-
Παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω καινούριο αυτοκίνητο στη μεσαία κατηγορία. Αρχικά πρώτη μου επιλογή ήταν η 3 coupe. Για πρακτικούς λόγους αποφάσισα να πάω σε 4θ. Οι αρχικές μου επιλογές είναι η BMW 320d και Alfa Romeo 1.9jtd. Το αυτοκίνητο θα πρέπει να έχει σπορτίφ οδική συμπεριφορά, να είναι diesel (έχω συνηθίσει πλέον με diesel και δεν το αλλάζω) και αυτόματο (θα το οδηγεί και η γυναίκα μου η οποία έχει συνηθίσει σε αυτόματο).
Από τις δύο επιλογές στη μεν BMW με προβληματίζει η εμφάνιση της (αντίθετα με 3 coupe) ενώ στην Alfa το βάρος της σε σχέση με την απόδοση του κινητήρα της (προς το παρόν 150 ίπποι έναντι των 177 της bmw).
Από οικονομικής άποψης η Alfa είναι φθηνότερη (περίπου 4000 ευρώ).
Ποιά η γνώμη σας; Μήπως θα έπρεπε να κοιτάξω και κάποιες άλλες επιλογές; -
Παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω καινούριο αυτοκίνητο στη μεσαία κατηγορία. Αρχικά πρώτη μου επιλογή ήταν η 3 coupe. Για πρακτικούς λόγους αποφάσισα να πάω σε 4θ. Οι αρχικές μου επιλογές είναι η BMW 320d και Alfa Romeo 1.9jtd. Το αυτοκίνητο θα πρέπει να έχει σπορτίφ οδική συμπεριφορά, να είναι diesel (έχω συνηθίσει πλέον με diesel και δεν το αλλάζω) και αυτόματο (θα το οδηγεί και η γυναίκα μου η οποία έχει συνηθίσει σε αυτόματο).
Από τις δύο επιλογές στη μεν BMW με προβληματίζει η εμφάνιση της (αντίθετα με 3 coupe) ενώ στην Alfa το βάρος της σε σχέση με την απόδοση του κινητήρα της (προς το παρόν 150 ίπποι έναντι των 177 της bmw).
Το καινούριο Α4 ;
-
Θα έλεγα Mondeo 2.0D, αλλά δεν πρέπει να βγαίνει σε αυτόματο
Είναι σπορτίφ (πολύ καλό setup και τιμόνι), δεν υπολείπεται και τόσο σε δύναμη, και υπερτερεί σε χώρους άνετα από 3άρα και 159. Επιπλέον, είναι και ΠΟΛΥ πιο φθηνό.Πολύ καλή επιλογή είναι και η Octavia 2.0 TDi με το DSG. Τα κάνει όλα, πάει αέρα, χωράει τα πάντα και το DSG σε λειτουργία υπερτερεί από κάθε αυτόματο. Σε αυτή την κατηγορία τουλάχιστον. Το ίδιο πακέτο υπάρχει και σε Passat, αρκετά ακριβότερα όμως.
-
Το Mondeo είναι πολύ μεγάλο (320mm μεγαλύτερο σε μήκος σε σχέση με την τριάρα) όπως και το Passat. To A4 δεν θα βγαίνει με τον diesel των 170 ίππων αλλά μόνο με αυτόν των 140 (για κάτι καλύτερο θα πρέπει να πας σε αυτόν των 2.7λίτρων).
Θα έπαιρνα στα σίγουρα την 159 αλλά δεν βλέπω να βγαίνει με τους νέους πετρελαιοκινητήρες με τους 180 και 190 ίππους.
Για το Lexus IS220d (με 180 ίππους) τι θα λέγατε; -
Δεν κοιτάς την πιο δυνατή 159 με τον 2,4 JTD;
-
Ο χρήστης pafos13 έγραψε:
Για το Lexus IS220d (με 180 ίππους) τι θα λέγατε;Έχω οδηγήσει το υβριδικό GS450h ... όνειρο ... κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά ξεφεύγει από τα απλά αυτοκίνητα.
Τουλάχιστον σε ποιοτητα - αξιοπιστεία - επιδόσεις μπορώ να σου πω ότι τα Lexus σίγουρα αξίζουν. -
Στην συγκεκριμενη κατηγορια μονοδρομος η 159 2.4jtd 210ps ροπη αλλα FERRARI 40+KGM κρατηματα φρενα ποιοτητα υλικων σε αλλη κλαση απο τα υπολοιπα.
-
Η 159 2.4jtd είναι σίγουρα εξαιρετική επιλογή και δεν έχει μεγάλη διαφορά στη τιμή από την 320d.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι έαν την αγοράσω, πιθανόν να είναι το μοναδικό αυτοκίνητο με αυτόν τον κινητήρα που θα κυκλοφορεί στη Κύπρο, με ότι συνεπάγεται σε θέματα σέρβις-επισκευών . -
Η 159 2.4jtd είναι σίγουρα εξαιρετική επιλογή και δεν έχει μεγάλη διαφορά στη τιμή από την 320d.
**Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι έαν την αγοράσω, πιθανόν να είναι το μοναδικό αυτοκίνητο με αυτόν τον κινητήρα που θα κυκλοφορεί στη Κύπρο, με ότι συνεπάγεται σε θέματα σέρβις-επισκευών **:hmmm: .Ακριβώς αυτό πρέπει να προσέξεις ...
Θα σου πρότεινα ανάλογα με την οικονομική σου δυνατότητα κατι σε BMW (δεν μου αρέσει αισθητικά) ή κάτι σε Mercedes σειράς C, ή σίγουρα κάτι φθηνότερο αλλά όμορφο σαν τα Mondeo, Mazda 6, Passat (το οποίο έχει μου φαίνεται και ιδιαίτερο σύστημα για το παρκάρισμα!!!) ή στην κατηγορία SUV τα Rav4, Quashqai, XTrail που βγαίνουν με τα χαρακτηριστικά που θέλεις.
Φυσικά μια παράμετρος στην επιλογή σου πρέπει να είναι και η μεταπώληση αλλά και η απαξίωση που έχει σαν μεταχειρισμένο, λόγω ιδιαιτεροτήτων (ντίζελ, αυτόματο κλπ) -
Και εμένα η προτίμηση μου είναι η bmw (έχω ήδη μία X3 2.0d) αλλά με προβληματίζει η αισθητική του 4θ. Για αυτό σκέφτομαι την 159 η οποία ίσως είναι το ομορφότερο sedan της κατηγορίας. Τώρα από θέμα μεταπώλησης, στη Κύπρο ότι και να πάρεις είσαι χαμένος από χέρι. Σε 1 , 1.5 έτος θα χάσεις το 25-30% των χρημάτων που έχεις δώσει!
-
Τώρα από θέμα μεταπώλησης, στη Κύπρο ότι και να πάρεις είσαι χαμένος από χέρι. Σε 1 , 1.5 έτος θα χάσεις το 25-30% των χρημάτων που έχεις δώσει!και στην Ελλάδα τα ίδια...ίσως λίγο λιγότερο.
Μπεμβεδάκιας είσαι; Κι εγώ έχω ένα 523i αυτό του Μπαγκλ που όλοι το λένε άσχημο αλλά εγώ το βρίσκω υπέροχο.
εγώ στην θέση σου την 3αρα θα επαιρνα.
-
To νέο Α4. Φρέσκο όμορφο ποιοτικότατο και δυνατό ακόμα και με το βασικό κινητήρα πλέον TFSI 1.8 με περίπου 177 πραγματικά άλογα Σε κάνα μήνα έρχεται...
-
cctop
diesel θέλει ο άνθρωπος...διαβάζουμε το ποστ του προτού απαντήσουμε. ...όχι μόνο τον τίτλο...
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
cctopdiesel θέλει ο άνθρωπος...διαβάζουμε το ποστ του προτού απαντήσουμε. ...όχι μόνο τον τίτλο...
Α sorry δεν το πρόσεξα. Ε ας πάρει το νέο A4 σε diesel..
-
diesel θέλει ο άνθρωπος...
Diesel γιατί στα κυβικά αυτά στην BMW και Αλφα Ρομέο οι κινητήρες πετρελαίου σίγουρα υπερτερούν αυτών με καύσιμο την βενζίνη. Έχω δοκιμάσει την 320i coupe με τους 170 ίππους και απαγοητεύτηκα, περίμενα περισσότερα από άποψη δύναμης. Υποθέτω στην Audi τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, ελέω turbo. Στα μέσα Ιανουαρίου θα έρθουν τα πρώτα Α4/Α5 στη Κύπρο και θα πάω για μία δοκιμή.
-
SKODA OCTAVIA RS...
Και χώροι και turbo και επιδόσεις ........ αν δεν είσαι κομπλεξικός με τα σήματα....
Το μόνο μειονέκτημα η λίγο σκληρή ανάρτηση.... -
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
SKODA OCTAVIA RS...Και χώροι και turbo και επιδόσεις ........ αν δεν είσαι κομπλεξικός με τα σήματα....
Το μόνο μειονέκτημα η λίγο σκληρή ανάρτηση....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ DIESEL
-
Ο χρήστης AMG έγραψε:
SKODA OCTAVIA RS...
Και χώροι και turbo και επιδόσεις ........ αν δεν είσαι κομπλεξικός με τα σήματα....
Το μόνο μειονέκτημα η λίγο σκληρή ανάρτηση....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ DIESEL
Skoda Octavia 5 2.0 RS TDI
Ισχύς (ίπποι) / σ.α.λ. 170/4.200
Ροπή (Kgm) / σ.α.λ. 35,6/1.800
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Τελική ταχύτητα 220
Επιτάχυνση 0-100(δλ.) 8,6
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (λίτρα/100 χλμ)
Εκτός πόλης / Μικτή / Αστική 5,5/6,5/8,5
Τιμή 28.890,00
Αγορά 4θυρου sedan