-
Ο χρήστης abss-123 έγραψε:
Έχω ένα AC DELCO radio cassete χρονολογίας 1982 που έιχε στην κονσόλα του το pontiac trans am 1982 που έφερα από Αμερική.
Όταν το ανοίγω στη σκάλα των FM ακούγεται ένα φύσηγμα.
Καταλαβαίνω ότι επειδή έχει προέλευση από Αμερική για 30 χρόνια έπαιζε μεν σε διαφορετική σκάλα συχνοτήτων.1.Γίνεται μετατροπή να παίζει στα FM εδώ Ελλάδα?
2. Υπάρχει εργαστήρι επισκευής ράδιο παλιών αυτοκινήτων?
3. Επίσης δεν ανάβει η οθόνη με το ψηφιακό ρολόι. 2 χρόνια πριν που ειχα φερει το αμαξι θυμαμαι άναβε.E)BSIqotVft!~~60_57.JPG)
Το φύσηγμα δεν προέρχεται από τον δέκτη των FM.
Οι συχνότητες είναι ίδιες είτε είσαι εδώ είτε στην Αμερική.
Αν ο δέκτης έπιανε διαφορετικό φάσμα συχνοτήτων τότε δεν θα άκουγες τίποτα. -
έχουμε κάποιον φίλο φανοποιό στην παρέα?
δεκτές και προτάσεις απο δοκιμασμένους και οικονομικούς φανοποιους στην Αθήνα.
Το αυτοκίνητο που έχω είναι ένα w115, 'βαρυα' φαναρτζοδουλειά δεν έχει, μόνο κάτι σκασιματακια.... -
Ο χρήστης abss-123 έγραψε:
Έχω ένα AC DELCO radio cassete χρονολογίας 1982 που έιχε στην κονσόλα του το pontiac trans am 1982 που έφερα από Αμερική.
Όταν το ανοίγω στη σκάλα των FM ακούγεται ένα φύσηγμα.
Καταλαβαίνω ότι επειδή έχει προέλευση από Αμερική για 30 χρόνια έπαιζε μεν σε διαφορετική σκάλα συχνοτήτων.1.Γίνεται μετατροπή να παίζει στα FM εδώ Ελλάδα?
2. Υπάρχει εργαστήρι επισκευής ράδιο παλιών αυτοκινήτων?
3. Επίσης δεν ανάβει η οθόνη με το ψηφιακό ρολόι. 2 χρόνια πριν που ειχα φερει το αμαξι θυμαμαι άναβε.E)BSIqotVft!~~60_57.JPG)
Οι ζημιες που περιγραφεις ειναι μαλλον ζημιες αχρηστιας παρα χρησης.
Προσωπικα μου εχει τυχει δυο φορες ραδιοφωνο που να μην παιζει τα fm,παρα μονο τα μεσαια.Η αιτια ηταν οτι δεν εκανε καλη επαφη ο διακοπτης που αλλαζει απο fm σε am(πιθανον ειχε πιασει σκονη απο την αχρηστια).Μολις τον καθαρισα,το προβλημα λυθηκε.Μπορει αυτο να ειναι μια πιθανη αιτια.
Οσο για το ρολοι,εαν εχει καποιο ξεχωριστο καλωδιο που το τροφοδοτει με ρευμα απευθειας απο τη μπαταρια,κοιταξε αν εξακολουθει να του παρεχει ρευμα.Μπορει να ειναι τοσο απλο. -
Γνωρίζει κανεις εργαστηριο ή τεχνικο που ασχολειται με παλιά ραδιοκασσετόφωνα?
-
Ο χρήστης raftopoua έγραψε:
Παιδιά να ρωτήσω κάτι?
Ελαστικές φλάντζες καυσίμου από που μπορουμε να πάρουμεΒρήκα στην Πάτρα τελικα παιδιά!
Αλμυρούτσικη η τιμή αλλά ελπίζω να κάνω δουλειά!! -
τι ακριβως ειναι αυτο;;;;;;
-
Έχει κανείς να προτείνει κάποιον συνεννοήσιμο άνθρωπο για ηλεκτροστατική βαφή? Εδώ ή με ΠΜ.
-
Aνακάλυψα αυτό
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
-
Πριν από χρόνια είχα διαβάσει για μια εταιρία στην Αγγλία που γαλβάνιζε αμαξώματα. Δεν γνωρίζω τι ζητούσε αλλά η εντύπωση ήταν πώς πρόκειται για κάτι ακριβό.
Μπορούμε δηλαδή στην Ελλάδα να 'γδύσουμε' ένα αμάξι από οτιδήποτε μη μεταλλικό, να το αμμοβολήσουμε (διότι πώς αλλιώς θα καθαριστεί πλήρως;) και να το γαλβανίσουμε;;;!!!!! Μετά τι αλλάζει στη βαφή;
Και, τέλος, γίνονται όλα αυτά με λογικό κόστος;
Ρωτάω μπας και μιλήσει κανένας πιο ειδικός μαζί τους (... κ. Παναγιώτη;;;) διότι εγώ δεν θα καταλάβω πολλά πράγματα.
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Πριν από χρόνια είχα διαβάσει για μια εταιρία στην Αγγλία που γαλβάνιζε αμαξώματα. Δεν γνωρίζω τι ζητούσε αλλά η εντύπωση ήταν πώς πρόκειται για κάτι ακριβό.Μπορούμε δηλαδή στην Ελλάδα να 'γδύσουμε' ένα αμάξι από οτιδήποτε μη μεταλλικό, να το αμμοβολήσουμε (διότι πώς αλλιώς θα καθαριστεί πλήρως;) και να το γαλβανίσουμε;;;!!!!! Μετά τι αλλάζει στη βαφή;
Και, τέλος, γίνονται όλα αυτά με λογικό κόστος;
Ρωτάω μπας και μιλήσει κανένας πιο ειδικός μαζί τους (... κ. Παναγιώτη;;;) διότι εγώ δεν θα καταλάβω πολλά πράγματα.
Όχι δεν έχω μιλήσει με κανέναν, πριν τουλάχιστον 15 χρόνια είχα φτιάξει κάνει 45μετρες κεραίες για τον Υμηττό και είχα πάει στο Φάληρο όλα τα 3μετρα στοιχεία και μου τα είχαν κάνει θερμό ή ψυχρό γαλβάνισμα δεν θυμάμαι, δεν θυμάμαι ούτε όνομα ούτε οδό, υποθέτω πως εκεί με τα αμαξώματα θα έχουν μεγάλα μπάνια που θα χωράει ένα αυτοκίνητο όπως δείχνουν, πάρε τηλέφωνο και ρώτησε τους για μέγεθος, πόσο καθαρό πρέπει να είναι, δηλαδή χωρίς μπογιές, πίσσες κλπ, ή αν έχουν βούτες που καθαρίζουν πρώτα χημικά το αμάξωμα, τιμές κλπ.
http://www.galvanistirio.gr/index.php?o ... &Itemid=28
-
Έχω την εντύπωση ότι σε νορμάλ αμάξωμα (το Μ38 της φωτογραφίας δεν πιάνεται για τέτοιο!) δε γίνεται θερμό γαλβάνισμα, είναι πολύ λεπτές οι λαμαρίνες και θα χαθούν όλοι οι αρμοί-ευθυγραμμίσεις κομματιών απο το πετσικάρισμα.
Επίσης το τελικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να είναι και πολύ φιλικό με αστάρια, χρώματα, στόκους κλπ.
Αυτό που κάνουν κάποιοι στο εξωτερικό είναι καταφόρηση, τρη διαδικασία δηλασή που ακολουθούσαν και οι βιομηχανίες. Αυτόι πάντως 'καθαρίζαν' το αμάξωμα με χημικά μέσα, σε μπάνιο, όχι με αμμοβολή.
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι σε νορμάλ αμάξωμα (το Μ38 της φωτογραφίας δεν πιάνεται για τέτοιο!) δε γίνεται θερμό γαλβάνισμα, είναι πολύ λεπτές οι λαμαρίνες και θα χαθούν όλοι οι αρμοί-ευθυγραμμίσεις κομματιών απο το πετσικάρισμα.Επίσης το τελικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να είναι και πολύ φιλικό με αστάρια, χρώματα, στόκους κλπ.
Αυτό που κάνουν κάποιοι στο εξωτερικό είναι καταφόρηση, τρη διαδικασία δηλασή που ακολουθούσαν και οι βιομηχανίες. Αυτόι πάντως 'καθαρίζαν' το αμάξωμα με χημικά μέσα, σε μπάνιο, όχι με αμμοβολή.
Αν μπείς στο site του γαλβανιστήριου γράφει για χημικό καθαρισμό κλπ λεπτομέρειες, εγώ αν ήθελα να κάνω τέτοια δουλειά δεν θα στεκόμουν σε συζητήσεις θα έπερνα τηλέφωνο και θα ρώταγα όλες τις απορίες μου που θα είχα από πρίν καταγράψει ώστε να μην μου μείνουν απορίες, και βέβαια ρόλο παίζει και το κόστος. Θα ρώταγα και για τη θερμοκρασία, αν έχουν παρατηρήσει στρεβλώματα στις επιφάνειες κλπ.
πχ δες εδώ τι γράφει
ΘΕΡΜΟ ΓΑΛΒΑΝΙΣΜΑ
Η διαδικασία του θερμού γαλβανίσματος είναι η εξής:
- Συρμάτωμα (εάν απαιτείται)
- Απολίπανση (εάν απαιτείται)
- Βούτηγμα στην δεξαμενή υδροχλωρικού οξέως, ανασήκωμα και βούτηγμα 2 έως 3 φορές.
- Βούτηγμα στη δεξαμενή νερού
- Μεταφορά και βούτηγμα στην δεξαμενή FLUX για ετοιμασία των επιφανειών.
- Στέγνωμα υλικών με θερμό ρεύμα προπανίου.
- Εμβάπτιση στο τήγμα ψευδαργύρου.
- Αποσυρμάτωση - καθαρισμός τεφρών και σταξιμάτων.
- Επιθεώρηση πρόσφυσης στρώματος ψευδαργύρου σύμφωνα με την προδιαγραφή ASTM Α-153
Το θερμό γαλβάνισμα θεωρείται το καλύτερο στην κατηγορία του και έχει πολλά πλεονεκτήματα. Έχει το χαμηλότερο κόστος στην κατηγορία του κι αυτό γιατί με το θερμό γαλβάνισμα πετυχαίνουμε ένα αποτέλεσμα διάρκειας 20 - 50 χρόνων με ελάχιστη συντήρηση, σε αντίθεση με άλλα προστατευτικά σιδήρων που δεν έχουν τέτοια μακροζωία και απαιτούν συντήρηση ίση με το αρχικό τους κόστος. Η επικάλυψη του θερμού γαλβανίσματος έχει τέτοια δομή που δίνει μια ξεχωριστή αντοχή και αυτόματη προστασία σε τυχόν ζημιές πάνω στα γαλβανισμένα σίδερα, που μπορεί να προκληθούν κατά την μεταφορά ή την τοποθέτησή τους.
Η επικάλυψη του θερμού γαλβανίσματος εκτιμάται εύκολα με το μάτι και απλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια αβλαβής μέθοδος για το πάχος. Επίσης, με την παραλαβή των γαλβανισμένων σίδερων δεν χάνεται πολύτιμος χρόνος για την επιθεώρηση ή την προετοιμασία τους και τοποθετούνται αμέσως.
-
Swinging oil pickup
Πατεντα που χρησημοποιουσαν οι Αμερικανοι στα Lotus 7 που τρεχαν σε αγωνες, για να μην στεγνωνει το μοτερ στις παρατεταμενες.
-
Δεν ήταν πιο σίγουρο να έβαζαν τοιχώματα στο κάρτερ ?
-
Pur Sang, Argentina
http://www.sportscardigest.com/pur-sang ... Eu8zles.C0
-
Ναι εδώ είμαι....
αλουμινένια διακοσμητικά που μπαίνουν στις πόρτες και στα πίσω φτερά
τα έχω αγοράσει από ebay πριν χρόνια και ακόμα κάθονται!
θα τα έβαζα αλλά είναι μπελάς.
Δεν μπαίνουν με κόλλα γιατί από μέσα είναι κάπως σαν κούφιο για να μπούνε κάποια κλιπς που δεν έχω...
άρα πρέπει να βρω τα κλιπς (τα είχα δει κάποτε στο ιντερνετ) και μετά να ανοίξω τρύπες σε φτερά και πόρτες !!!αξίζει ;;
μήπως έχει παραπάνω ταλαιπωρία που δε έχω σκεφτεί ; για ενημερώστε
6 διακοσμητικά.... από 2 τρύπες πες το κάθε ένα... 12 τρύπες στο αμάξι ;;;;;
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Ναι εδώ είμαι....αλουμινένια διακοσμητικά που μπαίνουν στις πόρτες και στα πίσω φτερά
τα έχω αγοράσει από ebay πριν χρόνια και ακόμα κάθονται!
θα τα έβαζα αλλά είναι μπελάς.
Δεν μπαίνουν με κόλλα γιατί από μέσα είναι κάπως σαν κούφιο για να μπούνε κάποια κλιπς που δεν έχω...
άρα πρέπει να βρω τα κλιπς (τα είχα δει κάποτε στο ιντερνετ) και μετά να ανοίξω τρύπες σε φτερά και πόρτες !!!αξίζει ;;
μήπως έχει παραπάνω ταλαιπωρία που δε έχω σκεφτεί ; για ενημερώστε
6 διακοσμητικά.... από 2 τρύπες πες το κάθε ένας... 12 τρύπες στο αμάξι ;;;;;
3-4 Πόντες Σιλικόνης από μέσα που θα καλύψει το κενό που είναι για τα κλίπς, και στερέωμα με χαρτοταινία για 1 ημέρα μέχρι να πολυμεριστεί η σιλικόνη.
-
θα μπορέσει η σιλικόνη να κρατήσει το βάρος ;
ίσως αν κάλυπτα το κενό με σιλικόνη, με κάποια σπάτουλα το έκανα λείο και με πολύ καλή ταινία 2πλης όψης τα βάλω...
αλλά τις τρύπες κατά 99% τις έχω απορρίψει ...
να χτυπήσει ή να χαλάσει κάποιο από τα 6 και να πρέπει να το βγάλω, άρα να βγάλω και τα άλλα 5 και να πρέπει να βουλώσω 12 τρύπες σε λαμαρίνα !
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
αξίζει ;;
Μπα....
Αν είναι να μην ανοίξεις τρύπες (που καλό είναι να μην ανοίξεις) καλύτερα άσ'το. Η σιλικόνη θα κάνει μια χαρά δουλειά στο να 'γεμίσει' το κενο και να κολλήσει στη λαμαρίνα αλλά μην ξεχνάς ότι αν χρειαστεί να το βγάλεις (ή, χτύπα ξύλο, να στο βγάλουν ) υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να βγει μαζί και ένα μεγάλο κομμάτι από το χρώμα σου.Μη με ρωτήσεις μόνο πως το ξέρω...
Για τρύπες, τώρα, αν δεν το φοβάσαι (και δεν έχεις χέρι για να βάζεις τυρί στα μακαρόνια και μόνο, όπως το δικό μου) μπορείς να βάλεις κλιπσάκια σκαθαρίσια που ανοιγοκλείνουν στο φάρδος για διαφορετικούς σιδηρόδρομους (μπορώ να σου δώσω να δοκιμάσεις ή πήγαινε απευθείας στην Πόπη στη Καλλιρόης που ξανάνοιξε και ζήτα να τις δεις) με τις αντίστοιχες πιπίλες, τις οποίες επίσης θα χρειαστεί, αφού τρυπήσεις και περάσεις κάποια αντισκωριακή, να στερεώσεις με σιλικόνη.
Είσαι σίγουρος;
-
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων