-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Πολυ σπανια εχω δει να κινουνται στη ΛΕΑ γυρω απο τη Θεσσαλονικη, και αυτο αν γινει θα ειναι Κυριακη επιστροφη απο Χαλκιδικη (παλι απαραδεκτο ειναι) και οχι 24/7/365.
Εγω παλι ,πολυ σπανια βλεπω τη ΛΕΑ να χρησιμοποιειται οπως πρεπει...
Σε ποιο δρομο το παρατηρεις ;
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Σε ποιο δρομο το παρατηρεις ;
Aπο και προς Χαλκ/κη κυριως...
Μονο οταν ο δρομος ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ αδειος, η ΛΕΑ ειναι πληρως αδεια.
Αν εχει λιγο κινηση παραπανω... -
Η αληθεια ειναι οτι Χαλκιδικη παω μια φορα το χρονο και αν, και στην επιστροφη οχι μονο στη ΛΕΑ αλλα αν μπορουσαν και στα χωραφια θα εμπαιναν. Στους δρομους που κινουμαι πολυ συχνα-καθημερινα δηλαδη στη ΠΑΘΕ και στην Εγνατια Οδο δεν εχω παρατηρησει τετοιο φαινομενο.
-
AUDI A3 vs FERRARI σημειώσατε 1...
Το έδειξε στις ειδήσεις πριν από λίγο.
Στον Αθηνών Πατρών (Ξυλόκαστρο) Ferrari «έφυγε» και έκανε πλαγιομετωπική με το Α3.
Από τη Ferrari είχε απομείνει μόνο το πίσω μέρος και λίγο από την οροφή , το υπολοιπο κομμάτι το μάζευαν με φτυάρια, ο οδηγός νεκρός.
Το Α3 ήταν σε καλύτερη κατάσταση αν και είχε διαλυθεί η μούρη του, η οδηγός του ήταν μόνο τραμαυτισμένη.Από ότι λένε η ferrari πρέπει να πήγαινε με πάνω από 200 όταν έχασε τον έλεγχο λόγο του ολισθηρού οδοστρώματος.
Κρίμα.
-
Θα άξιζε να δούμε ένα crash test EuroNCAP με Ferrari. Πιστεύω πως θα ήταν λίγο αποθαρρυντικά τα αποτελέσματα.
Σχετικά με τις ΛΕΑ, δε ξέρω τι γίνεται στην Αττική, ο ηλίθιος που με προσπέρασε σήμερα από την ΛΕΑ σήμερα πάντως στην Ε.Ο κοντά στην Σίνδο απέδειξε πως η βλακεία δεν έχει πατρίδα! -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Από ότι λένε η ferrari πρέπει να πήγαινε με πάνω από 200 όταν έχασε τον έλεγχο λόγο του ολισθηρού οδοστρώματος.
Κρίμα.
Αν ώς 'ολισθηρό οδόστρωμα' εννοείται βρεγμένο οδόστρωμα (δηλαδή εάν έβρεχε), και το ferrari (ή το οποιοδήποτε αυτοκίνητο) πήγαινε με 200, δεν νομίζω (προσωπικά) ότι είναι κρίμα..
Ακόμα ένας ανεγκέφαλος λιγότερο, ευτυχώς που δεν πήρε μαζί του κανέναν άλλο αθώο.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
ο ηλίθιος που με προσπέρασε σήμερα από την ΛΕΑ σήμερα πάντως στην Ε.Ο κοντά στην Σίνδο απέδειξε πως η βλακεία δεν έχει πατρίδα!Ή ίσως ήθελε να αποδείξει ότι ο nrg_polini έχει άδικο.
@ skous:
Όντως, με 200 και βροχή σε αυτό το δρόμο είναι απλώς ηλιθιότητα. -
Το ειδα και εγω!Το Α3 ηταν σχετικα οκ...Το καπω ειχε φυσικα παραμορφωθει,αλλα τα A-pillars ,απο τη μερια του οδηγου που ειδα ,ηταν ανεπαφη.Η Ferrari παντως διαλυθηκε,αν και ηταν κομμενη απο τη πυροσβεστικη σε μερικα σημεια.
-
Ερώτηση, είχε πάρει κανείς από Κρήτη μυρωδιά ένα ατύχημα γύρω στις 10 Αυγούστου με 2 κοπέλες και ένα αγόρι νεκρό, και έναν ακόμα σε εντατική;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
AUDI A3 vs FERRARI σημειώσατε 1...Το έδειξε στις ειδήσεις πριν από λίγο.
Στον Αθηνών Πατρών (Ξυλόκαστρο) Ferrari «έφυγε» και έκανε πλαγιομετωπική με το Α3.
Από τη Ferrari είχε απομείνει μόνο το πίσω μέρος και λίγο από την οροφή , το υπολοιπο κομμάτι το μάζευαν με φτυάρια, ο οδηγός νεκρός.
Το Α3 ήταν σε καλύτερη κατάσταση αν και είχε διαλυθεί η μούρη του, η οδηγός του ήταν μόνο τραμαυτισμένη.Από ότι λένε η ferrari πρέπει να πήγαινε με πάνω από 200 όταν έχασε τον έλεγχο λόγο του ολισθηρού οδοστρώματος.
Κρίμα.
Τι μοντέλο Φερράρι ήταν;Φάνηκε κανένα στοιχείο από τα πίσω φώτα;
-
360 modena ασημενιο,που μετα ηταν cabrio,με προσπερασε πριν την κορινθο με +-200 και 10' μετα τη βρηκαμε κομμενη στη μεση.
αθλιο θεαμα,το α3 που λετε δεν το προσεξαμε,ειχε πεταχτει τελειως εκτος δρομου
και πες οτι πας μεχρι την κορινθο με 200,μετα δεν κοβεις γμτο?βρεχει,εισαι σε κωλοδρομο,κοινη λογικη? -
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
360 modena ασημενιο,που μετα ηταν cabrio,με προσπερασε πριν την κορινθο με +-200 και 10' μετα τη βρηκαμε κομμενη στη μεση.
και πες οτι πας μεχρι την κορινθο με 200,μετα δεν κοβεις γμτο?βρεχει,εισαι σε κωλοδρομο,κοινη λογικη?Αν πήγαινε με 200 στο βρεγμένο με 215/45/18 εμπρός και 275/40/18 πίσω και ολοκαίνουργια να ήταν μακριά έφτασε...
-
Ο χρήστης KK265 έγραψε:
και πες οτι πας μεχρι την κορινθο με 200,μετα δεν κοβεις γμτο?βρεχει,εισαι σε κωλοδρομο,κοινη λογικη?Αν πήγαινε με 200 στο βρεγμένο με 215/45/18 εμπρός και 275/40/18 πίσω και ολοκαίνουργια να ήταν μακριά έφτασε...
γιατι τοτε οι formula 1 και ΟΛΑ τα ασφαλτινα αγωνιστικα συμπεριλαμβανομενου και τα wrc φορανε ιδια διασταση στο στεγνο και στο βρεγμενο και απλα αλλαζει η γομα?
ποιος σου ειπε οτι στο βρεγμενο πρεπει να φορας στενο ελαστικο?
για ολα υπευθυνη ειναι η ασφαλτο και ΟΧΙ το στενο ελαστικο... -
Τα φαρδιά λάστιχα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν υδρολίσθηση αν πατήσεις σε μαζεμένα νερά από τα στεγνά. Έχουν περισσότερο όγκο νερού να αποβάλλουν.
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
γιατι τοτε οι formula 1 και ΟΛΑ τα ασφαλτινα αγωνιστικα συμπεριλαμβανομενου και τα wrc φορανε ιδια διασταση στο στεγνο και στο βρεγμενο και απλα αλλαζει η γομα?Ε... επειδή το λέει η FIA!
-
γιατι τοτε οι formula 1 και ΟΛΑ τα ασφαλτινα αγωνιστικα συμπεριλαμβανομενου και τα wrc φορανε ιδια διασταση στο στεγνο και στο βρεγμενο και απλα αλλαζει η γομα?
ποιος σου ειπε οτι στο βρεγμενο πρεπει να φορας στενο ελαστικο?
για ολα υπευθυνη ειναι η ασφαλτο και ΟΧΙ το στενο ελαστικο...Το στενό ελαστικό για το ίδιο βάρος ανά τροχό σε περίπτωση υδρολίσθησης έχει μικρότερη επιφάνεια επαφής με την άσφαλτο σε σχέση με το φαρδύ και κατά συνέπεια περισσότερα κιλά βάρους ανά τετραγωνικό εκατοστό,άρα στο πολύ νερό μπορεί και να πατήσει πιο εύκολα σε σχέση με το φαρδύ που πατάει σε ένα φίλμ νερού και άρα καθιστά το όχημα ακυβέρνητο.Έχεις δει κάτι ξεκολλήματα που κάνουν τα μονοθέσια στο πολύ νερό;Και μη συγκρίνεις τι γίνεται στη φόρμουλα με το αυτοκινητό σου γιατί τότε δοκίμασε να βάλεις 80 προφίλ και να κάνεις κούτσουρο την ανάρτηση με μηδενικές διαδρομές και να πας να στρίψεις.....
-
Ο χρήστης KK265 έγραψε:
Το στενό ελαστικό για το ίδιο βάρος ανά τροχό σε περίπτωση υδρολίσθησης έχει μικρότερη επιφάνεια επαφής με την άσφαλτο σε σχέση με το φαρδύ και κατά συνέπεια περισσότερα κιλά βάρους ανά τετραγωνικό εκατοστό,άρα στο πολύ νερό μπορεί και να πατήσει πιο εύκολα σε σχέση με το φαρδύ που πατάει σε ένα φίλμ νερού και άρα καθιστά το όχημα ακυβέρνητο.Έχεις δει κάτι ξεκολλήματα που κάνουν τα μονοθέσια στο πολύ νερό;Και μη συγκρίνεις τι γίνεται στη φόρμουλα με το αυτοκινητό σου γιατί τότε δοκίμασε να βάλεις 80 προφίλ και να κάνεις κούτσουρο την ανάρτηση με μηδενικές διαδρομές και να πας να στρίψεις.....
ΣΥμφωνώ απόλυτα.
Ερώτηση: Εάν όμως δεν μιλάμε για 'μαζεμένα' νερά και απλώς για υγρό-ολισθηρό δρόμο, τότε το φαρδύ δεν είναι καλύτερο;;;
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Το στενό ελαστικό για το ίδιο βάρος ανά τροχό σε περίπτωση υδρολίσθησης έχει μικρότερη επιφάνεια επαφής με την άσφαλτο σε σχέση με το φαρδύ και κατά συνέπεια περισσότερα κιλά βάρους ανά τετραγωνικό εκατοστό,άρα στο πολύ νερό μπορεί και να πατήσει πιο εύκολα σε σχέση με το φαρδύ που πατάει σε ένα φίλμ νερού και άρα καθιστά το όχημα ακυβέρνητο.Έχεις δει κάτι ξεκολλήματα που κάνουν τα μονοθέσια στο πολύ νερό;Και μη συγκρίνεις τι γίνεται στη φόρμουλα με το αυτοκινητό σου γιατί τότε δοκίμασε να βάλεις 80 προφίλ και να κάνεις κούτσουρο την ανάρτηση με μηδενικές διαδρομές και να πας να στρίψεις.....
ΣΥμφωνώ απόλυτα.
Ερώτηση: Εάν όμως δεν μιλάμε για 'μαζεμένα' νερά και απλώς για υγρό-ολισθηρό δρόμο, τότε το φαρδύ δεν είναι καλύτερο;;;
Ναι .Έχει καλύτερη πρόσφυση.
-
ωραια ολα τα θεωρητικα που λετε αλλα εγω σε οσες ορεινες διαδρομες εχω παει με σχετικα καλη ασφαλτο ποιοτικα και βροχη δεν αντιμετωπισα προβλημα...
ακομα και στα ραλυ οπου υπαρχει βροχη οι εξοδοι απο υδρολισθηση ειναι πολυ λιγες...
αρα αν δεν υπαρχουν λιμναζοντα νερα δεν υπαρχει προβλημα..ΑΛΛΑ ακομα και στα λιμναζοντα οτι και να φορας δεν μπορεις να κανεις τιποτα...
και παμε τωρα σε κατι πιο ειδικο...
στην μοτοσυκλετα μου βαρους πληρους φορτιου 205 κιλα εχω λαστιχα πισω 160-60-17 και εμπρος 120-70-17 ...
γιατι ειτε σε βροχη ειτε σε βρεγμενο παω το ιδιο ασφαλης??με τα ιδια λαστιχα?
και μην μου πειτε οτι σε βρεγμενο κοβω γιατι επιτηδες σε καλη ασφαλτο ανοιγω γκαζι για να σπινιαρει και σε καλη ασφαλτο κατι τετοιο δεν γινεται....
το αυτο και για το παγκοσμιο και SBK πρωταθλημα οπου οι διαστασεις ειναι ιδιες και τα γυρολογια αντε να ειναι 4-5 sec κατω...αλλα τους κοβουν τα λιμναζοντα..καλη λοιπον η θεωρια αλλα αμα εισαι γκασμας απο οδηγηση και δεν ξερεις να διαβαζεις τον δρομο..οτι και να φορας αστα...
-
ωραια ολα τα θεωρητικα που λετε αλλα εγω σε οσες ορεινες διαδρομες εχω παει με σχετικα καλη ασφαλτο ποιοτικα και βροχη δεν αντιμετωπισα προβλημα...ακομα και στα ραλυ οπου υπαρχει βροχη οι εξοδοι απο υδρολισθηση ειναι πολυ λιγες...
αρα αν δεν υπαρχουν λιμναζοντα νερα δεν υπαρχει προβλημα..ΑΛΛΑ ακομα και στα λιμναζοντα οτι και να φορας δεν μπορεις να κανεις τιποτα...
και παμε τωρα σε κατι πιο ειδικο...
στην μοτοσυκλετα μου βαρους πληρους φορτιου 205 κιλα εχω λαστιχα πισω 160-60-17 και εμπρος 120-70-17 ...
γιατι ειτε σε βροχη ειτε σε βρεγμενο παω το ιδιο ασφαλης??με τα ιδια λαστιχα?
και μην μου πειτε οτι σε βρεγμενο κοβω γιατι επιτηδες σε καλη ασφαλτο ανοιγω γκαζι για να σπινιαρει και σε καλη ασφαλτο κατι τετοιο δεν γινεται....
το αυτο και για το παγκοσμιο και SBK πρωταθλημα οπου οι διαστασεις ειναι ιδιες και τα γυρολογια αντε να ειναι 4-5 sec κατω...αλλα τους κοβουν τα λιμναζοντα..καλη λοιπον η θεωρια αλλα αμα εισαι γκασμας απο οδηγηση και δεν ξερεις να διαβαζεις τον δρομο..οτι και να φορας αστα...
1.Σε ορεινές διαδρομές ο δρόμος συνήθως δεν κρατάει νερά λόγω της κλίσης και οι ταχύτητες είναι μικρότερες από 200 km/h.
2.Τα λάστιχα που φοράνε τα WRC είναι βρόχινα ή ενδιάμεσα αν είναι απλά βρεγμένο και είναι για 100 km.Άρα δεν θα δεις ποτέ σου τέτοια πρόσφυση στο αμάξι σου.
3.Το πόσο τρέχεις δεν ξέρω αλλά στο SBK ξαναλέω ότι στη βροχή τα μηχανάκια δεν τρέχουν με σλικς.Εκτός αν τριγυρνάς με σλικς,ενδιάμεσα,βρόχινα και ανόλογα το δρόμο κατεβαίνεις και αλλάζεις ρόδες καθ'οδόν..Τότε πάω πάσο.Για βάλε σλικς στη βροχή και σύγκρινε μετά τα γυρολόγια στην πίστα που έχει αποχετευτικό σύστημα για τα όμβρια με την εθνική οδό Αθηνών Πατρών όπου μπορεί να έχουν πέσει λάδια κλπ...Εσύ πας μα τα ΙΔΙΑ λάστιχα φαντάζομαι παντού και οι γόμες σου είναι για χιλιάδες χιλιόμετρα όχι για 200-300 km.Προφανώς πας ασφαλής γιατί δεν τρέχεις.Αν πήγαινες με 200 στη βροχή δεν ξέρω τι θα διάβαζες.Άσε που θες και άλογα στο μηχανάκι σου για να σπινιάρει στο στεγνό.
Υ.ΓΣτο χιόνι είναι πιο εύκολο.
Υ.Γ 2.Εγώ σταματάω εδώ με το συγκεκριμένο θέμα.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #2#