-
Είχα να τον δω 15 χρόνια. πολλές και καλές παρέες όμορφες αναμνήσεις. Την παρασκευή με πείρε κοινός φίλος να μου πει ότι το πρωί σωριάστηκε στο διάδρομο του νοσοκομείου που πήγε την μάνα του για εξετάσεις. Δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Η καρδιά του δεν άντεξε κι ας ήταν 39 χρονών. Πήγα το Σάββατο να του πω αντίο .....
Καλύτερα δεν θα ήταν να έχουμε πει όλα αυτά τα χρόνια πολλά γεια; Γιατί χανόμαστε τόσο εύκολα;
Να είσαι καλά Γιώργο όπου κι αν είσαι.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Είχα να τον δω 15 χρόνια. πολλές και καλές παρέες όμορφες αναμνήσεις. Την παρασκευή με πείρε κοινός φίλος να μου πει ότι το πρωί σωριάστηκε στο διάδρομο του νοσοκομείου που πήγε την μάνα του για εξετάσεις. Δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Η καρδιά του δεν άντεξε κι ας ήταν 39 χρονών. Πήγα το Σάββατο να του πω αντίο .....Καλύτερα δεν θα ήταν να έχουμε πει όλα αυτά τα χρόνια πολλά γεια; Γιατί χανόμαστε τόσο εύκολα;
Να είσαι καλά Γιώργο όπου κι αν είσαι.
Α ναι μωρε ο λυραρης, το εγραψε χθες η 'Νεα Κρητη'
Κριμα το παλικαρι. -
Όταν μούρχεται να γράψω πολλά,
ξέρω πως δεν πρέπει να γράψω τίποτα. -
Για αυτούς που έφυγαν...
Θέλωντας να δώσω ζωή σε μια σκέψη θα της χαμογελάσω...
Το χαμόγελο αν και πονεμένο, χαρίζει όμορφη και γεμάτη δροσιά πνοή μέσα μας...
Μια πνοή και ένα χαμόγελο!
Μια σκέψη γλυκιά...
Μια ανάμνηση που φέρνει δάκρυα, και πόνο... Μια ζωή που φεύγει, και μια που έρχεται!
Μια άλλη που έρχετε γεννημένη και μεγαλωμένη με γλυκιές σκέψεις και πολύ πόνο...
Αυτό είναι η ΖΩΗ...
Αυτός και ο ΘΑΝΑΤΟΣ...
Πέρνω κουράγιο μέσα απο τη ζωή, για να αντιμετωπίσω το πόνο του θανάτου...
Αναπνέω βαθιά, γλυκά...και προσπαθώ να πάρω δύναμη...
Με ένα χαμόγελο, αν και πονεμένο...**Ζούμε...
**
Μέρες πριν, έπεσαν στα χέρια μου τα παλιά μου ημερολόγια και φωτογραφίες... Ημερολόγια με ιστορίες ζωής, ιστορίες που πέρασαν και άλλες χάραξαν, άλλες όχι την ύπαρξή μας... Φωτογραφίες που απαθανάτιζαν στιγμές μοναδικές και όμορφες απο τις μέρες που πέρασαν...Άλλες ιστορίες που διάβασα ήταν σαν να έβλεπα έργο στην τηλεόραση, μιας ηρωίδας πολύ μακριά απο μένα...Ιστορίες που μάλλον το μυαλό μου θα ήθελα να εχει διαγράψει... Ιστορίες πολύ κακές...
Υπήρξε μια περίοδο πολύ άσχημη...
Εμπλεξα σε μια κατάσταση που δεν ξέρω πώς αντεξα, και αν θα την περνούσε κάποια άλλη αν θα τα κατάφερνε...
Λένε 'να μην σου στείλει ο Θεός όσα μπορείς να αντέξεις'... Αντεξα πολλά, και βγήκα σώα...
Δεν ξέρω αν υπάρχει χειρότερη τιμωρία για εναν ανθρωπο απο το να τον κάνεις να σε φοβάται. Να βιώνει τον τρόμο...και είναι κάτι που δεν ελέγχεται με κανένα τρόπο...
Πάνε πολλά χρόνια, αλλά κάποια πράγματα δεν λένε να φύγουν απο μέσα μου...
Ολα μας φέρνουν πίσω κάποιες καταστάσεις...και συνήθως αυτό είναι επώδυνο...Είναι όμως και αυτά κομμάτια απο τη ζωή μας... κομμάτια που ένωσαν το παζλ και έφτιαξαν την εικόνα που έχουμε σήμερα...
Μαθήματα ζωής και επιβίωσης... Μαθήματα ντροπής, φόβου και απελπισίας...
Εχω πάρει πολλά, και απο τα δύο... Εχω πέσει μέσα στο βαρέλι με την απελπισία και το μόνο που έψαξα ήταν να βρώ ένα κομμάτι αέρα για να αναπνεύσω...και τον βρήκα τελικά...
Οι νεράιδες λένε οτι μερικούς τους χτυπάνε με το μαγικό τους ραβδάκι και γίνονται μεγάλοι κ τρανοί, άλλοι τυχεροί, και άλλοι απλά ΔΥΝΑΤΟΙ !
Απο αυτούς τους δυνατούς είμαι και εγώ... Που πόνεσα, υπέφερα, και όμως, το μόνο που θέλησα ήταν να αντέξω και να το προσπεράσω...
-
Δεν μπορώ να βλέπω τον κόσμο να ηδονίζεται καίγοντας υδρογονάνθρακες.
-
Ο αυτοκαταστροφικός
Γεννήθηκε κάτω από ένα δέντρο, την ώρα που η γη άνοιγε και κατάπινε τα πάντα, στη μέση του μεγαλύτερου σεισμού της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Για να πάρει πίσω τον κακό τρόπο που τον υποδέχθηκε, η ζωή του στάθηκε γενναιόδωρη. Ο πατέρας στα καράβια, ένα πνευμονικό τον έστειλε νωρίς να μας κοιτάει από ψηλά, αλλά είχε μάνα που ήταν και πατέρας μαζί. Υπό τη διοίκησή της, η οικογενειακή επιχείρηση μετακόμισε από το νησί στον Πειραιά, ρίζωσε, φύτρωσε και έμεινε ανθισμένη για πάνω από 30 χρόνια. O άνθρωπός μας, χωρίς να του λείπει τίποτα από το σπίτι του, ακολούθησε την πορεία του μακαρίτη στα βαπόρια. Χρυσές εποχές τα κρουαζιερόπλοια, θησαύριζε εύκολα από τη δουλειά κι από τα λαθραία, και τα σπαταλούσε ακόμα πιο εύκολα στις γυναίκες και τα ξενυχτάδικα του κόσμου. Το μόνο που έφερνε στο σπίτι ήταν σακούλες σκουπιδιών με άπλυτα ρούχα και κούτες με τσιγάρα. Η ζωή δεν του είπε όχι, όταν ένα ωραίο πρωί που είχε μείνει ρέστος άφησε αμανάτι το ναυτικό του φυλλάδιο σε κάποιο ενεχυροδανειστήριο του λιμανιού και έγινε στεριανός, απένταρος και μόνος. Η μάνα και τ' αδέλφια ήταν πάντα εκεί να στηρίζουν, η γυναίκα που βρήκε ήταν κερί αναμμένο και δούλευε ξεβρωμίζοντας ξένα σπίτια και ξενοδοχεία για να μπορεί να πίνει αυτός το ούζο του το πρωί, τη μπίρα του το μεσημέρι και το ουίσκι του το βράδυ. Δεν του είπε όχι, όταν του χάρισε τον 1ο λαχνό του Κρατικού, λεφτά που εξαφανίστηκαν εν μία νυκτί, άγνωστο πού και πώς.
... έρχεται όμως η στιγμή, που η ζωή σταματά να λέει 'ναι', όταν έχεις καταχραστεί, κατασπαταλήσει και εκμεταλλευτεί με το χειρότερο τρόπο τα χατήρια που σου έκανε. Με κλονισμένη την υγεία από την κατάχρηση, έχοντας πουλήσει ό,τι περιουσιακό είχε και δεν είχε και έχοντας δανειστεί αγύριστα από όλους τους φίλους και συγγενείς, έμεινε μόνος και από αυτούς και από τη γυναίκα του, έχοντας την πελώρια τύχη μέσα στην κατάντια του να μην τον εγκαταλείψει τουλάχιστον η κόρη του... την οποία και χρησιμοποιεί για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να ζητάει δανεικά. Ο άνθρωπος αυτός κρύβει μέσα του τέτοια αυτοκαταστροφική τάση που πρέπει να διδάσκεται στα σεμινάρια ψυχολογίας. Το χειρότερο όμως είναι ότι οι αυτοκαταστροφικές τάσεις δεν κοστίζουν μόνο σ' αυτόν που τις έχει, αλλά γεμίζουν δυστυχία και όσους είναι γύρω του. Για όσο παραμένουν γύρω του τουλάχιστον. Γιατί πολύ φοβάμαι ότι η στιγμή που θα μείνει για πάντα ολομόναχος δεν θ' αργήσει να έρθει.
Ακόμα περισσότερο όμως, φοβάμαι το αίμα του που κυλάει μέσα μου.
-
'Τα νερά θα μπορέσουν να σβήσουν όλα όσα έγραψε η ΦΩΤΙΑ' !!!
Θυμάμαι εκείνη τη μαγική στιγμή που ένα 'ναι' ή ένα 'οχι' μπορούσε να αλλάξει όλη μας την ύπαρξη...
Μου φαίνεται οτι πάει τόσος πολύς καιρός!!!
Και όμως δεν είναι...
Μέσα σε εννέα μήνες βρήκα την αγάπη μου και την έχασα!
'Προσπάθησε μόνο να ζεις. Το να θυμάσαι είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά' μου είχες πει...
Μπορεί η αγάπη να μας γερνάει πριν την ώρα μας, και να ξανανιώνουμε οταν φεύγει η νιότη...
Αλλά πως γίνεται να μην θυμάμαι αυτές τις στιγμές;
Για αυτό το λόγο γράφω... για να μετατρέψω τη λύπη σε νοσταλγία, τη μοναξιά σε αναμνήσεις...
Για να μπορώ όταν θα έχω τελειώσει το γράψιμο να τα ρίξω όλα στη θάλασσα!
Έτσι έχω διαβάσει...Και για να προφέρω τα λόγια του συγγραφέα :
'Τα νερά θα μπορέσουν να σβήσουν όλα όσα έγραψε η ΦΩΤΙΑ' !!!Σκέψεις απο κάποιο ανάγνωσμα, χρόνια πριν...
-
Τελευταία εχει ξυπνήσει το ποιητικό σου Αννα.Πρεπει να περνας μια καλή φαση.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τελευταία εχει ξυπνήσει το ποιητικό σου Αννα.Πρεπει να περνας μια καλή φαση. -
Προφανώς!!!
-
'Nα αναπαύεστε μεσα στη λογική και...
...να κινείστε μεσα στο πάθος', είπε ο Kahlil Gibran στο βιβλίο του ο Προφήτης...
Πολλές φορές η ψυχή μας πεδίο μάχης γίνεται εκεί που η λογική και η κρίση μας ενάντια στο πάθος και την πραγματική επιθυμία πολεμούν.
Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση... Να λέει άλλο η λογική και να κάνει αλλο η καρδιά μας...
Πιστεύω οτι καμία σχέση και κανένας έρωτας δεν θα ευδοκιμούσε μέσα στη λογική. Κανείς δεν θα εβαζε κάτω μαθηματικά να μετρήσει τα καλά και τα κακά μιας σχέσης για να πράξει ανάλογα για το μέλλον της...
Ο έρωτας είναι τα πάντα, εκτός απο μαθηματικά...
Πάντα μου έπεφτα στην ίδια παγίδα. Προσπαθούσα να κάνω αρχικά μια σχέση που λογικά θα είχε ουσία, αλλά με το καιρό εβλεπα οτι αυτά που είχα μετρήσει για καλά, μόνο κακά μπορεί να λέγονταν, και οτι ακόμα και ετσι, να φύγω δεν μπορούσα...
Το πάθος απλά μια φλόγα αυτοκαταστροφής είναι... Γενάει μίσος, έρωτα, πόθο και όλα αυτά χωρίς μέτρο, και χωρίς καμία λογική...
Η λύση μάλλον βρίσκεται στα λόγια του συγγραφέα : 'Μακάρι να φερόσαστε στην κρίση και την επιθυμία σας, όπως σε δυο αγαπημένους επισκέπτες. Δεν θα είστε περισσότερο περιποιητικός με κάποιον απο τους δυο...' -
Γιατί οι γυναίκες σήμερα δεν καταλαβαίνουν την έννοια του φλερτ;;;;
Ναι κοριτσάκι μου, σε φλερτάρω γιατί μου αρέσεις και με κάνεις να νιώθω όμορφα
Το ίδιο θέλω να κάνω για σένα. Να σου δείξω οτι μ' αρέσεις και να προσπαθήσω να σε κάνω να νιώσεις κ εσύ όμορφα.... ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟΥΡΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ Γ...ΣΕΙ!!!!! -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Το ίδιο θέλω να κάνω για σένα. Να σου δείξω οτι μ' αρέσεις και να προσπαθήσω να σε κάνω να νιώσεις κ εσύ όμορφα.... ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟΥΡΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ Γ...ΣΕΙ!!!!!Πέστα ρε wag
-
Το ίδιο θέλω να κάνω για σένα. Να σου δείξω οτι μ' αρέσεις και να προσπαθήσω να σε κάνω να νιώσεις κ εσύ όμορφα.... ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟΥΡΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ Γ...ΣΕΙ!!!!!Αυτο θελει ολοκληρη συζητηση στο αλλο topic...
Επεισης ποσο μου τη δινει να θεωρεισαι 'πεφτουλας' επειδη μονο και μονο σου αρεσει να φλερταρεις και να κανεις πλακα με πολλες κοπελες. -
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
Το ίδιο θέλω να κάνω για σένα. Να σου δείξω οτι μ' αρέσεις και να προσπαθήσω να σε κάνω να νιώσεις κ εσύ όμορφα.... ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟΥΡΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ Γ...ΣΕΙ!!!!!Αυτο θελει ολοκληρη συζητηση στο αλλο topic...
Επεισης ποσο μου τη δινει να θεωρεισαι 'πεφτουλας' επειδη μονο και μονο σου αρεσει να φλερταρεις και να κανεις πλακα με πολλες κοπελες.Ποιο αλλο τοπικ;;;
-
Επεισης ποσο μου τη δινει να θεωρεισαι 'πεφτουλας' επειδη μονο και μονο σου αρεσει να φλερταρεις και να κανεις πλακα με πολλες κοπελες.Ποιο αλλο τοπικ;;;
Love situations
Εκει δεν συζητιουνται τετοια θεματα; -
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
Love situations
Εκει δεν συζητιουνται τετοια θεματα;Λινκ;;;;
Εμενα ηταν μονολογος, δεν ηταν θεμα προς συζητηση.
Μου σπασε τα νευρα μια στο δρομο και της τα χωσα -
Love situations
Εκει δεν συζητιουνται τετοια θεματα;Λινκ;;;;
Εμενα ηταν μονολογος, δεν ηταν θεμα προς συζητηση.
Μου σπασε τα νευρα μια στο δρομο και της τα χωσαhttp://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=31091&st=0&sk=t&sd=a join us!!!
-
Ο χρήστης anna1976gr έγραψε:
... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...
Μονόλογοι ...