-
Μια κ μειναμε μεσα πηραμε μια ταινια γιανα περασουμε την ωρα μας .Δεν ευρισκα αυτη που ηθελα κ κατεληξα σε μια ταινια Αφγανης σκηνοθετιδος με τιτλο ¨ο βουδας λιποθυμησε απο ντροπη ¨Φοβερο ψυχοπλακωμα αλλα συγχρονως κ ενημερωση για την καθημερινοτητα στη χωρα αυτη .
-
Από μια παλιά ταινία (Extreme Measures με τον Hugh Grant) θυμήθηκα μια σκηνή.
Αυτός γιατρός σε νοσοκομείο και του φέρνουν 2 σοβαρά τραυματίες. Ο ένας ήταν αστυνομικός κι ο άλλος εγκληματίας. Ο εγκληματίας είχε τραυματίσει σοβαρά με όπλο τον αστυνομικό. Ο αστυνομικός είχε γυναίκα και παιδιά. Τον πλησίασε ένας αστυνόμος και τον παρακάλεσε να φροντίσει τον άντρα του.
Υπήρχε μόνο ένα χειρουργείο κι ο γιατρός έπρεπε να διαλέξει ποιος θα σωθεί (αφού κι οι δύο τραυματίες ήταν σοβαρά) και ποιος θα πεθάνει. Τελικά διάλεξε τον αστυνομικό.
Η συνάδελφός του (Sarah Jessica Parker) τον έκραξε και τον έκανε να αισθανθεί δυσάρεστα.Πώς μου ήρθε αυτή η σκηνή; Σε άλλο τόπικ αναφέρθηκε δυστύχημα με έναν τύπο με Φεράρι που πηγαίνοντας με καμιά 200ριά στην ΕΟ Κορίνθου-Πατρών, έφυγε κι έπεσε πλαγιομετωπικά σε Α3 που οδηγούσε μια γυναίκα.
Ας πούμε ότι ήσασταν γιατροί και είχατε να επιλέξετε ποιος θα σωθεί, τι θα επιλέγατε; Τον τύπο που έτρεχε σαν παλαβός αδιαφορώντας για τον κίνδυνο και για όσους θα έπαιρνε στο λαιμό του ή τη γυναίκα που είδε τον άλλο να έρχεται κατά πάνω της στα καλά καθούμενα;Τι θα πρέπει να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιος; Να το παίξει κορώνα-γράμματα ή να 'διαλέξει';
-
Εχει να κάνει με αυτό?
viewtopic.php?f=5&t=28595&view=unread#unread -
Ναι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτός γιατρός σε νοσοκομείο και του φέρνουν 2 σοβαρά τραυματίες. Ο ένας ήταν αστυνομικός κι ο άλλος εγκληματίας. Ο εγκληματίας είχε τραυματίσει σοβαρά με όπλο τον αστυνομικό. Ο αστυνομικός είχε γυναίκα και παιδιά. Τον πλησίασε ένας αστυνόμος και τον παρακάλεσε να φροντίσει τον άντρα του.
Υπήρχε μόνο ένα χειρουργείο κι ο γιατρός έπρεπε να διαλέξει ποιος θα σωθεί (αφού κι οι δύο τραυματίες ήταν σοβαρά) και ποιος θα πεθάνει. Τελικά διάλεξε τον αστυνομικό.
Η συνάδελφός του (Sarah Jessica Parker) τον έκραξε και τον έκανε να αισθανθεί δυσάρεστα.Πώς μου ήρθε αυτή η σκηνή; Σε άλλο τόπικ αναφέρθηκε δυστύχημα με έναν τύπο με Φεράρι που πηγαίνοντας με καμιά 200ριά στην ΕΟ Κορίνθου-Πατρών, έφυγε κι έπεσε πλαγιομετωπικά σε Α3 που οδηγούσε μια γυναίκα.
Ας πούμε ότι ήσασταν γιατροί και είχατε να επιλέξετε ποιος θα σωθεί, τι θα επιλέγατε; Τον τύπο που έτρεχε σαν παλαβός αδιαφορώντας για τον κίνδυνο και για όσους θα έπαιρνε στο λαιμό του ή τη γυναίκα που είδε τον άλλο να έρχεται κατά πάνω της στα καλά καθούμενα;Τι θα πρέπει να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιος; Να το παίξει κορώνα-γράμματα ή να 'διαλέξει';
πάνω-κάτω μόνο στις σειρές τίθενται τέτοια διλήμματα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η συνάδελφός του (Sarah Jessica Parker) τον έκραξε και τον έκανε να αισθανθεί δυσάρεστα.Με τι είδους επιχειρήματα τον έκραξε?
Νομίζω ότι αν δεν ξέρεις ακριβώς τι έχει συμβεί (π.χ. στο άλλο στο οποίο αναφέρθηκες θα μπορούσε αυτός με τη Φερράρι έστω 1 στις 1000 να έπρεπε να προλάβει κάτι που ήταν θέμα ζωής και θανάτου για κάποιο δικό του πρόσωπο και η κοπέλα στο Άουντι να μιλούσε στο κινητό) είναι πολύ εύκολο να πάρεις τη 'λάθος' απόφαση σε τέτοιες φάσεις... Αν το προχωρήσω ακόμα παραπέρα, ακόμα και να ξέρεις όλα για τη συγκεκριμένη φάση δεν ξέρεις ποιος είναι ο καθένας και κατά πόσον το γεγονός που τον έφερε μπροστά σου είναι αντιπροσωπευτικό του τι επιλογές κάνει στη ζωή του και τι μέλλον έχει αν σωθεί οπότε και πάλι δε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι πήρες τη 'σωστή' απόφαση.
Ευτυχώς που στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι όπως λέει ο Χάρης...
-
Μπορεί να βλέπουμε στις ταινίες τέτοια πράγματα, όμως αυτά βγαίνουν από τη ζωή.
Το θέμα είναι: δικαιούται κάποιος να αποφασίζει σαν δικαστής και εκτελεστής ταυτόχρονα ποιον θα σώσει; Για εμένα δεν τίθεται ζήτημα, θα διάλεγα τον 'καλό' ακόμα κι αν μου έλεγε να διαλέξω τον 'κακό'.
-
Πολυ αστειο το Yes man,απολαυσα και τα δυο ημιχρονα αλλα περισσοτερο το πρωτο.
Εκπληξη ο χαρακτηρας προϊσταμενος του Carrey,αγνωστος ηθοποιος που 'εγραψε' -
Αρκετά καλές εντυπώσεις από το YES MAN, μέτριο και κουλουβάχατα το Passengers.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπορεί να βλέπουμε στις ταινίες τέτοια πράγματα, όμως αυτά βγαίνουν από τη ζωή.Το θέμα είναι: δικαιούται κάποιος να αποφασίζει σαν δικαστής και εκτελεστής ταυτόχρονα ποιον θα σώσει; Για εμένα δεν τίθεται ζήτημα, θα διάλεγα τον 'καλό' ακόμα κι αν μου έλεγε να διαλέξω τον 'κακό'.
Ούτε κορώνα γράμματα ούτε 'επιλογή'.
Ασχολείσαι πρώτα πάντα με το πιο επείγον.
Αν ο ένας έχει ρήξη σπληνός και ο άλλος ρήξη ήπατος, θα ασχοληθείς πρώτα με τη ρήξη σπληνός κ.οκ. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το θέμα είναι: δικαιούται κάποιος να αποφασίζει σαν δικαστής και εκτελεστής ταυτόχρονα ποιον θα σώσει; Για εμένα δεν τίθεται ζήτημα, θα διάλεγα τον 'καλό' ακόμα κι αν μου έλεγε να διαλέξω τον 'κακό'.
Αν ο ένας έχει ρήξη σπληνός και ο άλλος ρήξη ήπατος, θα ασχοληθείς πρώτα με τη ρήξη σπληνός κ.οκ.στις ταινίες έχουν και οι δύο ρήξη σπληνός και την ίδια σπάνια ομάδα αίματος
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αν ο ένας έχει ρήξη σπληνός και ο άλλος ρήξη ήπατος, θα ασχοληθείς πρώτα με τη ρήξη σπληνός κ.οκ.στις ταινίες έχουν και οι δύο ρήξη σπληνός και την ίδια σπάνια ομάδα αίματος
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ναι αλλά μόνο η μία έχει κωλ@ρ@
-
http://www.filmfestivalrotterdam.com/en.aspx
Ξεκινάει σε λίγες μέρες το φεστιβάλ κινηματογράφου στο R'dam
Αν ξέρει κάποιος κανένα στανταράκι ας μου το σφυρίξει -
Είδα το into the wild, πολύ ωραία ταινία..
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Είδα το into the wild, πολύ ωραία ταινία..εγώ την ψιλοβαρέθηκα,για να είμαι ειλικρινής...αλλά οκ,είναι καλών προθέσεων γενικά
για το άλλο που είδες, τί έχεις να πεις?
Βρίζεις,βρίζεις? -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Είδα το into the wild, πολύ ωραία ταινία..
εγώ την ψιλοβαρέθηκα,για να είμαι ειλικρινής...αλλά οκ,είναι καλών προθέσεων γενικά
για το άλλο που είδες, τί έχεις να πεις?
Βρίζεις,βρίζεις?ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!
Ξεχάστηκα!!
Ήταν εξαιρετικό!
Η ερωτική σκηνή δε, πάρα πολυ καλή (μη χαίρεστε, ένας ανδρικός πωπος φάνηκε, τι ρατσισμός γμτ!)
Απίστευτο γέλιο, γενικά δεν μου αρέσει πολύ το θέατρο (τι δουλειά έχω σε θεατρική ομάδα τότε θα μου πειτε; ), αλλά ήταν εξαιρετικό.
Πήρε παράταση μέχρι 18/1, τη Κυριακή, όποιος προλαβαίνει και αν έχει ακόμη εισητήρια, ας κλείσει και ας το δει..
Χάζεψα απο τη πρωτοτυπία στη σκηνοθεσια.. -
Eίδα το 'Revolutionary Road' του Sam Mendes με το 'Τιτανικό' δίδυμο της Kate Winslet και του Leonardo Di Carpio
Tαινία με συμβατικό σενάριο, η ασφυξία της μικροαστικής ζωής κάτω από το γλάσο του Αμερικανικού ονείρου τη δεκαετία του '50, και πώς κάτω από την 'ανάγκη' της συμβατικότητας,της κανονικότητας και της προτυπωμένης ευτυχίας καταστρέφονται και συνθλίβονται ψυχές και έρωτες
Η σκηνοθεσία είναι πολύ καλή το ίδιο και ο Λεονάρδος, όμως είναι η Winslet που απογειώνει το ερμηνευτικό επίπεδο της ταινίας
Γενικά καλή ταινία, αξίζει προσοχής
-
-
Κινηματογράφος - Ταινίες [#4]