-
Το έκλεψα απο διπλανό φόρουμ:
http://www.mat.fi/n_index.php?nav=galle ... turbo&g=13
Κοιτάξτε απο τη φωτογραφία 18 και έπειτα, πώς το 'ξεκαπάκωσαν'...αν και αυτοφερόμενο
-
http://www.wannenglueck.de/Unsere_Fahrz ... serie.html
Παρέα γερμανών ερασιτεχνών αναπαλαιώνει επαγγελματικά Ford 17m P3 (βάρκες), P5 και OSI, με προσοχή στη λεπτομέρεια εντυπωσιακή για τόσο 'ασήμαντα' αυτοκίνητα!!!
-
-
εχω ενα κλασσικο μινι κ εχει μπει στο μαστορα για ξεσαπισμα στο πατωμα,
μολλις τελιωσει τι θα ηταν καλυτερο να περαστει απο κατω?ειναι αρκετο να περαστει με ασταρι κ χρωμα?
δεν θα ειναι καλυτερο απο τη πισσα (βαμπερ δε το λενε) που σε λιγο καιρο θα αρχισει να σκαει κ να πεφτει?
τα καινουργια αυτοκινητα με τι ειναι περασμενα απο κατω?
ριξτε καμια γνωμη γιατι οπως βλεπετε εχω πελαγωσει πληρως!
-
Οι απόψεις διίστανται!
Άλλοι λένε αστάρι και χρώμα για να αναπνέει και να βλέπεις αν εμφανιστεί καμμία σκουριά και άλλοι υποστηρίζουν την μόνωση.
Αν τελικά επιλέξεις μόνωση, το υλικό που αναφέρεις έιναι ξεπερασμένο.Προσωπικά αφού εξασφαλίσω ότι το αυτοκίνητο είναι εντελώς καθαρό από παλαιές πίσσες, οι οποίες είναι σαν αυτές που λές (σκάνε κτλ), και πραγματοποιήσω όποια επισκευή ίσως χρειάζεται, το περνάω όλο με κερόπισσα. Η κερόπισσα δεν στεγνώνει οπότε δεν σκάει. Δημιουργεί ένα στρώμα που αν το πιάσεις είναι σαν ελαστικό.
Δεν είμαι υποστηρικτής του σκέτου χρώματος, δεν το θεωρώ επαρκή τρόπο προστασίας γιατί κάποια στγμή θα ξεφλουδίσει από κάποιο πετραδάκι κτλ και δεν παρέχει ηχομόνωση σε σχέση με την κερόπισσα.
-
η κεροπισσα ειναι απότι καταλαβα η 'νεα γενια' της παλιας πισσας
τη περνας σε γυμνο μεταλλο ή θελει αστάρωμα, βαψιμο κ κεροπισαα?
μηπως βαφεται απο πανω?
πως να την αναφερω στο μαστορα για να με καταλαβει?μηπως το λενε κ μιντ/μινι καπως ετσι?
σε ζαλιζω λιγο αλλα δεν εχω μεγαλη επαφη με το θεμα...
-
Μια ενημέρωση για το τελευταίο μου project (και κάποιες απορίες).
Με την απόκτηση –επιτέλους- ενός χώρου για προσωπική ενασχόληση ξεκίνησε και η πρώτη απόπειρα.
Πειραματόζωο το άσπρο 510, το οποίο έχει φτιαχτεί εξωτερικάκαι εσωτερικά παλαιότερα,
αλλά το μηχανοστάσιο παρέμενε ως είχε.
Το αυτοκίνητο οδηγήθηκε στο γκαράζ (όπου συναντήθηκε με την Alfa του κουμπάρου μου για μια αναμνηστική retro – φωτογραφία) και ξεκίνησε το λύσιμο.
Αφού κατέβηκε το μοτέρ με το κιβώτιο, ξηλώθηκε η –σε άψογη κατάσταση - πλεξούδα του μηχανοστασίου και όλα τα περιφερειακά.
Πρώτα καθαρίστηκαν, τρίφτηκαν και βάφτηκαν η γέφυρα, το κουτί και ο άξονας του τιμονιού και η ποδιά.
Στην συνέχει καθαρίστηκε, τρίφτηκε και απολιπάνθηκε ο χώρος της μηχανής και περάστηκαν τα «δύσκολα» σημεία με “anti-rust treatment spray» της permatex (στην φωτογραφία φαίνεται ότι τα σημεία αυτά έχουν μαυρίσει λόγω του spray).
Στην συνέχεια χρησιμοποιήθηκε λευκό αστάρι σε spray της Akzo nobel και τέλος ο χώρος βάφτηκε με 3 χέρια χρώμα λευκό μονής ίδιο με την εργοστασιακή απόχρωση του αμαξώματος και πάλι σε spray.
Η πλεξούδα καθαρίστηκε και περάστηκε με ένα νέο στρώμα μονωτικής ταινίας και τα διάφορα εξαρτήματα του χώρου της μηχανής στάλθηκαν για επιμετάλλωση (ευχαριστώ KP!) με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μένει τώρα το μοντάρισμα τους.
Τέλος το μοτέρ γδύθηκε από τα περιφερειακά του, καθαρίστηκε και βάφτηκε.
Από αύριο λογικά ξεκινάει το μοντάρισμα, αλλά υπάρχουν και άλλες απορίες:
Με τα αλουμινένια εξαρτήματα (καπάκι βαλβίδων, αντλία βενζίνης κλπ κλπ) τι κάνουμε για να δείχνουν αντάξια του υπόλοιπου χώρου?
Τα επιμεταλλωμένα εξαρτήματα έχει νόημα να τα περάσω με διαφανές βερνίκι (παρόλο που έτσι δεν θα δείχνουν «φυσιολογικά») ώστε να διατηρηθούν περισσότερο καιρό όμορφα, ή λόγω του ότι το αυτοκίνητο θα κυκλοφορεί ελάχιστα και σε ελεγχόμενες συνθήκες αυτά θα χαλάσουν όταν εγώ πλέον θα βλέπω τα ραπανάκια ανάποδα?
Επίσης, τι κάνω με τις μεταλλικές σωληνώσεις των φρένων? Προφανώς το σκέτο τρίψιμο δεν πρέπει να αρκεί… -
Τα αλουμίνια είναι θέμα...αν είναι απλώς βρώμικα, καθαριστικό καρμπυρατέρ. Ακόμη καλύτερα αν βρείς σε δοχείο, όχι σε σπρέυ, δυστυχώς (ή ευτυχώς ) αυτό πωλείται μόνο σε μεγάλα μπιτόνια (20λιτρα). Αν όμως έχουν οξειδωθεί (ασπρίσει) η λύση είναι η σφαιροβολή, δεν έχω βρεί όμως κάποιον που να το κάνει αυτό. Είχαμε δοκιμάσει στο παρελθόν ψιλή υαλοβολή, όμως τελικά βγαίνει ένα γκριζωπό ματ το οποίο θέλει ξανά βάψιμο ή γυάλισμα.
Η επιμετάλλωση δεν είναι βαφή, ούτε ξεφλουδίζει. Είναι λοιπόν εντελώς ασκοπο το βερνίκι επάνω της.
Οι σωληνώσεις των φρένων ήταν κι αυτές επιμεταλλωμένες αρχικά. Αν δεν είναι πολύ δύσκολο να βγούν, ακολουθείς την ίδια διαδικασία, αλλά αν δε θες να γίνουν αυτό το κιτρινωπό χρώμα, ζητάς γαλβάνισμα ('άσπρο'). Αλλιώς τις βάφεις (με το ενδεχόμενο το χρώμα να φύγει αμέσως κοντά στα ρακόρ, όπου σίγουρα θα υπάρχει διαρροή υγρόν όταν το βιδώνεις) ή τις φτιάχνεις εκ νέου.
-
Ο χρήστης speedONacid έγραψε:
η κεροπισσα ειναι απότι καταλαβα η 'νεα γενια' της παλιας πισσαςτη περνας σε γυμνο μεταλλο ή θελει αστάρωμα, βαψιμο κ κεροπισαα?
μηπως βαφεται απο πανω?
πως να την αναφερω στο μαστορα για να με καταλαβει?μηπως το λενε κ μιντ/μινι καπως ετσι?
σε ζαλιζω λιγο αλλα δεν εχω μεγαλη επαφη με το θεμα...
Την περνάς πάνω σε γυμνό μέταλλο.
Δεν ξέρω την ονομασία που λες αλλά αν πεις στον μάστορα για την κερόπισσα λογικά θα καταλάβει.
Είναι σε μπουκάλι και ψεκάζεται με πιστόλι όπως το χρώμα.Δεν με ζαλίζεις καθόλου!
-
πανω απο χρωμα θα πιασει ή θα τη πεταξει?
να βαλω κ στο εσωτερικο κατω απο τις μοκετες ή ειναι υπερβολη?
τι ειδους μονωση παρεχει, περαν της σδιαβοχοποιησης?
-
πανω απο χρωμα θα πιασει ή θα τη πεταξει?να βαλω κ στο εσωτερικο κατω απο τις μοκετες ή ειναι υπερβολη?
τι ειδους μονωση παρεχει, περαν της σδιαβοχοποιησης?
Δεν νομίζω ότι προορίζεται για εσωτερική χρήση.
Στο εσωτερικό κάτω από τις μοκέτες και τις μονώσεις μπορείς να κολήσεις πισόχαρτα.
(Τα οποία είναι αυτοκόλητα)Θα πιάσει πάνω στο χρώμα.
Παρέχει αδιαβροχοποίηση και ηχομόνωση... -
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Την περνάς πάνω σε γυμνό μέταλλο.Προφανώς εννοείς βαμμένη λαμαρίνα. Οι διάφορες πίσσες και κεριά δεν παρέχουν αντισκωριακή προστασία, με τον τρόπο που κάνει ένα αστάρι ας πούμε.
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Την περνάς πάνω σε γυμνό μέταλλο.
Προφανώς εννοείς βαμμένη λαμαρίνα. Οι διάφορες πίσσες και κεριά δεν παρέχουν αντισκωριακή προστασία, με τον τρόπο που κάνει ένα αστάρι ας πούμε.
Γυμνό από χρώμα. Ασταρωμένο ναί.
-
τελικα τελιωσαν τα πατωματα,
περασαμε την κεροπισσα -αναγκαστηκα να παω να τη παρω μονος κ να του τη δωσω γιατι δε χαμπαριαζε!!!-σιγα-σιγα θα μπει η μονωση
αυτοκολλητα φυλλα μολυβδου παχους 35mm -λεει οτι προσφερει ηχομονωση εως 30db- k συμπληρωματικα χοντρες ταινιες, κατι αλουμινίου σαν το dynamat αλλα πιο χοντρο -κ πιο φθηνο! - -
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Μια ενημέρωση για το τελευταίο μου project (και κάποιες απορίες).Με την απόκτηση –επιτέλους- ενός χώρου για προσωπική ενασχόληση ξεκίνησε και η πρώτη απόπειρα.
Πειραματόζωο το άσπρο 510, το οποίο έχει φτιαχτεί εξωτερικά…
Καμιά φωτογραφία να χαρούμε;
-
αυτοκολλητα φυλλα μολυβδου παχους 35mm -Σχεδιάζεις εκδρομή στο Κοζλοντούι?
-
περασαμε την κεροπισσα -αναγκαστηκα να παω να τη παρω μονος κ να του τη δωσω γιατι δε χαμπαριαζε!!!-σιγα-σιγα θα μπει η μονωση
αυτοκολλητα φυλλα μολυβδου παχους 35mm -λεει οτι προσφερει ηχομονωση εως 30db- k συμπληρωματικα χοντρες ταινιες, κατι αλουμινίου σαν το dynamat αλλα πιο χοντρο -κ πιο φθηνο! -Μήπως ο μόλυβδος είναι λίγο υπερβολικός; τι βάρος έχουν αυτά τα φύλλα μολύβδου;
-
αυτοκολλητα φυλλα μολυβδου παχους 35mm -λεει οτι προσφερει ηχομονωση εως 30db- k συμπληρωματικα χοντρες ταινιες, κατι αλουμινίου σαν το dynamat αλλα πιο χοντρο -κ πιο φθηνο! -Ενας φιλος καποτε ειχε γεμισει ολο το εσωτερικο του οχηματος με πισοπανα και ολο τον εσωτερικο χωρο του πορτμπαγκαζ με τεροσον (δημιουργησε ενα πολυ σκληρο στρωμα σα λαστιχο απο πανω που το ειχε κανει αδιαβροχο). Αποτελεσμα: οπου ειχε πνιξει τη λαμαρινα με αλλα υλικα οπως τα παραπανω αυτη σαπισε......
-
5kg/τμ
προφανως δεν ειναι φουλ μολυβδος αλλα εχει μια στρωση ενδιαμεσα απο τις στρωσεις βισκοελαστικου ελαστομερους για την αποροφηση κραδασμων κ κρυπτογενων θορυβων,
υπολογιζω οτι θα χρειαστω γυρω στα ~5 τμ δλδ εν τεποζιτο πραμα, δεν ειναι κ τοσο τραγικα
ηχομονωση ειναι ενα σημαντικο κοματι για το μινακι προοριζεται για τουρινγκ καταστασεις!πιστευω θα ειναι ωραι να ταξιδευεις με 100+ κ να ακους μουσικη!
τα πισσοχαρτα θελω να αποφυγω για το λογο που αναφερθηκε ηδη
-
Ψάξε να βρείς με φύλλο βηρυλλίου ενδιάμεσα, απορροφάει πολύ καλύτερα τις κρυπτογενείς ταλαντώσεις χαμηλής συχνότητας, που παράγουν όλα τα Μίνι με ελαστικούς τάκους στην ανάρτηση.
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων