-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Τι εγινε , τρεις μερες στο ψυγειο μας εχει αφησει ο ΑLBA .......μας πεταξε και αυτο το .......Ο δε λόγος των πλαγίων αποστάσεων στο οriginal σχέδιο είναι 1,622 χωρις εξηγησεις , και εξαφανιστηκε
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Για το Nurburgring του '35 έχουμε πει;Πιπέρι στο στόμα
Στους ναζιστικούς πακτωλούς των μάρκων και της γερμανικής υπεροπλίας σε άψυχο (θηριώδεις και υπερεξελιγμένς MB και Auto Union)και έμψυχο(Caracciola,Varzi,Brauchitsch,Rosemeyer,Stuck,Fagioli κλπ)δυναμικό,τη νίκη πήρε η σχεδόν ξεπερασμένη Alfa Romeo P3 του Ιπτάμενου Μantovano.
Στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σκοινί -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Για το Nurburgring του '35 έχουμε πει;
Πιπέρι στο στόμα
Στους ναζιστικούς πακτωλούς των μάρκων και της γερμανικής υπεροπλίας σε άψυχο (θηριώδεις και υπερεξελιγμένς MB και Auto Union)και έμψυχο(Caracciola,Varzi,Brauchitsch,Rosemeyer,Stuck,Fagioli κλπ)δυναμικό,τη νίκη πήρε η σχεδόν ξεπερασμένη Alfa Romeo P3 του Ιπτάμενου Μantovano.
Στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σκοινίΧαρά να δείτε ο Μπενίτο...
Φαντάζομαι όμως ότι επιλέγετε να ξεχνάτε το mille miglia του '31, του '40 (από μια εταιρία που έφτιαχνε μηχανάκια!!!) και φυσικά του '55 που το φυσούσαν και δεν τους κρύωνε...Να μην πω για το targa florio του '22, του ΄24 (έβαλαν τα κλαματα τότε οι Ιταλοί) και στη συνέχεια, όταν μπήκε στο παγκόσμιο:
του 19551956
1959
1960
1963
1964
1966
1967
1968
1969
1970
1973
(κυρίως από μια εταιρία που έφτιαχνε παραφουσκωμένους σκαραβαίους και κέρδισε την αναγνωρισιμότητά της μέσω της προπαγανδιστικής διαφήμισης).
Ναι ναι ξέρω... ο πόλεμος (λες και η Γερμανία δεν έγινε οικόπεδο), οι απεργίες... τα άτιμα τα συνδικάτα... κλπ κλπ -
Ο Benitto βεβαίως και είχε μεγάλη χαρά.
Ο καημένος όμως ήταν τόσο 'τσίπης' που αρκείτο στο να χαίρεται και να κομπάζει με τις νίκες των ιταλικών ομάδων,ποζάροντας κορδωμένος στο cockpit της P3,υπό το βλέμα του Nuvolari.
Φασιστικό χρήμα για τη δημιουργία υπεραυτοκινήτων δεν εισέρευσε στα ταμεία των ομάδων ποτέ και ιδίως της υπο κρατική διαχείρηση (IRI) Alfa Romeo,γιατί απλούστατα δεν υπήρχε.Από τα μέσα της δεκαετίας του 30 όλη η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία (Fiat -Alfa Romeo-Lancia)είχε προσαρμόσει το 99% της παραγωγής της στις ανάγκες του πολέμου,ενώ η Ιταλία στέναζε ήδη από το 35 υπό το επαχθέστατο εμπάργκο που της είχε επιβάλει η Κοινωνία των Εθνών,λόγω της εισβολής στην Αβησσυνία.Οι επιπτώσεις του πολέμου για την Ιταλία είχαν ήδη αρχίσει,την ώρα που η οργάνωση Todt είχε την πολυτέλεια να ασχολείται με την δημιουργία αυτοκινητοδρόμων και η Auto Union το χρήμα να επιβάλει την κυριαρχία της.Για το Mille Miglia δεν αποκρύπτουμε τίποτα.Εξάλλου υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χαρούν οι ιταλόφιλοι.1927-28-29-30-32-33-34-35-36-37-38-47-48-49-50-51-52-53-54-56-57.
Ομοίως για το Targa Florio.Στους 64 αγώνες που διεξήχθησαν,η νίκη τις 39 φορές πήγε σε ιταλό κατασκευαστή.Και αν η Porsche έκανε ένα παρά φύσιν σερί από τα μέσα της δεκαετίας του 60 ως το 1970,αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Scuderia Ferrari ασχολείτο και με τους αγώνες GP(από τους οποίους η Porsche ως κατασκευαστής δεν τολμά να περάσει ούτε απ'έξω),επιφορτίζοντας το ίδιο επιτελείο των τεχνικών και των μηχανικών της με την εξέλιξη και τη συντήρηση ταυτοχρόνως δύο ομάδων,σε δυό διαφορετικούς θεσμούς.Όπως και να έχει η ουσία παραμένει ότι παρά τα πυροτεχνήματα αυτά των γερμανών,η υπόθεση των αγώνων ήταν και παραμένει ιταλική,καθώς οι γερμανοί κατασκευαστές είναι απόντες από όλες τις σοβαρές και ανταγωνιστικές μορφές αγώνων.Στους αγώνες ραλλύ τα τελευταία 25 χρόνια είναι εξαφανισμένοι,ενώ στους αγώνες GP και F1 ουσιαστικά μεταπολεμικά είναι ανύπαρκτοι.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Ο Benitto βεβαίως και είχε μεγάλη χαρά.
Ο καημένος όμως ήταν τόσο 'τσίπης' που αρκείτο στο να χαίρεται και να κομπάζει με τις νίκες των ιταλικών ομάδων,ποζάροντας κορδωμένος στο cockpit της P3,υπό το βλέμα του Nuvolari.
Φασιστικό χρήμα για τη δημιουργία υπεραυτοκινήτων δεν εισέρευσε στα ταμεία των ομάδων ποτέ και ιδίως της υπο κρατική διαχείρηση (IRI) Alfa Romeo,γιατί απλούστατα δεν υπήρχε.Από τα μέσα της δεκαετίας του 30 όλη η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία (Fiat -Alfa Romeo-Lancia)είχε προσαρμόσει το 99% της παραγωγής της στις ανάγκες του πολέμου,ενώ η Ιταλία στέναζε ήδη από το 35 υπό το επαχθέστατο εμπάργκο που της είχε επιβάλει η Κοινωνία των Εθνών,λόγω της εισβολής στην Αβησσυνία.Οι επιπτώσεις του πολέμου για την Ιταλία είχαν ήδη αρχίσει,την ώρα που η οργάνωση Todt είχε την πολυτέλεια να ασχολείται με την δημιουργία αυτοκινητοδρόμων και η Auto Union το χρήμα να επιβάλει την κυριαρχία της.Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική σας. Πάλι μπαίνετε στη διαδικασία να δικαιολογηθείτε...
Τσίπης Μπενίτο...
Επαχθές εμπάργκο (από την ευγενή εισβολή; )...
Φασιστικό χρήμα... (λες και οι κεφαλές των α/β της Ιταλίας ήταν καθαρές και δεν ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ...τι είναι πιο καλό τώρα δεν ξέρω )Και, στο κάτω κάτω, το αυτοκίνητο είναι ένα βιομηχανικό προϊόν, τη στιγμή που είναι κοινώς παραδεκτό ότι ο πόλεμος σπρώχνει με άλματα τη βοιμηχανία μπροστά.
Αν διαφωνείτε να μην ξαναφάτε μαργαρίνη και να μην ξαναπετάξετε με αεροπλάνο!Για το Mille Miglia δεν αποκρύπτουμε τίποτα.Εξάλλου υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χαρούν οι ιταλόφιλοι.1927-28-29-30-32-33-34-35-36-37-38-47-48-49-50-51-52-53-54-56-57.
Ομοίως για το Targa Florio.Στους 64 αγώνες που διεξήχθησαν,η νίκη τις 39 φορές πήγε σε ιταλό κατασκευαστή..Ναι, και μετά μπήκε στο παγκόσμιο... άσε που από τις 39 νικές στις 30 η Porsche δεν υπήρχε καν σαν κατασκευαστής αυτοκινήτων...
Και αν η Porsche έκανε ένα παρά φύσιν σερί από τα μέσα της δεκαετίας του 60 ως το 1970,αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Scuderia Ferrari ασχολείτο και με τους αγώνες GP(από τους οποίους η Porsche ως κατασκευαστής δεν τολμά να περάσει ούτε απ'έξω),επιφορτίζοντας το ίδιο επιτελείο των τεχνικών και των μηχανικών της με την εξέλιξη και τη συντήρηση ταυτοχρόνως δύο ομάδων,σε δυό διαφορετικούς θεσμούς.
Αντίστοιχα η Porsche στραφηκε στην Αμερική, εκεί όπου υπήρχε το περισσότερο εμπορικό ενδιαφέρον, μιας και οι άνθρωποι δεν έφτιαχναν αυτοκίνητα από hobby αλλά έπρεπε να επιβιώσουν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Και τελικά, αντίθετα με τους Ιταλούς, τα κατάφεραν.
Οπουδήποτε και οποτεδήποτε, όμως, υπήρχε ευθεία αντιπαράθεση των δυο ομάδων εκεί φάνηκε τι μετρούσε ο καθένας.Όπως και να έχει η ουσία παραμένει ότι παρά τα πυροτεχνήματα αυτά των γερμανών,η υπόθεση των αγώνων ήταν και παραμένει ιταλική,καθώς οι γερμανοί κατασκευαστές είναι απόντες από όλες τις σοβαρές και ανταγωνιστικές μορφές αγώνων.Στους αγώνες ραλλύ τα τελευταία 25 χρόνια είναι εξαφανισμένοι,ενώ στους αγώνες GP και F1 ουσιαστικά μεταπολεμικά είναι ανύπαρκτοι.
Τις σοβαρές μορφές αγώνων δλδ gp... γιατί τόσο στο wrc όσο και παντού στο χώρο οι Ιταλοί (η fiat με άλλο καπάκι δλδ) είναι πλέον ανύπαρκτοί.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι οτι κακώς κάνετε πόλεμο... Κανένας φίλος του Γερμανικού αυτοκινήτου (τουλάχιστον κάποιος που να έχει διαβάσει και δυο αράδες σχετικά) δεν αμφισβήτησε την αξιόλογη παρουσία των Ιταλών στους αγώνες, ειδικά τότε που είχε και κάποιο νόημα. Αντίθετα, κάθε φορά, οι φίλοι του Ιταλικού αυτοκινήτου τείνουν να 'ξεχνούν' τα των Γερμανών, ενώ , όποτε τα θυμούνται, όλως τυχαίως παρελαύνουν κάθε φορά το Ρινγκ του '35 και οι καρικατούρες των τραγικών ναζήδων και παρουσιάζονται σαν αυτοί να ήταν οι πραγματικοί εκπρόσωποι των Γερμανών μηχανικών.
ΛΑΘΟΣ
Ψάξτε να βρείτε ποιοι ήταν οι μηχανικοί πίσω από αυτές τις κατασκευές, τι σχέση είχαν με το καθεστώς, πως κατάφερναν να κοροϊδεψουν κάτω από τη μύτη τους τους υδροκέφαλους αρείους και το κυριότερο, σκεφτείτε ποσο πιο δύσκολο ήταν για αυτούς να κάνουν τη δουλειά τους σωστά τη στιγμή που δεν μπορούσαν να ανοίξουν καλά καλά το στόμα τους στην κάθε 'ιδέα' από τις μεγαλομανίες των ναζήδων.
Τέλος, μεταπολεμικά, πέρα από το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι τα γερμανικά εργοστάσια είχαν γίνει οικόπεδα, η Γερμανια είχε χωριστεί στη μέση μέχρι το '89 καθώς επίσης και το ότι κλήθηκαν να πληρώσουν το τίμημα του πολέμου οι βιομηχανίες σε χρήμα και σε ανθρώπινο δυναμικό, νομίζω τα κατάφεραν πολύ καλά, τόσο στους αγώνες όσο και στη βιομηχανία τους χωρίς δικαιολογίες και κατηγορίες στον αέρα απο'δω κι απο'κει...Θα με κράξει ο Νάσος, αλλά εδώ έβαλαν φυλακή τον Φουρτβένγκλερ επειδή τον ανάγκασαν οι Ναζήδες να παίξει με τις σημαιούλες... (υπάρχει ντοκουμέντο που χαιρετάει τον Γκέριγκ και μετά βγάζει ένα μαντίλι και σκουπίζει το χέρι του!!!!!)
-
Παναθηναϊκό - Ολυμπιακό μου θυμίζει το σκηνικό.........
-
Γιατί; Έχω άδικο, Νίκο;
Όπως έχει πει και ο Νάσος (πολύ σωστά ΙΜΗΟ) πρέπει να δείχνουμε τον ίδιο σεβασμό σε όλες τις μάρκες αυτοκινήτων γιατί πολύ απλά κάποιοι φίλοι μας έχουν αφιερώσει χρόνο και χρήμα (άλλοι ίσως και περισσότερα) σε αυτές. Δε μου αρέσει να βάφομαι στα γερμανικά χρώματα και να πολεμώ (ουδεμία σχέση έχω με αυτούς άλλωστε) αλλά με ενοχλεί η μονόπλευρη παρουσίαση της ιστορίας, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι φίλοι μας οι Ιταλοί και η συνεχής τους προσπάθεια να ταυτίσουν τους μηχανικούς με τους 'πολιτικούς' για να βαφτίσουν κακούς και καλούς. Εκεί να ψάξεις να βρεις την αιτία της ποδοσφαιροποίησης...Το σταματάω εδώ και αφήνω το φίλο JBT να κάνει τη δουλειά του που την κάνει τόσο καλά...
-
Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιά ποδοσφαιροποίηση μιλάτε;
Το να ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις βασισμένες κατά το δυνατόν σε ιστορικά τεκμήρια, δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη ούτε ψυχροπολεμικό κλίμα (ιδιαίτερα με ανθρώπους που έχω δείξει ότι εκτιμώ και σέβομαι)ούτε βέβαια απαξίωση,καταδίκη ή γελιοποίηση αυτοκινητιστικών σχολών,αυτοκινήτων ή ιδιοκτητών.Για να το τελειώνω (αν και θα είχα πολλά να πω για την υποτιθέμενη αντιπαράθεση και επικράτηση της Porsche έναντι της Ferrari στους αγώνες αντοχής),θα αρκεστώ να πω ότι για το πόσο πρόθυμοι ή συνεργάσιμοι υπήρξαν οι γερμανοί μεγαλοβιομήχανοι και μηχανικοί κάθε είδους (και είναι απολύτως δικαιολογημένοι μιας και το καθεστώς ούτε ουρανοκατέβατο ήταν, ούτε στερείτο λαϊκού ερείσματος),εξόχως αποκαλυπτικά είναι τα βιβλία 'The rise and the fall of the Luftwaffe' και 'Hermann Goering:The Reichsmarshall',αμφότερα βρετανών συγγραφέων.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπολείπτομαι την ιστορία και τη συνεισφορά της ΜΒ για παράδειγμα, στην αυτοκινητιστική ιστορία.Από την άλλη το γεγονός ότι ανέκαθεν και ιδιαίτερα μεταπολεμικά οι γερμανοί μη έχοντας και οτιδήποτε άλλο στα χέρια τους,θεωρούν την αυτοκινητοβιομηχανία κύρια πηγή πλούτου και εθνική τους υπόθεση,προσπαθώντας να την προστατεύσουν όπως και μέ ό,τι μέσο μπορούν,δεν παύει κατά την προσωπική μου άποψη να είναι ιστορικά αποδεδειγμένο.
-
+ http://en.wikipedia.org/wiki/Fire
Υποτιθέμενη αντιπαράθεση και επικράτηση...
Συνεργάσιμοι μηχανικοί... (που οι μισοί την κοπάνησαν και από όσους έμειναν οι περισσότεροι εβλεπαν τη γκιλοτίνα πάνω από το κεφάλι τους-τα δε καθήκια, αναγνωρίστηκαν σαν εθνικοί ευεργέτες... σε άλλες χώρες όμως!!!!κάτι 'πατεράδες' του διαστήματος και άλλοι πολλοί)Και εν πάσει περιπτώσει τι κακό βλέπεις στο ότι οι ίδοι υποστηρίζουν την εθνική βιομηχανία τους; Αν ακολουθούσαν το Ελληνικό πρότυπο και έθαβαν τα εργοστάσιά τους, η μετριότητα που θα ακολουθούσε θα ήταν καλύτερη; Η εγκατάλειψη στη μοίρα της, τη δεκαετία του '70, της Ιταλικής βιομηχανίας δηλαδή προσδίδει περισσότερη συμπάθεια στους Ιταλούς για κάποιο λόγο; Ή μήπως οι εφημερίδες σάπιζαν τις beta και τις sud....
Πάω να βράσω τσάι....
-
Ή μήπως οι εφημερίδες σάπιζαν τις beta και τις sud.... **Πάω να βράσω τσάι.... **
θα παρεις και τραιομφ ?Τι εγινε τα προλαβες τα ντουλαπακια του μπιτλ ?
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Ή μήπως οι εφημερίδες σάπιζαν τις beta και τις sud.... **Πάω να βράσω τσάι.... **
θα παρεις και τραιομφ ?Εχω ήδη triumph ( ), αλλά με λιγότερες ρόδες. Οπότε το τσάι δικαιολογείται!
(Ποιος καλός mod θα μας μαζέψει απο εδώ να μας βάλει στις σχολές, εκει που δεν ενοχλούμε; )
-
Aλέξανδρε μην αδικείς την ευφυία σου κάνοντας πως δεν καταλαβαίνεις.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αυτό το πνεύμα της δήθεν μετριοπάθειας που επιβάλει να σχολιάζουμε μόνο όταν έχουμε κάτι καλό να πούμε,ώστε να μην θίξουμε τον άλλο (που έχει αφιερώσει χρόνο,χρήμα και ίσως και περισσότερα σε ένα αυτοκίνητο).
Και εν πάσει περιπτώσει είμαι υπέρ το δέον μετριοπαθής,δεδομένου ότι δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες,βιοτεχνιές ή μαγαζιά αξίζουν σεβασμού.
Ορισμένες από αυτές μάλιστα όχι απλά δεν αξίζουν σεβασμού,αλλά πέραν της πενιχρής συνεισφοράς τους στην αυτοκινητιστική κληρονομιά,ακολούθησαν μια πολιτική προσφερόμενου προϊόντος που είναι πραγματικά για φτύσιμο.Αλλά δεν το κάνω θέμα,σεβόμενος την αρχή, ότι όταν δεν έχεις κάτι καλό να πεις,καλύτερα να μην μιλάς.Πάντως όχι για να μην θιγούν ιδιοκτήτες αυτοκινήτου (αφού πάντα φροντίζω η κριτική μου να είναι αν μη τι άλλο τεκμηριωμένη)καθώς ο καθένας είναι άξιος των αυτοκινητιστικών του επιλογών.Το ανοίγεις πολύ το θέμα (ιδιαίτερα περί γερμανικού λαού και σχέσεων με το καθεστώς)και θα είχα πάρα πολλά να πω.Ορισμένα μάλιστα θα ακούγονταν και εξαιρετικά αιρετικά.Δεν το κάνω όμως σεβόμενος την ηλίθια αρχή του οff topic (χίλιες φορές βέβαια ένα μεστό σε περιεχόμενο off topic παρά χίλια ανούσια on topic με φωτογραφιούλες και άνοστα σχολιάκια).
Το να υποστηρίζεις το εθνικό σου προϊόν και να το προφυλάσσεις είναι θεμιτό.Το να πρόσπαθείς όμως να το επιβάλεις καλλιεργώντας μύθους γύρω από αυτό,δωροδοκώντας και εξαγοράζοντας ή συκοφαντώντας τους ανταγωνιστές σου είναι άλλο πράγμα.
Η εγκατάλειψη της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην κρίση της κοινωνικοπολιτικής αναταραχής του 70 είναι αξιοκατάκριτη και εν πολλοίς υπεύθυνη για τη δημιουργία taboo εις βάρος των ιταλικών προϊόντων(αν και αυτοκίνητα πλείστων άλλων κατασκευαστών σκούριαζαν όπως οι sud).Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως οι Ιταλοί έβγαλαν αυτοκίνητα που σκούριαζαν αλλά δεν ήταν επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών τους.Κακή ώρα όπως τα αυτοκίνητα άλλης αυτοκινητοβιομηχανίας, που ενώ θα έπρεπε να έχουν σταματήσει να παράγωνται από τη δεκαετία του 50,είχαν το θράσος να τα πλασσάρουν στους αδαείς (οι οποίοι τα αναγόρευσαν και σε cult φιγούρες)ως βασικό μεταφορικό μέσο καθόλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 70.
Ούτε βέβαια οι ιταλοί προσέφυγαν στις εμετικές πρακτικές αποβιωσάσης κρατικής αυτοκινητοβιομηχανίας,η οποία μόλις είδε την γη να χάνεται κάτω από τα πόδια της (καθώς τα εκτρώματα που ξέρναγε η γραμμή παραγωγής της τη δεκαετία του 70 δεν μπορούσε να τα ανεχθεί ούτε ο πατριωτισμός των ομοεθνών της αγοραστών)εξαπέλυσε συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον άλλης εταιρείας.Τέλος οι ιταλοί είναι τόσο αδαείς που δεν φρόντισαν να εξαγοράσουν συγκροτήματα του πανευρωπαϊκού ειδικού τύπου,ώστε να εξυμνούν μονίμως τα προϊόντα τους ούτε δίνουν αυτοκίνητα προς δοκιμή στα περιοδικά 'ελαφρώς' βελτιωμένα.
-
Για το 'rust scandal' της Beta, αυτό ήταν κατασκευασμένο από την Daily Mirror. Στα υπόλοιπα, συμφωνώ 150% με τον Alba.
-
Για το rust scandal μιλάω και εγώ.Κάπου δεν το εκμεταλλεύθηκε-προώθησε και το κρατικό BBC,με τις ευλογίες της κυβέρνησης,για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα στην παραπαίουσα αγγλική κρατική αυτοκινητοβιομηχανία;
-
Ναι, με την εκπομπή 'That's Life' της Esther Rantzen, η οποία είναι το βρετανικό αντίστοιχο της Δρούζα... Η οποία Rantzen μάλιστα ήταν και η πρώτη που άρχισε να μιλά για... μοτέρ που πέφτανε στην άσφαλτο (κάτι που δεν είχε γίνει ΠΟΤΕ).
-
Kαι μετά αφού τους έπαιξαν κλωτσοσκούφι οι ιάπωνες με τους γερμανούς, τους έβαλαν στα συρτάρια τους έναντι πινακίου φακής οι γερμανοί,τα ξαδέρφια τους οι αμερικάνοι,οι κινέζοι.....μέχρι και οι ινδοί
Τελικά ο αλήστου μνήμης αυστριακός επαληθεύθηκε μέχρι κεραίας στις πολιτικές του προβλέψεις. -
Skullone, έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις ποτέ ένα τέτοιο αυτοκίνητο;
Να ρωτήσεις αυτούς που το είχαν τότε (ΚΡ γιατί δε μιλάς; ) αν ήταν κατασκευασμένες κατηγορίες η σκουριά;Εχω οδηγήσει τόσο Ιταλικά αυτοκίνητα όσο και Γερμανικά. Μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να είναι υπέρμαχος είτε της μιας είτε της άλλης πλευράς. Επέλεξα τη δεύτερη, όχι γιατί έφτασαν στα αφτιά μου οι προπαγάνδες απο΄τις γερμανικές κ@λοφυλλάδες, αλλά γιατι δοκίμασα με τα χέρια μου να φτιάξω τέτοια αυτοκίνητα και είδα με τα ίδια μου τα μάτια πια η διαφορά και ποιο το αντίστοιχο τίμημα. Και επέλεξα...
Από την άλλη, εσείς πραγματικά μισείτε το VW, όχι για αυτό που είναι αλλά για αυτό που πρεσβεύει στα μάτια σας. Δε σκέφτεστε όμως, πως αν ήταν πραγματικά τόσο ταφόπλακα δε θα πουλούσε 22 εκατομμύρια αυτοκίνητα... Για να είναι με διαφορά το πιο πετυχημένο αυτοκίνητο στην ιστορία της αυτοκίνησης προφανώς και συγκέντρωνε κάποια πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα (είτε φιλοσοφίας σχεδίασης είτε κατασκευής), ακόμα και αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε, μάλλον, να τα κατανοήσετε.Ούτε σας ζήτησα να σεβαστείτε εταιρίες, αλλά να σεβαστείτε ανθρώπους που είτε μεγάλωσαν με κάποια αυτοκίνητα και τα αγάπησαν, είτε για κάποιο δικό τους λόγο τους έκαναν 'κλικ' όταν ήταν μεγαλύτεροι.
Είναι πανεύκολο να καταδικάζετε αλλά δε σηκώνετε μύγα στο σπαθί σας και έχετε έτοιμη τη δικαιολογία για όλα...Προσωπικά, βαρέθηκα την ανούσια αυτή αντιπαράθεση...Λατρεύω το σκαραβαίο μου (τον οποίο κάνω κέφι περισσότερο απο οποιοδήποτε σουπερ ντούπερ υπεραυτοκίνητο) και όταν καταδικάζετε με αυτόν τον τρόπο (χωρίς να δέχεστε ότι κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις) τη φιλοσοφία της κατασκευής του, θίγετε έμμεσα εμένα.
Έτσι το αντιλαμβάνομαι και έτσι το εισπράττω...
Λυπάμαι πολύ. -
Ναι, έχω ρωτήσει ιδιοκτήτες (τον πρώην μοίραρχο της ΜΕΥ στην 115ΠΜ, έναν παλιό μας οικογενειακό φίλο που είχε τη 1600άρα Beta Berlina I, έναν παλιό μου συνάδελφο που για πρώτο του αυτοκίνητο είχε μια HPE 1.6 της οικογένειάς του σε ηλικία 19 ετών, τον πατέρα ενός συμμαθητού μου που είχε διαδοχικά μια Berlina 1.3 I και μια Trevi 1.6 και αρκετούς άλλους) και επίσης έχω συμβουλευθεί και τη βιβλιογραφία και τα περιοδικά. Λυπάμαι ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ που βγάζω στη φόρα - μαζί με πολλούς άλλους - τις ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ της Daily Mirror, αλλά πίστεψέ με, δεν το ήθελα. Προσπάθησα πολύ να συμμορφωθώ με το παγιωμένο δόγμα και τις μυθοπλασίες των πανάσχετων που εξυπηρετούσαν συμφέροντα, αλλά... Μπήκε ο διάολος μέσα μου.
Σε ό,τι αφορά το 'σεβαστείτε ανθρώπους που μεγάλωσαν με κάποια αυτοκίνητα κλπ κλπ', το θεωρώ άκυρο, διότι:
- Ποτέ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σεβάστηκε τους ιταλόφιλους (πρωτίστως) και τους γαλλόφιλους (δευτερευόντως)
- Με αυτό το επιχείρημα, θα έπρεπε σήμερα να θεωρούμε το Robotech αριστούργημα, ενώ ήταν ένα άθλιο ανοσιούργημα-patchwork τριών διαφορετικών και άσχετων μεταξύ τους anime
- Ομοίως, θα έπρεπε να μην τολμάμε σήμερα να χλευάσουμε την Άντζελα Δημητρίου ή τον Φλωρινιώτη, γιατί κάποιοι μεγάλωσαν μ'αυτούς
-
Λυπάμαι πολύ αν νιώθεις προσβεβλημένος από σχόλια για ένα αυτοκίνητο.Και εν πάσει περιπτώσει εφόσον γεμίζει τόσο πολύ εσένα,δεν έχει σημασία η γνώμη κανενός τρίτου κακόπιστου ή όχι.
Δεν μπορώ να μην επισημάνω προεκτείνοντας,με κάθε καλή διάθεση, δυό αποστροφές του λόγου σου.Το αυτοκινητάκι αυτό σε γεμίζει γιατί το έχεις ενδεχομένως επιλέξει για τις νοσταλγικές σου αποδράσεις σε ξεχασμένες και αγαπημένες μυρωδιές,αναμνήσεις,πρόσωπα,συναισθήματα....στο παρελθόν βρε αδερφέ και όχι για να καλύψει τις καθημερινές και απαιτητικές μεταφορικές ανάγκες της οικογενειάς σου.Γούστο σου καπέλο σου.
Η ένσταση μου με την VW και όχι με το VW δεν βρίσκεται στη δική σου επιλογή.Δεν μου είναι αποκρουστικό δηλ.στο συμπαθές μούτρο του σκαραβαίου,αλλά το γεγονός ότι η μαμά του εξακολούθησε ξεδιάντροπα εν έτει 1974 να τον προσφέρει μαζί με τις παραλλαγές του,με μοναδικό τους προσόν την μηχανική απλότητα,ως το μοναδικό της-πλην όμως εκτός τόπου,χρόνου και συνθηκών- προϊόν στους ανυποψίαστους καταναλωτές.Από την άλλη το γεγονός ότι ένα προϊόν που έμεινε στη ζωή μισό αιώνα,κατάφερε να κάνει 22 εκατομύρια πωλήσεις,δεν το θεωρώ και σπουδαίο επίτευγμα.Στο κάτω κάτω της γραφής τα νούμερα από μόνα τους δεν λένε τίποτα.Αν οι σκεπτόμενοι και υποψιασμένοι άνθρωποι ήταν και πλειοψηφία,ο κόσμος μας δεν θα είχε αυτά τα χάλια.
Ειλικρινά λυπάμαι αν όντως στενοχωρήθηκες.
-
Ως κάτοχος Beta HPE 2000 του 77,σπεύδω να επιβεβαιώσω ότι το αυτοκίνητο παρότι έχει περάσει του λιναριού τα πάθη (παρκαρισμένο επί τριάντα σχεδόν συναπτά έτη σε χιόνια και λιοπύρια στο δρόμο),δεν εμφανίζει σκουριές σε δομικά στοιχεία του αμαξώματος,που θα το καθιστούσαν επικίνδυνο στην καθημερινη χρήση.
Το αυτοκίνητο χρήζει βέβαια ανακατασκευής (την οποία προφανώς ποτέ δεν θα κάνω)αλλά δεν είναι κομμένο στη μέση ούτε του έπεσε το moteur στο δρόμο
Δεν κάνω βέβαια τον κόπο να αναλύσω ότι την πίσω ανάρτηση της Beta την έκανε copy paste η Ford,εμφανίζοντάς την στο Focus,ούτε στο γεγονός πως ακόμα και σήμερα οι αναρτήσεις των 156/147/GT είναι αντιγραφή αυτών της Beta.
[Διάσπαση] Περί "Σχολών Σχεδιασμού"