-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Επίσηςκαλααααα, να δω τι θα πεις αφού τελειώσει η ταινία
-
αφήστε τον να δει Ράμπο
-
'μολις χωρισα'...
αρκετα καλο για ελληνικο καπου μεταξυ ισπανικης και γαλλικης κωμωδιας...
το ειδα με πολυ ευχαριστηση παρολο που δεν ηξερα το θεατρικο...
λεει....
-
Έμαθα ότι σε σχέση με το θεατρικό έχει κάποιες διαφορές...
Κυρίως αλλαγή ότι στο θεατρικό δεν εμπλέκεται πουθενά η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Σε απλό πάρτυ γενεθλίων έκπληξη γίνεται ό,τι γίνεται, έτσι όμως βρήκαν ένα τρόπο να κόψουν πολλάαααα εισιτήρια. Υπάρχει δε και μια σημαντική αλλαγή στο τέλος, δεν την αναφέρω για προφανείς λόγους.
Και γω άκουσα πάντως πολύ καλά λόγια. Περνάς δηλαδή πολύ ευχάριστα την ώρα σου.
-
δε ξερω αλλα ειχε γουστο το εργο...καμια σχεση με τις γνωστες μ@λακιες...
και καλη σκηνοθεσια..
-
'Η Εισβολή' σε DVD χθές βράδυ με Nicole Kidman και Daniel Craig, πολύ καλό εργάκι, προτείνετε χαλαρά.
-
CLOVERFIELD
Φοβερή ταινία παιδιά, πραγματικά καμιά σχέση με τις κλασικές αμερικανιές στυλ Γκοντζίλα. Πολύ ωραία τεχνική, απίστευτος ήχος, τρελή ατμόσφαιρα, πολύ απρόβλεπτα γυρίσματα. Φοβερά τα τερατάκια, εκτός των συνηθισμένων, και φυσικά απίστευτο υπόβαθρο εκτός ταινίας (κοινώς το viral marketing είχε πάει σύννεφο). Θα συζητάτε για μέρες για αυτήν την ταινία με τους φίλους σας! Ακόμα και οι ερμηνείες δεν είναι όσο αμήχανες θα περίμενε κανείς, δεν είναι και Σαίξπηρ, αλλά όλα τα παιδάκια στέκονται άξια.
Πραγματικά από τις καλύτερες ταινίες για μένα. Όχι μόνο για φέτος!
-
τι συμπτωση!
ειπα και γω το θεωρουν τοσο πατατα που κανεις δεν το χει δει?
Ηρθε,λοιπον,το πληρωμα του χρονου και πηγα να δω την ταινια 'Cloverfield'.Ενας μικρος προλογος ειναι απαραιτητος:Σπανια πηγαινω πια στα multiplex,και για να παω να δω κατι θα πρεπει πραγματικα να μου κινησει το ενδιαφερον.Κι αυτο ακριβως συνεβη oταν πρωτοακουσα το καλοκαιρι για την υποθεση του Cloverfield(τοτε δε μου περασε καθολου απο το μυαλο ο Godzilla).Απο τοτε με προβληματισε το hype γυρω απο την ταινια σε σημειο να σκεφτω πως προκειται για αλλη μια υπερεκτιμημενη πατατα(η αναμιξη του J. J. Abrams δεν βοηθουσε ιδαιτερα).Εν τελει θα την εβλεπα ουτως η αλλως
Για λεγε υποθεση:
Βρισκομαστε στο Μανχαταν,το συγχρονο κεντρο του κοσμου.Παρασκευη βραδυκαι παρακολουθουμε το αποχαιρετιστηριο παρτυ ενος μαλλον γιαπι νεαρου,που προκειται να μετοικησει στη Τζαπωνια(εμμεσο tribute στο godzilla?)για δουλειες.Αυτος και οι επισης μαλλον γιαπηδες φιλοι του διασκεδαζουν αμεριμνοι με indie pop και rock,και τπτ δε φαινεται ικανο να τους χαλασει τη βραδια,περα απο τα τυπικα γκομενικα μπλεξιματα,το φοβο να τελειωσει η μπυρα και ενα κολοσσιαιο 'τερας' που εμφανιζεται αιφνης και ισοπεδωνει την Ν.Υορκη και την ευρυτερη περιοχη του ΜανχατανΣτην πραγματικοτητα ο θεατης παρακολουθει το περιεχομενο που κατεγραψε η digicam ενος απο τους πρωταγωνιστες,κατα τη διαρκεια του παρτυ αλλα και των δραματικων γεγονωτων που ακολουθησαν την εμφανιση του τερατος.Και επειδη η μνημη της καμερας ηταν προγραμμενη σε καποιες στιγμες παρακολουθουμε τυχαια σκηνες που αφοραν τον κυριο πρωταγωνιστη απο προγενεστερες εγγραφες της καμερας που λειτουργουν εξυπνα σαν flashbacks με τη χρηση 'μονταζ'(οχι ο Θεμος δεν ειχε καμμια αναμιξη με την παραγωγη της ταινιας)
Ως εκ τουτου οι ληψεις της καμερας διατηρουν την αισθητικη του επιτηδευμενου ερασιτεχνισμου που γνωρισαμε στο Blair Witch Project.Αν λαβει κανεις υποψιν και τους φρενηρεις ρυθμους με τους οποιους εκτυλισσεται το μεγαλυτερο μερος της ταινιας τοτε μπορει να καταλαβει πως τα πλανα ειναι κουνημενα,το καδραρισμα παραπεμπει σε τρικυμια,το ζουμ προκαλει ναυτια κτλ.Νταξει τα πραματα δεν ειναι τοσο χαλια.Η ταινια βλεπεται και βλεπεται ανετα(αλλωστε ειμαστε στην εποχη του youtube),αλλα απορεις γιατι καποιος χριστιανος δεν ενεργοποιησε τον σταθεροποιητη εικονας της καμερας...
Special FX:
Μερος της κριτικης που δεχτηκε η ταινια αφορα στο εξης σκεπτικο:Εφοσον το αρχικο υλικο ειναι μια απλη ψηφιακη καμερα (ουτε καν HD) και το πολυ σε αναλυση 800x600(λεμε τωρα) ειναι πολυ ευκολο να το μονταρεις,να προσθεσεις ψηφιακα εφε και γενικα να κανεις οτι θελεις για να κοροιδεψεις το ανθρωπινο ματι που δεν θα μπορει να διακρινει μικρες λεπτομερειες(αφου δε θα υπαρχουν)Κι ομως...
Τα εφε ειναι εντυπωσιακα και πανω απο ολα πειστικα.Μπορει να ισχυει σε καποιο βαθμο το παραπανω σκεπτικο αλλα η αληθοφανεια ειναι εκει,το 'τερας' ειναι εκει,το βλεπεις να ισοπεδωνει τα παντα στο περασμα του,οι εκρηξεις απο τη χρηση των συμβατικων οπλων ειναι εκει,οι σκηνες μαχης του στρατου με το 'τερας' ειναι εκει.
Ο ηχος,το 50% της απολαυσης της ταινιας για μενα ειναι εξισου εντυπωσιακος αν και αν γινουμε αυστηροι,ποια φορητη καμερα εχει τοσο καλο μικροφωνο για να πιασει συχνοτητες κατω απο τα 50-60 hz που περισσοτερο νιωθεις παρα ακους?Οπως και να χει τις εκρηξεις,τους ηχους απο τα κτιρια που καταρρεουν,τους κινητηρες jet των αεροσκαφων και τους βρηχυθμους του τερατος κανεις ωρα να τους ξεχασεις.Σκηνοθεσια
Οκ,ειναι προκληση για καθε καλλιτεχνη να σκηνοθετησει μια ταινια που θα πρεπει να φανταζει ερασιτεχνικη.Στην περιπτωση μας ομως αυτο γινεται με επιτυχια αφου ο θεατης εξοικειωνεται σταδιακα απο τις αρχικες σκηνες του παρτυ με την αισθητικη της ταινιας.Εξαλλου οσον αφορα τα πλα του 'τερατος' ακολουθειται μια λογικη κλιμακωση,με βαση τη λογικη 'less is more'.Στο πρωτο μισο παρακολουθουμε συντομες,φευγαλαιες σκηνες του τερατος που εξιταρουν τη φαντασια του θεατη οσον αφορα την ηδη ασυνηθιστη φυσιολογια.Για να αποφυγω και τα spoilers θα πω απλα πως δεν ειναι το τυπικο δεινοσαυροειδες.
Σκηνογραφικα,ο μπαξες εχει απο ολα:στιγμες χαλαρωσης και διασκεδασης,κλειστοφοβικες καταδιωξεις,πτωσεις στο χειλος του θανατου,και εικονες.Μεγαλοπρεπεις εικονες.Απο το αποκεφαλισμενο Αγαλμα της Ελευθεριας,και τους ξεριζωμενους ουρανοξυστες που στηριζονται ο ενας πανω στον αλλο,μεχρι τα ερειπωμενα συντριμια που σιγοκαινε με φοντο εναν κατακοκκινο οριζοντα και πελωρια B-2 να εκτελουν τακτικο βομβαρδισμο μεσα στην Ν.Υορκη ο σκηνοθετης συνθετει ενα αποκαλυπτικο τοπιο χωρις να ξεφευγει απο τα ορια του ρεαλισμου.Παιξιμο:
Νταξει κανεις δεν μπορει να πει πως οι ηθοποιοι εδωσαν την ερμηνεια της ζωης τους ή πως τους ζητηθηκε κατι τετοιο.Στην αρχη εχεις την εντυπωση πως απλα ειναι εκει για να παριστανουν τους ωραιους(ειδικα τα γκομενακια) αλλα σιγα σιγα σε πειθουν,ταυτιζεσαι μαζι τους και τους ακολουθεις στην δυσκολη πορεια επιβιωσης τους.Κλαινε,μαλωνουν απελπιζονται,μοχθουν και φωναζουν ολη την ωρα το κλασσικο βλαχοαμερικανικο 'OH MY GΟΟΟOD!,OH MY GΟΟΟΟΟΟΟOD!!!'.
Η μεγαλυτερη επιτυχια οσον αφορα το ερμηνευτικο μερος εγκειται στο οτι σε πειθουν για το πως θα αντιδρουσαν απλοι καθημερινοι ανθρωποι σε απιθανες,εξωπραγματικες καταστασεις.Κατι μου θυμιζει:
Σε αυτο το σημειο ειναι αναποφευκτο το να τραβηξουμε μια παραλληλο με την αλλη προβεβλημενη ταινια καταστροφης με τερας τεραστιων διαστασεων,το Godzilla του 1998.Καλως ή κακως ομως οι ομοιοτητες εντοπιζονται μοναχα στη θεματολογια.Το Godzilla ειχε απλωμενο ενα 'διχτυ ασφαλειας' κατω απο τον θεατη δινοντας διαρκως την εντυπωση πως ολα θα πανε καλα,στο τελος οι καλοι θα νικησουν,η Αμερικη θα θριαμβευσει κτλ.Στο Cloverfield οι πρωταγωνιστες τρομοκρατουνται,τραυματιζονται,υποφερουν και δεν προσπαθουν να νικησουν το τερας-παλευουν για την επιβιωση τους.Γενικα επικρατει εναν καθεστως αναρχιας και απελπισιας καθως φαινεται πως το (^%)(*&^#%$# το 'τερας' δεν ψοφαει με τιποτε και πως το τελος ειναι κοντα.
Ακομα και το 'τερας' πρωταγωνιστης διαφερει.Στο μεν Godzilla το ομωνυμο 'τερας' δε θα το χαρακτηριζες κατι περισσοτερο απο ενα εξυπνο ζωο με βαση τη συμπεριφορα του.Το 'τερας' του Cloverfield ομως αφηνεται να εννοηθει πως ειναι κατι παραπανω καθως λειτουργει με συστημα και μεθοδικοτητα που ξεπερνουν τα ζωωδη ενστικτα.Τελικα σ'αρεσε
Το Cloverfield οχι απλα μ'αρεσε αλλα ειναι ο,τι καλυτερο εχω δει μεχρι τωρα μεσα στο 2008(statement -παγιδα).Θα εφτανα να τη χαρακτηρισω next gen ταινια καταστροφης υπο την εννοια του οτι συνδυαζει εντυπωσιακες,μεγαλοπρεπεις σκηνες με ρεαλιστικη (στα ορια της reality tv) αναπτυξη χαρακτηρων και ντοκιμαντεριστικη αφηγηση.Σε αυτο συμβαλλουν και οι εμμεσες αναφορες σε icons της συγχρονης εποχης οπως τα gadgets,το youtube κτλ Αξιζει το αντιτιμο για να το δει κανεις σε μια κινηματογραφικη αιθουσα αλλα ανετα θα το ξαναβλεπα και σε ενα καλο home cinema setup.
Η επιτυχια της ταινιας για μενα ειναι το οτι σε βαζει στο τριπακι να σκεφτεις τι θα γινοταν εαν παρουσιαζοταν ξαφνικα ενα τετοιο 'τερας' στην ΑΘηνα,τη Θεσσαλονικη κτλ... -
Ντάαααξ μωρέ, στη Σαλόνικα θα του δίναμε μια φραπεδούμπα να σιάξει....δεν τρέχει τίποτα....
Πλάκα, πλάκα με τη μπίχλα του Θερμαικού θα μας βγει καμιά μέρα κανά μπαρμπουτσαλοψαροχτάποδο 100 μέτρα και εμείς θα του πετάμε τα καλαμάκια από τους φραπέδες στην παραλία
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
'Η Εισβολή' σε DVD χθές βράδυ με Nicole Kidman και Daniel Craig, πολύ καλό εργάκι, προτείνετε χαλαρά.Το ειδα κ εγω χθες.Δεν ηταν κακο κ βλεπονταν ευχαριστα.
-
Παιδιά δείτε το Noise
Απολαυστική και πρωτότυπη!
Τύπος που 'του τη δίνει' η ηχορύπανση και ειδικά από τους συναγερμούς των αυτοκινήτων, παίρνει την κατάσταση στα χέρια του!
-
Α αυτος ειναι που χαρακωνει τ'αμαξια στην Τουμπα?
Ρε αμα το πιασω στα χερια μου το κωλοπαιδι....
-
Butterfly on a wheel
Πολύ φεύγα ταινία, παράνοια σκέτη, αξίζει να το δείτε
παίζει με το μυαλό -
την ειχα αναφερει καποιες σελιδες πριν..
διαφωνω, αλλα μη κολλαμε σε λεπτομερειες! -
Ειδα το μιουσικαλ με τον ντεπ και δεν μου αρεσε καθολου! (σε αντιθεση με την κοπελα μου - ταιριαζουμε! )
-
Ειδα την pilot ταινια για το καινουργιο Knightrider και το μονο που εχω να πω ειναι οτι ηταν ΑΛΛΗ ΚΛΑΣΗ Μακαρι να προχωρησει η σειρα
Φοβερος και ο καινουργιος ΚΙΤΤ και ο καινουργιος πρωταγωνιστης
Εμφανιστηκε και ο Hoff μεσα για το κερασακι στην τουρτα
-
Εγώ απογοητεύτηκα οικτρά πάντως... Ηθοποιία χάλια, μουσική χάλια, τα CGI να βγάζουν μάτι... Το μόνο που μου άρεσε είναι η mustang...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ απογοητεύτηκα οικτρά πάντως... Ηθοποιία χάλια, μουσική χάλια, τα CGI να βγάζουν μάτι... Το μόνο που μου άρεσε είναι η mustang...Ελα μωρε μην γινεσε τοσο αυστηρος Εγω προσωπικα περιμενα να δω κατι πολυ κακο αλλα αντιθετως μου αρεσε ηταν αρκετα φιλοτιμη προσπαθεια πιστευω Και το παλιο στο πρωτο pilot επεισοδιο μην νομιζεις οτι πηγαινε πισω
-
Κοίτα, ίσως επειδή μεγάλωσα με τον Knight, ίσως να περίμενα να νιώσω τον ίδιο ενθουσιασμό όταν το έβλεπα τότε... Το παλιό ακόμα και τώρα που το βλέπω ( ) μου αρέσει...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κοίτα, ίσως επειδή μεγάλωσα με τον Knight, ίσως να περίμενα να νιώσω τον ίδιο ενθουσιασμό όταν το έβλεπα τότε... Το παλιό ακόμα και τώρα που το βλέπω ( ) μου αρέσει...Γραφική ναι.... αλλά τίποτα παραπάνω, IMHO...
Κινηματογράφος - Ταινίες [#4]