-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Λάθος τίτλος... 'Η μαλακία σκότωσε οδηγό' είναι το σωστό.
Όπου 'μαλακία' βάλτε ανεπαρκείς μπαριέρες, δρόμοι γεμάτοι εμπόδια-παγίδες που δεν καθαρίζονται, υπερβολική ταχύτητα τους θανόντος σε σημείο σεσημασμένο κτλ. Το νεκρό ζώο δε φταίει σε τίποτα.Μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στον ίδιο τον οδηγό. Αν έβλεπε που πήγαινε (και προσάρμοζε ανάλογα την ταχύτητα του) δεν θα γινόταν τίποτα. Επίσης η αντίδραση του (υποθέτω αιφνιδιάστηκε και έκοψε απότομα το τιμόνι) ήταν εντελώς ηλίθια. Στο κάτω κάτω, ακόμα και να χτυπούσε τον σκύλο δεν θα πάθαινε τίποτα σοβαρό, μόνο έναν προφυλακτήρα, άντε και ψυγείο. Μόνο οι μοτοσυκλέτες κινδυνεύουν από ψοφίμια.
'Τηλεφώνησα στον ίδιο τον κ. Μαύρο και μου είπε ότι το θέμα μπήκε στο αρχείο»
'Yes, 'n' how many deaths will it take till he knows
That too many people have died?'
Bob Dylan - Blowin' in the wind -
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Πάλι καλά που υπήρχαν και οι διαφημιστικές λέω εγώ, για να έφτασε στο σημείο να σκάσει εκεί, πάλι καλά που δεν πήραν κι άλλον μαζί τους!!http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=37608312
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/02/2008
«Διαφημιστικές πινακίδες σκότωσαν δύο νέους στο Ελληνικό»
Θανατηφόρο τροχαίο με θύματα 2 νεαρά αγόρια -ηλικίας μόλις 19 και 21 ετών- έγινε χθες τα ξημερώματα, στις 12.30 π.μ., στη λ. Βουλιαγμένης στο Ελληνικό, στο ύψος της οδού Παπαφλέσσα.
«Το αυτοκίνητο, με κατεύθυνση προς Αθήνα, προσέκρουσε πρώτα σε διαφημιστική πινακίδα που βρισκόταν στη διαχωριστική νησίδα και κατέληξε σε στύλο φωτισμού της ΔΕΗ», είπε στην «Ε» ο διοικητής της Τροχαίας Ελληνικού (πρώην Γλυφάδας) Δημήτρης Παπαναγιώτου. «Για το δυστύχημα διεξάγεται πραγματογνωμοσύνη», συμπλήρωσε.
Ο 21χρονος οδηγός πέθανε ακαριαία, ενώ ο 19χρονος συνοδηγός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου, ύστερα από λίγο, άφησε την τελευταία του πνοή.
«Οι διαφημιστικές πινακίδες είναι παράνομες. Είχα κάνει για το θέμα κατεπείγουσα αίτηση -καταγγελία, την οποία είχα υποβάλει στις 4/6/2007 στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά, ζητώντας την παρέμβασή του. Είχαμε πάει μαζί με τον Μανώλη Σταυρουλάκη, του οποίου ο 25χρονος γιος, στις 19/12/05, σκοτώθηκε, όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε διαφημιστική πινακίδα στη λ. Κηφισιάς. Οταν, μετά από λίγες μέρες, είχα επικοινωνήσει με τη γραμματεία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με ενημέρωσαν ότι το θέμα το χειρίζεται ο αντεισαγγελέας κ. Μαύρος.
Τηλεφώνησα στον ίδιο τον κ. Μαύρο και μου είπε ότι το θέμα μπήκε στο αρχείο», είπε στην «Ε» ο Θανάσης Τσιώκος - Πλαπούτας, του οποίου επίσης ο γιος έχασε τη ζωή του σε ηλικία 33 ετών, όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε διαφημιστική πινακίδα, στις 12/2/2000, στη λ. Κατεχάκη.
Υστερα από το χθεσινό τραγικό δυστύχημα στη λ. Βουλιαγμένης στο Ελληνικό, οι κ. Τσιώκος - Πλαπούτας και Σταυρουλάκης ξαναπήγαν χθες στον κ. Σανιδά. «Υπέβαλα ξανά την αίτηση - καταγγελία και μου είπε και αυτή τη φορά μία από τα ίδια, ότι θα επιληφθεί του θέματος. Δεν το εύχομαι, αλλά αν δεν ξηλώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες, θα θρηνήσουμε στο μέλλον και άλλα θύματα», μας είπε κ. Τσιώκος.
τραγικό σκηνικό..η εικόνα του crx θα μ μείνει για πάντα χαραγμένη..!!
σαν πλαστικό παιχνίδι!!!κομμένο στα 2!!!έγινε στο ύψος του τσαούση στο ελληνικό και μπήκε στο παράδρομο το μισό αυτοκίνητο γτ το άλλο μισό ήταν στν κολώνα..πήγα πάλι από κει πριν λίγο καθώς μένω πιο πάνω και τν διαφημιστική πινακίδα τν είχανε πάρει..να φανταστείτε πς έπεσε πάνω της ένα αυτοκίνητο με πολλά χιλιόμετρα και είχε στραβώσει ελάχιστα!!!
οι φήμες λένε πς τους έκλεισε άλλος...ο οποίος και εξαφανίστηκε!!
τι να πω??2 νέα παιδιά νεκρά...όποιος θέλει να δει το αυτοκίνητο ορίστε και το link:
εύχομαι να μν χρειαστεί να ξαναδώ κάτι παρόμοιο...[/list] -
κριμα ρε γμτ μου.παλι νεα παιδια εχασαν την ζωη τους.
και οι διαφημιστικες ταμπελες να ελειπαν παλι δεν θα εκανε κακο η κωλονα της δεη? -
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
κριμα ρε γμτ μου.παλι νεα παιδια εχασαν την ζωη τους.
και οι διαφημιστικες ταμπελες να ελειπαν παλι δεν θα εκανε κακο η κωλονα της δεη?+1
-
Η κατάσταση του αυτοκινήτου μαρτυρά οτι τα χλμ ηταν ΠΟΛΛΑ. Και η -παρανομη- διαφιμηστικη να μην ήταν εκει, η ζημιά θα ήταν εξίσου μεγάλη πιθανολογώ.
Μα καλα, πόσο έτρεχαν ρε γμτ...???
-
Ο χρήστης gmantz έγραψε:
Η κατάσταση του αυτοκινήτου μαρτυρά οτι τα χλμ ηταν ΠΟΛΛΑ. Και η -παρανομη- διαφιμηστικη να μην ήταν εκει, η ζημιά θα ήταν εξίσου μεγάλη πιθανολογώ.Μα καλα, πόσο έτρεχαν ρε γμτ...???
80~90 και επεσαν στην διαφημιστικη πινακιδα.
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Πηγα στη Κρητη για επαγγελματικο ταξιδη κ εκανα την διαδρομη Ηρακλειο - Γρα Λιγια.... Νταξ
Το Ηρακλειο, οσο και να μ αρεσει, ΔΕΝ παλευεται! Πανε οπως να ναι, παρκαρουν οπου να ναι, ΣΤΟΠ και κοκκινα δεν υπαρχουν...
Κατα τα αλλα και εκτος Ηρακλειου οι 'λοκαλς' κανουν αισθιτη την παρουσεια τους.....
Προσπερνανε οπου να ναι οπως να ναι...Καλά την κατάσταση την ξέρουμε, τι επαγγελματικό ταξίδι έκανες στην Γρα Λιγιά?
-
Σοβαρα?
Μου φαίνεται για ζημιά των 150+. Anyway -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πηγα στη Κρητη για επαγγελματικο ταξιδη κ εκανα την διαδρομη Ηρακλειο - Γρα Λιγια.... Νταξ
Το Ηρακλειο, οσο και να μ αρεσει, ΔΕΝ παλευεται! Πανε οπως να ναι, παρκαρουν οπου να ναι, ΣΤΟΠ και κοκκινα δεν υπαρχουν...
Κατα τα αλλα και εκτος Ηρακλειου οι 'λοκαλς' κανουν αισθιτη την παρουσεια τους.....
Προσπερνανε οπου να ναι οπως να ναι...Καλά την κατάσταση την ξέρουμε, τι επαγγελματικό ταξίδι έκανες στην Γρα Λιγιά?
Για κατι οποροκηπευτικα πηγα, γιατι;;
Σοβαρα?
Μου φαίνεται για ζημιά των 150+. AnywayΜε 150 δεν θα μενε τιποτα που να θυμηζει την μαρκα -τουλαχιστον- του αυτοκινητου.
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Ok, Μόνο τέτοια μπορείς να βρεις εκεί, μου φάνηκε περίεργο γι'αυτό ρώρτησα...τίποτα το σημαντικό.
-
Ο χρήστης gmantz έγραψε:
Σοβαρα?
Μου φαίνεται για ζημιά των 150+. AnywayΝταξ... μπορεί να πήγαιναν και με περισσότερα και απλά να τράκαραν με όσα λέει ο Άλεξ. Αν σκεφτείς πώς γίνονται τα αμάξια στα crash test των 55 χαω, θα καταλάβεις.
Και για να το πούμε και λίγο κομψά, τα civic, crx εκείνης (και της προηγούμενης γενιάς) δε φημιζόντουσαν κιόλας για τη στιβαρότητα του πλαισίου τους... -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ok, Μόνο τέτοια μπορείς να βρεις εκεί, μου φάνηκε περίεργο γι'αυτό ρώρτησα...τίποτα το σημαντικό.
Σοβαρα?
Μου φαίνεται για ζημιά των 150+. AnywayΝταξ... μπορεί να πήγαιναν και με περισσότερα και απλά να τράκαραν με όσα λέει ο Άλεξ. Αν σκεφτείς πώς γίνονται τα αμάξια στα crash test των 55 χαω, θα καταλάβεις.
Και για να το πούμε και λίγο κομψά, τα civic, crx εκείνης (και της προηγούμενης γενιάς) δε φημιζόντουσαν κιόλας για τη στιβαρότητα του πλαισίου τους...Αποκλειτε να μη προσπαθησε να το σωσει και να πεσε αφρεναριστος.
-
ξέρω πς ούτε 150 ούτε 100 ήταν..από αυτά π μ είπαν και αυτόπτες μάρτυρες ήταν πάνω 180.. κ το άσχημο είναι πσ πέσανε πλάγια στν διαφημιστική..το αυτόκινητο κόπηκε ακριβώς στν καμπίνα τν επιβατών!!περιττό να πω πς το μόνο π μπόρεσα να διακρίνω ήταν το τιμόνι..όλα τα άλλα έιχαν γίνει κυριολεκτικά σκόνη..
-
ξέρω πς ούτε 150 ούτε 100 ήταν..από αυτά π μ είπαν και αυτόπτες μάρτυρες ήταν πάνω 180.. κ το άσχημο είναι πσ πέσανε πλάγια στν διαφημιστική..το αυτόκινητο κόπηκε ακριβώς στν καμπίνα τν επιβατών!!περιττό να πω πς το μόνο π μπόρεσα να διακρίνω ήταν το τιμόνι..όλα τα άλλα έιχαν γίνει κυριολεκτικά σκόνη..
-
συγγνώμη για το διπλό post...
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Πάλι καλά που υπήρχαν και οι διαφημιστικές λέω εγώ, για να έφτασε στο σημείο να σκάσει εκεί, πάλι καλά που δεν πήραν κι άλλον μαζί τους!!Έχοντας ασχοληθεί με το θέμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και τις επιπτώσεις τους στην οδική ασφάλεια εδώ και 2 χρόνια ( http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=24945 ), εκνευρίζομαι πάρα πολύ όταν εκφράζονται τέτοιες απόψεις ή απόψεις σαν κι αυτή, οι οποίες θέλω να πιστεύω πως διατυπώνονται ελαφρά τη καρδία:
Τώρα εγώ θα γίνω κακός αν πω ότι αν δεν υπήρχε η διαφημιστική ταμπέλα ίσως και να πέρναγε στο αντίθετο διάζωμα το αυτοκίνητο και να έπαιρνε και κανένα φουκαρά μαζί του;
Κατ' αρχήν, η πινακίδα βρισκόταν σε νησίδα ασφαλείας (σημείο που ο ΚΟΚ ρητά απαγορεύει την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων) η οποία δε χώριζε το ένα ρεύμα από το αντίθετο αλλά από τον παράδρομο. Ακριβώς όπως και η ταμπέλα που σκότωσε το φίλο μου Γιάννη Σταυρουλάκη.
Επίσης το αν σκοτώνουν οι πινακίδες δεν τίθεται καν υπό αμφισβήτηση. Στο συμπέρασμα αυτό έχουν καταλήξει συγκοινωνιολόγοι και πραγματογνώμονες ενώ οι στατιστικές δυστυχώς τους επιβεβαιώνουν. Επίσης έχει πλέον νομολογήσει το ΣΤΕ (909-910/2007) σχετικά με την ευθύνη του δημοσίου και την παράλειψη απομάκρυνσης των πινακίδων. Αν θέλετε την ανεβάζω να τη διαβάσετε. -
Ο χρήστης k0$t@$s έγραψε:
ξέρω πς ούτε 150 ούτε 100 ήταν..από αυτά π μ είπαν και αυτόπτες μάρτυρες ήταν πάνω 180.. κ το άσχημο είναι πσ πέσανε πλάγια στν διαφημιστική..το αυτόκινητο κόπηκε ακριβώς στν καμπίνα τν επιβατών!!περιττό να πω πς το μόνο π μπόρεσα να διακρίνω ήταν το τιμόνι..όλα τα άλλα έιχαν γίνει κυριολεκτικά σκόνη..Με 180+ δε θα είχε μείνει τίποτα και εξάλλου ο μάρτυρας δεν μπορεί νομίζω να υπολογίσει την ταχύτητα. Επίσης οι ταμπέλες είναι τόσο καλά στερεωμένες που η δύναμη της πρόσκρουσης εκτονώνεται σχεδόν μόνο προς το όχημα και την καμπίνα του ενώ η πρόσκρουση με επιφάνειες τέτοιες (στύλος) έναι χειρότερη από ίδιας ταχύτητας σε τοίχο. Το όχημα πάντοτε ''άγκαλιάζει'' την κολώνα-βάση της πινακίδας και αν το σημείο πρόσκρουσης είναι η καμπίνα (πχ η πόρτα του οδηγού) τότε αρκούν και 60 χλμ για το μοιραίο. Δες αυτό που είπε πολύ σωστά πιο πάνω και ο Taurus για τα crash tests.
-
Ο χρήστης k0$t@$s έγραψε:
ξέρω πς ούτε 150 ούτε 100 ήταν..από αυτά π μ είπαν και αυτόπτες μάρτυρες ήταν πάνω 180.. κ το άσχημο είναι πσ πέσανε πλάγια στν διαφημιστική..το αυτόκινητο κόπηκε ακριβώς στν καμπίνα τν επιβατών!!περιττό να πω πς το μόνο π μπόρεσα να διακρίνω ήταν το τιμόνι..όλα τα άλλα έιχαν γίνει κυριολεκτικά σκόνη..Και ολοι οι αυτοπτες μαρτυρες ειχαν στην κατοχη τους συσκευες ρανταρ, οπως της τροχαιας και ειχαν στηθει στο συγκεκριμενο σημειο, για να μετρησουν με ποσα εσκασε το συγκεκριμενο αυτοκινητο, με την συγκεκριμενη πινακιδα....
Η μηπως μετρισαν το φρεναρισμα του;;;
Επαναλαμβανω....
ΠΑΝΩ απο 90ΧΑΩ αποκλειεται να ταν.
ΔΕΝ θα εμενε ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ
Επεσε σε σταθερο εμποδιο και κοπηκε στη μεση, γιατι ηταν CRX.
Το τι μαλακια ακουγεται απο τους και καλα αυτοπτες μαρτυρες που συνηθως φτανουν 1~2 λεπτα μετα το τροχαιο και απλα καθοντε και κλεινουν το δρομο.... Το βρησκεις μονο σε ταινιες του Hollywood -
Ο χρήστης PID έγραψε:
Πάλι καλά που υπήρχαν και οι διαφημιστικές λέω εγώ, για να έφτασε στο σημείο να σκάσει εκεί, πάλι καλά που δεν πήραν κι άλλον μαζί τους!!
Έχοντας ασχοληθεί με το θέμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και τις επιπτώσεις τους στην οδική ασφάλεια εδώ και 2 χρόνια ( http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=24945 ), εκνευρίζομαι πάρα πολύ όταν εκφράζονται τέτοιες απόψεις ή απόψεις σαν κι αυτή, οι οποίες θέλω να πιστεύω πως διατυπώνονται ελαφρά τη καρδία:
Τώρα εγώ θα γίνω κακός αν πω ότι αν δεν υπήρχε η διαφημιστική ταμπέλα ίσως και να πέρναγε στο αντίθετο διάζωμα το αυτοκίνητο και να έπαιρνε και κανένα φουκαρά μαζί του;
Κατ' αρχήν, η πινακίδα βρισκόταν σε νησίδα ασφαλείας (σημείο που ο ΚΟΚ ρητά απαγορεύει την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων) η οποία δε χώριζε το ένα ρεύμα από το αντίθετο αλλά από τον παράδρομο. Ακριβώς όπως και η ταμπέλα που σκότωσε το φίλο μου Γιάννη Σταυρουλάκη.
Επίσης το αν σκοτώνουν οι πινακίδες δεν τίθεται καν υπό αμφισβήτηση. Στο συμπέρασμα αυτό έχουν καταλήξει συγκοινωνιολόγοι και πραγματογνώμονες ενώ οι στατιστικές δυστυχώς τους επιβεβαιώνουν. Επίσης έχει πλέον νομολογήσει το ΣΤΕ (909-910/2007) σχετικά με την ευθύνη του δημοσίου και την παράλειψη απομάκρυνσης των πινακίδων. Αν θέλετε την ανεβάζω να τη διαβάσετε.Φίλε PID λυπάμαι για την απώλειά σου και σέβομαι τα δεδομένα που παραθέτεις.
Το μόνο που εκφράζεται νομίζω από εμάς είναι η απογοήτευση για τη χονρδοειδή προσέγγιση του δυστυχήματος από το άρθρο. Η δημοσιογραφική υπερβολή «Διαφημιστικές πινακίδες σκότωσαν δύο νέους στο Ελληνικό» κατά την άποψή μου αναιρεί άμεσα κάθε προσπάθεια εξαγωγής χρήσιμου συμπεράσματος, ή έστω 'ηθικού διδάγματος' αν θες, για τα αίτα του δυστυχήματος.
-
Ρε παιδια τι λετε για τα χλμ ποσα ηταν και δν ηταν πανω απο 90, ησασταν εκει περα δηλαδη και το ειδατε ?? Αυτος που εβγαλε την φωτογραφια γιατι δν ειδε και το κοντερ? Εγω ειδα το κοντερ ηταν κολλημενο στα 170. Επισης δν μ αρεσει να βαζετε φωτογραφιες... Το τρακαρισμα εγινε μπροστα μου. Ο οδηγος ηταν κολλητος μου ημασταν ολη μερα και καθε μερα μαζι.. Ο συνοδηγος ηταν πολυ φιλοσ μ. Και μπροστα στα ματια μου τους εχασα... Ηταν παρα πολλοι εκει περα και βγαζανε φωτογραφιες. Θα σας αρεσε να βλεπετε αυτο το θεαμα? Απλα τωρα που ειναι απλα 2 συνανθρωποι σας, δεν το νιωθετε αυτο που λεω. Οταν ομως με τα παιδια εισαστε κολλητοι, θα καταλαβετε τι εννοω. Βγαλτε την φωτο σας παρακαλω.Δεν πιστευω οτι σας ενδιαφερει το πως εγινε το αμαξι και με ποσα εφυγε.Φυγανε 2 παιδια. Στ @@ μας πως εγινε το αμαξι... Σορυ για το εντονο ποστ αλλα 2 μερες τωρα απο κηδεια σε κηδεια ειμαι.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #2#