-
Τα Σόλεξ δεν ήταν υποχρεωτικό να έχουν άδεια κυκλοφορίας, ή κάνω λάθος?
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Τα Σόλεξ δεν ήταν υποχρεωτικό να έχουν άδεια κυκλοφορίας, ή κάνω λάθος?Αυτό δεν το γνωρίζω. Αν έχει ιδέα κανείς από τους συμφορουμίτες του είμαι υπόχρεως.
-
Ο χρήστης kws έγραψε:
Τα Σόλεξ δεν ήταν υποχρεωτικό να έχουν άδεια κυκλοφορίας, ή κάνω λάθος?
Αυτό δεν το γνωρίζω. Αν έχει ιδέα κανείς από τους συμφορουμίτες του είμαι υπόχρεως.
Νομίζω ότι είναι περίπτωση... ένα ποδήλατο με μια μηχανούλα μπροστά είναι, δεν πιστεύω ότι θα σε σταματήσει ποτέ κανείς και θα σου ζητήσει χαρτιά. Υπάρχουν ποδήλατα υποβοηθούμενα πλέον με μεγαλύτερη ισχύ από αυτό! Ρώτα κάτι άλλο... αριθμό πλαισίου έχει;
Αν σου κάνει μια δήλωση σωστή πιστεύω ότι είσαι ΟΚ, αρκεί να μην απομακρύνεσαι και πολύ από το σπίτι! -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Νομίζω ότι είναι περίπτωση... ένα ποδήλατο με μια μηχανούλα μπροστά είναι, δεν πιστεύω ότι θα σε σταματήσει ποτέ κανείς και θα σου ζητήσει χαρτιά. Υπάρχουν ποδήλατα υποβοηθούμενα πλέον με μεγαλύτερη ισχύ από αυτό! Ρώτα κάτι άλλο... αριθμό πλαισίου έχει;
Αν σου κάνει μια δήλωση σωστή πιστεύω ότι είσαι ΟΚ, αρκεί να μην απομακρύνεσαι και πολύ από το σπίτι!Έτσι πιστεύω και εγώ. (μου χρωστάς απάντηση στο vw classic )
-
To κακό με τη ΥΔ είναι ότι έχει διάρκεια μόνο εάν χρόνο οπότε μετά απο 3-4 χρόνια μπορει να έρθει και να σου πάρει το μηχανάκι που εσυ έχεις αναπαλαιώσει . Φυσικά μπορεί να μην είναι αυτός αλλά ο γιός ή ο οποιοσδήποτε κληρονόμος. Εκει τι κάνεις?
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
To κακό με τη ΥΔ είναι ότι έχει διάρκεια μόνο εάν χρόνο οπότε μετά απο 3-4 χρόνια μπορει να έρθει και να σου πάρει το μηχανάκι που εσυ έχεις αναπαλαιώσει . Φυσικά μπορεί να μην είναι αυτός αλλά ο γιός ή ο οποιοσδήποτε κληρονόμος. Εκει τι κάνεις?Με τι έγγραφα θα αποδείξει τη κατοχή του προ ΥΔ? Ανύπαρκα...
-
Αυτό ειναι το θέμα , ότι αν κάποια στιγμή τα βρει και υπάρξει κάποιος 'καλοθελητής' τότε μπορει να το κάνει.....
-
Ισως καλυτερα να πατε σε συμβολαιογραφο.
-
Η συμβολαιογραφική πράξη έχει ισχύ επ΄αόριστο.
-
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Η συμβολαιογραφική πράξη έχει ισχύ επ΄αόριστο.Σε συμβολαιογράφο τι πράξη μπορώ να κάνω και πόσο κοστίζει?
-
Αν ρωτησεις εναν συμβολαιογραφο, θα σου πει.
-
Απλό είναι , ότι τα 2 συμβαλόμενα μέρη συμφωνουν στην μεταβιβαση ιδιοκτησίας οχήματος με αντίτιμο και οτι δεν θα υπάρξει καμμία διεκδικιση στο μελλον κλπ κλπ κλπ.
-
Κοστίζει €50. Αν θέλεις πες μου να σου στείλω στοιχεία.
-
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Κοστίζει €50. Αν θέλεις πες μου να σου στείλω στοιχεία.Στείλε μου αν μπορείς για να ξέρω τι λέω στον άνθρωπο αν του προτείνω τη συγκεκριμένη λύση.
-
Αν είναι εύκολο και σε εμένα ένα μήνυμα Ευχαριστώ!
-
Δεν ξέρω αν στην πράξη τα Velosolex έχουν άδεια κυκλοφορίας. Ο φανοποιός μου που έχει ένα (χωρίς χαρτιά) ισχυρίζεται ότι αυτά είχαν κάποτε άδεια.
Κατά νόμον, όμως, και τα ποδήλατα πρέπει να έχουν πινακίδες - άλλο αν δεν εφαρμόζεται πλέον.Καθόσον αφορά τα συμφωνητικά κλπ.
Η υπεύθυνη δήλωση του ν. 1588 δεν προσφέρει καμία νομική ισχύ μεγαλύτερη από ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό. Κατ' αρχάς, η υπεύθυνη δήλωση απευθύνεται μόνον σε κρατική αρχή (Σ.Σ.: να ξέρετε ότι, για την περίπτωση αυτή, τα Δικαστήρια δεν είναι αρχή). Επομένως, εάν εγώ συντάξω μία υπεύθυνη δήλωση απευθυνόμενη στον Djet σύμφωνα με την οποία έχω στην κυριότητά μου ένα όχημα, εάν αυτή είναι ψευδής κατά περιεχόμενο, δεν τιμωρούμαι για ψευδή υπεύθυνη δήλωση γιατί ο Djet δεν είναι αρχή (ενδεχομένως είναι αρχή γνώσεως ιστορικών λεπτομερειών).
Περαιτέρω, καμία διάταξη του ν. 1588 δεν αναφέρει ότι η υπεύθυνη δήλωση έχει διάρκεια ένα έτος. Οιαδήποτε συμφωνία καταγεγραμμένη σε έγγραφο έχει ισόβια διάρκεια (ούτε και το συμβολαιογραφικό έγγραφο έχει μεγαλύτερη διάρκεια από άλλα έγγραφα).
Επομένως, ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με θεώρηση γνησίου υπογραφής από ΚΕΠ κάνει το ίδιο καλά τη δουλειά του όσο και ένα συμβολαιογραφικό έγγραφο, αφού ο τύπος του συμβολαιογραφικού εγγράφου δεν προσδίδει καμία μεγαλύτερη ισχύ στο έγγραφο (ο νόμος απαιτεί συγκεκριμένες μεταβιβάσεις -ακινήτων- και συγκεκριμένες πράξεις να γίνονται με συμβολαιογραφικό έγγραφο). Πέραν τούτου, εφόσον μία μεταβίβαση γίνει με συμβολαιογραφικό έγγραφο, πρέπει να υπολογιστούν και αναλογικά τέλη επί της αναφερομένης στο έγγραφο αξίας.
[Σημειώνω ότι, αν μεταβιβάσει κάποιος έναν πίνακα ζωγραφικής αξίας 30.000 € το κάνει πολύ απλά με ένα απλό συμφωνητικό] -
Ο χρήστης Fulvia 3 έγραψε:
...
Η υπεύθυνη δήλωση του ν. 1588 ...Ή άρχισαν οι εκπτώσεις ή αναφέρεσαι στον Ν. 1599
-
-
αληθεια, πως εχει επικρατησει να λεγεται ν105?ηταν παλιος που αντικατασταθηκε? λεγοταν παλια ετσι? η μεταφερομενος απο στομα σε στομα λαθεμενα?
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
αληθεια, πως εχει επικρατησει να λεγεται ν105?ηταν παλιος που αντικατασταθηκε? λεγοταν παλια ετσι? η μεταφερομενος απο στομα σε στομα λαθεμενα?Στο παρελθόν η υπεύθυνη δήλωση ενώπιον δημόσιας αρχής ρυθμιζόταν από τον νόμο 105/1969, γι' αυτό και έχει καθιερωθεί η έκφραση «υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105». Σήμερα ρυθμίζεται από το άρθρο 8 του ν. 1599/1986 όπως έχει στο μεσοδιάστημα τροποποιηθεί.
http://el.wikipedia.org/wiki/Υ�% ... F%83%CE%B7
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες