-
Αλλο το τι πιστευεις και αλλο το τι ισχυει , να μου επιτρεπεις ...
ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ αν δεν εχεις το ΧΑΡΤΙ ...
παιδευομουν πολυ καιρο ....
-
γνωριζει κανεις τι παιζει για εισαγωγη απο usa? φοροι, εξοδα, δασμοι κτλ?
-
δωστε τα φωτα σας οι παλιοι!!
-
Γιατι τοσο ενδιαφερον για εισαγωγη απο εκει? τα κοντεινερς στοιχιζουν απιστευτα για ερθει ενα αμαξι απο αμερικη,οσοι το εχουν κανει ειναι για επαναπατριζμο κ συμφερει γιατι περνεις κοκκινες πινακιδες.Σε αυτην την περιπτωση πληρωνεις ενα συμβολικο τελος.
-
ξερετε τι ισχυει για τον επαναπατρισμο απο χωρες της ΕΕ?
-
-
Περι Κυβικων και Παλαιοτητας ισχυει οτι και για τα Ευρωπαικα αυτοκινητα ...
απο εκει και περα λογω 3ης ΧΩΡΑΣ πληρωνεις αλλο ενα +10% (Φορος Ευρωπαικης Ενωσης) + 19% ΦΠΑ ...
Δηλάδη 'πουστικος Ελληνικος Φορος ' + 29%
Ριξε μια ματια εδω , ειναι ολιγον τι πιο πληρες και παλαιοτερο thread ...
-
Έτσι όπως πάει το $ μάλλον θα συμφέρει να ψωνίζεις από ΗΠΑ όσα και να είναι τα κόστη!!!
Εκπλήσομαι που στην Ελλάδα όλο το όφελος που μπορεί να έχει καποιος στην αγορά ένος αμερικάνικου μοντέλου από ελληνική αντιπροσωπεία του το τρώνε και του δίνουν να γλύψει το κόκκαλο των άτοκων δόσεων -
κανεις λαθος φιλε...
εγω ενδιαφερομουν να αγορασω ενα κουπε 2.7 λιτρα ενος φιλου μου απο αμερικη για 12 000 ευρω..η μεταφορα δεν ηταν τιποτα μπροστα στις διαδικασιες καθως και στην τελικη τιμολογηση στου αμαξιου...υπαρχουν ειδικοι εκτελωνιστες που κανουν τα παντα με μικρο κοστος...αλλα η τιμη του αμαξιου για να εκτελωνιστει υπερεβαινε τα 35 000 ευρω..πραγμα ασυμφορο οπως μου ειπε και ο εκτελωνιστης, οποτε ελλαδα και παλι ελλαδα η εστω απο γερμανια μερια η βελγιο το πολυ...απο ΗΠΑ δεν αξιζει παντως...
α και μιλαμε για hyundai coupe 2.7lt...
-
Δεν υπαρχουν ειδικοι εκτελωνιστες ....
Ο εκτελωνιστης ειναι εκτελωνιστης οταν προκειτε για αγαθο ...
Απλα καποιοι εκτελωνιστες ξεροουν (εχουν εμπειρια) καποιοι αλλοι παλι οχι ...
Εγω το δικο μου παντως το εκανα ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ -εισαγωγη απο Αμερικη- και δεν ειμαι εκτελωνιστης ....
απλα ψαχνομαι ....
-
Ο χρήστης Blacktan έγραψε:
Περι Κυβικων και Παλαιοτητας ισχυει οτι και για τα Ευρωπαικα αυτοκινητα ...απο εκει και περα λογω 3ης ΧΩΡΑΣ πληρωνεις αλλο ενα +10% (Φορος Ευρωπαικης Ενωσης) + 19% ΦΠΑ ...
Δηλάδη 'πουστικος Ελληνικος Φορος ' + 29%
Nαι αλλα το αυτοκινητο απο την Αμερικη το παιρνεις χωρις να εχεις πληρωσει καθολου φορους. Για αυτοκινητο που εχει κατασκευαστει σε χωρα που δεν πληρωνει αμερικανικα ντιουτις (Αμερικη/Καναδας/Μεξικο) σιγουρα
συσφερει αν μπορεις να το βρεις και να το φερεις ευκολα (πχ αν θελεις ενα Κορβετ η καποιο καντιλακ ή ενα ML). -
Να κάνω μια άκυρη ερώτηση?
Έστω ότι παραγγέλνεις το ακριβό Ευρωπαικό αυτοκίνητό σου από την Αμερική (Porsche, Merc κλπ.) και επιλέγεις το European delivery (παράδοση στην Ευρώπη)
Συνήθως για κάποιο έξτρα κόστος σου κανονίζουν ταξίδι στην Ευρώπη, παραλαβή του αυτοκινήτου από το εργοστάσιο και ολιγοήμερη παραμονή για να το χαρείς.
Δε θα μπορούσες, με τις προσωρινές Γερμανικές πινακίδες και το αυτοκίνητο στο όνομά σου να κατέβεις Ελλάδα και να το εκτελωνίσεις, γλιτώνοντας το 10% για την εισαγωγή από χώρα εκτός ΕΕ, αλλά και όλα τα μεταφορικά?Φαντάζομαι είναι από τα σενάρια που απλά είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά... Για να μου φύγει η απορία όμως, ξέρει κανείς που κολλάει η υπόθεση και κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει?
Μια εκτίμηση του που θα μπορούσε να προκύψει πρόβλημα!ΥΓ. Η τιμή του να το αγοράσεις από Αμερική μπορεί να είναι και 30% ή και περισσότερο, χαμηλότερη της τιμής στη Γερμανία.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Να κάνω μια άκυρη ερώτηση?Έστω ότι παραγγέλνεις το ακριβό Ευρωπαικό αυτοκίνητό σου από την Αμερική (Porsche, Merc κλπ.) και επιλέγεις το European delivery (παράδοση στην Ευρώπη)
Συνήθως για κάποιο έξτρα κόστος σου κανονίζουν ταξίδι στην Ευρώπη, παραλαβή του αυτοκινήτου από το εργοστάσιο και ολιγοήμερη παραμονή για να το χαρείς.
Δε θα μπορούσες, με τις προσωρινές Γερμανικές πινακίδες και το αυτοκίνητο στο όνομά σου να κατέβεις Ελλάδα και να το εκτελωνίσεις, γλιτώνοντας το 10% για την εισαγωγή από χώρα εκτός ΕΕ, αλλά και όλα τα μεταφορικά?Φαντάζομαι είναι από τα σενάρια που απλά είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά... Για να μου φύγει η απορία όμως, ξέρει κανείς που κολλάει η υπόθεση και κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει?
Μια εκτίμηση του που θα μπορούσε να προκύψει πρόβλημα!ΥΓ. Η τιμή του να το αγοράσεις από Αμερική μπορεί να είναι και 30% ή και περισσότερο, χαμηλότερη της τιμής στη Γερμανία.
πρέπει να το κανονίσεις με καποιον αμερικανο ντηλερ και αυτος ζηταει αποδειξη οτι μενεις στην αμερικη και θα το φερεις εκει πριν περασουν 6 μηνες. μονο στους αμερικανους στρατιωτικους ή διπλωματες τους αφηνουν να τα κρατησουν στην ευρωπη ετσι και αλλιως για αυτους ειναι αφορολογητα.
αν τους πεις εσυ αλλα και κανεις αλλα δεν ξερω αν θα δουλεψει γιατι απλα πρεπει να εισαι κατοικος αμερικης για να κανεις την παραγγελια. νομιζω δεν μπορουν να κανουν τιποτα περισσοτερο απο το να σου αρνηθουν την εγγυηση που ομως ειναι 4 χρονια και αξιζει αρκετες χιλιαδες.
περισσοτερο συμφερει να παρεις ενα μεταχειρισμενο απο αμερικη οταν θα εχει βγει απο την εγγυηση (3-4 χρονων) και η τιμη του θα ειναι στο μισο και να το φερεις στην Ελλαδα.
-
κατα τα αλλα εχουμε 'ελευθερη αγορα'...
αναφερομαι στην Ευρωπη...
-
Πρέπει να είσαι κάτοικος Αμερικής για το Εuropean Delivery πρόγραμμά συγκεκριμένα ή γενικότερα για να αγοράσεις αυτοκίνητο?
Γιατί πολλοί νομίζω αγοράζουν αυτοκίνητα από Αμερική.Επιπλέον γιατί τους απασχολεί το αυτοκίνητο να επιστρέψει Αμερική μέσα στο 6μηνο? Και πάλι είναι κάποιος όρος που έχει σχέση αποκλειστικά με το European Delivery πρόγραμμα?
-
Ο χρήστης Blacktan έγραψε:
Δεν υπαρχουν ειδικοι εκτελωνιστες ....Ο εκτελωνιστης ειναι εκτελωνιστης οταν προκειτε για αγαθο ...
Απλα καποιοι εκτελωνιστες ξεροουν (εχουν εμπειρια) καποιοι αλλοι παλι οχι ...
Εγω το δικο μου παντως το εκανα ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ -εισαγωγη απο Αμερικη- και δεν ειμαι εκτελωνιστης ....
απλα ψαχνομαι ....
πες τιποτα βρε Blacktan. στειλε pm. με ενδιαφερει το θεμα αν εχεις εμπειρια
-
να γινω πιο σαφης. Αναφερθηκε οτι μπορεις να φερεις υβριδικο χωρις τελη ταξ. δηλ τι θα πληρωσεις εκτος απο τα μεταφορικα? 'Πας' usa το αγοραζεις, το φορτωνεις στο παπορι (πληρωνεις) και φτανεις Ελλαδα.!! μετα ΤΙ?
-
Ο χρήστης nikodoc_z4 έγραψε:
να γινω πιο σαφης. Αναφερθηκε οτι μπορεις να φερεις υβριδικο χωρις τελη ταξ. δηλ τι θα πληρωσεις εκτος απο τα μεταφορικα? 'Πας' usa το αγοραζεις, το φορτωνεις στο παπορι (πληρωνεις) και φτανεις Ελλαδα.!! μετα ΤΙ?Λάθος, νομίζω στα αυτοκίνητα στην ελλάδα πληρώνεις ΕΦΚ ... δηλαδή Φόρο Κατανάλωσης
-
Λάθος, νομίζω στα αυτοκίνητα στην ελλάδα πληρώνεις ΕΦΚ ... δηλαδή Φόρο Κατανάλωσης
???
-
Ο χρήστης nikodoc_z4 έγραψε:
να γινω πιο σαφης. Αναφερθηκε οτι μπορεις να φερεις υβριδικο χωρις τελη ταξ. δηλ τι θα πληρωσεις εκτος απο τα μεταφορικα? 'Πας' usa το αγοραζεις, το φορτωνεις στο παπορι (πληρωνεις) και φτανεις Ελλαδα.!! μετα ΤΙ?30-50% TT, 10% duty kai 19% FPA. Ybridiko den plirwnei TT. Pi8anon o FPA einai panw kai sto duty kai sto TT.
Εισαγωγή/Εκτελωνισμός αυτοκίνητου απο Αμερική.