-
Εξαρτάται από τον οδηγό. Καλούτσικος ο αλλοδαπός, αλλά στην Ελλάδα έχουμε τους καλύτερους χεράδες σε ανοιχτό δρόμο. Τα δε λάδια μάλλον θα τα άφησε το γνωστό διαστημόπλοιο (UFO), που άλλη δουλειά δεν έχει από το να βασανίζει τους καημένους τους γήινους.
-
Στην Ελλάδα αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, το πόρισμα για το ατύχημα θα ήταν ένα : ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου λόγω υπερβολικής ταχύτητας...
Εξαιρούνται βέβαια περιπτώσεις τύπου Βανδή όπου εκεί όντως φταίνε οι εξωγήινοι και όχι ο οδηγός.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Στην Ελλάδα αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, το πόρισμα για το ατύχημα θα ήταν ένα : ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου λόγω υπερβολικής ταχύτητας...Έτσι ακριβώς.
Πάντως και σε βίντεο μόνο που το είδα ... μου κόπηκε η χολή!!!
Σαν αντίδραση του οδηγού δεν διέκρινα κάτι παραπάνω απ'ότι θα έκανε ο οποιοσδήποτε σχετικά έμπειρος καθημερινός οδηγός (η άλλη αντίθετη αντίδραση θα ήταν τα χέρια να κλείνουν τα μάτια, μια γρήγορη προσευχή και ... ο θεός βοηθός).
Εκείνο που σκέφτομαι για το αν θα σωθείς ή όχι σε μια τέτοια περίπτωση δεν πιστευω ότι είναι αποκλειστικά στα χέρια και στις κινήσεις του οδηγού. Εχει πολλές παραμέτρους. Ταχύτητα, διαστάσεις κηλίδας λαδιού/πάγου, ελαστικά, ηλεκτρονικά συστήματα αυτοκινήτου, κλήση και ποιότητα οδοστρόματος, αντίδραση/χειρισμός οδηγού κλπ ... Μακάρι να μην τύχει σε κανέναν τέτοια κατάσταση. -
αν οντως αυτα συνεβησαν με 150 χιλιομετρα τοτε ο τυπος δεν ξερω αν ειναι χερας,αλλα σιγουρα εχει φοβερα αντανακλαστικα
Με το που το χανει,αμεσως διορθωνει,και ξανα διορθωνει και ξανα διορθωνει.Ειχε το ενστικτο να διορθωσει,οι πιο πολλοι θα τσαρουχωναν τα φρενα και θα κρατουσαν το τιμονι -
Πάντως τον είδατε, τον Ευρωπαίο και 'σωστό χερά' ,κατά τα άλλα οδηγό τι ελαστικά είχε στο Άουντί του???
Απλά ντροπή του και μόνο που ανάρτησε ένα τέτοιο βίντεο.
Θέλω να πω: τι ήθελε να αποδείξει με την ανάρτηση ενός τέτοιο βίντεο σε όσους το έβλεπαν ?
Μεγαλύτερη μαγκιά του θα ήταν απλά η πρόληψη,φορώντας τα σωστά (καινούργια) λάστιχα και όχι η καθαρή *&^%φαρδία (έτσι το βλέπω εγώ),που είχε εκείνη τη δεδομένη στιγμή.Απλά από τύχη δε στραπάτσαρε εαυτόν και Άουντι.
-
Πρεπει να εχεις 'μαθει' πολυ καλα το αυτοκινητο σου για να αντιδρασεις οπως πρεπει σε τετοια περιπτωση.. Προσωπικα πιστευω οτι η σωστη αντιδραση (προσθοκινητου) ειναι να προσπαθησει ο οδηγος να κραταει τους μπροστινους τροχους να 'κοιτανε' την κατευθηνση που θελει, παιζοντας με το τιμονι, να παει και συναμα να γκαζωνει..... ετσι σβυνει το φαινομενο του εκρεμους που δημιουργειται... Σιγουρα δεν ειναι ευκολο... μονο αν ξερεις το αυτοκινητο σου μπορεις να το πετυχεις στο περιπου παντα....
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
να παει και συναμα να γκαζωνει...Νομίζω οτι αυτή είναι συνταγή για πισωκίνητο.
Η καλύτερη λύση στην περίπτωση του audi ειναι ανάποδο τιμόνι ΧΩΡΙΣ γκάζι.
Το γκάζι δε θα διωρθώσει το εκκρεμές , αντίθετα θα το επιτείνει.Krus ,ποιά είναι η γνώμη σου;;
-
Ισα ισα αυτο που προτεινεις ειναι για το πισωκινητο.....
-
Aκριβώς. Σε προσθιοκίνητο συνετό γκάζι βοηθάει, φυσικά όχι τάπα και ό,τι γίνει.
-
Προσωπικά το βρήκα λίγο δύσκολο να προσαρμοστώ σε πισωκίνητο γιατί το πισωκίνητο θέλει γκάζι στο ανάποδο (ζυγίζεις με γκάζι) ενώ το προσθοκίνητο θέλει άφημα-πάτημα κλπ. Η 147 με το που άφηνα το γκάζι, μάζευε τη μούρη.
-
Ok, αλλά εμείς εδώ λέμε για επαναφορά προσθιοκίνητου/πισωκίνητου, όχι για αποσταθεροποίηση.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
να παει και συναμα να γκαζωνει...
Νομίζω οτι αυτή είναι συνταγή για πισωκίνητο.
Η καλύτερη λύση στην περίπτωση του audi ειναι ανάποδο τιμόνι ΧΩΡΙΣ γκάζι.
Το γκάζι δε θα διωρθώσει το εκκρεμές , αντίθετα θα το επιτείνει.Krus ,ποιά είναι η γνώμη σου;;
Ακριβως. Για αυτο ειπα να μην μπλεξουμε τα πισωκινητα κλπ. Αν ο τυπος πατουσε γκαζι, θα κατεληγε με τετακε σε μπαριερα.
Ο ανθρωπος αν και δεν φαινεται και το αριστερο του χερι φαινεται να οδηγει εχοντας τα χερια του σε θεση εννια και τεταρτο, πραγμα που βοηθαει εν αντιθεση με το δεκα και δεκα που ειναι χεσε μεσα για τετοιες καταστασεις. Η αντιδραση του στο πρωτο αναποδο ειναι λιγο αναποδο, και εκει που βλεπει οτι δεν γινεται κατι συνεχιζει μεχρι το λοκ και παλι αναποδα, τα χερια του δεν μπλεχτηκαν πουθενα σε 3 διορθωσεις απο λοκ σε λοκ, επισης παρατηρηστε οτι στο τελευταιο (αν θυμαμαι καλα) αναποδο, εχει μηνει στο λοκ τερμα αναποδο και περιμενει το αμαξι να ερθει. Ο ανθρωπος ουτε τυχαιος ειναι ουτε κολωφαρδος. Τα λαστιχα δεν τα ειδα μιας και δεν εχω και πολυ καλη αναλυση.
Αν νομιζεται οτι ειναι ευκολο αυτο που εκανε, βρειτε εναν ερημο δρομο και τραβηξτε το χειροφρενο (πανω σε στροφη) ενο εισαστε συνοδηγος να δειτε τι θα κανει ο οδηγος, φυσικα αστιευομαι, προσπαθω να εξηγησω οτι κανοντας κρουζινκ στην εθνικη δεν εισαι με τεταμενη την προσοχη, αλλα χαλαρος, ακομα ενα στοιχειο που ξεπερασε ο τυπακος.
-
Αντιστοιχο σκινηκό μου συνέβη με κάπου 80 kmh/h αλλα να ναι καλά το esp χρειάστηκε μισό ανάποδο και κάτι γκραπ γκρουπ από τα φρένα και το αμάξι ίσωσε χωρίς χαστούκι. Επίσης να προσθέσω ότι οδηγώ 4 χρόνια αυτοκίνητο με esp και βλέπω ότι είναι πραγματικά βοηθός του οδηγού και αν ο οδηγός αντιδράσει σωστά η αντίδραση είναι πάρα πολύ καλή. Αν ο οδηγός κάνει βλακεία το σύστημα πάλι βοηθά αλλά αν πχ φύγει ο κώλος και δεν κανεις ανάποδο δεν θα έχεις τόσο καλό αποτελεσμα από το σύστημα και μόνο . Αν όμως κάνεις έστω και λίγο ανάποδο τότε το αποτέλεσμα είναι θεαματικά καλό.
Αν το βιντεο ήταν με esp με τα ίδια km/h πιστεύω θα σταματόυσε στο δεύτερο (μικρό χαστούκι) αν ο εκάστοτε οδηγός είχε την αντίδραση να κάνει ανάποδο τιμόνι.
-
Να πω και εγώ ότι το ενεργοποιημένο ESP σε Αudi και Merc δεν σου επιτρέπει τέτοια ανάποδα.
Από την άλλη έχω μια απορία.
Θα του απέτρεπε το ESP τέτοιο χασιμο μόλις ακουμπίσει στα λάδια? (Είμαι λίγο προς το όχι)
Τέτοια διόρθωση πάντως δεν θα του την επέτρεπε στα σίγουραΑπο πατρίδα άλλοι δυο συνάνθρωποι..............
http://www.patrisnews.gr/view.php?id=18638 -
Έχω την εντύπωση ότι το λάστιχο που δείχνει στο βίντεο (με τον τυπά που πάτησε λάδια με 150km ντε) είναι αποτέλεσμα της απώλειας ελέγχου (σούρσιμο με το πλάι) με τέτοια ταχύτητα.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Θα του απέτρεπε το ESP τέτοιο χασιμο μόλις ακουμπίσει στα λάδια? (Είμαι λίγο προς το όχι)Τρέχαμε με 200 σε αυτοκινητόδρομο με θερμοκρασία -6 και παγωμένη πάχνη στο κατάστρωμα με το τρίγωνο στο ταμπλό να αναβοσβήνει συχνά. Πιστεύω αν δεν είχαμε ESP θα είχαμε σβουρίξει αν και γενικά είμαστε κωλόφαρδοι και ευτυχώς δεν παθαίνουμε τίποτε όσο μεγάλη βλακεία και να κάνουμε. Τα άλλα αμάξια πήγαιναν σιγά και φρέναραν, μόνο εμείς οι ανεγκέφαλοι τρέχαμε.
Δεν είναι πανάκεια, αν με τη διόρθωση στα φρένα που κάνει το σύστημα δεν καταφέρει να κρατήσει το αμάξι και αρχίσει να γυρνάει, δεν πρόκειται το σύστημα να το επαναφέρει.
Τέτοια διόρθωση πάντως δεν θα του την επέτρεπε στα σίγουρα
Νομίζω ναι, το τιμόνι το γυρνάς και το σύστημα σε βοηθάει. Δεν έχει χαστούκια, γυρνάει αργά σαν καράβι. Απενεργοποιημένο, το αμάξι τρώει απότομα χαστούκια όταν διορθώνεις.
-
-
WTF?
-
'Ρε μωρόόοόόό.... πότε θα με αφήσεις να οδηγήσω λίγο το EVO???'
-
ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #2#