-
Δηλαδή στο Type-R έχει σημασία ότι ο ημιάκαμπτος δουλεύει(θυσιάζοντας βέβαια άνεση) ενώ στο S3 δεν έχει σημασία ότι αυτή η τετρακίνηση δουλεύει αλλά ότι δεν έχει 3 διαφορικά........;;;;
Μάλιστα.....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Βαρβατίλα ρε, είναι σχεδόν άκαμπτος.+ΒΑΡΒΑΤΟΣ!!!!
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
OPEN UR EYES. Απο αυτα που αναφερεις μονο η bmw ειναι περιπου στην ιδια κατηγορια. Ουτε το 350 Ζ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ TO GT ΟΥΤΕ Η SLK.....Μιλαμε για hot hatch....
K 3 διαφορικα μπορει να διαθετει το καταστημα αλλα στο s3 χρησιμοποιει την φτηνη λυση του χαλντεξ....Για το τιμονι βαρκας που διαθετει το s3 ουτε κουβεντα....
Όχι μόνο φτηνή...αλλά καταλαμβάνει και λιγότερο βάρος και χώρο στο αμάξι.
Με το S3 αγοράζεις ένα μπροσθιοκίνητο που γίνεται-συμπεριφέρεται ως τετρακίνητο όταν το πιέζεις, ενώ σε νορμαλ οδήγηση κινείται ως μπροσθιοκίνητο.Τι σε χαλάει σε αυτό?
Όσο για το τιμόνι...όταν λες βάρκα?
Ότι δεν έχει αίσθηση όπως τα EVO κτλ ναι...ότι είναι ελαφρύ στα σχετικά λίγα χιλιόμετρα ναι...Το ότι είναι βάρκα?Τι εννοείς?για να επανέλθουμε στο θέμα:
Αλήθεια, πιστεύεις ότι μπορεί να συγκριθεί το TypeR με το S3? (ενημερωτικά ρωτάω...να καταλάβω τι θες να πεις με όλα αυτάΠροσωπική άποψη είναι ότι δεν συγκρίνονται για 2 πολύ απλούς λόγους:
1)έχουν μεγάλη διαφορά τιμής
2)το S3 είναι πιο γρήγορο, πιο δυνατό, πιο ποιοτικό, πιο πολυτελές από το TypeR, κάτι που είναι λογικό αφού κοστίζει περιπου 10.000 -
Nαι ρε παιδια καλη η πλακα δεν λεω...αλλα το χαλντεξ του αουντι δεν ειναι 4κινηση............προσθιοκινητο ειναι . Παλι τα ιδια θα λεμε...
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Nαι ρε παιδια καλη η πλακα δεν λεω...αλλα το χαλντεξ του αουντι δεν ειναι 4κινηση............προσθιοκινητο ειναι . Παλι τα ιδια θα λεμε...Και το Type-R δεν έχει ανάρτηση πίσω αλλά μια σιδεριά που ενώνει τις 2 ρόδες.....
Αλήθεια το Skyline R34 είναι πισωκίνητο ή τετρακίνητο;;;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Και το Type-R δεν έχει ανάρτηση πίσω αλλά μια σιδεριά που ενώνει τις 2 ρόδες.....Αλήθεια το Skyline R34 είναι πισωκίνητο ή τετρακίνητο;;;
Εδώ σε έχασα πάντως εγώ.
Τετρακίνηση έχει το R34 (σιγουρα)...αλλά δεν ξέρω αν έχει διαφορικά ή είναι τύπου haldex...(ας με συγχωρέσουν οι πορωμένοι )
-
Δεν εχει καμια αισθηση το τιμονι του αουντι , εντελως αναισθητο. Ενα πολυ γρηγορο μικρομεσαιο ειναι το αουντι αλλα περα απο αυτο σπορ αισθηση στυλ ταπερ δεν εχει. Κατα γνωμη μου το μαζντα ΜΠΣ ειναι καλυτερο κ απο τα δυο.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
OPEN UR EYES. Απο αυτα που αναφερεις μονο η bmw ειναι περιπου στην ιδια κατηγορια. Ουτε το 350 Ζ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ TO GT ΟΥΤΕ Η SLK.....Μιλαμε για hot hatch....
K 3 διαφορικα μπορει να διαθετει το καταστημα αλλα στο s3 χρησιμοποιει την φτηνη λυση του χαλντεξ....Για το τιμονι βαρκας που διαθετει το s3 ουτε κουβεντα....
Ωραία προσπαθείς να τα πείς, αλλά δε σου βγαίνει...
Οι συγκεκριμένες κατηγορίες 'αδικούν' το S3 και όχι το αντίθετο... εαν σου έλεγα ότι το S3 είναι ταχύτερο απο τη Veyron θα μου απαντούσες πάλι ότι δεν έχει σημασία γιατί είναι άλλη κατηγορία?εσύ πόσα πισωκίνητα ξέρεις που είναι ταχύτερα απο το S3?
Ακόμη περιμένω απάντηση...
Ή το γυρίσαμε στο τιμόνι τώρα? -
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Δεν εχει καμια αισθηση το τιμονι του αουντι , εντελως αναισθητο. Ενα πολυ γρηγορο μικρομεσαιο ειναι το αουντι αλλα περα απο αυτο σπορ αισθηση στυλ ταπερ δεν εχει. Κατα γνωμη μου το μαζντα ΜΠΣ ειναι καλυτερο κ απο τα δυο.Ούτε το τιμόνι του προηγούμενου Type-R είχε αίσθηση....
-
Κ συ δεν μου λες για το τιμονι που ειτε υπαρχει ειτε οχι ειναι το ιδιο. ....Οι χρονοι που αναφερεις δεν μου λενε κατι. Εγω δεν μπαινω σ αυτη την διαδικασια ποιο ειναι πιο γρηγορο κ πιο οχι , οδηγησε το αουντι σε σχεση ταπερ η την 130 που ειναι πισωκινητη κ θα δεις οτι οι αριθμοι δεν παιζουν ρολο.
Για την φτηνια της αουντι με το χαλντεξ που κοροιδευει τον κοσμο με την λεξουλα quattro ουτε λεξη....
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Τι εγινε , θυμηθηκες το χαλντεξ....?? Τωρα μιλας σωστα , μηπως πρεπει καποτε η αουντι να αρχισει ν αφηνει τις πατεντες κ να χρησιμοποιησει πραγματικη τετρακινηση κ ας χει μεγαλυτερο κοστος**...By the way , ποιο πισωκινητο ξερεις που ειναι πιο αργο της ιδιας κατηγοριας....???**H 130i, μακράν πιο αργό
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Και το Type-R δεν έχει ανάρτηση πίσω αλλά μια σιδεριά που ενώνει τις 2 ρόδες.....
Αλήθεια το Skyline R34 είναι πισωκίνητο ή τετρακίνητο;;;
Εδώ σε έχασα πάντως εγώ.
Τετρακίνηση έχει το R34 (σιγουρα)...αλλά δεν ξέρω αν έχει διαφορικά ή είναι τύπου haldex...(ας με συγχωρέσουν οι πορωμένοι )
Μη στεναχωριέσαι....
Απλά είπα να πω καμία βλακεία και εγώ... -
Το γυρίσαμε λοιπόν...
Ευελπιστούσα σε έναν ποιο αντρίκειο τρόπο να παραδεχθείς το λάθος σου, αλλά φροντίζεις να εκτίθεσαι συνεχώς...
Υπο διαφορετικές συνθήκες λοιπόν θα σου απαντούσα και για το τιμόνι του S3 όπως και για το τιμόνι των evo-impreza αλλά και του προηγούμενου type-r, αλλά δε μπαίνω καν στη διαδικασία.
Την καλημέρα μου.
-
Μ' αρέσει που συγκρίνετε τα... ασύγκριτα πάντως
Εξηγούμαι: ουδεμία σχέση έχει ο χαρακτήρας των δυο αυτοκινήτων μεταξύ τους. Το S3 είναι ένα ταχύτατο all-around όπλο παντός καιρού, το TypeR ένα απόλυτο μηχάνημα οδήγησης για πιο σκληροπυρηνικούς.
Αν πρέπει οπωσδήποτε να τα συγκρίνουμε -->
(+) S3: γκάζι (παντού και πάντα), χρόνο μετάβασης από το σημείο Α στο σημείο Β (όπου κι αν βρίσκονται αυτά), άνεση ανάρτησης.
(+) TypeR: οδηγική αίσθηση (τιμόνι, σασμάν, ήχος), θέση οδήγησης, χώροι (επιβατών και αποσκευών).
Το πού έχει την κίνηση και με πόσα διαφορικά το κάθε αυτοκίνητο, καθώς και ο τύπος της ανάρτησης είναι κουβέντα καφενείου για να περνάει η ώρα. Το θέμα είναι ΠΩΣ όλα αυτά υλοποιούνται και συνδυάζονται μεταξύ τους. Και για τα δύο αυτοκίνητα, μιλάμε για προτάσεις κορυφής. Εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά κορυφής. Και, όποιος αφορίζει το TypeR ως μπροστοκίνητο και... ημιάκαμπτο ή το S3 ως 'ντε-μεκ' τετρακίνητο, προφανώς δεν έχει μπει καν μέσα σε κανένα από τα δύο.
-
Αφοριστικος ο τροπος σκεψης σου αλλα εν μερει συμφωνω.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Κ συ δεν μου λες για το τιμονι που ειτε υπαρχει ειτε οχι ειναι το ιδιο. ....Οι χρονοι που αναφερεις δεν μου λενε κατι. Εγω δεν μπαινω σ αυτη την διαδικασια ποιο ειναι πιο γρηγορο κ πιο οχι , οδηγησε το αουντι σε σχεση ταπερ η την 130 που **ειναι πισωκινητη κ θα δεις οτι οι αριθμοι δεν παιζουν ρολο. **
Για την φτηνια της αουντι με το χαλντεξ που κοροιδευει τον κοσμο με την λεξουλα quattro ουτε λεξη....Α, στα πισωκίνητα δε μετράνε οι χρόνοι!
-
Ο χρήστης poly33 έγραψε:
Θεϊκος κινητηρας, ωραια κλιμακωση, φοβερη τετρακινηση( αυτα περι ελλειψης 3 διαφορικων αφηνω να τα κρινουν οι οδηγοι του WRC, εγω καταλαβα φοβερο πατημα και εμπλοκη του πισω αξονα συνεχως και με αποτελεσμα. κατι σαν μονιμη4κινηση με μεταβαλλομενη ροπη μπρος-πισω)
το χοντα θα το οδηγησω μεσα στην βδομαδα και θα εχω καλυτερη γνωμηΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ....
Σημερα εκανα τεστ το Χοντα. Οντως το αμαξι δειχνει εντονα σπορτιφ που οφειλεται:α) σε εναν εθιστικο ηχο, β) σε ενα πολυ γρηγορο τιμονι, γ) σε μια σκληρη(αναιτια τοσο πολυ απο οτι καταλαβα) αναρτηση. αφηνει την αισθηση ¨πολεμικης μηχανης¨ αφου κουμπωνεσαι στην τελεια θεση οδηγησης και χτυπας 8αρες για πλακα. Αρνητικο στοιχειο ειναι οτι ειναι μπροστοκινητο(καλα αυτο το ηξερα ), αλλα το δειχνει σε αρκετα σημεια(αυτο δεν το ηξερα ) .
το γενικο συμπερασμα απο το αυτοκινητο ειναι πραγματι θετικο(πολυ θετικο θα ελεγα), ......... και τωρα πραγματικα εχω μπερδευτει . φοβερο αυτοκινητο, περισσοτερο σκληρο απο το S3, λιγοτερο αποτελεσματικο, με καλυτερη αισθηση ομως, κορυφαιος ατμοσφαιρικος κινητηρας με εξαισιο ηχο και κορυφαιο τιμονι το μεν, κορυφαιος υπερτροφοδοτουμενος με τραβηγμα παντου και παντα και φοβερη τετρακινηση το δε.
και οποιος πιστευει οτι το test drive με βοηθησε να αποφασισω, γελιεται .
και τα 2 ηταν υπεροχα και μαλλον η επιλογη θα γινει στο νημαΚαι, όποιος αφορίζει το TypeR ως μπροστοκίνητο και... ημιάκαμπτο ή το S3 ως 'ντε-μεκ' τετρακίνητο, προφανώς δεν έχει μπει καν μέσα σε κανένα από τα δύο.
+100000000
οντως οποιος μπει μεσα εκτιμα και τα δυο, το καθενα για διαφορερικους λογους. > -
Μαλλον συνεχιζετε την πλακα ετσι... Εγω δεν μιλησα ποτε για χρονους . Κ μονο που συγκρινετε το ταπερ ενα διλιτρο ατμοσφαιρικο με ενα διλιτρο turbo εσεις ξεφτιλιζεστε....Λες κ ο τυπος που πηρε το το αουντι το πηρε για να τρεχει στις πιστες. Αλλα αφου το πατε ετσι γιατι δεν συγκρινετε το αουντι με το evo h to subaru. Ειδικα με το evo επρεπε να χτυπιεται το αουντι... Διλιτρα κ τα 2 , τουρμπο κ τα δυο, τετρακινητα κ τα 2 αν κ το evo χρησιμοποιει πραγματικη τετρακινηση κ οχι φτηνες πατεντες....ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ.
P.S: Δεν εχω προβλημα με τετρακινητα η τα πισωκινητα, τα προσθιοκινητα με 265 αλογα ομως ....ειναι λιγο επικινδυνα κατα την γνωμη μου
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
P.S: Δεν εχω προβλημα με τετρακινητα η τα πισωκινητα, τα προσθιοκινητα με 265 αλογα ομως ....ειναι λιγο επικινδυνα κατα την γνωμη μου
τοτε παρε κανενα τρακερ και ασε τα γρηγορα προσθιοκινητα (οπως το s3 που λες ) για κανενα που 'μπορει' και θελει.
-
Ελα ρε χερα εσυ...ολοι οι σουμι εδω μαζευτηκατε....
AUDI S3 Ή HONDA CIVIC TYPE-R