-
Λίγο αφελής η ερώτησή μου, αλλά μην με πάρετε με τις πέτρες, ενδεχομένως να μην έχω καταλάβει καλά.
Διάβασα τα προηγούμενα που γράψατε και το ερώτημά μου είναι, χρειάζεται η άδεια κυκλοφορίας για
να βγάλεις πινακίδες ιστορικού;
Αν π.χ έχεις στα χέρια σου αυτό το περιβόητο χαρτί της ακινησίας δεν φτάνει;
Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το κόλλημα εαν αυτοί το θεωρήσουν διεγραμμένο.Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Λίγο αφελής η ερώτησή μου, αλλά μην με πάρετε με τις πέτρες, ενδεχομένως να μην έχω καταλάβει καλά.
Διάβασα τα προηγούμενα που γράψατε και το ερώτημά μου είναι, χρειάζεται η άδεια κυκλοφορίας για
να βγάλεις πινακίδες ιστορικού;
Αν π.χ έχεις στα χέρια σου αυτό το περιβόητο χαρτί της ακινησίας δεν φτάνει;
Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το κόλλημα εαν αυτοί το θεωρήσουν διεγραμμένο.Ευχαριστώ.
Αν καποια στιγμη αποφασιω να το κινησω σαν κανονικο αυτοκινητο -οποτε θελω οπως θελω χωρις τους νομους τον ιστορικων-τοτε δεν θα μπορω επειδη εχουν κανει ολικη διαγραφη.
Και σιγουρα εχει μεγαλυτερη αξια μεταπωλησης ενα αυτοκινητο το οποιο διαθετει και κανονικες πινακιδες
Χαρτι ακινησιας εισαι υποχρεωμενος να εχεις για να βγαλεις πινακιδες ιστορικου (δεν μπορει ενα αυτοκινητο να εχει 2 πινακιδες κυκλοφοριας) -
Μήπως μπερδεύεστε με το γεγονός ότι, μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα προσωρινής ακινησίας, καταστρέφονται οι πινακίδες? Ο φάκελος του οχήματος όμως παραμένει κανονικά και απλώς όταν ο κάτοχος θελήσει να το θέσει σε κυκλοφορία βγαίνει νέος αριθμός, χωρίς να γίνει επαναταξινόμηση (αυτό άλλωστε έχει σταματήσει εδώ και κάποια χρόνια).
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Μήπως μπερδεύεστε με το γεγονός ότι, μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα προσωρινής ακινησίας, καταστρέφονται οι πινακίδες? Ο φάκελος του οχήματος όμως παραμένει κανονικά και απλώς όταν ο κάτοχος θελήσει να το θέσει σε κυκλοφορία βγαίνει νέος αριθμός, χωρίς να γίνει επαναταξινόμηση (αυτό άλλωστε έχει σταματήσει εδώ και κάποια χρόνια).Ακριβώς αυτό έκανα με το Rover πριν από 3 χρόνια.
-
Συνάντησα το παρακάτω όχημα με ιστορικές πινακίδες και η αλήθεια είναι ότι παραξενεύτηκα .Μα καλά... πως?
http://xs.to/xs.php?h=xs843&d=09403&f=30092009113.jpg -
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Για δώστε λίγο βάση και ερευνήστε το:Συνάδελφος που κόλλησε εσχάτως το μικρόβιο της ανακατασκευής μου είπε ότι είδε σε πρωινή εκπομπή της NET το Σ/Κ συζήτηση για την απόσυρση όπου κάποιος 'αρμόδιος' είπε ότι άλλαξε το τι ίσχυε για την κατάθεση πινακίδων στην εφορία για προσωρινή ακινησία. Είπε ότι αυτό που θα ισχύει πλέον είναι ότι όταν θα πηγαίνει κάποιος να πάρει πίσω τις πινακίδες **θα πληρώνει και τα τέλη των ετών που ήταν το όχημα σε ακινησία **(άρα ποιός ο λόγος της προσωρινής ακινησίας;) και ότι μετά την πάροδο δύο ετών το όχημα θα διαγράφεται και δεν θα μπορεί να ξαναεκδώσει πινακίδες.
Μπούρδες ή να έχει κάποια βάση άραγε;
Πάντως δεν υπάρχει τίποτε σχετικό ούτε στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα τέλη και την απόσυρση, ούτε στην υπουργική απόφαση που καθόρισε τις λεπτομερειες της απόσυρσης.
Είχα γράψει πριν λίγες μέρες σε άλλο θέμα:
viewtopic.php?f=5&t=35661&p=1624675#p1624675Αγαπητέ Νίκο, μόλις έδωσες την απάντηση. Μου το είχε πει συγγενής μου εφοριακός όταν τους πήγε η αλλαγή του νόμου. Πλέον πληρώνεις αναδρομικά και τα ενδιάμεσα χρόνια. Απλώς αλήτες!
-
Ο χρήστης Geochri έγραψε:
Συνάντησα το παρακάτω όχημα με ιστορικές πινακίδες και η αλήθεια είναι ότι παραξενεύτηκα .Μα καλά... πως?
http://xs.to/xs.php?h=xs843&d=09403&f=30092009113.jpgΕλεος ρε φούστη μου.
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Αγαπητέ Νίκο, μόλις έδωσες την απάντηση. Μου το είχε πει συγγενής μου εφοριακός όταν τους πήγε η αλλαγή του νόμου. Πλέον πληρώνεις αναδρομικά και τα ενδιάμεσα χρόνια. Απλώς αλήτες!
ευριπιδη μου, να υποθεσω, οτι ειναι βεβαιο αυτο? κατεθεσα πινακιδες την δευτερα και μου ειπαν οτι δεν εχουν καμια τετοια πληροφορηση, στην δου ΙΗ αθηνων
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
Αγαπητέ Νίκο, μόλις έδωσες την απάντηση. Μου το είχε πει συγγενής μου εφοριακός όταν τους πήγε η αλλαγή του νόμου. Πλέον πληρώνεις αναδρομικά και τα ενδιάμεσα χρόνια. Απλώς αλήτες!
ευριπιδη μου, να υποθεσω, οτι ειναι βεβαιο αυτο? κατεθεσα πινακιδες την δευτερα και μου ειπαν οτι δεν εχουν καμια τετοια πληροφορηση, στην δου ΙΗ αθηνων
Να υποθέσεις... Μου το έχει πεί από καιρό.
Το γαμώτο είναι πως μέχρι τώρα δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Τα σήματα που δεν αγοράζονταν μέσα στο έτος τους, πάει και πέρασαν. Έπαιρνες το επόμενο.
Όσο για το πότε πληροφορούνται οι υπηρεσίες για παρόμοιες αλλαγές, άστο καλύτερα. Μπορεί να το μάθουν, μπορεί να δούν ξαφνικά τη διαταγή, μπορεί και να μην πάρουν χαμπάρι ποτέ, παρά μόνο όταν προκύψει ζήτημα.
Τσεκάρισέ το. -
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Μήπως μπερδεύεστε με το γεγονός ότι, μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα προσωρινής ακινησίας, καταστρέφονται οι πινακίδες? Ο φάκελος του οχήματος όμως παραμένει κανονικά και απλώς όταν ο κάτοχος θελήσει να το θέσει σε κυκλοφορία βγαίνει νέος αριθμός, χωρίς να γίνει επαναταξινόμηση (αυτό άλλωστε έχει σταματήσει εδώ και κάποια χρόνια).Δηλαδή στο Kapitan που χουν παραδωθεί πριν την Χούντα θα πληρώσω για τόσα χρόνια...
(Καλά μετά το 90 ξεκίνησε το θέμα με τα τέλη αλλά...)Βάγγέλη πάρε όταν μπορείς τηλ!
Άγγελε με βλέπω να πρέπει να πληρώσω πρώτα τις μεταβιβάσεις... -
Δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να πληρώσεις για μια υπηρεσία που δεν χρησιμοποιούσες , εν τη προκειμένη περίπτωση για τέλη κυκλοφορίας προς όχημα που είχες κατάθεσει πινακίδες.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να πληρώσεις για μια υπηρεσία που δεν χρησιμοποιούσες , εν τη προκειμένη περίπτωση για τέλη κυκλοφορίας προς όχημα που είχες κατάθεσει πινακίδες.Εχει μια μεγάλη λογική αυτό, και εγώ έτσι πιστεύω αλλά επειδή βρισκόμαστε στην
χώρα χωρίς λογική τα πάντα είναι λογικά για αυτούς(όταν πρόκειτε για είσπραξη απο το πουθενά).
Πάντως ακόμα και αν υσχύει αυτό που λέει ο Ευριπίδης παραπάνω λογικά σε δικαστήριο
θα βρείς το δίκιο σου, αλλά με ότι αυτό συνεπάγεται. -
λοιπον ο νομος ειναι ο 1021752/182/Τ κ ΕΦ
εχει ψηφιστει πριν χρονια, και αναφερει μεταξυ αλλων οτι η ακινησια ειναι προσωρινη και μονο 12 μηνες, υπαρχει περιοδος χαριτος για αλλους 12!
απο εκει και περα η δου ειναι υποχρεωμενη να καταστρεφει τις ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ και ΟΧΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, και να δινει στον κατοχο εγγραφο που με αυτο πηγαινει στο υπουργειο συγκοινωνιων ωστε να προμηθευτει νεες!
επισης η δου ειναι υποχρεωμενη να εισπρατει απ τον κατοχο του αυτοκινητου, ΟΛΑ τα τελη κυκλοφοριας που δεν εχουν πληρωθει, ΜΕΤΑ ΤΗΝ 24 ΜΗΝΗ παραμονη τους στην δου!αν πχ κατατεθουν πινακιδες και μετα απο πενταετια παμε να κανουμε αρση, πληρωνουμε 5-2=3 χρονια τελη κυκλοφοριας, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ προστιμο
μεχρι τωρα, ειναι διαπιστωμενο απ την υπαλληλο της δου που μου εδειξε το νομο προ ολιγου, οτι ορισμενοι υπαλληλοι, σε καποιες δου τον εφαρμοζουν και καποιοι απλα κανουν τα στραβα ματια
η εκτιμηση της υπαλληλου της δου βεβαια ηταν, οτι με την εισπρακτικη πολιτικη και την ''κριση'' που υπαρχει, σιγα σιγα ολοι θα υποχρεωθουν να εφαρμοζουν την παραγραφο του νομου περι εισπραξης των επιπλεον τελων, για τα χρονια ακινησιας
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
η εκτιμηση της υπαλληλου της δου βεβαια ηταν, οτι με την εισπρακτικη πολιτικη και την ''κριση'' που υπαρχει, σιγα σιγα ολοι θα υποχρεωθουν να εφαρμοζουν την παραγραφο του νομου περι εισπραξης των επιπλεον τελων, για τα χρονια ακινησιας
Ακόμα κι αν δεν κάνει ποτέ κανείς άρση της ακινησίας;
-
Τον βρήκα τον νόμο αλλά δεν λέει τίποτα. Μήπως δεν είναι ολόκληρος;
-
NIGA αυτό ισχύει ακόμη και σήμερα και κάτι ακόμη μην ακούτε τι σας λένε στις ΔΟΥ ο καθένας λέει ότι θέλει να διαβάζεται μόνο το ΦΕΚ.
-
Ο χρήστης 131mirafiori έγραψε:
NIGA αυτό ισχύει ακόμη και σήμερα και κάτι ακόμη μην ακούτε τι σας λένε στις ΔΟΥ ο καθένας λέει ότι θέλει να διαβάζεται μόνο το ΦΕΚ.Ποιο? Το οτι πληρώνουμε τα τέλη μόνο του τρέχοντος οικονομικού έτους?
-
131mirafiori, ΦΕΚ δεν υπάρχει, υπάρχει η προαναφερθείσα εγκύκλιος, την οποία έδειξε εφοριακός στον KP61, αλλά δεν έχουμε καταφέρει να την βρούμε ολόκληρη....
-
με την καλησπέρα μου στο forum . επειδή έχω κάποιες απορίες ας απαντήσει κάποιος . δεν μπορεί , να διαγραφεί το αμάξι χωρίς να πάει για καταστροφή; είναι προυπόθεση να είναι κατατεθιμένες οι πινακίδες του υπουργείου στην εφορία,για να εκδοθούν πινακίδες αντίκας; ευχαριστώ πολύ.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες