-
Καλημέρα,
Έγραφε ο Antiriad την Δευ, 01/11/2004 - 19:42:
'Gia ta skena autokinhta mporei na ta kykloforeis 1 fora to xrono gia 6 mhnes to anotero kai afou bebaia meneis apodedeigmena so eksoteriko. Px diabathrio. To amaxi eisai ypoxrevmenos na to kleiseis meta thn afhksh sou h meta apo 6 mhnes. to amaxi mporeis na to anoikseis kai na to kleiseis 1 fora to xrono to opoio shmenei oti ama anoikseis to amaxi gia 1 mhna kai meta to kleiseis tote den exei dikaivma na to anoikseis gia e xrono. Kata to klisimo erxetai o eforiakos kai tiligei me ena plastiko nyma to timoth, to lebie kai to petali tou gkaziou kai sfragiezei to nhma me thn sfragida ths eforia.'
Αυτό ισχυει ακόμα σήμερα; Που μπορώ να μάθω περισσότερα περί αυτού; Ποια νομθεσία το προβλέπει και που είναι δημοσιευμένη;
Ευχαριστώ για κάθε απάντηση!
Π.Κ.
-
Καλησπέρα σκεφτομαι για raptor του 2021 καινουργιο απο αμερικη το εψαξα λιγο αλλα δεν εβγαλα ακρη. Ξερει καποιος να μου τι παιζει τιμη εκτελωνισμου και μεταφορα; Ευχαριστώ
-
@nick7 said in Εισαγωγή/Εκτελωνισμός αυτοκίνητου απο Αμερική.:
Καλησπέρα σκεφτομαι για raptor του 2021 καινουργιο απο αμερικη το εψαξα λιγο αλλα δεν εβγαλα ακρη. Ξερει καποιος να μου τι παιζει τιμη εκτελωνισμου και μεταφορα; Ευχαριστώ
Να σου πεί, μόνο εκτελωνιστής. Αλλά να ξέρεις από Αμερική ΔΕΝ συμφέρει γιατί θα πληρώσεις εκτός των συνηθισμένων και πολλά μεταφορικά και ΦΠΑ. Επίσης εαν το αυτοκίνητο είναι προδιαγραφών ΗΠΑ και δεν έχει CE θα πληρώσεις και για αυτό. Γενικά για εισαγωγή αυτοκινήτου εκτός ΕΕ είναι μπλέξιμο, μεγάλη διαδικασία και δεν συμφέρει κατά 99%.
-
Καλησπέρα παιδιά, έχω στην κατοχή μου μία 330 xdrive στην Αμερική που διαμένω και κατα πάσα πιθανότητα θα γυρίσω μόνιμα Ελλάδα τον Απρίλη του 2024.
Αν κανείς έχει εμπειρία ή γνώση μπορεί σας παρακαλώ να με διαφωτήσει με κάποια, μέσες άκρες, εκτίμηση κόστους και ίσως τα βήματα της διαδικασίας η κάποιες πηγές να κάνω κάποια έρευνα αν με συμφερεί?
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων
Το αμαξι το πηρα φουλ εξτρα 32κ Euro με 30κ μιλια, οποτε το να δωσω 5-10 παραπανω και παλι θα ειναι φτηνοτερα απο το να επαιρνα και παρομοιο Ελλαδα
-
Να δείς εαν δικαιούσαι να το φέρεις ώς Έλληνας που επαναπατρίζεται οπότε δεν πληρώνεις φόρο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ρωτήσεις έναν εκτελωνιστή. Εαν πληρώσεις φόρο επειδή είναι εκτός ΕΕ, εκτός του ΕΤΚ θα πληρώσεις και ΦΠΑ.
-
Εγινέ, ευχαριστώ πολύ θα ψαχτώ για εκτελονιστικές εταιρίες!
Εισαγωγή/Εκτελωνισμός αυτοκίνητου απο Αμερική.