-
Το πρόβλημα με τους drivers για τα Vista το δημιούργησε εν μέρει και η ίδια η MS διότι ανέβασε πάρα πολύ το κόστος του driver signing και από την άλλη άργησε να δώσει layers και APIs για το νέο λειτουργικό. Όταν τα έδωσε ( πέρυσι περίπου το καλοκαίρι ) ήταν σχετικά αργά για το hardware που θα κυκλοφορούσε και έπεσε πολύ patching από τους hardware vendors. Αρκετοί μάλιστα άλλαζαν το driver signature προκειμένου να είναι συμβατό με τα Vista κάτι που απαγορεύτηκε από την MS πρόσφατα. Από την άλλη οι hardware vendors θεωρώ πως συμπεριφέρθηκαν πολύ ανεύθυνα απέναντι στους αγοραστές. Δεν είναι δυνατόν νέα μητρική στην αγορά και μόλις στήσεις επάνω της Vista να κατεβαίνουν Windows Updates με νεώτερους drivers.Είναι χαζό και ανεύθυνο.
Πάντως το Vista είναι κάτι παραπάνω από απλή αναβάθμιση των XP ειδικά στα χαρακτηριστικά ασφαλείας και στα εργαλεία χρήσης από τον μέσο χρήστη. Επιπλέον μπαίνει για τα καλά ( αφού εισήχθη με τα ΧΡ ) η αλληλεπίδραση των εφαρμογών MS όταν τρέχουν σε πλατφόρμα Vista σε ελεγχόμενο περιβάλλον ενώ έχει καλλίτερα εργαλεία για συμβατότητα με legacy εφαρμογές , καλλίτερη επικοινωνία με *nix περιβάλλοντα καθώς και μία έκδοση του VPC για legacy λειτουργικά ( ουσιαστικά είναι η πλατφόρμα που επιτρέπει τις παλαιότερες εφαρμογές να τρέχουν σε compatibility mode ). Για τον τελικό χρήστη , που θα τα δει ή χρησιμοποιήσει αυτά τα χαρακτηριστικά σε ένα ή δύο χρόνια , η μετάβαση από τα XP στα Vista μοιάζει με αυτή από τα Win2000 ή WinMe στα ΧΡ. ανώφελη και πολύ βαριά για το hardware.Τι λέμε όμως 5 χρόνια μετά ; ΧΡ και πάλι ΧΡ. Ως beta tester των Vista από την αρχή νομίζω πως πρόκειται ίσως για το πιο επιτυχημένο λειτουργικό της.
-
Να περιμένω το Nokia N810 ή να πάρω ένα N800 τώρα που έπεσε κάπως η τιμή του; Και αν όχι κάτι τέτοιο, τι άλλο;
Θα μπορούσε να έχει και GSM αλλά όχι απαραίτητα, αλλά πρέπει απαραίτητα να μην έχει σχέση με Win*
-
Wagner669
και
DemetriadesΕφαγα τον τοπο ολο και βρηκα την λυση για την AVERMEDIA HYBRID στα VISTA!!! Εγκαθιστατε ΜΟΝΟ τον driver για το Media Center (το οποιο ειναι λιγο σκατα και δεν το χρησιμοποιουμε) και πατε και 'αγοραζετε' το Cyberlink PowerCinema 5. Σαν το Media Center των Windows, και υποστηριζει αριστα την Hybrid (analog, digital, tuner... ολα μαζι)
Φυσικα μπορειτε να το εχετε σε μικρο παραθυρακι οταν δουλευετε στα Win...
Απο σημερα για μενα... γινεται επιτελους το Switch στα Vista
-
Ερώτηση.
Τι settings βάζω στο Outlook για να λαμβάνω τα email από yahoo?
HTTP, OK. Μετά?
-
Google it.
http://email.about.com/od/outlookexpres ... 041606.htm
-
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Wagner669
και
DemetriadesΕφαγα τον τοπο ολο και βρηκα την λυση για την AVERMEDIA HYBRID στα VISTA!!! Εγκαθιστατε ΜΟΝΟ τον driver για το Media Center (το οποιο ειναι λιγο σκατα και δεν το χρησιμοποιουμε) και πατε και 'αγοραζετε' το Cyberlink PowerCinema 5. Σαν το Media Center των Windows, και υποστηριζει αριστα την Hybrid (analog, digital, tuner... ολα μαζι)
Φυσικα μπορειτε να το εχετε σε μικρο παραθυρακι οταν δουλευετε στα Win...
Απο σημερα για μενα... γινεται επιτελους το Switch στα Vista
-Ο media player των windows, βρησκει την καρτα αλλα τραβαει μονο τα ψιφιακα καναλια και τα αναλογικα.... στα τετοια του!:rant:
-Με τον μεσεντζερ τι εκανες;;;;;;;;;
Δεν μπορω να κανω εγκατασταση με τιποτα! -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
-Ο media player των windows, βρησκει την καρτα αλλα τραβαει μονο τα ψιφιακα καναλια και τα αναλογικα.... στα τετοια του!:rant:
Δεν μπορω να κανω εγκατασταση με τιποτα!Ο Media Player πως κολλα με το tv tuner? Κατι αλλο μαλλον θες να πεις...
Παντως μεσω του PowerCinema εχω και DVB και Analog!Με τον Messenger απλα εκανα install.... Κανονικα λειτουργει! Νομιζω πως ειναι αλλος ο Messenger για XP και Vista Μηπως παιζει κατι τετοιο?
-
Δεν μπορω να κανω εγκατασταση με τιποτα!Ο Media Player πως κολλα με το tv tuner? Κατι αλλο μαλλον θες να πεις...
Παντως μεσω του PowerCinema εχω και DVB και Analog!Με τον Messenger απλα εκανα install.... Κανονικα λειτουργει! Νομιζω πως ειναι αλλος ο Messenger για XP και Vista Μηπως παιζει κατι τετοιο?
Δικιο εχεις.... Μηδια Σεντερ ειναι
Τα του Messenger...θα τα ψαξω αυριο -
Παιδια δυστυχως αγορασε και η αδερφη μου υπολογιστη οποτε πρεπει να μοιραζομαστε την adsl συνδεση. Αναγκαστικα πρεπει να αγορασω modem rooter. Μπορειτε να μου προτεινετε κατι καλο και φτηνο?
Λογικα πρεπει να παρω 2 ρουτερς ετσι? Ενα να το συνδεσω στο δικο μου υπολογιστη και ενα για το δικο της
-
Eξαρτάται τι θέλεις. Η πιο φτηνή λύση είναι να πάρεις ένα ασύρματο ρούτερ και μια ασύρματη κάρτα δικτύου. Εσύ συνδέεσαι ενσύρματα με το ρούτερ και η αδερφή σου ασύρματα. Συνολικό κόστος κάπου στα 100-120 υπολόγιζε.
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Παιδια δυστυχως αγορασε και η αδερφη μου υπολογιστη οποτε πρεπει να μοιραζομαστε την adsl συνδεση. Αναγκαστικα πρεπει να αγορασω modem rooter. Μπορειτε να μου προτεινετε κατι καλο και φτηνο?Λογικα πρεπει να παρω 2 ρουτερς ετσι? Ενα να το συνδεσω στο δικο μου υπολογιστη και ενα για το δικο της
ένα ενσύρματο ρούτερ διανέμει τα δεδομένα σε αριθμό υπολογιστών ισόποσο με τον αριθμό των θυρών που έχει, αν έχει 4 τότε σε 4, αν 1 τότε σε 1 κ.ο.κ. Αν θες παραπάνω παίζεις με switch.
Ενσύρματο, άσε τα ασύρματα για τους νεωτεριστές και για τους έχοντες λαπτοπ
-
Wagner669
&
demetriadesΕπειδη μου ειπε καιι ο Λουκας πως στο PowerCinema εβρισκε μονο DVB... θα κανω μια απλη ερωτηση! Οταν αγαπητοι ρωτουσε o Wizard 'που να σκαναρω? Σε DVB η και σε Analog?' Εσεις τικαρατε και το Analog... η ολα τα περασατε next next next next Στο setup του tuner θα κανει 4 Scan! Ενα scan στα καλωδιακα (θα βρει τα καναλια κεραιας ομως), ενα scan για τα κεραιας!, ενα για DVB και ενα για Radio....
Αντε... αντε να δουμε
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Αν οι 2 υπολογιστές είναι σε διαφορετικά δωμάτια, χρειάζεται εγκατάσταση καλωδίων με τρύπημα τοίχων. Εγώ αυτό έχω κάνει, αλλά αν κάποιος δεν θέλει να μπει σ' αυτή τη διαδικασία, καλύτερο το ασύρματο (αν δεν τον ενοχλεί η ύπαρξη ακτινοβολίας).
-
http://www.kab24.de/kabel/USB-Typ-A-Ste ... tereo.html
εχει κανεις ιδεα στην Ελλαδα που μπορω να το βρω αυτο?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν οι 2 υπολογιστές είναι σε διαφορετικά δωμάτια, χρειάζεται εγκατάσταση καλωδίων με τρύπημα τοίχων. Εγώ αυτό έχω κάνει, αλλά αν κάποιος δεν θέλει να μπει σ' αυτή τη διαδικασία, καλύτερο το ασύρματο (αν δεν τον ενοχλεί η ύπαρξη ακτινοβολίας).
κι εγώ
δεν είναι θέμα ακτινοβολίας, αλλά αν μπλέξεις με περίεργη κάρτα ή ρούτερ μπορείς να χάνεις σήμα, να σου κλέβουν απ'όξω κτλπ. Ενώ κάνεις μια τρυπούλα σ'ένα κρυφό μέρος που καλύπτεται π.χ. απ'το κρεββάτι και τα περνάς. Καλύτερα να περάσουν μέσα από σωλήνα -
Wagner669
&
demetriadesΕπειδη μου ειπε καιι ο Λουκας πως στο PowerCinema εβρισκε μονο DVB... θα κανω μια απλη ερωτηση! Οταν αγαπητοι ρωτουσε o Wizard 'που να σκαναρω? Σε DVB η και σε Analog?' Εσεις τικαρατε και το Analog... η ολα τα περασατε next next next next Στο setup του tuner θα κανει 4 Scan! Ενα scan στα καλωδιακα (θα βρει τα καναλια κεραιας ομως), ενα scan για τα κεραιας!, ενα για DVB και ενα για Radio....
Αντε... αντε να δουμε
Ναι ρε Γιάννη το τικάραμε και το analog. Και έκανε 4 scan. Αλλά βρήκε μόνο τα αναλογικά λέμε.
-
DVB-T είναι τα καλωδιακά, όχι cable
-
Ερώτηση:
Ποια τηλεόραση 32' (και μόνο) να πάρω;
Τη θέλω για 50% τηλεοπτικά κανάλια (ελεύθερα και nova) και 50% ταινίες σε divx καλής ως πολύ καλής (HDTV ριπαρισμένο) ποιότητας.
Έχω δει Sony και Samsung και μάλλον μόνο σ' αυτές τις μάρκες θα κινηθώ. Αξίζει να πάω στα 100 Hz για τη χρήση που αναφέρω παραπάνω; 1080 Full δε νομίζω ότι χρειάζομαι και εκτός αυτού στις συγκεκριμένες ίντσες μόνο HD ready υπάρχει.
Θέλω να υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με PC.
Λοιπόν; -
samsung. Δε νομίζω να υπάρχει 100hz υποστήριξη σ'αυτές τις ίντσες και απ'την άλλη δεν είναι τόσο εμφανής η διαφορά όσο στις CRT
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#13]