-
Καλησπέρα.
Ο πατέρας μου σκέφτεται να πάρει το Κια Sportage 2.0λτ μιας και το έχουν σε προσφορά και έχει και 7χρόνια εγγύηση.
Το θέλει για μέσα στην πόλη αλλά και μία φορά τον μήνα όταν είναι να το φορτώνει για να πηγαίνει στο εξοχικό. (έχει 7χλμ ήπιο χωματόδρομο).
Εντυπώσεις και γνώμες μπορεί να πει κανείς; Αξίζει; Αξιοπιστία; Τι να προσέξει;Ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα.
Ο πατέρας μου σκέφτεται να πάρει το Κια Sportage 2.0λτ μιας και το έχουν σε προσφορά και έχει και 7χρόνια εγγύηση.
Το θέλει για μέσα στην πόλη αλλά και μία φορά τον μήνα όταν είναι να το φορτώνει για να πηγαίνει στο εξοχικό. (έχει 7χλμ ήπιο χωματόδρομο).
Εντυπώσεις και γνώμες μπορεί να πει κανείς; Αξίζει; Αξιοπιστία; Τι να προσέξει;Ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα.
-
Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο το Sportage, αλλά είναι τίμιο αυτοκίνητο και θα κάνει τη δουλειά του μία χαρά. Προβλήματα από όσο έχω ακούσει δεν βγάζει οπότε αν σας δελεάζει η τιμή, γιατί όχι.
Υπεράνω χρημάτων πάντως, δεν θα το επέλεγα. -
Κι άλλα είναι σε προσφρά και με εγγύηση.... Ήπιο χωματόδρομο πάνε όλα τα αυτοκίνητα. Αν λοιπόν το θέλει μόνο για αυτό ας το ξανασκεφτεί γιατί κουβαλάει αρκετά κιλά έρμα, με μούρη αρκετά μεγαλύτερη που θα του κοστίσει σε καύσιμα. Το ανεβασμένο κέντρο βάρους θα του κοστίσει σε οδική συμπεριφορά, το βάρος στο φρενάρισμα ενώ θα χρειάζεται να πληρώνει και για μεγάλα λάστιχα....
Για την κατηγορία του (σουβοειδές) και τα λεφτά του δεν είναι κακή επιλογή αν και ούτε εγώ θα το επέλεγα.... Αν όμως το θέλει δεν υπάρχει κάτι μεμπτόν! -
Ποια άλλα είναι σε προσφορά με εγγύηση στην ίδια τιμή;
Ποιο θα επιλέγατε στην ίδια τιμή φυσικά..
Ευχαριστώ
-
Συμφώνώ απόλυτα με τον Onyx. Αλήθεια γιατί βλέπει SUV? Μπορεί η τιμή να είναι δελεαστική αλλά αφού το θέλει για μέσα στη πόλη και για ήπιο χωματόδρομο γιατί να πληρώνει αυξημένη κατανάλωση και τέλη -ασφάλειες δύλιτρου ενώ με πχ με ένα station έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα στην ίδια τιμή αγοράς? Πχ ένα Astra station 1600 έχει καλύτερους χώρους, επιδόσεις, κατανάλωση, άνεση κλπ.
-
Εχετε δίκιο ρε παιδιά αλλά SUV θέλει. να του αλλάξω μυαλά με το ζόρι;;
Τελικά δεν υπάρχει κάτι μεμπτό για το συγκεκριμένο αμάξι έτσι;Οπελ δεν παίρνει με τίποτα. Είχε παλιά vectra και επειδή μάλλον θα έπεσε σε ελαττωματικό μοντέλο τον έφαγαν τα συνεργεία και δεν θέλει ούτε το όνομα να τ' ακούει.
-
Στη θέση του θα κοιτούσα το Nissan Qashqai 1.6 . Όμορφο σχήμα, πολύ χαμηλότερη κατανάλωση, φθηνότερα τέλη, φθηνότερα ασφάλιστρα, φρέσκο μοντέλο, αξιόπιστο, ποιοτικό και τα συνδυάζει όλα.
Το μόνο αρνητικό ότι μέχρι πρόσφατα είχε περίπου 5 μήνες αναμονή για παράδοση. Ίσως τώρα να μπορείς να το βρεις ετοιμοπαράδοτο.
-
να το παρει με χιλια!!! ειναι οτι καλυτερο για τα λεφτα του..
-
Έχω ακούσει για κάποια προβλήματα στον δίσκο του ότι δηλαδή κλατάρει σχετικά εύκολα σε ζόρισμα.
Αν θέλει να μείνει στην εταιρεία θα πρότεινα το σορέντο αφού είναι μεγαλύτερο σε χώρους, καλύτερο σε χώμα λόγω τετρακίνησης, και ποιό σταθερό στον δρόμο.
-
Ο χρήστης mak25 έγραψε:
να το παρει με χιλια!!! ειναι οτι καλυτερο για τα λεφτα του..Σημασία έχει να είναι το καλύτερο για τα λεφτά του συγκεκριμένου ανθρώπου, το καλύτερο για τον άνθρωπο και όχι γενικά.
-
Εχοντας το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα πώ οτι για τα λεφτά του είναι μιά χαρά suv. εφόσον τέτοιο θέλει ο πατέρας σου!
Θα το κατα-ευχαριστηθεί...
Εγώ το πήρα με κακό μάτι αρχικά και το είχα ακίνητο 1,5 χρόνο...Φέτος ομως το καλοκαίρι έκανα σχεδόν 20.000χλμ σε ήπιους χωματόδρομους, φορτωμένο στο φούλ με ανθρώπους και σακ βουαγιάζ!
Εγώ το μόνο μελανό του σημείο που του βρίσκω τώρα πια είνα οτι το πλήρωσα τότε 30.000! Τώρα με 22.000 θα το έπερνα σε δύο χρώματα!
Αλήθεια τώρα, είναι μια χαρά αυτοκίνητο για τον πατέρα σου...
-
Εγώ θα έπαιρνα το Κους Κους και ένα ζευγάρι καλές αλυσίδες με τα ρέστα...
ΑΝ ήθελα κάτι ψηλό... Αν δεν ήθελα κάτι ψηλό, υπάρχουν άπειρα εκεί έξω...
Το Sportage έχει επιτέλους μια λογική τιμή, αλλά το εσωτερικό του είναι μετριότατο, έχει υψηλή κατανάλωση, τέλη και ασφάλεια δίλιτρου και στο τέλος, αν θελήσεις να το αλλάξεις, χ3σε μέσα Πολυχρόνη, δεν θα το αγοράζει κανείς...
Σε πραγματικές συνθήκες, η τετρακίνηση σπάνια θα εμπλακεί. Καλύτερο και πιο ασφαλές είναι ένα ESP, παρά τετρακίνηση τέτοιου τύπου, τα ζώα μου αργά...Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που κάνουν για τον πατέρα σου, δηλαδή το Terios πόσο ακριβότερο είναι αν θέλει καλά και σώνει 4χ4; Κι αν είναι ακριβότερο υπάρχουν και τα φθηνότερο SX4, Sedici.
-
Ο χρήστης SSK έγραψε:
Καλησπέρα.
ΠΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ...το αμαξι φοραει το 2λιτρο μοτερ beta ii vvti το ειχα εγω στο κουπε μου το οποιο ελιωσα χωρις να κανει τσικ..αψογηη λειτουργια, καταναλωση πολυ καλη και τερας αξιοπιστιας..το μοτερ ειναι της χιουνται και ειναι εξαιρετο..η τιμη του σπορτατζ οπως και του τουσον που ειναι ιδια αμαξια ειναι εκπληκτικη οπως και η ποιοτητα κατασκευης τους..το συνιστω ανεπιφυλακτα..εγω εχω το σαντα φε εδω και 3 ετηκαι ειναι σκυλι..μηδενικα προβληματα...για οτι ερωτηση pm
-
Θα μπορούσε να αγοράσει κατευθείαν μεταχειρισμένο 2ετιας σε άριστη κατάσταση.Είτε τουσον είτε σπορτατζ με 4+ χιλιάρικα κάτω απο την τιμή του.Ολα αυτα είναι καλομεταχειρισμένα,ελάχιστα πατησανε χωματα.
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Θα μπορούσε να αγοράσει κατευθείαν μεταχειρισμένο 2ετιας σε άριστη κατάσταση.Είτε τουσον είτε σπορτατζ με 4+ χιλιάρικα κάτω απο την τιμή του.Ολα αυτα είναι καλομεταχειρισμένα,ελάχιστα πατησανε χωματα.Αυτά δεν έχουν 7 χρόνια εγγύηση βέβαια, αλλά ίσως βρει κάποιο με δωρεάν σερβις για πάντα ΑΝ μεταβιβάζεται στον νέο ιδιοκτήτη...
Αλλά καλό είναι να σκεφτεί και τις εναλλακτικές θα έλεγα εγώ... -
Ας κοιτάξει και το Tuscon.
Και τα δύο είναι μία χαρά. -
Eπειδη εχω γνωμη απο φιλους ο ενας εχει ΚΙΑ SORENTO και ο αλλος HUNDAI SANTA FE θελω να πω οτι το santa fe ειναι πολυ ποιο ποιοτικο αυτοκινητο , πολυ ποιο καλο στην ασφαλτο, αλλα το ΚΙΑ εχει ποιο off road χαρακτηρα.
Αυτο που με χαλαει στο ΚΙΑ ειναι η συναρμογη των πλαστικων, γιατι του φιλου μου τουλαχιστον τριζει αρκετα.
Το SANTA FE καθολου!!!!
Συγκρινω αυτα τα δυο αυτοκινητα, γιατι ειναι ομοιας αξιας και της ιδιας εταιριας. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αυτά δεν έχουν 7 χρόνια εγγύηση βέβαια, αλλά ίσως βρει κάποιο με δωρεάν σερβις για πάντα ΑΝ μεταβιβάζεται στον νέο ιδιοκτήτη...
Αλλά καλό είναι να σκεφτεί και τις εναλλακτικές θα έλεγα εγώ...Το 'πακέτο' δωρεάν σέρβις μεταβιβάζεται μόνο αυτό της 5ετίας....οχι το 'εφ ορου ζωής'!
Δεν νομίζω οτι συγκρίνεται σε θέμα 'ταξιδιου' το Τεριος ή οποιοδήποτε άλλο με το Τουσον και το Σπορταζ! Εχω οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα (πίστεψέ με) και suv και 'ψηλά οικογενιακά', η αίσθηση του είναι διαφορετική. Τα ESP φανταστικά, και βέβαια θα συμφωνήσω στο οτι η τετρακίνηση είναι κάτι που δεν θα χρησιμοποιήσεις γιατί 'δεν θα σέρνετε' το αυτ/το...καλύτερα να ξεμπλοκάρεις τα esp και να πας ομορφα και ήρεμα...(ή καθόλου!)...
Εγώ την ποιότητα κατασκευής εσωτερικά δεν την κρίνω άθλια! Μιά χαρά ποιότητα έχει...πολλά ντουλάπακια, πολλές ευκολίες...ξέρω εγώ? Πάντως τώρα κλείνει οπου νά'ναι 3 χρόνια το αυτ/το, το έχω μόνιμα έξω, στην βροχή και το καύσωνα, ποτέ μέσα σε γκαράζ κτλ και το αυτοκίνητο δεν τρίζει ακόμα απολύτως τίποτα, ούτε βλέπω φθορές...τώρα...τί να πώ...αν συγκρίνεται ποιότητα κατασκευής παντως με το βιτάρα, εμένα μ'αρεσει περισσότερο το κια...αυτά είναι γούστα...ξέρω εγώ;
Πάντως σε καμία περίπτωση δεν 'υποστηρίζω' το αυτ/το μου, εγώ πρώτη το 'έκραξα' οταν το πρωτοπήρα... Τώρα απλά ξεχωρίζω κάποια καλά στοιχεία που έχει....ειδικά στα 23.000 που το δίνουν τώρα!!!
Ζημιά μου παρουσίασε μια μίζα...που πιθανότατα έφταιγα εγω γιατί λόγω του 'αθόρυβου' του κινητήρα στην αρχή (δεν είχε εξάτμιση σεμπρινγκ το άτιμο) όλο και 'μίζερνα' και το αυτ/το δούλευε! Μου την άλλαξαν σε 3 εργάσιμες μέρες με κανένα κόστος...έχω και τα δωρεάν σέρβις για 5 χρόνια, έχω κάνει τα 15.000 και 30.000 χλμ και πάλι όντως δεν πλήρωσα ούτε το πλύσιμο!...
Αυτά....
KIA Sportage.... να το πάρει;