-
Να ρωτήσω πόσα περίπου αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Ελλάδα με πινακίδες ιστορικού? (συνολικά, και από τους τρεις φορείς μαζί)
-
χτές στην Αθηνών Λαμίας bmw Ε28 520 με σπόιλερ φούστες κλπ και πινακίδες ΦΙΛΠΑ....
-
Ο χρήστης yiannis2002 έγραψε:
χτές στην Αθηνών Λαμίας bmw Ε28 520 με σπόιλερ φούστες κλπ και πινακίδες ΦΙΛΠΑ....θα πεφτει στην κατηγορια ΑΜ ( αρκουδομετατροπες)
-
Αρκουδομετατροπές ναι...εποχής όμως...
-
Kυριοι , θεωρω οτι το φαινομενο της χρησης αυτοκινητων που φερουν ιστορικες πινακιδες (ασχετα αν ειναι Ι.Ο., ΦΙΛΠΑ,ΕΟΟΑ) θα εξελιχθει σε προβλημα που θα το βρουμε μπροστα μας !! Προσωπικα δεν μπορω να ανεχτω διαφορους 'οψιμους λατρες' του κλασσικου αυτοκινητου ,αγωνιστικου η μη, να βολταρουν τα βραδια με ιστορικες πινακιδες (τις εχω δει ακομα και σε νυχτερινα μαγαζια) και να κινδυνευω καποια μερα να χασω τις δικες μου, απο μια υπουργικη αποφαση που θα καταργει το μετρο λογο καποιων ΗΛΙΘΙΩΝ που τους τις δινουν ανεξελεγκτα και καποιων ΚΡΕΤΙΝΩΝ που τις χρησιμοποιουν στα αυτοκινητα τους σαν καθημερινα Ι.Χ.
Κανω εκκληση σε οσους παρατηρουν το φαινομενο αυτο ,να μην αρκουνται σε απλη αναφορα του συμβαντος ,αλλα να γραφουν τα νουμερα η ακομα καλλιτερα να δημοσιευουν και καμμια φωτογραφια.
Κανω την αρχη, με φωτο που εβγαλα με το κινητο μου εχθες το βραδυ στις 20.45 στην παραλιακη στο Φαληρο, με μια απαστραπτουσα RollsRoyce Silver Shaddow , με δυο επιβαινοντες που σιγουρα ουτε σε αγωνα ηταν ουτε απο συνεργειο γυρναγαν.Κυριοι, ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ τις πινακιδες μας !!!!
-
Ο χρήστης chala13 έγραψε:
Kυριοι , θεωρω οτι το φαινομενο της χρησης αυτοκινητων που φερουν ιστορικες πινακιδες (ασχετα αν ειναι Ι.Ο., ΦΙΛΠΑ,ΕΟΟΑ) θα εξελιχθει σε προβλημα που θα το βρουμε μπροστα μας !! Προσωπικα δεν μπορω να ανεχτω διαφορους 'οψιμους λατρες' του κλασσικου αυτοκινητου ,αγωνιστικου η μη, να βολταρουν τα βραδια με ιστορικες πινακιδες (τις εχω δει ακομα και σε νυχτερινα μαγαζια) και να κινδυνευω καποια μερα να χασω τις δικες μου, απο μια υπουργικη αποφαση που θα καταργει το μετρο λογο καποιων ΗΛΙΘΙΩΝ που τους τις δινουν ανεξελεγκτα και καποιων ΚΡΕΤΙΝΩΝ που τις χρησιμοποιουν στα αυτοκινητα τους σαν καθημερινα Ι.Χ.
Κανω εκκληση σε οσους παρατηρουν το φαινομενο αυτο ,να μην αρκουνται σε απλη αναφορα του συμβαντος ,αλλα να γραφουν τα νουμερα η ακομα καλλιτερα να δημοσιευουν και καμμια φωτογραφια.
Κανω την αρχη, με φωτο που εβγαλα με το κινητο μου εχθες το βραδυ στις 20.45 στην παραλιακη στο Φαληρο, με μια απαστραπτουσα RollsRoyce Silver Shaddow , με δυο επιβαινοντες που σιγουρα ουτε σε αγωνα ηταν ουτε απο συνεργειο γυρναγαν.Κυριοι, ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ τις πινακιδες μας !!!!
Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο αλλά πρέπει να υπολογίζεις και όσους έχουν 'μπάρμπα στην Κορώνη'.
Η χορήγηση πινακίδων αυτής της κατηγορίας, γίνεται και για αυτοκίνητα 'ειδικού ενδιαφέροντος' -μια γενική κατηγοριοποίηση οχημάτων για να έχουν δικαιολογία αυτοί που ορίζουν το ποιός πρέπει να πάρει και ποιός όχι πινακίδες και να βολεύουν τους φίλους τους ή να βγάζουν υποχρεώσεις- όχι μόνο για τα ιστορικά βάσει ηλικίας. Είχα την απορία και το είχαμε συζητήσει εδώ στο forum, αφού πινακίδες Ι.Ο. είχαν (και έχουν ακόμα) κάποια αγωνιστικά αυτοκίνητα αρκετά νεώτερα από την ηλικία που ορίζονται τα ιστορικά, καθώς και κάποιες αρχι-καρά-αρκουδο-μαϊμουδιές που όλοι μας λίγο- πολύ έχουμε δει στο δρόμο. Αυτές τις περιπτώσεις δε νομίζω ότι μπορείς να τις παλέψεις με τίποτα. Βάζουν ως ασπίδα αυτή τη γενικότητα περί 'ειδικού ενδιαφέροντος' και είμαστε όλοι χαρούμενοι.
Προσωπικά εγώ κοιτάζω πως θα γίνει να τακτοποιήσω τα οικονομικά μου, προκειμένου να επιστρέψω στις πινακίδες του υπουργείου και να μπορώ να χαίρομαι το αυτοκίνητό μου όποτε γουστάρω, χωρίς να είμαι υπόλογος κάπου. -
Και ερωτώ εγώ,κάνοντας το συνήγορο του διαβόλου,πιστεύει κάποιος ότι εμείς οι δέκα-είκοσι ρομαντικοί που γράφουμε εδώ,έχουμε τη 'δύναμη'να αλλάξουμε κάτι?
Αφού όπως λέει και ο Great,οι περισσότεροι εξ' αυτών έχουν μπάρμπα στην Κορώνη. -
Ο χρήστης scuderia monofaro έγραψε:
Και ερωτώ εγώ,κάνοντας το συνήγορο του διαβόλου,πιστεύει κάποιος ότι εμείς οι δέκα-είκοσι ρομαντικοί που γράφουμε εδώ,έχουμε τη 'δύναμη'να αλλάξουμε κάτι?
Αφού όπως λέει και ο Great,οι περισσότεροι εξ' αυτών έχουν μπάρμπα στην Κορώνη.Γι'αυτο λοιπον ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ 'κραξιμο' οπου τους πετυχαινουμε , με στοιχεια και φωτο.
-
Καλά λοιπόν,να τους ξεμπροστιάσουμε.Αλλά αν αλλάξει κάτι,εμένα να μου τρυπήσεις τη μύτη,που λέει κι η μικρή μου κόρη.
-
καλή σας μέρα,
λόγο επιθυμίας να αποκτήσω διάφορα 'ιστορικά αυτικίνητα' που λογο του νεαρού της ηλικίας δεν μπόρεσα να οδηγήσω στην εποχή τους, άρχισα να διαβάζω το 'φόρουμ'. Οπως λοιπόν σε όλα τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ 'φορούμ' μια ερώτηση ενημέρωσης έχει οδηγήσει σε διαμάχες και καταγγελίες.
θέλω λοιπόν να καταθέσω προς σχολιασμό τα παρακάτω, που προέκυψαν διαβάζοντας το 'φόρουμ'...1.επειδή είμαι κάθετα αντίθετος με τη νοοτροπία ρουφιανεύματος του διπλανού μας, διαφωνώ με το να καταγγέλει ο ένας τον άλλο ακόμα και αν υπάρχει δίκιο.είναι πολύ λεπτή η γραμμή του να περάσουμε στην αυτοδικία.όποιος θέλει να ασχοληθεί υπάρχουν προφανώς οι αρμοδιοι στους οποίους πρέπει να απευθηνθεί.αν δεν κάνουν και αυτοί τίποτα να τους όλοι μαζι μετά...
2.σε συνέχεια του προηγούμενου και κάνοντας πράξη το 'ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΕΥΧΕΣΑΙ', για όσους λένε ότι η αστυνομία θα πρεπει να μοιράζει κλήσεις, φαντάζομαι λοιπόν καταγγελίες στο μέλλον διαφόρων χρηστών ιστορικών αυτοκινήτων, οι οποίοι θα τρέχουν στα δικαστήρια να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, επειδή ο αστυφύλακας της γειτονιάς του τον εγραψε ενώ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πηγαινε στο συνεργείο ή π.χ. επεστρεφε βράδυ μετα απο έναν ιστορικό αγώνα...
3.τραβώντας λίγο ακόμα το σκοινί, γιατί λοιπόν να μήν μπορώ να απολάυσω το ιστορικό μου, λόγου χάρη σε μια βραδινή βόλτα μετά από μια κουραστηκή μέρα δουλειάς ή σε μια εκδρομή Σαβ/κου ΜΟΝΟΣ μου με τη γυναίκα μου και όχι με άλλους πενήντα και τί το μεμπτό υπάρχει σε αυτό. Ίσώς δεν είναι αυτό που φαντάστηκαν οι πρώτοι οργανωτές(τους οποίους σέβομαι απόλυτα), αλλα αυτό δεν το καθηστά μεμπτό και ούτε είχαν το αλάθητο.Διαφωνώ λοιπόν με την καθημερινή χρήση του ιστορικού, αλλά διαφωνώ και με την χρήση του ώς ΜΠΙΧΛΙΜΠΙΔΙ
η λύση λοιπόν πιστεύω πως θα πρέπει να είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ (έλεγχος συχνός πχ καθε 5 χρόνια απο ΕΛΠΑ..., υποχρέωση να περνούν απο ΚΤΕΟ (εφόσον κυκλόφορούν έστω και για ένα μέτρο στο οδικό δίκτυο δεν καταλαβαίνω γιατί δεν συμβαίνει ήδη αυτό), ίσως δημιουργία μιας ΧΑΛΑΡΗΣ*** λίστας απο ειδικούς για το ΠΟΙΑ αυτοκίνητα αποτελούν ιστορικό κομάτι της αυτοκίνησης κοκ).Αυτές τις λίγες προς το παρόν σκέψεις θα ήθελά να καταθέσω ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, με την ευχή ότι κάποια στιγμή θα αρχήσουμε σε αυτή τη χώρα να συζητάμε και όχι να διαφωνούμε για όλα.Ευχαριστώ
( *** χαλαρής εννοώ λίστας που θα περιέχει και συμαντηκά αυτοκίνητα καθημερινής χρήσης και όχι μονο τα απλησίαστα Φερράρι κτλ)
-
Ο χρήστης rwta έγραψε:
.................................1.επειδή είμαι κάθετα αντίθετος με τη νοοτροπία ρουφιανεύματος του διπλανού μας, διαφωνώ με το να καταγγέλει ο ένας τον άλλο ακόμα και αν υπάρχει δίκιο.είναι πολύ λεπτή η γραμμή του να περάσουμε στην αυτοδικία.όποιος θέλει να ασχοληθεί υπάρχουν προφανώς οι αρμοδιοι στους οποίους πρέπει να απευθηνθεί.αν δεν κάνουν και αυτοί τίποτα να τους όλοι μαζι μετά...
2.σε συνέχεια του προηγούμενου και κάνοντας πράξη το 'ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΕΥΧΕΣΑΙ', για όσους λένε ότι η αστυνομία θα πρεπει να μοιράζει κλήσεις, φαντάζομαι λοιπόν καταγγελίες στο μέλλον διαφόρων χρηστών ιστορικών αυτοκινήτων, οι οποίοι θα τρέχουν στα δικαστήρια να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, επειδή ο αστυφύλακας της γειτονιάς του τον εγραψε ενώ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πηγαινε στο συνεργείο ή π.χ. επεστρεφε βράδυ μετα απο έναν ιστορικό αγώνα...
3.τραβώντας λίγο ακόμα το σκοινί, γιατί λοιπόν να μήν μπορώ να απολάυσω το ιστορικό μου, λόγου χάρη σε μια βραδινή βόλτα μετά από μια κουραστηκή μέρα δουλειάς ή σε μια εκδρομή Σαβ/κου ΜΟΝΟΣ μου με τη γυναίκα μου και όχι με άλλους πενήντα και τί το μεμπτό υπάρχει σε αυτό. Ίσώς δεν είναι αυτό που φαντάστηκαν οι πρώτοι οργανωτές(τους οποίους σέβομαι απόλυτα), αλλα αυτό δεν το καθηστά μεμπτό και ούτε είχαν το αλάθητο.
.....................................................................1.Ποιος μιλησε για 'ρουφιανευμα'; Για κραξιμο στο forum ειπα ,μπας και μερικοι βαλουν μυαλο.
- Δεν υπαρχει προβλημα επιστροφης βραδυ μετα απο αγωνα , αφου το αυτοκινητο περιλαμβανεται στη λιστα συμμετοχων.
3.Οποιος θελει να απολαυσει το ιστορικο του ΩΣ Ι.Χ. ,πληρωνει τα τελη κυκλοφοριας και κραταει τις πινακιδες του υπουργειου. Δεν γινεται να ταχουμε ολα !!!
-
Δεν μίλησα για χρήση ΙΧ αλλα για συγκεκριμένη χρήση φέρνοντας καποια παραδείγματα, με αυτή την λογική και εσείς προνομοίων τυγχανεται που δεν πληρώνεται τέλη.
τωρα θα πρεπει να γραψω εγω δεν κατηγόρησα κανέναν απλα΄ ειπα την γνώμη μου κοκο...
τελοσπαντων καντε ότι νομίζετε, γιατι πάλι σε λογική αντιπαράθεσης μπαινουμε παλι και κουβέντα δεν γίνεται... -
Ο χρήστης rwta έγραψε:
Δεν μίλησα για χρήση ΙΧ αλλα για συγκεκριμένη χρήση φέρνοντας καποια παραδείγματα, ...Τα έχουμε ξαναγράψει, η χρήση που προτείνεις είναι λογική, αλλά δεν είναι αυτή που προβλέπεται, δυστυχώς, οπότε δεν είναι σωστό να κάνουμε 'εκπτώσεις' μόνοι μας όποτε και όπου μας βολεύει.
Κι εγώ (όπως και πολλοί άλλοι) θα θέλαμε να γλιτώνουμε τα τέλη κυκλοφορίας για 1000-2000 χλμ το χρόνο χωρίς να δεσμευόμαστε από λέσχες και παρόμοιους 'φορείς' αλλά στην παρούσα φάση αυτό δεν γίνεται.
Αν έχεις κάποιο 'μέσο πίεσης' και μπορείς να αλλάξεις κάτι προς το καλύτερο, κάντο!
Αλλιώς, πάλι μεταξύ μας θα τα λέμε... -
Ο χρήστης rwta έγραψε:
Οπως λοιπόν σε όλα τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ 'φορούμ' μια ερώτηση ενημέρωσης έχει οδηγήσει σε διαμάχες και καταγγελίες.Δύο παρατήρησεις μόνο.Σ'αυτό το υποφόρουμ δεν υπάρχουν διαμάχες.Εκτός ελαχίστων, οι περισσότεροι γνωρίζονται και δια ζώσης.Ετσι,σε καμμία περίπτωση δεν παρεξηγήθαν τα έντονα γράμματα του Κάρολου(chala 13).
Τώρα σχετικά με το εάν επιστρέφουν βράδυ αυτοκίνητα με ιστορικές πινακίδες μετά από αγώνα,έχε υπ'όψη σου ότι η Τροχαία είναι ενήμερη για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις,αλλά και το πλήρωμα μπορεί άνετα να δικαιολογήσει το που και πώς. -
Φίλε rwta και εγώ μαζί σου για το να χρησιμοποιείς ώς 'μπιχλιμπίδι' αυτό το παλαιό αυτοκίνητο που παιδεύτηκες να 'μαζέψεις' ή παιδεύεσαι να το συντηρείς σε καλή κατάσταση...
Συμφωνώ επίσης να το πάρεις να πας μια βολτίτσα με την κοπελιά σου...ασχετα αν δεν είναι αρκετά ξεκάθαρο το τι επιτρέπεται...
Εκεί που διαφωνώ είναι στα 'κραχτά' μαϊμούδια που δεν πληρούν καν τις προδιαγραφές, παίρνοντας πινακίδες χωρίς έλεγχο...και πίστεψέ με είναι αυτοί που προκαλούν κυκλοφορώντας, κάνωντας 'ταρζανιές' και τελικά είναι αυτοί που θα χαλάσουν στο τέλος όποια ευνοϊκή ρύθμιση, ή ακόμα και την ελαστική αντιμετώπιση....αυτούς είμαι της γνώμης να τους δίνουμε...όχι σαν Αρτέμις Μάτσας...με ανώνυμες καταγγελίες κλπ...αλλά εδώ στον τόπο που όλοι συναντιόμαστε... -
Φίλοι μου πολύ την έχουμε κουράσει αυτή τη συζήτηση. Λέμε τα ίδια και τα ίδια τόσο καιρό και μετά πάλι κάποιος πιάνει το θέμα και άντε από την αρχή τα ίδια..... Εγώ μπούχτισα!
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Φίλε rwta και εγώ μαζί σου για το να χρησιμοποιείς ώς 'μπιχλιμπίδι' αυτό το παλαιό αυτοκίνητο που παιδεύτηκες να 'μαζέψεις' ή παιδεύεσαι να το συντηρείς σε καλή κατάσταση...
Συμφωνώ επίσης να το πάρεις να πας μια βολτίτσα με την κοπελιά σου...ασχετα αν δεν είναι αρκετά ξεκάθαρο το τι επιτρέπεται...
Εκεί που διαφωνώ είναι στα 'κραχτά' μαϊμούδια που δεν πληρούν καν τις προδιαγραφές, παίρνοντας πινακίδες χωρίς έλεγχο...και πίστεψέ με είναι αυτοί που προκαλούν κυκλοφορώντας, κάνωντας 'ταρζανιές' και τελικά είναι αυτοί που θα χαλάσουν στο τέλος όποια ευνοϊκή ρύθμιση, ή ακόμα και την ελαστική αντιμετώπιση....αυτούς είμαι της γνώμης να τους δίνουμε...όχι σαν Αρτέμις Μάτσας...με ανώνυμες καταγγελίες κλπ...αλλά εδώ στον τόπο που όλοι συναντιόμαστε...Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ ηθελα να πώ. και επειδη αυτοι εκμεταλεύονται τα παράθυρα του νόμου οπως πάντα γίνεται, αναγκαζονται οι υπόλοιποι που πραγματικά αγαπάνε αυτό που κάνουν να λειτουργούν ως ενδυνάμη παραβάτες (Βλεπε παραπάνω σε περιπτωση ατυχήματος, θανάτου κτλ.), γιατί λοιπον εγώ που θέλω να ειμαι 'έντιμος'(λέμε τώρα) να μήν μπορώ να χαρώ νόμιμα το αμαξάκι μου.
και επειδή όπως είπε και ο φίλος παραπάνω όλο πεναλαμβανόμαστε και όπως με παρότρυνε και ο Ρ6Β να κάνω κάτι αν μπορώ, δυστυχώς μόνο προτάσεις απο εδώ μπορώ να κάνω ελπίζοντας οτι βοηθάω όσο μπορώ και αυτό έκανα στο πρώτο μου ποστ, προτάσεις που μπορούν και να περιορίσουν τις μαϊμουδιές και να είναι νόμιμοι όσοι χαίρονται το ιστορικό τους, αν κάποιος απο εσάς έχει παραπάνω δύναμη να κάνει κάτι τότε άν έχει διαβάσει αυτά που γράφουμε ίσως βοηθήσουμε και εμείς λίγο.
Για όσους πιστεύουν ότι είναι καλά τα πράγματα έτσι, ο αντίλογός μου είναι στο να αναρωτηθούν άν ΠΟΤΕ δεν εχουν κάνει 'ΠΑΡΑΝΟΜΗ' βόλτα με το αμάξι αγκαζέ και την ψυχή στο στόμα μην συμβεί κάτι. -
Παιδες επειδη θελω να σιγουρεψω την ιδιοκτησια του αυτοκινητου μου οσο πιο πολυ γινεται τι χαρτια θα πρεπει να εχω στη κατοχη μου. Λεπτομερως αν γινεται για να τα φτιαξω και να τα παω να τα υπογραψει ο προηγουμενος ιδιοκτητης. Να σημειωσω οτι το αμαξι εχει τις πινακιδες παραδομενες στο υπουργειο.
-
Πρόδρομε απλά ζήτησέ του να σου υπογράψει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ή υπεύθυνη δήλωση ότι σου το χάρισε. Αν το έχει ακόμη, να σου δώσει και το χαρτί της διαγραφής από το υπουργείο που θα πιστοποιεί ότι ιδιοκτήτης ήταν πράγματι αυτός που σου το χάρισε.
-
Βασικα μου εχει υπογραψει ενα χαρτι που γραφει τα στοιχεια του (αρ.ταυτοτητας κτλ) και που λεει οτι μου χαριζει το συγκεκριμενο οχημα με σκοπο την αναπαλαιωση. Απλα δεν ξερω αν χρειαζεται κατι πιο επισημο.
Επισης Νικο το χαρτι απο το υπουργειο δε μου το εχει δωσει οποτε θα πρεπει να του το ζητησω.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες