-
Υπηρχαν κατι απιστευτες εκδοσεις οπως η τουρμπο και η integrale,οι οποιες ηταν πολυ σπανιες ,ειδικα στην Ελλαδα για τους γνωστους λογους.Μερικες ειχαν και αυτον τον απιστευτο πινακα οργανων...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και χαίρομαι που έψησα μια κοπέλα με την οποίαν ήμουν ερωτευμένος στην τρίτη λυκείου να ψήσει τον πατέρα της ν'αλλάξει μια Mercedes W115 230.4 με την Dedra 1.6 i.e.Εκδίκηση μετά από χυλόπιτα;
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Και χαίρομαι που έψησα μια κοπέλα με την οποίαν ήμουν ερωτευμένος στην τρίτη λυκείου να ψήσει τον πατέρα της ν'αλλάξει μια Mercedes W115 230.4 με την Dedra 1.6 i.e.
Εκδίκηση μετά από χυλόπιτα;
Καθόλου. Την πήραν όταν εγώ κι εκείνη ήμασταν στα μέλια.
-
Πάντως ήταν(είναι) πολύ ωραίο αυτοκίνητο και ειδικά το εσωτερικό του δεν είχε καμιά σχέση με τα υπόλοιπα μεσαία της εποχής της!
Εχω ταξιδέψει μ'αυτήν (την 1.6) και γενικώς έχω κινηθεί μαζί της και στην πόλη (πάντα ως επιβάτης ) και την έχω στην καρδιά μου! Στο γκαράζ μου όμως (που δεν έχω) δεν ξέρω αν θα την έβαζα σ'αυτήν την ηλικία (της Dedra, όχι τη δική μου).. -
Έχω οδηγήσει Dedra με τον 1800άρη κινητήρα. Ηταν δυνατό, τόσο , ώστε σε εκκίνηση από φανάρι και στροφή αριστερά, λίγο γκάζι παραπάνω και το αυτοκίνητο μου έφυγε ... πέταξε κ@λ@. Τρομοκρατήθηκα, ευυχώς όμως ήρθε στα ίσα του.
Το μόνο που με χάλασε ήταν η αίσθηση στο τιμόνι. Δεν είχε πολύ καλή αίσθηση.
-
Ωραία!
Ευχαριστώ πολύ, για τις απαντήσεις.Ήταν και μία ευκαιρία για να θυμηθείτε και κάποια γεγονότα που σας...'σημάδεψαν'...
Θα...'το σκεφτώ'!
-
Υπηρχε στην οικογενεια (θειος) μια 1.600 Lancia Dedra.
Εβγαλε πολλα προβληματα στην αρχη (στα πρωτα 3 χρονια) σε σημειο να πληρωσει αλλη μια φορα την αξια του αυτοκινητου. Απο αυτο το σημειο και μετα, και μεχρι τη στιγμη που πωληθηκε (στα 15 χρονια) και με 200.000 χλμ γραμμενα, δεν ειχε βγαλει κατι το αξιολογο.
Το αμαξι το ειχα οδηγησει και ηταν κατα την αποψη μου αρκετα καλο. Ηταν εκδοση χωρις υδραυλικο (α ρε εποχες για αντρες!! ) αλλα κατα τ'αλλα ηταν πολυ πλουσιο και μεσα πολυ πολυτελες σε σχεση με αλλα της εποχης. Επειδη αναφερθηκε οτι ηταν αργο το αμαξι, δεν μου ειχε δωσει αυτη την αισθηση, μου θυμιζε πολυ την Alfa 33 1.4 που υπηρχε εκεινη την εποχη στην οικογενεια επισης.Σε γενικες γραμμες για 1.300 ευρω ισως και να το επαιρνα αλλα ειναι ενα μικρο ρισκο μη σε 'μαδησει' αν βγαλει καμμια μεγαλη ζημια
-
να προσθέσω ότι το ντεπόζιτο έχει κάποια 'τρύπα' και χρειάζεται συχνά γέμισμα~
Εγώ έχω γνωστό που πούλησε τη dedra (προ διετίας τουλάχιστον) και πήρε μερσέντα!
-
Στην οικογένεια υπήρχε μια Dedra του 93 που πουλήθηκε το 2003 (3300ευρώ!!!). Σ'αυτήν έμαθα να οδηγώ και αυτή είχα μέχρι να πάρω το Πούντο. Τα φρένα ήταν μια χαρά ( δισκόφρενα μπρος-πίσω και ABS στο βασικό εξοπλισμό ήταν σπάνιο τότε...η 316 πχ φορούσε ταμπούρα) αν και το ABS έμπαινε εύκολα.
Το μοτέρ ψόφιο (80 άλογα το 8βάλβιδο μονού ψεκασμού) αν και το βάρος ήταν όσο ενός σημερινού mini, 1070kg) αλλά ταξίδευε άνετα με ταχύτητες κοντά στα 170 και έστριβε πολύ καλύτερα από ένα πριμέρα της εποχής.
Το δικό μας αν και του ήπια ότι αίμα είχε δεν έβγαλε ιδιαίτερες βλάβες και κυρίως ούτε μία ηλεκτρολογική Το μόνο που ήθελε προσοχή ήταν τα λάδια καθώς έκαιγε από τη μάνα του...
Το εσωτερικό ήταν από τα καλύτερα της εποχής με αλκαντάρα και αυτόματο κλιματισμό κλπ
Το ταμπλώ αν και θύμιζε χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν υπερπλήρες (τσεκ πάνελ, βολτόμετρο και θερμοκρασία λαδιού πλην των βασικών οργάνων ενώ πριν το 92 αντί γι' αυτά είχαν ένα ηλίθιο και άσχημο οικονομόμετρο) αλλά από κάποια χρόνια και μετά τριζάτο...
Το σχέδιο το θεωρώ διαχρονικό (89 με 99 στην παραγωγή) και μου αρέσει ακόμα.
Καλύτερες ήταν γενικά οι τελευταίες Dedra με το 16βάλβιδο μοτέρ και τους 103 ίππους και τα διαφορετικά πίσω φώτα.
Όσο για τις εκδόσεις Τούρμπο και Ιντεγκράλε οι οποίες παρεμπιπτόντως είχαν ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση (auto-sport), αξίζει κάποιος να διαβάσει ένα παλιό άρθρο του LJK Setright στους 4Τ.Γενικότερα πάντως φίλε Barchman πρέπει να ξέρεις ότι πολλά είναι χρέπια με χίλια δυο προβλήματα πάσης φύσεως. Αν το συγκεκριμένο είναι ΟΚ πάρε το ρίσκο και πάρ'το γνωρίζοντας βέβαια ότι η τιμή μπορεί ανά πάσα τιμή να διπλασιαστεί (αγοράς, όχι πώλησης... )
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Υπηρχαν κατι απιστευτες εκδοσεις οπως η τουρμπο και η integrale,οι οποιες ηταν πολυ σπανιες ,ειδικα στην Ελλαδα για τους γνωστους λογους.Μερικες ειχαν και αυτον τον απιστευτο πινακα οργανων...
Το θέμα είναι πόσα από αυτά δούλευαν...
-
Το θέμα είναι πόσοι την παραγγέλνανε μ'αυτόν τον πίνακα οργάνων (ελάχιστοι - πολύ λίγοι μπόρεσαν να συνηθίσουν το ταμπλώ του Renault 11 TSE Electronique και τις οθόνες της Aston Martin Lagonda που δε δουλεύανε).
-
To Tipo 1,4 DGT SX,του θειου μου παντως εχει 250.000χμ,ειναι σχεδον 17 ετων αυτοκινητο και το ηλεκτρονικο ταμπλω δουλευει μια χαρα...
Υπαρχουν παρα πολλα Tipo με ηλεκτρονικο ταμπλω στην Ελλαδα. -
Προσωπικά όμως δε μου αρέσει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Προτιμώ τα 'ρολόγια'.
Lancia Dedra 1.6, στα 1300 ευρώ, από γνωστό. Αξίζει;