αποβαίνουν συνήθως καταστροφικά για την πορεία μιας ανακατασκευής. Το κλειδί είναι αυτή η ενεργή συμμετοχή του ιδιοκτήτη που περίγραψες, αλλά ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΩΡΑ. Προσωπικά χαίρομαι πραγματικά όταν ο ιδιοκτήτης ρωτάει σε βαθμό ενόχλησης και εκθέτει τις απόψεις /προτιμήσεις του ή άλλων) προτού αρχίσει μία μεγάλης έκτασης δουλειά ή τουλάχιστον στις αρχές, ώστε τυχόν απορίες/σκοτεινά σημεία/εναλλακτικές λύσεις να ξεκαθαριστούν. Και βέβαια μισώ τη συμπεριφορά 'σου δίνω τα διπλά απο όσα ζητάς, φτιάξε μου το καλύτερο, τα λέμε όταν το τελειώσεις'.
βασικά νομίζω οτι πρέπει να διαχωρίσουμε τις εργασίες σε 2 ή 3 κατηγορίες
1.Φαναρτζοδουλειά, Βαψίματα
2.Μηχανικά
3.Εσωτερικό (το βάζω ξεχωριστή κατηγορία γιατί ενώ σε ένα καινούριο απλά παραγγέλνεις το ανταλλακτικό σε παλιά ίσως να είναι πολύ ακριβό ή να μην υπάρχει οπότε καταφεύγεις σε μτχ και παίζει ρόλο ο μάστορας στην επιλογή του.)Για τα μηχανικά πιστεύω οτι μπορείς να έχεις μια αίσθηση πόσο σωστή δουλειά έχει γίνει ή τουλάχιστον ο μηχανικός να αναγνωρίζει το λάθος ή παράλειψη του οπότε συνεχίζεις να το πηγαίνεις σε αυτόν ή αλλάζεις
Για το εσωτερικό, τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα πιστεύω και είναι περισσότερο θέμα να αναπτύξεις σχέσεις συνεργασίας με όσους έχουν τα σχετικά με το μοντέλο σου πράγματα ή αν δεν μπορείς εσύ να βρεις κάποιους (μια λέσχη πχ) που να ασχολείται ή αν είσαι τελείως μισάνθρωπος και απροσάρμοστος υπάρχει και το e-bay.
κοινώς υπάρχει λύση.Για το 1 υπάρχει όμως σοβαρό θέμα. πρέπει ή να ξέρεις ή να ξέρεις κάποιον που ξέρει ή να ρισκάρεις και να μάθεις με το δύσκολο ή το δυσκολότερο τρόπο.
εσύ σαν μάστορας δεν μπορείς να σκεφτείς με πόσους τρόπους μπορεί να την πατήσει ένας αρχάριος και αν είσαι καλός και έχεις χ ευχαριστημένους πελάτες σκέψου τους ψ κακούς επαγγελματίες με τους ψ*ω δυσαρεστημένους πελάτες που απλώνουν την φήμη και ενισχύουν την επιφυλακτικότητα
προφανώς δεν εννοώ να είσαι ενοχλητικός στον μηχανικό σου, αλλά πρέπει (εφόσον πας ψάχνοντας και κανείς δεν σου δίνει εγγύηση) να κάνεις μια αξιολόγηση του ανθρώπου που θα αφήσεις να ασχοληθεί και να πληρώσειες βεβαίως γιαυτό. Πάντα πριν απο οποιαδήποτε συμφωνία έτσι, εκ των υστέρων δεν έχει αξία άλλωστε.
κάπου εδώ έρχεται και το φροντιστήριο των 'παιδιών' οι οποίοι μου είπαν μερικά tips για να καταλαβαίνω όσο το δυνατόν πιο εύκολα τι έχει γίνει σε ένα αυτοκίνητο απο βαψίματα και που να κοιτάω για σκουριές και άλλες οφθαλμοφανείς ατέλειες (τελείως εισαγωγικό μάθημα δηλ και χάρη μου έκαναν)το γεγονός οτι στην Ευρώπη ο κύκλος εργασιών σχετιζόμενος με ιστορικά είναι υπολογίσιμος και υγιής οφείλεται βεβαίως και στην εκπαίδευση του hobbιστα στην σωστή δουλειά.
εγώ ας πούμε δεν ξέρω ποια είναι η σωστή δουλειά και ποια είναι η διεργασία για να γίνει αυτή και πόσο κοστίζει.
μήπως αντί να αναλλωνόμαστε στο οτι υπάρχουν και καλοί μηχ/κοι και έντιμοι και με σωστές τιμές να αρχίσουμε να μιλάμε τι πρέπει να κάνει ένας μηχ/κος ώστε να θεωρείται όλα τα παραπάνω και ο καλός μηχ/κος να ξεχωρίσει και ο wannabe κλασικός να βοηθηθεί? νομίζω οτι αυτό είναι το νόημα του thread. δηλ περισσότερο συγκεκριμένες συμβουλές απο τουε γνώστες και όχι τόσο γενικές γραμμές και κατευθύνσεις όσο σωστές και αν είναι -
Έτσι όπως το έθεσε μου φάνηκε σαν δυσπιστία προς το μηχανικό/φανοποιό. Το 'μην πιστεύεις κανέναν και για τίποτα' είναι λίγο άκυρο...νομίζω οτι το πήρες λάθος
εννοώ οτι πρέπει να ρωτήσεις και να μάθεις τι εργασία πρέπει να γίνει και πως θα γίνει αυτή
απαντήσεις του στυλ 'θα γίνει οτι πρέπει να γίνει , θα φτιάξω οτι δεν δουλεύει κλπ' είναι αυτομάτως λόγος απόρριψης για εμένα
ένας άνθρωπος θα κάνει συγκεκριμένες δουλειές οπότε μπορεί κάλλιστα να τις αναφέρει, αλλιώς μάλλον για κουκουλώματα μιλάμε.δηλ ο γιατρός πως κάθεται και σου εξηγεί τι φταίει ή τι θα σου κάνει
ο ράφτης , ο αρχ/νας κλπ -
Σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις και τις πληροφορίες που δώσατε.
Αν γνωρίζει κάποιος έναν τέτοιο φαναρτζή (με μεράκι για αυτό που κάνει) θα το εκτιμούσα αφάνταστα αν μπορεί να μου στείλει τα στοιχεία μέσω pm. Θέλω να του πάω ένα αυτοκίνητο, το οποίο δεν έχει πλέον σηματάκι τελών και παραμονεύει ο δήμος να το σηκώσει...
Μήπως γνωρίζετε κάποιο μέρος για προσωρινή (ασφαλή) αποθήκευση-παρκάρισμα;
-
[ Στο εξωτερικό φίλε Vasgti ο απίστευτος τρόπος που αναπαλαιώνονται τα αυτοκίνητα οφείλεται κυρίως στο ότι η ενασχόληση με το κλασικό αυτοκίνητο δεν είναι 'μόδα που θα περάσει' αλλά υπολογίσιμο κομμάτι της αγοράς του αυτοκινήτου, συνεπώς και ανταγωνισμός υπάρχει μεταξύ των επαγγελματιών και οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων είναι πιο συνειδητοποιημένοι. .Μεσα σε ολα αυτα τα πολυ σοφα που εγραψες αγαπητε 7pas100 , μηπος θα πρεπει να σημειωσουμε οτι οι τιμες που παιρνουν οι σοβαροι ανθρωποι που αναπαλαιωνουν ητε στην Γερμανια ητε στην Αγγλια δεν αχουν καμια σχεση με τις Ελληνικες ?
Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι αν καποιος ειναι διατεθειμενος να φτιαξει παλιο αυτοκινητο με εξαιρετικη δουλεια σε Α κοστος στο εξωτερικο , μπορει να το κανει και στην Ελλαδα .
Ποτε ομως στην Ελλαδα δεν ειναι διατεθημενος κι ο χ εφοπλιστης ακομα (εννοντας οτι εχει τα ευρω) να δωσει τα απαιτουμενα , και ψαξτε να δειτε γιατι !
Προσωπικα ουτε θα τολμαγα να κανω επαγγελμα στην Ελλαδα την αναπαλαιωση αυτοκινητων , γνωριζοντας την νοοτροπια του Ελληνα ιδιοκτητη .Γιατι επαγγελμα σημαινει οτι ζεις και επιβιωνεις απο την εργασια αυτη , που επισης σημαινει οτι την κανεις ευσυνηδητα αρα χρονοβορα που ειναι ακρως αντιεπαγγελματικο για την αμοιβη σου . -
Σε λιγο καιρο ξεκιναω την ανακατασκευη και του δευτερου ΡΟΝΥ και δε θελω να σκεφτομαι τι σαπιο θα υπαρχει απο κατω . .
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
οι τιμες που παιρνουν οι σοβαροι ανθρωποι που αναπαλαιωνουν ητε στην Γερμανια ητε στην Αγγλια δεν αχουν καμια σχεση με τις Ελληνικες ?
Τις τιμές-για φανοποιία/βαφή-του εξωτερικού τις θεωρώ λογικές, δηλαδή αντιστοιχούν στη δουλειά που γίνεται. Εδώ ο φανοποιός θα μισοκλείσει το μάτι θα δεί το αυτοκίνητο θα 'κόψει' τον πελάτη και θα κόψει ταρίφα. Η οποία φυσικά δεν εξαρτάται απο τη δουλειά που έχει το αυτοκίνητο, αλλά απο το πόσο 'σπάνιο' στα μάτια του φανοποιού είναι. Μπορεί π.χ. να θεωρήσει ένα wolseley υπερσπάνιο και να σκεφτεί 'συλλέκτης, βαράω'! Ή κορυφαία ατάκα που έχω ακούσει απο φανοποιό προς πελάτη μου είναι όταν στην προσφορά που έκανε ανέφερε τα χρήματα που ζητούσε (του έλειπαν???) και βλέποντας τον σκεπτικό λέει 'ήταν βέβαια του πατέρα σας το αυτοκίνητο, φαντάζομαι θα έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για σας...'
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων