-
Αν και δεν είμαι λινουξάς, τον περισσότερο χρόνο πλέον τον περνάω με Ubuntu.
Λοιπόν, Firefox 9 (ναι, 9, όχι Aurora και λοιπά beta) είναι κορυφή. Ελαφρύτερος από ποτέ, συμβατός, γρήγορος, με πολλά καλά addons.
Chrome, Chromium γρήγοροι, αλλά κολοβοί, φτωχοί. Κάτι τους λείπει.
Τα υπόλοιπα είναι ανάξια λόγου. -
+1
-
O Firefox ελάφρυνε αλλά έγινε πάλι πιο αργός. Γύρισα στην Opera. Απλά καμία σχέση.
-
Αρχικα χρησιμοποιουσα firefox,καθως εβγαιναν οι νεες εκδοσεις το ολο πραγμα φανηκε οτι αρχισε να χαλαει,το γρηγορος και ελαφρυς παρατηρησα οτι πηγε περιπατο,αρχισαν τα κολληματα και τα κρασαρισματα,απαιτουσε πολυ μνημη ειδικα οταν ειχα ανοιχτα αρκετα tab,μετα το γεγονος οτι καθε τρεις και λιγο εβγαζαν νεα εκδοση χωρις να υπαρχει καποια ουσιαστικη βελτιωση μου την εσπασε.
Δοκιμασα τον οpera,δεν μου εκανε κλικ,αδιαφορος browser,μετα παρολο που δεν μου πολυαρεσε ο chrome,τον δοκιμασα για αρκετο διαστημα και τελικως με τις τελευταιες βελτιωσεις που εχουν γινει μου ταιριαξε περισσοτερο και αυτον εχω τωρα πλεον,καποια προβληματακια με schockwave που κρασαρει καμια φορα,κατα τα λοιπα ειναι οκ.
-
Αν παράτησες τον FF στην έκδοση 3κάτι (όπως αρκετοί), δοκίμασε τώρα την 8. Πολύ βελτιωμένος.
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
καποια προβληματακια με schockwave που κρασαρει καμια φορα,κατα τα λοιπα ειναι οκ.Το παθαίνει αυτό ο Chrome, ειδικά σε πιο αδύναμα συστήματα. Το εμφανίζει όμως σπανιότερα και σε δυνατά PCs. Επίσης σε αδύναμα συστήματα κολλάνε τα add-ons.
-
Τι είναι τα add-ons? Εγώ με το IE δεν είχα ποτέ πρόβλημα κρασαρίσματος, κτλ. Και ανοίγω καμιά 15αριά tabs σε τουλάχιστον 3 σελίδες παράλληλα (είμαι σε αρκετά φόρα ).
-
Κάτι flash, κάτι media players... αυτά τα προγραμματάκια που χρειάζονται για να παίζουν κάποιες εφαρμογές μέσα στον browser. Στο δυνατό PC του σπιτιού δεν έχω πρόβλημα (πολύ σπάνια κρασάρει το shockwave αλλά με ένα refresh στη σελίδα στρώνει). Στο PC του γραφείου που είναι παλιό και 'μικρό' (Celeron και με λίγη RAM) όμως, έχει συνέχει θέματα με όλα αυτά και συχνά παγώνει.
Το είπα και πριν. Ο ΙΕ9 μου άρεσε πολύ! Αυτόν θα χρησιμοποιούσα αν είχα 7άρια.
-
Εγώ με Vista, μια χαρά είμαι με τον ΙΕ9.
-
Και εγώ με Vista, μια χαρά είμαι με τον ΙΕ10.
-
Ναι, τα Vista με SP (όχι τα σκέτα) παίρνουν τον 9. Απλά εγώ έχω XP και αν αναβαθμίσω θα βάλω 7 φυσικά. Τα Vista ποτέ δεν μου άρεσαν.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ναι, τα Vista με SP (όχι τα σκέτα) παίρνουν τον 9. Απλά εγώ έχω XP και αν αναβαθμίσω θα βάλω 7 φυσικά. Τα Vista ποτέ δεν μου άρεσαν.Γιατί; Ακόμα και τα Home Premium μια χαρά ήταν.
-
Βαριά και δύσχρηστα τα είχαν βρει όλοι όταν είχαν βγει για αυτό και πολύς κόσμος έμεινε τότε στα XP. Τα 7 θεωρούνται με διαφορά τα καλύτερα.
-
Η αλήθεια είναι ότι θες τουλάχιστο 1GB RAM μόνο να τρέχουν. Άλλα δύσχρηστα δεν μου φάνηκαν. Τα 7 και αυτά πολύ καλά.
-
Το δύσχρηστα είχε να κάνει τόσο με την κάποια αλλαγή του περιβάλλοντος, όσο κυρίως με τις απάλευτες ειδοποιήσεις. Για παράδειγμα:
Χρήστης: Θέλω να κάνω το Χ.
Vista: Είστε σίγουρος;
Χρήστης: Ναι!
Vista: Αν είστε απολύτως σίγουρος πατήστε ΟΚ.
Χρήστης: ΟΚ.
Vista: Σας δίνω άλλα 30 δευτερόλεπτα να το ξανασκεφτείτε...
Χρήστης: Άει στο διάολο κι εσύ και ο Bill Gates σου!!! -
Έχεις την ευκαιρία να αλλάξεις γνώμη 100 φορές πριν στείλεις τον Bill Gates στο διάολο
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Αρχικα χρησιμοποιουσα firefox,καθως εβγαιναν οι νεες εκδοσεις το ολο πραγμα φανηκε οτι αρχισε να χαλαει,το γρηγορος και ελαφρυς παρατηρησα οτι πηγε περιπατο,αρχισαν τα κολληματα και τα κρασαρισματα,απαιτουσε πολυ μνημη ειδικα οταν ειχα ανοιχτα αρκετα tab,μετα το γεγονος οτι καθε τρεις και λιγο εβγαζαν νεα εκδοση χωρις να υπαρχει καποια ουσιαστικη βελτιωση μου την εσπασε.Δοκιμασα τον οpera,δεν μου εκανε κλικ,αδιαφορος browser,μετα παρολο που δεν μου πολυαρεσε ο chrome,τον δοκιμασα για αρκετο διαστημα και τελικως με τις τελευταιες βελτιωσεις που εχουν γινει μου ταιριαξε περισσοτερο και αυτον εχω τωρα πλεον,καποια προβληματακια με schockwave που κρασαρει καμια φορα,κατα τα λοιπα ειναι οκ.
Αδιάφορος ο Opera? Σπέρνει από το κουτί του. Πολύ γρήγορος, συγχρονίζει με Opera mini στο κινητό, κάνει backup online (τέρμα το mozbackup), addons έχει λίγα αλλά ουσιαστικά πχ adblock, παραμετροποίηση και είναι ελαφρύς.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν παράτησες τον FF στην έκδοση 3κάτι (όπως αρκετοί), δοκίμασε τώρα την 8. Πολύ βελτιωμένος.Δεν παρατησα τον FF με την εννοια να τον απεγκαταστησω απο το pc μου,απλα καπου εκει στην εκδοση 5-6 τον αφησα για να δοκιμασω 2-3 αλλους browsers,τωρα τον εχω σαν δευτερο,αν για καποιο λογο κρασαρει η εχει προβλημα ο chrome με καποια σελιδα,ανοιγω τον FF8.
Το παθαίνει αυτό ο Chrome, ειδικά σε πιο αδύναμα συστήματα. Το εμφανίζει όμως σπανιότερα και σε δυνατά PCs. Επίσης σε αδύνατα συστήματα κολλάνε τα add-ons.
Απο οτι εχω ψαξει λιγο στο google,το θεμα αυτο με το shockwave,δεν εχουν βρει ακομα καποια λυση η τι φταιει και κρασαρει καποιες φορες,παροτι εχουν γινει βελτιωσεις και updates,το προβλημα παραμενει κ στην τελευταια εκδοση του chrome.
Αδιάφορος ο Opera? Σπέρνει από το κουτί του. Πολύ γρήγορος, συγχρονίζει με Opera mini στο κινητό, κάνει backup online (τέρμα το mozbackup), addons έχει λίγα αλλά ουσιαστικά πχ adblock, παραμετροποίηση και είναι ελαφρύς.
Ενταξει,δεν ειπα οτι ειναι κακος broswer ο Opera,απλα οπως σε διαφορα πραγματα κατι μας κανει κλικ περισσοτερο η λιγοτερο,ετσι κ στην περιπτωση του Opera δεν τρελαθηκα να τον εχω για βασικο browser,εχει να κανει και με τι χρηση κανει ο καθενας,πχ εμενα δεν με ενδιαφερει αν συγχρονιζει με το κινητο γιατι ποτε δεν μπαινω στο net απο το κινητο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κάτι flash, κάτι media players... αυτά τα προγραμματάκια που χρειάζονται για να παίζουν κάποιες εφαρμογές μέσα στον browser.Kαι οχι μονο. https://addons.mozilla.org/el/firefox/
Αλλα γενικα τα ποιο απαραιτητα παιζει να ναι καμια 10αρια (για μενα 2-3).
Βαριά και δύσχρηστα τα είχαν βρει όλοι όταν είχαν βγει για αυτό και πολύς κόσμος έμεινε τότε στα XP. Τα 7 θεωρούνται με διαφορά τα καλύτερα.
+100000
Υποβιβαζαν σε τεραστιο βαθμο το hardware ενος (συγχρονου) υπολογιστη χωρις λογο. -
Vista? Ακόμη υπάρχουν αυτά;
Ποιόν web browser χρησιμοποιείτε;