-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Corsa, drop dead.
Oh boy... εχεις να κανεις πολυ διαβασμα γυρω απο τις μπαταριες
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
άμα δε βαριέσαι να δεις http://www.bcchardware.com/index.php?op ... &Itemid=40
έχω S-panel και θα είναι εμφανής η διαφορά δίπλα δίπλα
τι κάνει το pixelshift που λέει στο service menu?
δεν ξέρω, σε εμένα δεν κάνει τίποτα που να μπορώ να δω.
auto auto =on
pixel shift = off (on goole I finded that pixel shift is a new option to prevent screen burn on the new lcd television models, any reason to be off...is broken on this model?)http://www.hardforum.com/showpost.php?s=ff6c9589091dfb9c341f003ed2d213f0&p=1030936353&postcount=1605
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Kid
Mην μασας ρε και εγω παντα με την μπαταρια on το εχω...σιγα αν μειωθει στα 10 λεπτα η διαρκεια ζωης της χαθηκε ο κοσμος...Kid
Επειδή υπάρχουν ενα δυο πράγματα που δε κατέχω καλά, ακούω εκείνους που ξέρουν. Το εγχειρίδιο χρήσης του φορητού μου λέει:In addition, the useful lifespan of the battery is adversely affected by the following
usage patterns:
• Using the computer on constant AC power with the battery inserted. If you want
to use constant AC power, you are advised to remove the battery pack after it is
fully charged. -
geolib
το kid ξέρει καλυτερα λεμεεεεεε -
Εγώ είχα αφήσει τη μπαταρία στο φορητό από τον Ιούνιο ως σήμερα. Αλλά δεν με πειράζει, γιατί συνέχεια στο σπίτι τον έχω και ΔΕΝ τον παίρνω στην τουαλέτα ή σε μέρη χωρίς ρεύμα για να κάνω χρήση της φορητότητάς του.
Τη βγάζω όμως τώρα για να μη λέτε. -
Α, για όσους έχουν το Office 2007 αλλά τους λείπουν και τα παλαιού τύπου menus, υπάρχει λύση.
(pm) -
Μάνο για όσους έχουμε office 2008 έχεις καμία ιδέα?
geolib το δικό μου εγχειρίδιο χρήσης δεν λέει κάτι πέρα από:
When the power adapter is not connected, you laptop draws power from your battery
αλλά στο επίσημο site της εταιρίας αναγράφεται:
For proper maintenance of a lithium-based battery, it’s important to keep the electrons in it moving occasionally. Apple does not recommend leaving your portable plugged in all the time. An ideal use would be a commuter who uses her MacBook Pro on the train, then plugs it in at the office to charge. This keeps the battery juices flowing. If on the other hand, you use a desktop computer at work, and save a notebook for infrequent travel, Apple recommends charging and discharging its battery at least once per month.
Οπότε απλά υποθέτω ότι κάτι παραπάνω ξέρουν. Βέβαια, μπορεί να έχει σημασία ο κατασκευαστής του φορητού και τι έχει κάνει ο ίδιος από τεχνλογικής άποψης για να προστάψει τα μηχανήματα του.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
geolib
το kid ξέρει καλυτερα λεμεεεεεεΑπ'ότι φαίνεται, ναι. Η τεχνολογία προχωράει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Α, για όσους έχουν το Office 2007 αλλά τους λείπουν και τα παλαιού τύπου menus, υπάρχει λύση.
(pm)πολύ καλό...όλα σε 1 συμμαζεμένα...!
όχι να ψάχνεις 1 ώρα που είναι κάτι... -
Για να συνεισφέρω στη συζήτηση, σε IBM ThinkPad R50e, η μπαταρία κρατούσε γύρω στη 1ώρα & 15'. Μετά από περίπου δύο χρόνια χρήσης αποκλειστικά στο ρεύμα (με τη μπαταρία επάνω βέβαια), η μπαταρία ζήτημα να κρατάει 10 λεπτά...
-
Kid
Δυστυχώς έχω πλέον απομακρυνθει ανεπιστρεπτί απο την ηλικία που τα γνώριζα όλα
Μερικές διαπιστώσεις:
geolib το δικό μου εγχειρίδιο χρήσης δεν λέει κάτι πέρα από:
When the power adapter is not connected, you laptop draws power from your battery
Πραγματικά πολύ προηγμένοι επιστημονικά οι appleανθρωποι.
An ideal use would be a commuter who uses her MacBook Pro on the train, then plugs it in at the office to charge.
Να υποθέσω ότι δεν είναι για σένα αυτά τα πράγματα;
Apple does not recommend leaving your portable plugged in all the time.
Γιατί άραγε
-
Διαβάζοντας την πρώτη πρόταση, μπορούμε να υποθέσουμε ότι:
When the power adapter is connected, your laptop does not draw power from your battery.Φτάνοντας στην δεύτερη πρόταση, καταλαβαίνουμε ότι προφανώς δεν αναφέρεται σε μένα αφού εγώ έχω απλό macbook.
Κλείνοντας με την τριτη πρόταση.. Αν διαβάσεις λίγο πιο πάνω δίνει την απάντηση.
For proper maintenance of a lithium-based battery, it’s important to keep the electrons in it moving occasionally
Προφανώς και αν αφήνεις την μπαταρία στο συρτάρι, nothing is moving.. Όπως και όταν το έχεις μονίμως στον φορτιστή. Γιατί αν υπήρχε κάτι που να 'κουνιέται' θα έγραφε συνέχεια κύκλους φόρτισης, κάτι που δεν γίνεται..
-
Ο χρήστης chazlp1989 έγραψε:
Παιδιά τα φώτα σας. Έχω ένα laptop Fujitsu-Siemens Amilo Xi 2428.
Λόγω συνεχων αυξομοιώσεων τάσης στην περιοχή θέλω να πάρω ένα καλό UPS. Δεν χρησιμοποιώ την μπαταρία του, για λόγους ευνόητους. Έχετε τίποτα υπόψη σας;Δεν θες UPS, αλλα σταθεροποιητη τασης.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
αλλά στο επίσημο site της εταιρίας αναγράφεται:
For proper maintenance of a lithium-based battery, it’s important to keep the electrons in it moving occasionally. Apple does not recommend leaving your portable plugged in all the time. An ideal use would be a commuter who uses her MacBook Pro on the train, then plugs it in at the office to charge. This keeps the battery juices flowing. If on the other hand, you use a desktop computer at work, and save a notebook for infrequent travel, Apple recommends charging and discharging its battery at least once per month.
Οπότε απλά υποθέτω ότι κάτι παραπάνω ξέρουν. Βέβαια, μπορεί να έχει σημασία ο κατασκευαστής του φορητού και τι έχει κάνει ο ίδιος από τεχνλογικής άποψης για να προστάψει τα μηχανήματα του.
Στα laptop οι κατασκευαστές ακριβώς αυτό προτείνουν:
Να ΜΗΝ το λειτουργείς με AC power, αλλά από την μπαταρία.
Δλδ φορτίζεις πλήρως, βγάζεις AC και το χρησιμποιείς.Τα πλήρη charge cycles κάνουν ακριβώς αυτό που έκανες quote. Ταυτόχρονα electrons moving αλλά και μη χρήση AC.
Το πλήρες discharge είναι καλό και όχι κακό.Γενικώς (και για τα κινητά) το χειρότερο για την μπαταρία είναι να λειτουργεί η συσκευή καθώς φορτίζεται η μπαταρία. Πάντα προτείνουν ότι κατά διαστήματα τουλάχιστον πρέπει να την αφήνεις να αποφορτιστεί πλήρως.
Βέβαια κι εγώ χέστηκα, εταιρικά είναι όσα laptop έχω οπότε δεν το κάνω ποτέ...
-
Πιο το κόστος μιας μπαταρίας φορητού και πιο το κόστος ενός ups;
-
Μια και τα περί τροφοδοσίας είναι επίκαιρα.
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=915114
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=911240
Γνωρίζει κάποιος εάν στις παραπάνω συσκευές υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθεί ένας φορτιστής μπαταριών;
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Πιο το κόστος μιας μπαταρίας φορητού και πιο το κόστος ενός ups;Ενα απλο μικρο UPS ειναι φτηνοτερο απο την μπαταρια φορητου. Τις μπαταριες τις ΧΡΥΣΩΝΟΥΝΕ κανονικοτατα. Απο 100 μεχρι 300 μπορεις να ακουσεις.... (ας ειναι καλα το ebay βεβαια που τις παιρνουμε κοψοχρονια)
Παντως... σταθεροποιητητης δεν χρειαζετε. Το ιδιο το τροφοδοτικο των φορητων εχει αρκετα μεγαλες ανοχες απο μονο του σε βυθισεις και υπερτασεις. Ενα UPS ειναι φρονιμο αν δεν θες να ρισκαρεις τιποτα.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
άμα δε βαριέσαι να δεις http://www.bcchardware.com/index.php?op ... &Itemid=40
έχω S-panel και θα είναι εμφανής η διαφορά δίπλα δίπλα
τι κάνει το pixelshift που λέει στο service menu?
δεν ξέρω, σε εμένα δεν κάνει τίποτα που να μπορώ να δω.
auto auto =on
pixel shift = off (on goole I finded that pixel shift is a new option to prevent screen burn on the new lcd television models, any reason to be off...is broken on this model?)http://www.hardforum.com/showpost.php?s=ff6c9589091dfb9c341f003ed2d213f0&p=1030936353&postcount=1605
το βαλα και στο off δε παρατήρησα κάτι
έπαιζα με το hotplug time, τι κάνει αυτό? και το έχω αυξήσει, δεν πέφτει η τιμή αλλά αυξάνεται καλό είναι αυτό ή όχι?επίσης διαβάζω σ'ένα θέμα ότι βγαίνουν μόνο S Panel πια
-
Παιδιά πού μπορώ να τσεκάρω την ταχύτητα της σύνδεσής μου?
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Παιδιά πού μπορώ να τσεκάρω την ταχύτητα της σύνδεσής μου?για αρχή μπες στο speedtest.net.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#13]