-
Eυχαριστώ Λευτέρη. Απ'ότι βλέπω η σημαντική διαφορά με την ADAC είναι ότι η ADAC καλύπτει και τις συζύγους οδηγούς. Όσο για τα υπόλοιπα όπως κάλυψη διανυκτερεύσεων σε όλη την Ευρώπη κλπ στην παρούσα οικονομική συγκυρία μάλλον αχρείαστα είναι.....
Αυτό με τη νυχτερινή λειτουργία θα πρέπει να το ψάξω. Πάντως μία φορά τη χρειάστηκα την ADAC στο περσινό Απολλώνιο και η αλήθεια είναι ότι έπαιζαν σκουριασμένο τηλέφωνο με την ΕΛΠΑ με την οποία έχουν σύμβαση στην Ελλάδα, αλλά μάλλον έφταιγε η ΕΛΠΑ που περίμενα δύο ώρες......
-
Απορία : Η οδική της Ιντεραμέρικαν που καλύπτει οδηγό τον καλύπτει *ανεξάρτητα *από τo αν το αυτοκίνητο που οδηγεί έχει την άδεια στο όνομά του?
-
993: ναι ανεξαρτητα.
Νικο παρτους σημερα κατα τις 22:00 να δεις, ετσι απο περιεργεια αν δεν βαριεσαι.
Παντως και εγω ειχα adac αλλα την εκοψα . . . λογω Ανγκελα . -
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Νικο παρτους σημερα κατα τις 22:00 να δεις, ετσι απο περιεργεια αν δεν βαριεσαι.
Παντως και εγω ειχα adac αλλα την εκοψα . . . λογω Ανγκελα .Λευτερη και εγω πριν κανα μηνα που επεσε το διαφημιστικο του ταμιευτιριου στα χερια μου και τους πηρα τηλ μου ειπαν οτι δεν καλυπτουν αυτοκινητα με ιστορικες πινακιδες .
Τα γραφεια της adac πραγματι ειναι κλειστα το βραδυ αλλα απο οτι εχω καταλαβει περνεις τηλ στην γερμανια
Νικο εσυ στο απολλωνιο που πηρες τηλ , στην ΕΛΠΑ???
Συμφωνα με το υπαλληλο της adac στημ γλυφαδα μας καλυπτουν σαν ταξιδιωτες στην ελλαδα .Προσωπικα αν και την εχω κανα χρονο δεν την εχω χρειαστει οποτε αν μπορει καποιος να βοηθησει με την διαδικασια -
Στελιο του αδερφου μου το ενα που εχει ιστορικες το ειχαν παρει, δεν ξερω γιατι σου ειπαν οχι.
Οσο αφορα την adac, αν παιρνεις τηλεφωνο στη Γερμανια πως συννενοησαι αν δεν ξερεις Γερμανικα? -
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Στελιο του αδερφου μου το ενα που εχει ιστορικες το ειχαν παρει, δεν ξερω γιατι σου ειπαν οχι.
Οσο αφορα την adac, αν παιρνεις τηλεφωνο στη Γερμανια πως συννενοησαι αν δεν ξερεις Γερμανικα?Στην Ελλαδα μιλουσαν Αγγλικα και φανταζομαι οτι το τηλεφωνικο κεντρο στην Γερμανια θα εχουν σιγουρα ανθρωπους που γνωριζουν Αγγλικα .Τωρα τι θα γινει στις 0300 το βραδυ που θα παρει ο γερμανος τον αγουροξυμνημενο υπαλληλο της Ελπα και θα τυο εξηγει στα Αγγλικα ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΕΓΩ
Ενας απο τους δυο μας επεσε σε υπαλληλο που δεν ηξερε την δουλεια του (για ταμιευτηριο) -
Α, εγω ειχα πεσει σε μια που μιλουσε Ελληνικα με Γερμανικη προφορα.
-
Eγώ τηλεφώνησα σε Ελληνικό τηλέφωνο της ADAC και μίλησα πρώτα με αυτή που μιλάει Ελληνικά με γερμανική προφορά και μετά με έναν Ελληνάρα που μου έλεγε ότι δεν είχε γεννηθεί όταν κατασκευάστηκε το Audi μου......Τέλος πάντων η διαδικασία είναι ότι η ADAC ειδοποιεί την ΕΛΠΑ με την οποία συνεργάζεται και έρχεται γερανός της ΕΛΠΑ. Δεν θυμάμαι ακριβώς τη σειρά αλλά το τηλέφωνο της ADAC που υπάρχει στο βιβλιαράκι δεν είναι αυτό που πρέπει να πάρει κανείς γι'αυτό σημειώστε αυτά τα δύο: 2108937701, 2109601266. Δεν θυμάμαι το σωστό, δοκιμάστε και τα δύο.
Παρεπιπτόντως η ΕΛΠΑ μου φάνηκε ότι βρίσκεται υπό διάλυση. Έκανε σχεδόν δύο ώρες να έρθει στην Μάνδρα επειδή ο γερανός είχε πάθει βλάβη και ο οδηγός πήρε έναν άλλο που ήταν θαύμα πώς δεν έμεινε. Έκανε όλη την Αττική οδό με 20-30χιλ/ώρα γιατί έβηχε και κλωτσούσε, την ανηφορίτσα των τούνελ του Αιγάλεω δε την έβγαζε μόνο με πρώτη.......
-
Μηπως ξεφυγαμε λιγακι οφφ τοπικ?
...λεω εγω τωρα...Παντως στο Σισα εχουμε οδοκη με 40/ετος/ιστ. αυτοκινητο.
-
40 ευρω ανα οχημα χ 4 οχηματα ιστορικα=160!!!!!! μπα προτιμω την adac
Κατετυθειαν στην ελπα δεν μπορουμε να παρουμε ?????
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Παρεπιπτόντως η ΕΛΠΑ μου φάνηκε ότι βρίσκεται υπό διάλυση.
Πρέπει να έχει γονατίσει οικονομικά με το Saxo της γυναίκας μου. Μέσος όρος κανά δύο φορές το μήνα.
Στο τέλος θα βρούν ότι τους συμφέρει να έχουν μόνιμα ένα γερανό να την ακολουθεί, παρά να στέλνουν εκτάκτως όπου μένει. -
Αμαν..
Ελα απο εδω www.greekcitroenclub.gr να μας πεις, το βαλουμε κατω να στο κανουμε καινουργιο. -
off topic
η οδικη της ADAC (ΑΝ έχετε τρόπο να εγγραφείτε) εξυπηρετείται από τους κατα τόπους συμβεβλημένους φορείς
(στην Ελλάδα από την ΕΛΠΑ)την εχω χρησιμοποιησει 3 φορες τα τελευταια 3 χρονια
τη 1 ηταν Δευτερα 11πμ και ηρθαν σε 1 ωρα για να με μεταφερουν
τη 2η ηταν για βοηθεια σε βλαβη στη Θεσσαλονικη και ηρθαν σε 10' Κυριακη πρωι
την 3η ηταν για μεταφορα παλι απογευμα Πεμπτης και ηρθαν σε 2 ωρεςσε καθε περιπτωση δεν νομιζω οτι αργησαν περισσοτερο απο οποιαδηποτε αλλη βοηθεια η απο το ποσο θα αργουσε η ΕΛΠΑ αν ησουν συνδρομητης δικος τους
παιρνεις τηλεφωνο σε τηλ αριθμο στην Ελλαδα
το σηκωνει (οπως πολυ σωστα εγραψε ο Niga) ατομο της ADAC που μιλαει Ελληνικα (με γερμανική προφορά)
εξυπηρετήσαι άμεσα και καθ ολη τη διαρκεια με επαιρναν τηλεφωνο να δουν αν αργησε να ερθει η ΕΛΠΑ και την επομενη μερα με πηραν παλι τηλεφωνο για να με ρωτησουν αν ολα πηγαν καλα, αν ειχα καποιο παραπονο κλπ κλπαν διαβασετε το τι καλυπτει, θα δειτε πως τα 80 που πληρωνεις ειναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ για το τι σου προσφερει συνολικα
απλα φοβαμαι πως η καταχρηση της απο καποιους θα μας οδηγησει να την 'αποχαιρετησουμε' συντομα (οπως εγινε και με την Ο.Β που ειχαμε καποτε στα ιστορικα με 10€ ετησιως ανά όχημα)
συντομα η ΕΟΦΙΛΠΑ ακουγεται πως θα ανακοινωσει συμβαση με μεγαλη εταιρια οδικης βοηθειας για τα ιστορικα με πινακιδες αντικας σε πολυ προνομιακη τιμη
απ ο,τι ακουσα θα ειναι πολύ δελεαστικό
είδωμεν... -
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Νομίζω ότι το έχουμε ξανακουβεντιάσει και ισχύει 30ετία αν και θα με βόλευε και μένα η 25ετία....στις μηχανές ισχύει ότι στα αυτοκίνητα
το ΦΕΚ μιλαει για μηχανοκινητα οχηματα γενικα
οποτε ισχυει το ιδιο για ολα τα οχηματα (ειτε αυτα ειναι τρακτερ, η φορτηγα, ή οτιδήποτε άλλο)αρα αν ειναι30 για το αυτοκινητο, ειναι 30 και για το μηχανακι
-
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Παντως και εγω ειχα adac αλλα την εκοψα . . . λογω Ανγκελα .όταν θα κόψεις και τα άλλα προϊόντα από το Super Market (που τα μισά είναι Γερμανικά) θα σε παραδεχτώ
Α, εγω ειχα πεσει σε μια που μιλουσε Ελληνικα με Γερμανικη προφορα.
χαχαχαχα
όντως.... -
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Και τι καλύπτει αυτή η ασφάλεια? Μπορώ να κινούμαι κανονικά?βάσει νόμου, μπορείς να κινείσαι όπως ορίζει η άδεια κυκλοφορίας σου
αν εχεις αδεια υπουργειου, μπορεις να κινείσαι κανονικάαν το 'κανονικα' βεβαια για σενα σημαινει 'καθημερινα' τοτε μπορω να σου πω πως δεν εισαι παρανομος, αλλά είσαι παράτυπος
γιατί αυτή η ασφάλιση προσφέρεται για αυτοκίνητα που δεν κυκλοφορούν 'και καλά' καθημερινώςβεβαια δεν φταις ουτε εσυ ουτε καποιος αλλος που επωφελείται αυτού του προνομίου
θα τω πως και ας με πουν κακό: ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ πως η εταιρίες βλακωδώς προσφέρουν προνομιακό τιμολόγιο με 70 και 80€ για αυτοκινητα με κανονικες πινακιδες επειδή εχουν πιστοποιητικο|το οτι εχει ενα αμαξι πιστοποιητικο δεν σημαινει πως κυκλοφορει λιγοτερο απο τα υπολοιπα
εφοσον εχει κανονικες πινακιδες μπορει να κυκλοφορει οπως και οποτε θελει
δεν ειναι οπως εκεινο με τις ΙΟ ή της ΕΟΦΙΛΠΑ που εκ των πραγματων δεν κυκλοφορει συχναη ιστορια εχει δειξει πως οταν οι ασφαλιστικές -με το προνομιακο τιμολογιο- 'μπήκαν μέσα' από τα ιστορικά, αυτό δεν ήταν από αυτα που εφεραν ιστορικες πινακιδες, αλλα απο εκεινα που ειχαν πινακιδες υπουργειου
τώρα θα μου πει κάποιος 'και τι σε νοιάζει εσένα ρε φίλε που η ασφαλιστική μου δίνει εμένα 80€ το χρόνο, στην τσέπη της κουμάντο θα κάνεις?'
με νοιάζει και με παρανοιάζει
γιατί όταν η Αλλιάνζ μπει μέσα φέτος από τα ατυχήματα των αυτοκινήτων με τις πινακιδες υπουργειου (στο τελος της χρονιάς θα κάνει μια αύξηση 5% που κανουν ολες οι ασφαλιστικές και θα κάνει κι άλλο ένα 30% στα προνομιακά τιμολόγια των ιστορικών) και γενικά θα αρχίσει να ανεβάζει το εν λόγω τιμολόγιο και θα μας πάρει και θα μας σηκώσει.
η αν δει πως το συγκεκριμένο γκρουπ πελατών την βάζει μέσα... δε θα ασχοληθεί την επόμενη χρονιά
και θα ψάχνουμε πάλι ασφαλιστική όπως ψάχναμε κάθε χρόνο πριν μερικά χρόνιανα ασχοληθεί να σε κάνει τι? να την βάζεις μέσα?
η να της πρήζεις τα @@ εσύ που έχεις μια ασφάλεια των 35€ και δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ από σενα σαν πελάτη σε άλλα της προϊόντα (γιατί μην μου πειτε πως εχει κανείς σας συμβόλαιο στην Αλλιάνζ πχ ζωής, σπιτιού, συνταξιοδοτικό κλπ)
έχετε αναρωτηθεί πόσο είναι το καθαρό κέρδος της ασφαλιστικής όταν σου δίνει συμβόλαιο με 35€?
βγάλτε απο το συνολο των καθαρων κερδων αυτα που πληρωσε για ζημιες (ακομη και για αυτα με τα ΙΟ και ΕΟΦΙΛΠΑ) και θα καταλαβετε πως στο τελος της χρονιας, δεν πολυτρελλένεται και η Αλλιάνζ να κρατήσει αυτο το πελατολόγιο...
τωρα για τι το κρατάει...? απορώ κι εγώ...τελος παντων...
ποτε δεν συμπαθησα τις ασφαλιστικές
και δεν μου αρεσει να κανω το δικηγορο του διαβόλου -
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
οχι
Έτσι ξέρω και εγώ. Στα κάτω κάτω μια πιστοποίηση σαν και αυτή δεν έχει λόγο να σχετίζεται με οποιαδήποτε λέσχη.
Έλα όμως που δεν μου επιτρέπουν να βγάλω κάρτα FIVA στην μοτοσυκλέτα μου, η οποία έχει κρατικές πινακίδες, αν δεν γραφτώ πρώτα στην λέσχη μοτοσυκλέτας... Έχει λογική αυτό;Γολγοθάς σκέτος ότι και να προσπαθήσω...
αν σου ειπαν κατι τετοιο, τοτε σου προτεινω να παρεις τηλ την ΕΟΦΙΛΠΑ να τους ρωτησεις αν δικαιουται η λεσχη την οποια η ιδια η ΕΟΦΙΛΠΑ εχει εξουσιοδοτησει να εκδιδει τις πινακιδες των δικύκλων, να εκδιδει αυτη πινακίδες μονο για τα μέλη της
-
Σχετικά με το ζήτημα του τρόπου δήλωσης στην εφορία των αυτοκινήτων με κανονικές πινακίδες και πιστοποιητικό αντίκας που έχουμε συζητήσει στο παρελθόν: Σήμερα ρώτησα στην εφορία (κατόπιν εορτής βέβαια αφού είχα κάνει τη δήλωση) και μου είπαν ότι δεν διαγράφουμε από την ηλεκτρονική φόρμα του Ε1 όλα τα στοιχεία του οχήματος (όπως νομίζω είχε προτείνει ο Takis Beta) αλλά μηδενίζουμε μόνο το ποσό του τεκμηρίου που βγαίνει αυτόματα ή αν δεν παίρνει μηδενική τιμή βάζουμε πχ. 0,01.
Επίσης μου είπαν ότι επειδή τα τεκμήρια μειώνουν τα ποσά που μπορεί κανείς να επικαλεσθεί ως ανάλωση κεφαλαίου παρελθουσών χρήσεων σε περίπτωση κάποιας αγοράς, μπορεί κάποιος να ανατρέψει αναδρομικά το τεκμήριο του αυτοκινήτου αυτού (που δεν έχει δηλώσει ώς αντίκα στο παρελθόν) με την επίδειξη του πιστοποιητικού αυθεντικότητας.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Σχετικά με το ζήτημα του τρόπου δήλωσης στην εφορία των αυτοκινήτων με κανονικές πινακίδες και πιστοποιητικό αντίκας που έχουμε συζητήσει στο παρελθόν: Σήμερα ρώτησα στην εφορία (κατόπιν εορτής βέβαια αφού είχα κάνει τη δήλωση) και μου είπαν ότι δεν διαγράφουμε από την ηλεκτρονική φόρμα του Ε1 όλα τα στοιχεία του οχήματος (όπως νομίζω είχε προτείνει ο Takis Beta) αλλά μηδενίζουμε μόνο το ποσό του τεκμηρίου που βγαίνει αυτόματα ή αν δεν παίρνει μηδενική τιμή βάζουμε πχ. 0,01.Επίσης μου είπαν ότι επειδή τα τεκμήρια μειώνουν τα ποσά που μπορεί κανείς να επικαλεσθεί ως ανάλωση κεφαλαίου παρελθουσών χρήσεων σε περίπτωση κάποιας αγοράς, μπορεί κάποιος να ανατρέψει αναδρομικά το τεκμήριο του αυτοκινήτου αυτού (που δεν έχει δηλώσει ώς αντίκα στο παρελθόν) με την επίδειξη του πιστοποιητικού αυθεντικότητας.
αν βαλεις στην φορολογικη δηλωση μηνες χρησης '0', τοτε αυτοματως το ποσο του τεκμηριου βγαινει 0 Ευρώ....,δεν χρειαζεται να ορισεις εσυ καμμια τιμη....
-
Το ίδιο μου είπε και ο Άγγελος, βάζοντας 0 μήνες είναι ο μόνος τρόπος να μηδενίσεις το τεκμήριο. Δεν θυμόμουν ότι στην ηλεκτρονική δήλωση δεν έχεις την δυνατότητα να πειράξεις το ίδιο το ποσό του τεκμηρίου. Πάλι λάθος πληροφορίες μου έδωσε η εφοριακός......
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες