-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Apo oti ema8a, kapoio mhxanaki xtyphse me to aytokinhto kai to aytokinhto exase ton elegxo kai epese panw sta alla paidia..... To tragiko einai oti o Giwrgos, apo oti moy eipan paidia poy htan ekei, sthn arxh ekane nohma oti ola OK kai meta distyxws eksepneyse apo trypa ston pneymona kai eswterikh aimoragia....Ο Γιωργος έλεγε οτι ηταν μια χαρα μεχρι κ που φτασανε στον ευαγγελισμο τους μιλαγε κ ελεγε οτι μονο πονουσε τπτ αλλο..γι αυτο κ οι γιατροι πηραν πρωτα μεσα τον Μανωλη.Δεν τον προλαβαν ομως τον Γιωργο οσο κ αν προσπαθησαν οι γιατροι.Ας ελπισουμε να γινει καλα ο Μανωλης κ να διαφυγει τον κινδυνο και να γινει καλα κ ο Τακης.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Βλέπω μια ιδιαίτερα εχθρική συμπεριφορά προς τους ηλικιωμένους. Χωρίς να έχω ιδιαίτερη ανάγκη να τους υπερασπιστώ (είμαι 38), θυμίζω ότι τα περισσότερα σοβαρά δυστυχήματα προκαλούνται από τους νέους. Είναι μεγάλη η πίκρα να χάνεις άνθρωπο σου σε τροχαίο, αλλά είναι ακόμα μεγαλύτερος ο κίνδυνος επανάληψης τέτοιων τραγωδιών αν αρνούμαστε να δούμε τα γεγονότα στο πρόσωπο.Και εγώ πέρασα από την ηλικία των 18-24 και αναπολώντας τον τρόπο οδήγησης μου ειλικρινά τρομάζω.
Δεν εχω εχθρικη συμπεριφορα αλλα οταν ο παππους και η γιαγια πιανουν το τιμονι τωρα στα γεραματα κ δεν εχουν ξανα οδηγησει ποτε στην ζωη τους,τι να ξερουν?εχουν αντανακλαστικα οι γεροι?ελεος δλδ!!!
-
Gewrgia, ema8a x8es oti hr8an polloi filoi toy Giwrgoy gia na ton apoxairethsoyn mesa se aytoys kai o aderfos moy. Egw distyxws logw thn monimhs moy metakomishs sto ekswteriko den mporesa. Menw panta me tis kales stigmes kai anamnhseis apo tis stigmes apeiroy gelioy poy zhsame.
Kai pali ta 8erma moy syllhphthria sthn oikogeneia toy. -
Συγγενικο μου προσωπο ειναι σε κωμα στην εντατικη,γιατι ενας διερχομενος οδηγος οταν ειδε σταματημενο φορτηγο, δεν διανοηθηκε να κοψει ταχυτητα ή να ανοιχτει λιγο στην αντιθετη πλευρα του δρομου.Ετσι η απερισκεψια του πεζου τιμωρηθηκε βάναυσα και παραλληλα ο οδηγος εχει χασει 10 χρονια απο την ζωη του.
Προσοχη εκει εξω γιατι βλεπω οτι με τα λεωφορεια στις πολεις εφαρμοζεται πανηγυρικα η ιδια τακτικη,τα προσπερναμε γκαζωμενοι,ενίοτε και με αυξημένη ταχυτητα γιατι ειμαστε πολυασχολοι. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Συγγενικο μου προσωπο ειναι σε κωμα στην εντατικη,γιατι ενας διερχομενος οδηγος οταν ειδε σταματημενο φορτηγο, δεν διανοηθηκε να κοψει ταχυτητα ή να ανοιχτει λιγο στην αντιθετη πλευρα του δρομου.Ετσι η απερισκεψια του πεζου τιμωρηθηκε βάναυσα και παραλληλα ο οδηγος εχει χασει 10 χρονια απο την ζωη του.
Προσοχη εκει εξω γιατι βλεπω οτι με τα λεωφορεια στις πολεις εφαρμοζεται πανηγυρικα η ιδια τακτικη,τα προσπερναμε γκαζωμενοι,ενίοτε και με αυξημένη ταχυτητα γιατι ειμαστε πολυασχολοι.Ο πεζός πήγε να διασχίσει το δρόμο μπροστά από το φορτηγό; Είναι από τις περιπτώσεις όπου (ως οδηγός) δεν μπορείς να κάνεις σχεδόν τίποτα. Το έχω υπόψη μου όταν προσπερνώ σταματημένα λεωφορεία (επιβραδύνεις και ανοίγεσαι προς τα αριστερά όσο γίνεται) αλλά και πάλι, αν ο πεζός είναι στον κόσμο του δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.
-
Ο χρήστης ΓΕΩΡΓΙΑ έγραψε:
Δεν εχω εχθρικη συμπεριφορα αλλα οταν ο παππους και η γιαγια πιανουν το τιμονι τωρα στα γεραματα κ δεν εχουν ξανα οδηγησει ποτε στην ζωη τους,τι να ξερουν?εχουν αντανακλαστικα οι γεροι?ελεος δλδ!!!Και τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία των ηλικιωμένων οδηγών ξεκίνησε να οδηγεί στα γεράματα;
Έχω δει πολλούς επικίνδυνους οδηγούς στον δρόμο, αλλά οι περισσότεροι ήταν νέοι άνθρωποι.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν εχω εχθρικη συμπεριφορα αλλα οταν ο παππους και η γιαγια πιανουν το τιμονι τωρα στα γεραματα κ δεν εχουν ξανα οδηγησει ποτε στην ζωη τους,τι να ξερουν?εχουν αντανακλαστικα οι γεροι?ελεος δλδ!!!
Και τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία των ηλικιωμένων οδηγών ξεκίνησε να οδηγεί στα γεράματα;
Έχω δει πολλούς επικίνδυνους οδηγούς στον δρόμο, αλλά οι περισσότεροι ήταν νέοι άνθρωποι.
Τείνω να συμφωνήσω και εγώ με αυτό.
-
Δε χρειάζεται καμιά τρελή έρευνα για να βγάλεις συμπεράσματα!
Εγώ από την εμπειρία μου στα λίγα χρόνια που οδηγώ (μιας και ανήκω στο group των νέων και ΝΑΙ έχω οδηγήσει με τέτοιο τρόπο που όταν σταμάτησα προσπαθούσα να βρω μια απάντηση στο ΓΙΑΤΙ πηγαινα σα χαζος...μάταια) έχω παρατηρήσει ότι αψυχολόγητη οδήγηση-νευρική με άσκοπες σφήνες, μεγάλες ταχύτητες σε δρόμο που απλά δεν πρέπει και λοιπες ταρζανίες συνήθως προέρχονται από οδηγούς νεαρής ηλικίας!
Το θεωρώ φυσική εξέλιξη, σα μ@λ@κας το πέρασα και εγώ το αίσθημα του σούμι, εβριθιν αντερ κοντρολ και να πως αγόρασα ένα οικοπεδάκι!
Βέβαια το καλύτερο είναι να μη πάθεις και να μάθεις, εγώ μετά από κανα 2 φορές που πήγε η ψυχή στην κούλουρη μπορώ να πω ότι έχω ηρεμήσει αρκετά, δεν έχω βρεθει ξανά σε παρόμοια κατάσταση!
Από την άλλη τρελάθηκα πάλι τις προάλλες προσπαθώντας να πείσω ένα φιλαράκι μου να φοράει ζώνη ακόμα και μέσα στην πόλη, ο τύπος είναι στόκος όμως, έχει τρακάρει 3 αυτοκίνητα μέσα σε 6 χρόνια και μάλιστα με το ένα έφερε κωλοτούμπες μετά από έξοδο από τον περιφερειακό! Βγήκε άθικτος και πλέον είναι πεπεισμένος ότι τίποτα δεν πρόκειται να τον βλάψει...άλλα μυαλά! -
μια βόλτα από Μονάδες εντατικής θεραπείας Νευροχειρουργικές κλινικές κ ορθοπαιδικες
ισως του αλλάξει τα μυαλά....ας καθήσει έξω από τη μονάδα λίγο πριν από το επιισκεπτήριο....κ να δει το βουβό πόνο των φίλων κ συγγενων....
ας δει τοΥς συγγενείς αυτών που πλέον μόνο δότες οργάνων μπορούν να γίνουνκ μετά ας μιλήσει με αυτούς που τη σκαπούλαραν γιατί δε φορούσες κράνος ή ζώνη???
έλα μωρέ 1 τετράγωνο μακριά πήγα....ε ήπια λίγο κ δε θυμάμαι τίποτα....οι πιο τυχεροί θα έχουν μια ευκαιρία σαν το φίλο σου τη σκαπούλαραν χωρίς απώλειες.
άλλοι θα έχουν μακρύ δρόμο κ επώδυνο αποκατάσταση .....στο τέλος θα πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή κάτω από νέες συνθήκες σωματικής κ ψυχικής υγείας πλέον.
Προσοχή εκεί έξω....η ζωή κ η υγεία είναι πολύτιμη -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Βγήκε άθικτος και πλέον είναι πεπεισμένος ότι τίποτα δεν πρόκειται να τον βλάψει...άλλα μυαλά! -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Προσοχη εκει εξω γιατι βλεπω οτι με τα λεωφορεια στις πολεις εφαρμοζεται πανηγυρικα η ιδια τακτικη,τα προσπερναμε γκαζωμενοι,ενίοτε και με αυξημένη ταχυτητα γιατι ειμαστε πολυασχολοι.Ο πεζός πήγε να διασχίσει το δρόμο μπροστά από το φορτηγό; Είναι από τις περιπτώσεις όπου (ως οδηγός) δεν μπορείς να κάνεις σχεδόν τίποτα. Το έχω υπόψη μου όταν προσπερνώ σταματημένα λεωφορεία (επιβραδύνεις και ανοίγεσαι προς τα αριστερά όσο γίνεται) αλλά και πάλι, αν ο πεζός είναι στον κόσμο του δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.
Aυτο αρκει στο 99% των περιπτωσεων,ο πεζος εκτος εαν ειναι κουφος και τυφλος ταυτοχρονα, θα σε παρει χαμπαρι και παραλληλα θα σου δωθει χρονος για περαιτερω φρεναρισμα.
Ο συγγενης μου ειναι καλυτερα,αλλα γνωριζω δυο αλλα περιστατικα καρμπον με κακιστη καταληξη,δεν προκειται για σπανιο ειδος ατυχηματος και ο τροπος που οδηγουν οι περισσοτεροι εγγυαται οτι θα συνεχισουμε να το βλεπουμε. -
Αν σας έλεγα τι κόρνες έχω φάει επειδή όταν προσπερνάω αστικά που κάνουν στάση επιβραδύνω, δεν θα με πιστεύατε.
-
Αγνόησέ τους Κων/νε. Πλέον όταν τύχει να με κορνάρουν (...και δεν φταίω βέβαια) δεν μου καίγεται καρφί.
-
Καλά, εννοείται ότι τους γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι (πρέπει να έχω γράψει την ιστορία που μια μέρα ανέβαινα άνω πόλη, και εκεί μετά την πύλη στην ανηφόρα βλέπω μπάλα να κυλάει, κόβω, αρχίζει να κορνάρει ο από πίσω, και τσουπ πετάγεται το παιδάκι και πρόλαβα να φρενάρω). Απλά είναι απίστευτο το ότι ούτε σε κάτι τέτοιο δεν δείχνουν κατανόηση ορισμένοι στόκοι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν σας έλεγα τι κόρνες έχω φάει επειδή όταν προσπερνάω αστικά που κάνουν στάση επιβραδύνω, δεν θα με πιστεύατε.Και εγώ το τηρώ πάντα αυτό. Παράλληλα όταν προσπερνάω το σταματημένο όχημα και έχω φτάσει περίπου στη μέση του, κορνάρω για να προσέξει όποιος τυχών ετοιμάζεται να κάνει ταρζανιά.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Aυτο αρκει στο 99% των περιπτωσεων,ο πεζος εκτος εαν ειναι κουφος και τυφλος ταυτοχρονα, θα σε παρει χαμπαρι και παραλληλα θα σου δωθει χρονος για περαιτερω φρεναρισμα.
Ο συγγενης μου ειναι καλυτερα,αλλα γνωριζω δυο αλλα περιστατικα καρμπον με κακιστη καταληξη,δεν προκειται για σπανιο ειδος ατυχηματος και ο τροπος που οδηγουν οι περισσοτεροι εγγυαται οτι θα συνεχισουμε να το βλεπουμε.Όχι, δέν αρκεί, γιατί εφόσον το λεωφορείο κόβει το οπτικό πεδίο του πεζού, θα δεί το διερχόμενο αυτοκίνητο όταν θα έχει ήδη βγεί στο δρόμο και θα είναι πολύ αργά.
Αντίστοιχα και το αυτοκίνητο τα δεί τον πεζό να πετιέται φάντης μπαστούνι. Η μόνη λύση είναι είτε ο πεζός να βγάλει το κεφάλι του πρώτα και να ελέγξει τον δρόμο, ενώ το σώμα του καλύπτεται απο το λεωφορείο, είτε ακόμη καλύτερα να περπατήσει 10 μέτρα και να περάσει απο το πίσω μέρος του λεωφορείου.
Καί γώ αν δώ στο δρόμο φορτηγό ή άλλο εμπόδιο που κόβει την ορατότητα κόβο ταχύτητα και είμαι με το πόδι πάνω απο το φρένο, αλλά θεωρώ οτι είναι ευθύνη του πεζού να προσέξει, όχι του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εδώ ακούς για πλατάνια που πετάχτηκαν από το πουθενά, το ζωντανό θα καθόταν ακίνητο;+1, τα κωλόδεντρα ξεφυτρώνουν από το πουθενά και δεν προλαβαίνεις ούτε φρένο να πατήσεις.
-
λαθος ποστ
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εδώ ακούς για πλατάνια που πετάχτηκαν από το πουθενά, το ζωντανό θα καθόταν ακίνητο;
+1, τα κωλόδεντρα ξεφυτρώνουν από το πουθενά και δεν προλαβαίνεις ούτε φρένο να πατήσεις.
Στο δασος των Γαλατών κυκλοφορεις;
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εδώ ακούς για πλατάνια που πετάχτηκαν από το πουθενά, το ζωντανό θα καθόταν ακίνητο;
+1, τα κωλόδεντρα ξεφυτρώνουν από το πουθενά και δεν προλαβαίνεις ούτε φρένο να πατήσεις.
Είναι που στα κωλο-Γιάννενα, ακόμη και τα δέντρα πιωμένα είναι...
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #2#