-
oxi....1oν τι να πρωτοσωσω..??
2ον ηταν τρακαρισμενο
3ον το πουλαγα και δεν πουλιοταν -
-
Βαγγέλη ΜΙΝΙ είναι αυτό?
Ποιαννού είναι?
Και πως γλύτωσε?
Πήγαινε για ανακύκλωση? -
Βομβαρδισμός ερωτήσεων!!!!! Ο Πρόδρομος επέστρεψε δριμύτερος!!!
-
ναι ρε προδρομακο, το ανακαλυψα σε ενα χωραφι στην λαμια, μεσω ενος φιλου που σπουδαζε εκει, καλη ωρα σαν τα χρεπακια που βαζετε στο σαφαρι
το τσιμπησα για να εχω καβα το μοτερ και στην πορεια ανακαλυψαμε οτι ειναι γνησιο cooper export (το ιταλικο ς δηλαδη) -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Βομβαρδισμός ερωτήσεων!!!!! Ο Πρόδρομος επέστρεψε δριμύτερος!!!Ήμουνα στα Βόρεια για προόδους...
Βαγγέλη αυτό είναι το δικό σου?
Μπράβο από ότι βλέπω προχωράει γοργά.
Κάτι μου χες ξαναπεί.
Άντε να ολοκληρωθεί να με κάνει κανείς και καμιά ακόμα γρήγορη βόλτα...
Μόνο ο Νίκος με έχει κάνει με το Autobianchi του. -
http://www.youtube.com/watch?v=6m26S0zr ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=Cj9gSHzb ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=jhcTSF9K ... re=related -
Πάρα πολύ καλό, αυτές είναι δουλειές!!!!!!!!!!
-
Γεια σας.
Ειχα μια κακη στιγμη με το 7, και θα χρειαστω την βοηθεια καποιου φαναρτζη με εμπειρια στα αλουμινενια αμαξωματα.
Ξερει κανεις καποιον να δουλευει το σφυρι και το σαπουνι με μαεστρια?
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Γεια σας.Ειχα μια κακη στιγμη με το 7, και θα χρειαστω την βοηθεια καποιου φαναρτζη με εμπειρια στα αλουμινενια αμαξωματα.
Ξερει κανεις καποιον να δουλευει το σφυρι και το σαπουνι με μαεστρια?
Tι τουκανες βρε Γιον του αυτοκινητου ;
Μη στεναχωριεσαι ομως γιατι ολα φιαχνωνται . Μολις μιλησα με τον καταλληλο ανθρωπο αλλα γυρναει απο διακοπες τελος του μηνα . Παρε με τηλ να σου πω. -
Μήπως μπορεί κανείς να με βοηθήσει-καθοδηγήσει στο παρακάτω 'πρόβλημα':
Τι χρώμα κλπ υποστρώματα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να βαφτούν οι ζάντες της φωτογραφίας, και πως θα βρεθεί η απόχρωση. Για να μη βρεθώ προ εκπλήξεως (κακής), είπα στο φανοποιό που έχει αναλάβει την αποκατάσταση του αμαξώματος , να μην πειράξει τις ζάντες 'θα το κανονίσω εγώ'. Για να το 'κανονίσω' όμως χρειάζομαι... τη βοήθειά σας.
Ποστάρω δυο φωτογραφίες, η μια με φλασ.
Μια λύση, είναι απλώς να μου δώσετε μια διεύθυνση: Πήγαινε εκεί.Ευχαριστώ
-
H zάντες αυτές είναι σιδερένιες, οπότε είναι εύκολη η βαφή τους, η πιο ανθεκτική βαφή είναι η πούδρα όμως έχει περιορισμένες σχετικά αποχρώσεις, αν θέλεις κάποια περίεργη απόχρωση πρέπει να τις τρίψεις με ντουκόχαρτο Νο 120 και νερό στην αρχή για να αγριέψει καλά το παληό χρώμα και να φύγουν οι όποιες σκουριές ειδικά στα άκρα, αν είναι πολλές οι σκουριές τρίψτες πρώτα με 60άρι ή 80άρι σμυριδόπανο, μετά με το ντουκόχαρτο και το νερό, και όπως είναι άγριο το χρώμα θέλουν καλό σαπούνισμα, καλό φύσημα, 2-3 χέρια αστάρι ακρυλικό, μετά 2 ημέρες απαολό τρίψιμο με νοτυκόχαρτο Νο 320 ή 400 και νερό, πλύσιμο, φύσημα, και βάψιμο με το χρώμα που θέλεις, υπάρχουν πολλά χρώματα σε διαφορετικές ποιότητες, απλό ακρυλικό, ακρυλικό διπλής, απλό Dulux, κλπ, αν θέλεις μπορείς να βάλεις μετά και βερνίκι.
Αν τις πάς για πούδρα τρίψε με το σμυριδόμανο και μετά με το χοντρό ντοκόχαρτο, η πούδρα έχει αρκετό πάχος και καλύπτει πολλές ατέλειες, πρέπει όμως να είναι καθαρές πολύ και χωρίς λάδια από τη μέσα μεριά.
-
Ευχαριστώ, άψογη και πλήρης η ενημέρωση.
-
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
Για να μη βρεθώ προ εκπλήξεως (κακής), είπα στο φανοποιό που έχει αναλάβει την αποκατάσταση του αμαξώματος , να μην πειράξει τις ζάντες 'θα το κανονίσω εγώ'.Σωστός!!
Μία ένσταση Παναγιώτη, σωστά όλα αυτά που γράφεις, αλλά στην πράξη είναι ανεφάρμοστα. Οι ζάντες είναι βαμμένες απο το εργοστάσιο με πολύ ανθεκτικό χρώμα, συν ότι έχουν ένα σωρό καμπύλες και δυσπρόσιτα σημεία. Βλέπω τον φίλο baltsiotis να είναι καμία βδομάδα πάνω απο τις ζάντες μόνο για να τις καθαρίσει. Been there, done that! (and will NEVER do it again!!!).
Καλύτερα πήγαινέ τις για αμμοβολή. Η τιμή είναι 10-15€ η κάθε ζάντα και πίστεψέ με δεν είναι πολλά. Μετά έχεις 2 επιλογές. Ή πούδρα, όπως είπε κι ο Παναγιώτης, ή χρώμα. Η πούδρα (ηλεκτροστατική βαφή)είναι πολύ ανθεκτική, αλλά αρκετά ακριβότερη (καμιά 30αριά η ζάντα αν θυμάμαι καλά).
Στη δεύτερη περίπτωση (χρώμα) πρέπει υποχρεωτικά να τις ασταρώσεις για αρχή (2 χέρια zinc, τις προστατεύει πολύ καλά απο σκουριά).
Για το χρώμα, εγώ χρησιμοποιώ το χρώμα για ζάντες της Motip, μου έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις και η αντοχή του είναι πολύ καλή αλλά βγαίνει μόνο σε 2 αποχρώσεις του ασημί, μαύρο και άσπρο. Αν θέλεις πιο ψαγμένο χρώμα, θα πρέπει είτε να το φτιάξεις και να τις δώσεις στο φανοποιό σου (τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα, που έχει γίνει η προεργασία σωστά) ή να τις βάψεις εσύ με 'φτιαχτό' σπρέυ. Αν το χρώμα είναι μεταλλικό θα χρειαστείς και δεύτερο χέρι βερνίκι, πάλι 'φτιαχτό' σπρέυ αλλά πρόσεξε, ζήτησε σατινέ, αλλιώς θα βγούν πολύ γυαλιστερές.Αμέσως μετά την αμμοβολή:
Zinc:
1o χέρι (το χρώμα είναι απλό σπρέυ ζάντας )
-
Ευχαριστώ πάρα πολύ. Ακριβώς το 'πρόβλημά μου', επειδή την έχω πατήσει, είναι μεταξύ άλλων η απόχρωση, δηλαδή να είναι όσο πιο κοντά στην εργοστασιακή.
Στο RX2 τις είχαν βάψει πιο σκούρες από ότι οι εργοστασιακές, κλασσικά όπως λες γυαλιστερές, και βέβαια έχουν αρχίσει να βγάζουν σκουριά.
-
O λόγος που βγάλαν σκουριά είναι το λάθος/κακό αστάρωμα. Οι ζάντες λόγω της θεσης τους ταλαιπωρούνται πολύ. Αν τις ασταρώσεις με σουρφασέρ π.χ, σαν να έβαφες αμάξωμα, στο πρώτο γδάρσιμο θα αρχίσει να σκουριάζει. Γι αυτό επιμένω στη χρήση ασταριού zinc, και εννοείται καθόλου τρίψιμο μετά.
Αν, πριν τις καθαρίσεις, βρείς ανέπαφα τμήματα του εργοστασιακού χρώματος (συνήθως στο εσωτερικό) είναι ευκαιρία να βγάλεις τον κωδικό του χρώματος. Πολλά χρωματοπωλεία έχουν φασματογράφο και μπορούν να σου το βγάλουν απευθείας.
Επειδή έχω δεί τις χειρότερες απο φανοποιούς και λοιπούς εξειδικευμένους στο βάψιμο ζάντας, σου προτείνω να τις βάψεις μόνος σου, μην τις φοβάσαι. -
7pas 100 πολυ σωστος την ιδια διαδικασια κανω κι εγω στις δικες μου
Βεβαια αν και ειναι χαμηλες οι τιμες που ανεφερες δλδ αν πουμε 15 την μια ειναι 60 και οι τεσσερεις ή μαλλον 75 και οι πεντε απο την στιγμη που περνουν 150 με 200 ευρω καροτσα πορτες φτερα ζαντες θα μπορουσες να τις πεις και τσιμπιμενες
Βεβαια ειναι σαν το χρωμιομα οσα πιο πολλα τους πας τοσο πιο πολυ συμφερει -
με την καλησπερα μου σε ολο το φορουμ . 7pas 100 τελεια η ιδεα και η εφαρμογη της δεν μας ειπες ομως που εκανες αμμοβολη , το zinc τι ειναι αν το εφαρμοσες ο ιδιος η πες που πηγες , ωστε να ξερουμε και μεις πως να κινηθουμε . αν σε κουρασα συγνωμη . και ενα τελευταιο απο λαμαρινα ξερεις , να μας δωσεις τα φωτα σου?
-
Σωστός. Αμμοβολή έκανα στον Πέττα καθώς οι ζάντες ήθελαν και ίσιωμα, αν όμως είναι εντάξει μπορείς να τις πας οπουδήποτε κάνουν αμμοβολή.
Το zinc είναι ψευδαργυρούχο αστάρι το βρίσκεις σε όλα τα χρωματοπωλεία (καμιά φορά το αναφέρουν ως 'ψυχρό γαλβάνισμα') σε σπρέυ και φυσικά το εφαρμόζεις μόνος σου.Ο χρήστης pop2000 έγραψε:
απο λαμαρινα ξερεις , να μας δωσεις τα φωτα σου?Άσχετο, αλλά σε ενα φόρουμ ο καθένας λέει απλώς τη γνώμη του (η οποία βέβαι πιστευει ότι είναι αλάνθαστη!), και φυσικά οι γνώμες ξέρεις σαν τί είναι... όλοι έχουμε απο μία. Ρώτα λοιπόν ο,τί θέλεις για τη λαμαρίνα, εδώ θα απαντήσουμε πολλοί μιας και μας τρώει η σκουριά αλλά μην περιμένεις να 'φωτιστείς'
-
ευχαριστω πολυ 7pas 100 για την απαντηση . για την λαμαρινα πες μας την γνωμη σου εξωτερικα αφου την φερουμε εφαρμοζουμε στοκο αντισκωριακο σουφραζερ χρωμα η κατι αλλο. και απο κατω και θολους περναμε σασσικοτ η zinc και μετα πισσα αρμοκολλα στα σημεια που εχουμε προβλημα η εχουμε επισκευασει η κανουμε κατι αλλο διαφορετικο . ευχαριστω για τον χρονο σου.
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων