-
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
Σόρρυ, αυτό όμως που λέτε δεν είναι 100% λογικό. Αν το αυτοκίνητο δεν πληρεί τις προυποθέσεις για ιστορικές πινακίδες τι θα γίνει; Ή μήπως βγάζει η κάθε λέσχη πινακίδες σε ότι νά'ναι; Και για ποιό λόγο πρέπει να απευθυνθεί κάποιος σε ιδιωτική λέσχη για να μπορέσει να κρατήσει την περιουσία του όπως επιθυμεί;Επίσης υπάρχει και αυτό το θέμα:
viewtopic.php?f=16&t=51760Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσεις αυτή τη διαδικασία. Αυτή τη λύση βρήκε η ΦΙΛΠΑ για να βοηθήσει τα μέλη της να αντιμετωπίσουν αυτή την παράλογη κατάσταση. Πάρε το νόμο που λέει ότι μπορείς να το κρατήσεις για συναισθηματικούς ή άλλους λόγους και πήγαινε βγάλε άκρη με τα τζιμάνια του υπουργείου. Και μετά έλα να μας πεις κι εμάς πώς το κατάφερες!
-
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
Σόρρυ, αυτό όμως που λέτε δεν είναι 100% λογικό. Αν το αυτοκίνητο δεν πληρεί τις προυποθέσεις για ιστορικές πινακίδες τι θα γίνει; Ή μήπως βγάζει η κάθε λέσχη πινακίδες σε ότι νά'ναι; Και για ποιό λόγο πρέπει να απευθυνθεί κάποιος σε ιδιωτική λέσχη για να μπορέσει να κρατήσει την περιουσία του όπως επιθυμεί;Τι δεν σου φαινεται λογικο? Αμα το αυτοκινητο δεν πληρει τις προυποθεσεις, τοτε δεν χαρακτηριζεται ιστορικο.
Αμα δεν θες να απευνθεις στην Εοφιλπα (που ειναι ομοσπονδια και οχι ιδιωτικη λεσχη) τοτε καταθεσε τις πινακιδες στην εφορια και κρατα την περιουσια σου στο γκαραζ σου (ή στον κηπο σου). -
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι εφόσον οι πινακίδες είναι κατατεθειμένες στην Εφορία για προσωρινή ακινητοποίηση,η μεταβίβαση μπορεί να γίνει νόμιμα,χωρίς να χρειαστεί να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους και χωρίς να περάσει ΚΤΕΟ.Το μόνο κόστος νομίζω είναι περίπου 30e για την έκδοση της καινούριας άδειας και πινακίδων(?)..,τα οποία όμως εξακολουθούν να παραμένουν κατατεθειμένα στην Εφορία στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη.
Λαθος, για μεταβιβαση απαιτουνται τα τελη του τρεχοντος ετους και ΚΤΕΟ. Δεν ειναι απαραιτητο να περασει Κτεο, μπορει και να κοπει. Απλα πρεπει να μεταβιβαστει εντος 1 μηνος και μετα ας ξανακατατεθουν οι πινακιδες.
Και όμως μπορεί να γίνει μεταβίβαση χωρίς ΚΤΕΟ , αλλά η άδεια ,στις παρατηρήσεις γράφει ότι .
-
Εχει πολλη 'πλακα' η υποθεση με το δημοσιο γιατι τελικα ολα ειναι στο περιπου.
Ο Κος cosmomike γραφει πως χρειαζεται απλα να περασει απο το κτεο και ας κοπει, αυτο γνωριζα και εγω αλλα καπου αλλου εδω μεσα ειχε γραφτει οτι το αυτοκινητο πρεπει να περασει κανονικα απο το κτεο και δεν πρεπει να κοπει λογω προβληματων για να μπορεσει να μεταβιβαστει
Τωρα μαθαινουμε οτι μεταβιβαζεται και χωρις κτεο απλα γραφει η αδεια οτι το οχημα δεν ειναι ικανο για κυκλοφορια.
Κι εγω λοιπον σας λεω οτι αν παω σε 5 διαφορετικα ΚΕΠ υπουργεια συγκοινωνιων κλπ θα παρω 5 διαφορετικες απαντησεις αναλογα τη μερα και την ωρα και τον υπαλληλο που θα πεσεις .
Οποτε αν μπορειτε πειτε μας και βασει ποιου νομου τα ξερετε αυτα που γραφετε γιατι στο τελος δεν θα βγαλουμε ακρη ουτε εδω . -
Δεν ξέρω βάση ποιου νόμου , αυτό που ξέρω είναι ότι πριν λίγες μέρες ήθελα να μεταβιβάσω ένα αυτοκίνητο στο όνομα μου το οποίο, δεν είναι σε κατάσταση για να περάσει ΚΤΕΟ , το κεπ αρνήθηκε , λέγοντας ότι δεν γίνεται αλλά το υπουργείο με μια υπεύθυνη δήλωση ότι πρόκειται για αυτοκίνητο αντίκα που θα αποκατασταθεί , προχώρησε στην μεταβίβαση .Δεν γνωρίζω άλλες λεπτομέρειες ,γιατί δεν το εγώ το θέμα .
Οι διεκπεραιωτές σίγουρα γνωρίζουν την διαδικασία ….. -
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Οποτε αν μπορειτε πειτε μας και βασει ποιου νομου τα ξερετε αυτα που γραφετε γιατι στο τελος δεν θα βγαλουμε ακρη ουτε εδω .
Βασει εμπειριας και πραξης.
Αυτα εχω βιωσει εγω μετα απο 4 χρονια εμπειριας και εκδοσης περιπου 350 καρτων Fiva (οπου πολλες εκδοθηκαν μετα απο μεταβιβαση). Οποιος γνωριζει οτι ισχυει κατι αλλο, ευχαριστως να το ακουσω. -
Aυτον τον Χαβανεζο τον ξερει κανενας ?
Κυκλοφορουσε σημερα , μαλλον ρονταριζε το παιδι , αλλα δεν τον βαζω γιαυτο , απλα ειδα να του ριχνουν μουντζες διαφοροι γυρο του , μιας και με το ενα χερι εστριβε το τιμονι , αλλαζε ταχυτητες κι τα εξυνε , γιατι με το αλλο κρατουσε το κινητο και παρλαριζε ασταματητα .......
-
Ο χρήστης tasos127 έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι εφόσον οι πινακίδες είναι κατατεθειμένες στην Εφορία για προσωρινή ακινητοποίηση,η μεταβίβαση μπορεί να γίνει νόμιμα,χωρίς να χρειαστεί να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους και χωρίς να περάσει ΚΤΕΟ.Το μόνο κόστος νομίζω είναι περίπου 30e για την έκδοση της καινούριας άδειας και πινακίδων(?)..,τα οποία όμως εξακολουθούν να παραμένουν καταθειμένα στην Εφορία στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη.
Λαθος, για μεταβιβαση απαιτουνται τα τελη του.τρεχοντος ετους και ΚΤΕΟ. Δεν ειναι απαραιτητο να περασει Κτεο, μπορει και να κοπει. Απλα πρεπει να μεταβιβαστει εντος 1 μηνος και μετα ας ξανακατατεθουν οι πινακιδες.
Και όμως μπορεί να γίνει μεταβίβαση χωρίς ΚΤΕΟ , αλλά η άδεια ,στις παρατηρήσεις γράφει ότι .
Α μπράβο,αυτό ακριβώς μου είχανε πει(δεν τη θυμώμουνα αυτή τη λεπτομέρεια),και μάλιστα και χωρίς καν πληρωμένα τέλη.Και υποτίθεται ότι ο νέος ιδιοκτήτης όποτε θέλει το περνάει ΚΤΕΟ και εκδίδετσι νέσ άδεια που δεν έχει τον περιορισμό αυτό.Τώρα,σε ποιο νόμο στηρίζονται οι ισχυρισμοί τους δε γνωρίζω,φαντάζομαι όμως ότι για να το λέει υπάλληλος της εφορίας,θα το έχει ξανακάνει,ειδικά το τελευταίο διάστημα με την πληθώρα ακινητοποιημένων
-
έχω αγοράσει αυτοκίνητο που με τη μεταβίβαση μπήκε η ένδειξη 'δεν ισχύει για κυκλοφορία', παρακάμπτοντας το ΚΤΕΟ, αλλά όχι τα τέλη.
-
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
έχω αγοράσει αυτοκίνητο που με τη μεταβίβαση μπήκε η ένδειξη 'δεν ισχύει για κυκλοφορία', παρακάμπτοντας το ΚΤΕΟ, αλλά όχι τα τέλη.Ισχύει τελικά αυτό; Έχει καταντήσει αστικός μύθος!
-
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
έχω αγοράσει αυτοκίνητο που με τη μεταβίβαση μπήκε η ένδειξη 'δεν ισχύει για κυκλοφορία', παρακάμπτοντας το ΚΤΕΟ, αλλά όχι τα τέλη.Φαντάζομαι τα τέλη μεταβίβασης εννοείς, όχι τα τέλη κυκλοφορίας σωστά;
-
Υποθετω οτι ο Λαμπρος (Baltsiotis) εννοει τα Τελη Κυκλοφοριας.
Τωρα, πως σε βαζουν να πληρωσεις τελη κυκλοφοριας (δηλαδη να πληρωσεις την υποχρεωσεις σου ωστε να εχεις δικαιωμα να κυκλοφορεις) και μετα σου γραφουν 'δεν ισχυει για κυκλοφορια'?
Αυτα μονο στο Ελλαδισταν γινονται...! -
Καλημερα και καλο μηνα σε ολους (για εχθες).
Θελω να ρωτησω κατι και αν ξερει καποιος να μου απαντησει.
Για αυτοκινητο αγορασμενο απο τον ΟΔΔΥ σαν ανταλλακτικα (αμερικανικων προδιαγραφων)-μη κοινοτικο μαλλον,μπορει να βγαλει πινακιδες κλασσικου???
Μπορει το ιδιο αμαξι να πουληθει στο εξωτερικο και να βγαλει εκει αδεια κυκλοφοριας???Αυτο με ενδιαφερει περισσοτερο.
Ευχαριστω προκαταβολικα σε οποιον μπει στον κοπο να μου απαντησει.
-
επανέρχομαι στο θέμα της οριστικής διαγραφής αυτοκινήτου χωρίς την παρουσία της πρέσας.
μόλις έμαθα ότι σε μερικές διευθύνσεις συγκοινωνιών δέχονται την βεβαίωση της ΦΙΛΠΑ και δεν σε υποχρεώνουν να πας το αυτοκίνητο για την πρέσα και σε άλλες όχι.
μόλις μίλησα με άνθρωπο της ΦΙΛΠΑ του εξήγησα το θέμα και τον ρώτησα σε ποιο νόμο στηρίζονται και δίνουν αυτές τις βεβαιώσεις.
μου είπε πως δεν υπάρχει νόμος (δεν έχει γραφτεί κάτι πάνω σε αυτό μέσα στον νόμο) αλλά υπάρχει μια απόφαση του τότε υπουργού συγκοινωνιών Λιαπη όπου και πάνω σε αυτή στηρίζονται.
οπότε από αύριο αρχίζω την αναζήτηση αυτής της απόφασης που σαν απόφαση υπουργού (μαμω τα υπουργεία σας μέσα) θα πρέπει να υπάρχει σε κάποια εφημερίδα της κυβέρνησης.
μόλις βρεθεί κάτι θα ενημερωθείτε πάραυτα.ΥΓ 1. με ενημέρωσαν για αυτό.
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... AEL%3AHTML
διαβάστε την παράγραφο 10 αλλά μην την ψάξετε στον Ελληνικό νόμο.δεν υπάρχει.
ΥΓ 2.ευχαριστώ τον φίλο που θέλει να μείνει ανώνυμος για αυτήν την ενημέρωση και όλες τις άλλες. -
η παράγραφος 10 από την κοινοτική οδηγία της ΕΟΚ για αυτοκίνητα απόβλητα.
Τα οχήματα αντίκες, δηλαδή τα ιστορικά οχήματα ή τα οχήματα με συλλεκτική αξία ή τα προοριζόμενα για τα μουσεία, τα οποία διατηρούνται με άρτιο και περιβαλλοντικά ορθό τρόπο είτε έτοιμα προς χρήση είτε αποσυναρμολογημένα, δεν υπάγονται στον ορισμό των αποβλήτων ο οποίος περιέχεται στην οδηγία 75/442/ΕΟΚ και, ως εκ τούτου, δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας οδηγίας.
-
Mπράβο Ιωσήφ, το είχαμε σκαλίσει αυτό παλιά, αλλά φαίνεται το ξεχάσαμε όλοι.....
-
Θα ξαναρχίσουμε συζητήσεις επί συζητήσεων...
Είναι το ίδιο ή οδηγία της ΕΕ με τον αντίστοιχο ελληνικό νόμο?
Γιατί, αν ισχύει αυτό, μπορούμε να τεμαχίσουμε το πτώμα, να κρατήσουμε αυτά που μας ενδιαφέρουν στα ράφια της αποθήκης μας (περιβαλλοντικά ορθότατος τρόπος!) και να δώσουμε το περίσσευμα (πχ καρότσα) για σκραπ έχοντας καταθέσει τις πινακίδες οριστικά στο υπουργείο.
Αυτό, τα πρώτα χρόνια της εφαρμογής της νομοθεσίας τουλάχιστον δεν γινόταν με αυτόν τον τρόπο, αλλά πληρώνοντας στα κέντρα ανακύκλωσης ποσό ανάλογο με τις ελλείψεις του οχήματος.Η οδηγία, λοιπόν, υπερισχύει του νόμου που ψηφίστηκε, ή είναι ό,τι υποδηλώνει η λέξη-'έτσι είναι το σωστό, και προσαρμόστε το στις ανάγκες της χώρας σας'?
-
Λογικά υπερισχύει ο Ελληνικός νόμος (είναι έτσι κ. Fulvia3;) πού δεν εφάρμοσε πιστά την οδηγία της ΕΕ....
-
για το βιντεο του νιρμπουρινγκ
εγω προσεξα 9,5/10 ειναι πισωμηχανα! ιταλικα-γερμανικα!!
-
Χρειάζομαι άμεση βοήθεια, πάνω στο παραπάνω θέμα. Που στο καλό είναι η νομοθεσία που διέπει τις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων, ώστε να δούμε το κατά πόσο μπορεί να γίνει μεταβίβαση του οχήματος χωρίς τη δυνατότητα να κυκλοφορήσει?
Επίσης το αυτό σχετικά με το ΚΤΕΟ. Γνωρίζει κανείς την αναθεώρηση όπου δεν επιτρέπει πλέον να γίνει η μεταβίβαση με 'κομμένο' ΚΤΕΟ?
Το αν το είπε κάποιος υπάλληλος χωρίς όμως να παραθέσει τη σχετική νομοθεσία δε μας βοηθάει καθόλου, καθώς τώρα τελευταία μία αμάμητη έχει αποφασίση ότι η μάνα μου δεν δικαιούται σύνταξη, παρότι καμιά δεκαριά ακόμα υπάλληλοι (και προϊστάμενοι) του ΙΚΑ διαφωνούν κάθετα μαζί της...
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες