-
Πέρασα ένα τριήμερο γυαλίζοντας:
....και ευτυχώς γλύτωσα το ωραίο κλίμα που φτιάξατε στο σαφάρι χρονιάρες μέρες.....
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Πέρασα ένα τριήμερο γυαλίζοντας:'Sterling effort on your side young lad!'
(με προφορά κάτι ανάμεσα σε Peter Sellers, David Niven και Alec Guinness μαζί!)
-
-
-
ωπ...!!!ο καπαπης καρφωθηκε ....!!!τι bucket ειναι αυτο...??
ελαφρωματα και μοκετουλες..?? δεν μας ειπες τι φτιαχνεις...
αγωνιστικουλι μου μυριζει..!!! και αριστερα το χειροφρενο..?? -
Ο χρήστης istorikos6 έγραψε:
αγωνιστικουλι μου μυριζει..!!!Την κορόλλα της Νανάς..
-
Ο χρήστης istorikos6 έγραψε:
αγωνιστικουλι μου μυριζει..!!! και αριστερα το χειροφρενο..??καλα ρε και δεν είπες τιποτα?
χειρόφρενο αριστερά? -
Ο χρήστης yiannis2002 έγραψε:
χειρόφρενο αριστερά?Peugeot 806 είναι. Η απάντηση του καπαπή στα Note
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
χειρόφρενο αριστερά?
Peugeot 806 είναι. Η απάντηση του καπαπή στα Note
-
δεν μας ειπες βαγγελακο...??τι φτιαχνεις τελικα..??
-
Για όποιον θέλει το τηλέφωνο φαναρτζή, ο οποίος καταφέρνει, μετά από μία καραβιά ανταλλακτικών από Γερμανία, ένα ίδιο αυτοκίνητο-δότη, ένα χρόνο αναμονή και 5000 euros -χωρίς το βάψιμο-, να σου παραδώσει το αυτοκίνητο με σάπια από τη μέσα μεριά του μαρσπιέ, είμαι στη διάθεσή του.
-
Νομίζω θα με ενδιέφερε...
Καλά σε πιο αυτοκίνητο σου τυχε αυτό?
Στο σεντάν που χες σχεδόν έτοιμο? -
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Νομίζω θα με ενδιέφερε...
Καλά σε πιο αυτοκίνητο σου τυχε αυτό?
Στο σεντάν που χες σχεδόν έτοιμο?Ναι, καθώς καθόμουν μέσα στο άδειο ευτυχώς ακόμη εσωτερικό, έξω από τον παμπριζά για να μου βάλει τα κρύσταλλα, βλέπω ποντικότρυπες στην περιοχή που καταλήγει το εγκάρσιο νεύρο (που υπάρχει κάτω από το μπροστινό κάθισμα) επί του πλαϊνού από τη μέσα μεριά του μαρσπιέ. Ψηλαφώντας κατάλαβα ότι το σίδερο δεν ειναι πια σίδερο.
Πέρα από το τρακάρισμα στο πίσω μέρος, για το οποίο είχε αυτοκίνητο δότη και όλα τα γύρω ανταλλακτικά καινούρια (φτερά, μετώπες, ποδιές κ.λ.π.), οι υπόλοιπες δουλειές που είχε να κάνει ήταν να αλλαχτούν οι εμπρός βάσεις που μπαίνει ο γρύλλος ανύψωσης (επίσης καινούριοι από Γερμανία) με ένα καθαρισματάκι της περιοχής, και ένα καθάρισμα της μετώπης γύρω από το δεξί εμπρός φανάρι. Σύνολο 5 μεροκάματα?
Για έξι μήνες πήγαινα εκεί, έβλεπα το αμάξι να έχει γίνει ο πάγκος του, αυτός έκανε ότι το δούλευε όποτε με έβλεπε, και ρώταγε αν πήρα χρήματα από την ασφάλεια και πόσα (προφανώς για να κάνει το λογαριασμό του). Σε οποιοδήποτε αίτημά μου να κάνουμε αυτονόητα πράγματα (π.χ. να ασχοληθείς με τους μεντεσέδες και τους γρύλλους μίας πόρτας 41 ετών, που είχε 18 χρόνια θητεία ταξί) βαριόταν και το απέφευγε. Ευτυχώς τον πίεζε και ο συνεργάτης του ο βαφέας, για τον οποίο έχω να πω πολύ καλά λόγια, και έτσι έγινε ό,τι έγινε.
Το παράπονό μου είναι ότι ήξερε ότι δε θα κολώσω να πληρώσω για τη δουλειά του, αφού γνωριζόμαστε οικογενειακά και επίσης το είχε ξαναφτιάξει πριν 10 χρόνια, με καλά αποτελέσματα -πρέπει να ομολογήσω- σε όποιες περιοχές τότε επενέβη. Για αυτό άλλωστε -και λόγω του ότι δεν είχα πολλά περιθώρια έρευνας και επιλογής μετά το ατύχημα- επέλξα να το ξαναπάω εκεί.
Τώρα τα έχω πάρει πολύ άσχημα και αυτό που μάλλον θα κάνω θα είναι να το φτιάξω κάπου αλλού και να το στείλω εκεί μόνο για βάψιμο, για να καταλάβει ότι όταν γκρίνιαζα ήταν γιατί καταλάβαινα τι γινόταν, παρά την προσπάθειά του να με δουλέψει. Η ζημιά διορθώνεται, όμως τώρα τι να σκεφτώ για το τι με περιμένει με βάση τη σοβαρότητα που αντιμετώπισε το θέμα? -
Άλλη μιά άσχημη εμπειρία από φαναρτζή.... Λυπάμαι Νίκο. Όσο για το ποσό που πλήρωσες ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα! Αυτή την εποχή μαζεύω προσφορές για την αμαζόνα και έχω ακούσει διάφορα τρελλά, αλλά αυτό το ποσό τα ξεπερνάει όλα! Θα με ενδιεφερε να ξέρω (ίσως με πμ) ποιός είναι ο εν λόγω μάστουρας ώστε να μην πεσω πάνω του κατά λάθος....
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Άλλη μιά άσχημη εμπειρία από φαναρτζή.... Λυπάμαι Νίκο. Όσο για το ποσό που πλήρωσες ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα! Αυτή την εποχή μαζεύω προσφορές για την αμαζόνα και έχω ακούσει διάφορα τρελλά, αλλά αυτό το ποσό τα ξεπερνάει όλα! Θα με ενδιεφερε να ξέρω (ίσως με πμ) ποιός είναι ο εν λόγω μάστουρας ώστε να μην πεσω πάνω του κατά λάθος....Για να μην πέσει κανένας επάνω του (στο φαναρτζή και όχι το συνεργάτη του -δυστυχώς- μπογιατζή), προσοχή όταν κινείστε στην Αγία Ελεούσα στην Καλλιθέα.
Ο ταπετσέρης μου γνωρίζει κάποιον φαναρτζή που -από φωτογραφίες αναπαλαίωσης OPEL REKORD C, που είδα πρόσφατα- κάνει δουλειά αντίστοιχη αυτών που βλέπουμε στο εξωτερικό. Σε αυτό συντείνει το γεγονός ότι είναι πλέον συνταξιούχος, και αναλαμβάνει συγκεκριμένα projects σε χώρο συνεργείου που του παραχωρούν φίλοι του. Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να τον δεις. Σήμερα ή αύριο θα ρωτήσω και θα μάθω στοιχεία του. -
Ευχαριστώ
-
Ο αντιεπαγγελματισμός και η κουτοπονηριά του μαστρομάστορα σε όλο τους το μεγαλείο....
-
Ο χρήστης NIKOS17M έγραψε:
... γνωριζόμαστε οικογενειακά ...Σε αυτές τις περιπτώσεις, τους αποφεύγουμεχωρίς 2η σκέψη.Ακούγεται σκληρό, όμως πως να μην ακούγεται όταν την έχω πατήσει κι εγώ από γνωστο και μάλιστα συγγενή.
Μα να πάει να πισσώσει **λασπωμένο **θόλο σε Hilux RN25?
Παίχ'του μία με το πιεστικό ρε άνθρωπε πρωτού το κάνεις!
-
Η συνέχεια σήμερα το πρωί, που πήγα να του το πω και να δούμε τι θα κάνουμε:
Εσκυψε το κεφάλι και είπε να το πάω για να το διορθώσουμε. Δε σκέφτηκε βέβαια ότι εγώ θα δώσω άλλο ένα 100άρικο σε γερανό, γιατί το αμάξι δεν έχει δηλωθεί φέτος και δεν έχει ασφάλεια. Και τότε βρήκε αμέσως τη λύση και σε αυτό:
Να περιμένουμε να τελειώσει τη δουλειά ο ταπετσέρης και να το κάνουμε μετά, σηκώνοντας λίγο τη μοκέτα!!!!
Αν δηλαδή δεν καταφέρουμε να το κάνουμε λαμπάδα, με το να αρπάξει κάποια μόνωση ή πλαστικό, να είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε τις νέες ταπετσαρίες σαν τα μούτρα μας............ -
Αγαπητέ monofanare ,συγχαρητήρια για την ανακατασκευή που κάνεις .Είμαι κάτοχος alfettas sedan (1,8 του 1975) και την ανακατασκεύασα πρόσφατα. Σύντομα θα έχω foto από την ανακατασκευή και από το τελικό αποτέλεσμα.
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων