-
Ξαναψάχτο γιατι οι πωλητές πολλές φορές δεν γνωρίζουν και πολλά.
Πάντος είμαι σχεδόν βέβαιος οτι έχω δει και κοντό σε αυτόματο κιβώτιο. Ετσι και αλλίως δεν παίζει ρόλο το κοντό στο αν έχει αυτόματο ή όχι ? -
το σορέντο το κοίταξες καθόλου.Εχει αυτόματο αργά και είναι και κατά πολύ κάτω από 40000ευρώ.Νομίζω είναι η καλύτερη λύση.Εκτός από το ΤΟΔ που έχει υπάρχει και διακόπτης για αργά που το κάνουν θηρίο.Με τα λεφτά του δεν υπάρχει άλλο και είναι και αρκετά όμορφο μέσα δες το....
-
Το αυτόματο ατμοσφαιρικό forester δεν έχει επιλογέα κοντών σχέσεων.-
-
stefanos patra
Εννοείται πως το ντίζελ δεν έχει αντίπαλο, όταν μιλάμε για έλξη. -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
stefanos patra
Εννοείται πως το ντίζελ δεν έχει αντίπαλο, όταν μιλάμε για έλξη.Eχεις δικιο φιλε μου, αλλα επειδη θελω οποσδηποτε αυτοματο , θα παρω το βενζινη mitsubishi outlander new , γιατι το diesel το βγαζει μονο manual.
Πιστευω να μην την πατησω σε τιποτα δυσκολα.
Βενζινη 23,7 kg auto
Diesel 31,6 kg manual -
Ο χρήστης stefanos patra έγραψε:
Την θελω για να πηγαινω στα χιονια χωρις αλυσιδεςΣτα χιόνια και 14 χ 14 να έχεις αν κάτω έχει και πάγο, έμεινες. Βάλε χιονολάστιχο να είσαι εντάξει. Έχω δει jimny να χορεύουν τσιφτετέλια. Άντε και ανεβαίνεις μετά σην κάθοδο? Με τόσο βαρύ αυτοκίνητο ξέρεις πού θα πάει? ή σε καμιά πλαγιά ή σε κανενα δύστυχο από αpέναντι.
για να πηγαινω για μπανιο στις παραλιες και και να μην κλαιω για το αυτοκινητακι μου και για να βγαζω το σκαφος μου απο τη γλυστρα.
Θα με καλυψει λετε?Από γλύστρα σκάφος 850 κιλών βγαίνει και χωρίς αργό.
-
Ακριβώς
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Από γλύστρα σκάφος 850 κιλών βγαίνει και χωρίς αργό.Για δοκίμασέ το αυτό στη Σκιώνη . Ούτε jet ski χωρίς αργό .
-
Σε γλίστες μια χαρα βγαίνει. Το δε jet ski δεν θέλει τετρακίνηση. Μιλώ για γλίστρες με τσιμέντο. Από το 89 βαζουμε βγάζουμε σκάφος στο γλαρόκαβο στο λιμάνι που έχει χώμα με άμμο κάτω. Και μιλάω για σκάφος 2 τόνων. Τα 850 κιλά βγαίνουν για την πλάκα από γλίστρα.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Σε γλίστες μια χαρα βγαίνει. Το δε jet ski δεν θέλει τετρακίνηση. Μιλώ για γλίστρες με τσιμέντο. Από το 89 βαζουμε βγάζουμε σκάφος στο γλαρόκαβο στο λιμάνι που έχει χώμα με άμμο κάτω. Και μιλάω για σκάφος 2 τόνων. Τα 850 κιλά βγαίνουν για την πλάκα από γλίστρα.Γλαρόκαβος ... σκάφος 2 τόνων ... Σίγουρα τα έχουμε πει .
-
Για γλυστρες οκ.
Εαν παω να το βγαλω δηλαδη σε πετρα ή αμμο, δεν θα το βγαλω με το αυτοματο outlander 2,4cc με 23,6kg και με κλειδωμα 50-50?
Μιλαω παντα για 850kgΥ.Γ. Σιγουρα εαν δωσω +10000 θα παω σε αλλη κλαση, αλλα δεν θελω να ανεβω σε μεγεθος (ογκο tuareg).
Κυκλοφορω μεσα στην πολη αρκετα και δεν ειναι οτι καλυτερο!!! -
Στη θέση σου θα έψαχνα οτιδήποτε diesel και αυτόματο και δεν θα με ενδιέφεραν τόσο τα κοντά... Δεν θα σου χρειαστούν νομίζω, θα καθαρίσει το αυτόματο μαζί με την ροπή του diesel.
Είναι κρίμα να μπορείς να πάρεις diesel και ν' αγοράσεις βενζίνη. Είναι σαν να πετάς τα λεφτά σου στο δρόμο! Ειδικά σε SUV!
Ενδεικτικά, Α6 TDI 2.5 quattro, έχει μέση κατανάλωση κάτω από 10λτ/100 με τον ....θείο, να το πατάει επαρκώς (όταν δεν υπάρχει η σύζυγος, συνήθως το 200σαρίζει...).
Ειλικρινά, δεν ξέρω τι παίζει στην αγορά, αλλά θα πρότεινα να το ψάξεις ΠΟΛΥ καλά πριν αποφασίσεις! -
Ο χρήστης stefanos patra έγραψε:
Δεν θελω την τετρακινηση για να κανω extreme πραγματα. Την θελω για να πηγαινω στα χιονια χωρις αλυσιδες, για να πηγαινω για μπανιο στις παραλιεςΦίλε μου κατά την άποψή μου η λογική ότι έχω 4χ4 και δεν βάζω αλυσίδες στα χιόνια είναι απολύτως λάθος.
Αυτό έκαναν και ορισμένοι κουφιοκεφαλάκιδες τώρα με τον χιονιά και καθόμασταν και τους ξεκολλάγαμε. Δεν έχει να κάνει με το αν το αμάξι κινείτε ή όχι στο χιόνι. Το θέμα είναι στο φρένο. Και επίσης η ασφάλεια όχι μόνο η δικιά σου αλλά και των άλλων.
Τα λέω καθαρά φιλικά γιατί τα μάτια μου είδαν πολλά. Ένα σετ αλυσίδες είναι ότι καλύτερο στο χιόνι.
-
Οι διαστάσεις του **Outlander **σε σχέση με των 'μεγάλων' SUV ίσως είναι πιο κοντά από όσο νομίζεις.... και σίγουρα και το Outlander είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο στην πόλη. Πιο συγκεκριμένα: Outlander 4,64, Touareg 4,75, διαφορά 11 εκατοστά μονάχα που είναι ανεπαίσθητο στο σύνολο. Τα 'μεγάλα' μπορεί να πλεονεκτούν σε πολλά αλλά και κοστίζουν αρκετά παραπάνω και σε πολλούς τομείς εκτός από την αρχική τιμή τους. Είναι άλλης κατηγορίας αυτοκίνητα σε όλα τους....
Το **Forester **το αυτόματο έχει διαφορετική τετρακίνηση στο τμήμα του κεντρικού διαφορικού από το χειροκίνητο (νομίζω δεν έχει καν κεντρικό διαφορικό).
Το Forester turbo έχει πολλή περισσότερη ροπή σε πολύ λιγότερες στροφές με αποτέλεσμα η ροπή που φτάνει στους τροχούς στις χαμηλές στροφές να είναι αντίστοιχη με αυτή του ατμοσφαιρικού με κοντές.Τα **αυτόματα **λόγω μετατροπέα ροπής κάνουν πολλαπλασιασμό ροπής κάτι που βοηθάει και υποκαθιστά μερικά τις κοντές στο τράβηγμα σκάφους κλπ. Επίσης λόγω απαλότερης εφαρμογής της ισχύος σπινάρουν λιγότερο οπότε πλεονεκτούν σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.
Ό,τι ισχύει για τον πάγο, ότι και 14x14 να έχεις κλπ, μπορεί να ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για μια πολύ γλυστερή και με κλίση γλύστρα... Εκεί ένα πολύ βαρύ αυτοκίνητο με βαρύ σκάφος και ασφάλτινα λάστιχα ίσως ζοριστεί... Οπότε οι εμπειρίες ότι με τέτοιο αυτοκίνητο βγάζαμε σκάφος τόσων κιλών δεν σημαίνει ότι το ίδιο μπορούσε να γίνει σε άλη γλύστρα/παραλία.... Αντίθετα πιο χρήσιμες είναι οι συγκριτικές (ίδιος οδηγός, ίδια γλύστρα, ίδιο ή βαρύτερο σκάφος, άλλο αυτοκίνητο)
-
Ένα Subaru Outback 2.0 Turbodiesel ίσως;
Ο κινητήρας θα τοποθετηθεί στο Outback (νομίζω όχι στο Forester) και, ελέω boxer, θα έχει λιγότερους κραδασμούς από άλλους πετρελαίου, ενώ με 148 ίππους και 35,7 kgm ροπή στις 1.800 στροφές, θα κινεί εύκολα τα σχετικά ελαφρά για το μέγεθός τους αμαξώματα (1.450 κιλά στη βενζινοκίνητη έκδοση).
Στα πλεονεκτήματα, οι κοντές, το στήσιμο της Subaru, η ποιότητα (οδηγώ 3 χρόνια Outback, μετά από 5 χρόνια Forester) και η άφθονη ροπή χαμηλά. Άλλωστε, για αυτά που θέλεις να κάνεις, οι πρόβολοι δεν μοιάζουν να είναι πρόβλημα, το ύψος (20 εκ) είναι επαρκές και με ένα ζευγάρι Χ+Μ λάστιχα, το αυτοκίνητα θα μεταμορφωθεί. Βέβαια, για το χειμώνα, χειμωνιάτικα λάστιχα κι ας ξεχάσουμε τα 200 χιλ./ώρα.
Πάντως, το 2,5 βγάζει άνετα 1,5 τ. από γλύστρα και, με λίγη προσοχή, καταφέρνει πολλά πράγματα σε χωματόδρομους. -
Ο χρήστης Μιχαήλ Δημάκης έγραψε:
Ένα Subaru Outback 2.0 Turbodiesel ίσως;Είσαι σίγουρος οτι θα κυκλοφορήσει;
Μου αρέσει πολύ το συγκεκριμένο, αλλά απορριπτόταν λόγω κινητήρα.
Με το πετρέλαιο θα είναι οτι πρέπει -
Υποτίθεται ότι ο κινητήρας θα τοποθετηθεί πρώτα στο Outback, ενώ, για την ώρα, δεν έχει ακουστεί κάτι για το Forester.
-
Εν αναμονή λοιπόν...
-
Απο 29 Μαρτίου στη Γερμανία
http://www.subaru-boxer-diesel.de/subar ... odelle.htm' target='_blank
Kai εκπομπές CO2 153 gr/km. Κορυφαίο για SUV !!!
-
Τον άλλο μήνα (Μάϊο το Outback diesel) στην Ελλάδα, κατα το Σεπτέμβριο στην Ελλάδα το Forester Diesel.
προς Μιχάλη Δημάκη:
Μπορείς να μες πεις μερικά πράγματα για το Οutback;
Πότε βγήκε το συγκεκριμένο μοντέλο, το 2003;
Παρατήρησα οτι είναι ελαφρώς πιο στενό απο το νέο φόρεστερ (10 mm)
Το σκέφτομαι αρκετά, θα περιμένω τον επόμενο μήνα να το δώ, αλλά αν δεν είναι εμφανώς πιο άνετο, μάλλον 'δασοφύλακας'
SUV με αργό