-
Μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα?
Δεν το δεχομαι φιλε μου.
Οταν Η Φιλπα ξεκινησε τις καταγγελιες και τις καμπανες για δες ποσο μειωθηκαν οι πορτκαλι πινακιδες στους δρομους.
Ας κανουν το ιδιο και οι αλλοι να ησυχασουμε επιτελους. -
@ Fulvia 3
Μπορεί...αν όμως είχαμε κανονικό και αξιόπιστο Κράτος.
Να σου βάλω μερικά υποθετικά σενάρια (που δεν είναι όμως επιστημονικής φντασίας)
Σπότ στην τηλεόραση και στα ΜΜΕ'Τέρμα στην ανασφάλεια και την ασάφεια στο θέμα των Κλασσικών αυτοκινήτων' βάζει ο Υπουργός συγκοινωνιών Τάδε Ταδόπουλος. Συνέντευξη του ιδίου κατ' αποκλειστικότητα.
'Με 250 τον χρόνο (ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας) θα μπορούν οι κάτοχοι Κλασσικών και Ιστορικών αυτοκινήτων να χαίρονται τα οχήματα τους με ελάχιστο τεκμήριο τα 500€'
'Οι Λέσχες σε συνεργασία με τα ΙΚΤΕΟ θα πιστοποιούν την γνησιότητα των οχημάτων.'
'Θα γίνουν ελαστικότερες οι συνθήκες κυκλοφορίας και οι απαγορεύσεις για τα Ιστορικά οχήματα...Μόνο που θα πρέπει αναγκαστικά να περνάνε ΚΤΕΟ κάθε χρόνο'Μετά απο 6 μήνες
'Χέρι θέλει να βάλει η τρόϊκα στους ιδιοκτήτες Ιστορικών αυτοκινήτων'
'Στα 1500 € το τεκμήριο στα Ιστορικά οχήματα...αντιδρούν η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, απειλούν ότι δεν θα το ψηφίσουν και υπάρχει κίνδυνος για την 38η δόση, αρχίζουν να ανησυχούν οι συνταξιούχοι'
'Τελικά τα βρήκαν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ...εκανε πίσω η τρόϊκα προκειμένου να διαλυθεί η κυβερνητική συνεργασία. Τεκμήρια θα μπαίνουν μόνο στα μεγάλου κυβισμού ιστορικά αυτοκίνητα (απο 650 κε και πάνω)
'Αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας ζητά η τρόϊκα, θα συμπεριληφθούν και τα ιστορικά οχήματα τα οποία θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος'
'Απανωτές καταθέσεις πινακίδων παρετηρήθησαν τον τελευταίο μήνα. Μεγάλος αριθμός κατατεθημένων πινακίδων προέρχεται απο τα ιστορικά οχήματα. Το Υπουργείο σκέφτεται να λάβει μέτρα ώστε η κατάθεση της πινακίδας να κοστίζει 150€'Ουφ πια...μέχρι και εγώ μπορώ να κυβερνήσω...Όλα τα έμαθα...νοιώθω έτοιμος
Αν ήμουν περιπτεράς σε ακατοίκητη περιοχή και είχα συχνουρία, ούτε στο περίπτερο μου για 10 λεπτά δεν θα άφηνα κανέναν απο αυτούς...πόσο μάλλον να σιγουρευτω για την τιμιότητα και την διαφάνεια που θα αντιμετωπίσουν το ιστορικό αυτοκίνητο... -
Κι όμως, μία ενδιάμεση κατάσταση που θα έδινε τη δυνατότητα σε πιστοποιημένα ιστορικά να κυκλοφορούν ελεύθερα τα Σαββατοκύριακα, θα ήταν καλύτερη. Θα έδινε σε όλους μας τη δυνατότητα να χαρούμε το ιστορικό μας, χωρίς να μας πει κανείς ότι το χρησιμοποιούμε για κανονική χρήση.
Εγώ, ακριβώς για να μπορώ να το κάνω ανέχομαι την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Αλλά αυτό γίνεται επειδή έχω μόνον 1.300 και 1.600 κ.ε. Τρίτο όχημα ή μεγαλύτερος κυβισμός θα δυσκόλευε τα πράγματα.Αργύρη, αυτά ούτως ή άλλως μπορούν πάντα να συμβούν: μπορεί να κατηγορούμε για πολλά τους διοικούντες τη μπανανία μας, αλλά (διεστραμμένη) φαντασία έχουν.
-
Ο χρήστης Fulvia 3 έγραψε:
Κι όμως, μία ενδιάμεση κατάσταση που θα έδινε τη δυνατότητα σε πιστοποιημένα ιστορικά να κυκλοφορούν ελεύθερα τα Σαββατοκύριακα, θα ήταν καλύτερη. Θα έδινε σε όλους μας τη δυνατότητα να χαρούμε το ιστορικό μας, χωρίς να μας πει κανείς ότι το χρησιμοποιούμε για κανονική χρήση.
Εγώ, ακριβώς για να μπορώ να το κάνω ανέχομαι την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Αλλά αυτό γίνεται επειδή έχω μόνον 1.300 και 1.600 κ.ε. Τρίτο όχημα ή μεγαλύτερος κυβισμός θα δυσκόλευε τα πράγματα.Αργύρη, αυτά ούτως ή άλλως μπορούν πάντα να συμβούν: μπορεί να κατηγορούμε για πολλά τους διοικούντες τη μπανανία μας, αλλά (διεστραμμένη) φαντασία έχουν.
Χαχα ναι όντως...
Πάντως αν αποφάσιζαν οι λέσχες με ένα λίγο μεγαλύτερο κόστος να επιτρέπουν την κυκλοφορία τα Σ/Κ θα σκεφτόμουν σοβαρά να επενδύσω και σε ένα αυτοκίνητο 'απωθημένο' για να μπορώ να το χαίρομαι κάποια Σ/Κ
Επίσης δεν θα είχα την παραμικρή αντίρρηση να επιβαλλόταν λόγω αυτού του σκοπού και το ΚΤΕΟ κάθε 2 χρόνια (το λιγότερο) -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Πάντως αν αποφάσιζαν οι λέσχες με ένα λίγο μεγαλύτερο κόστος να επιτρέπουν την κυκλοφορία τα Σ/Κ θα σκεφτόμουν σοβαρά να επενδύσω και σε ένα αυτοκίνητο 'απωθημένο' για να μπορώ να το χαίρομαι κάποια Σ/Κ
Επίσης δεν θα είχα την παραμικρή αντίρρηση να επιβαλλόταν λόγω αυτού του σκοπού και το ΚΤΕΟ κάθε 2 χρόνια (το λιγότερο)[/quote]Κι εγώ, αλλά η απόφαση θα ήταν κρατική και όχι των λεσχών. Πάντως, αν το Κράτος μας ενδιαφερόταν για την είσπραξη (... λέμε τώρα) θα μπορούσε, με μικρή επιβάρυνσή, μας να το επιτρέπει. Σήμερα, ούτως ή άλλως, δεν εισπράττει τίποτα από το αυτοκίνητο. Έτσι, και το κράτος θα εισέπραττε το κατιτίς του και εμείς θα χαιρόμασταν ελεύθερα τα Σαββατοκύριακα τα αυτοκίνητα. Αντίθετα, για όποιον δεν επέλεγε αυτό το σύστημα, θα ίσχυε το σημερινό - με σοβαρό έλεγχο (πάλι την είπα τη μα.... μου).
Και καλό βράδυ σε όλους. Αναχώρηση από το γραφείο.
-
Οταν το 2005 αγορασα το Cherokee μου με αιμα και κοπο και αφου πατησα τα 40 και αφου το ειχα απωθημενο και αφου καταφερα να το πληρωσω με 40 ατοκες, το σημα ηταν 480 ευρω.
Περυσι και φετος το σημα ειναι 880!!! Τιο εχω χρυσοπληρωσει, το εχω βαλει στον κ@λο μου μιας και με εχουν ταραξει στα τεκμηρια (επειδη αγορασα ενα κωλοαυτοκινητο) και επειδη δεν πουλιεται ουτε 5χιλιαρικα. Στις 31/12 σκεφτομαι σοβαρα να καταθεσω πινακιδες και να κυκλοφορω με λεωφορειο.Ακριβως ετσι φερθηκαν και σε ολα τα παλια/ιστορικα αυτοκινητα που επι 30+ χρονια εχουν χρυσοπληρωσει σε τελη κυκλοφοριας & δασμους αυτους τους ανυπαρκτους δρομους που εχουμε. Ε λοιπον τα τζιμανια ολων των υπουργειων να πανε τα γ@μηθουν και ετσι και βαλουν εστω και 1 ευρω φορο στις αντικες, θα επιστρεψω στην Εοφιλπα τις πινακιδες μου και δεν θα το ξανακυκλοφορησω ποτε.
-
Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεστε ότι:
Α) Είμαστε μια κουτσουλιά και κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί 'μας'. Ειδικά με τις υπάρχουσες συγκυρίες.
Β) Είναι μάταιο να περιμένουμε κάποια λογική ενέργεια από ένα 'σύστημα' που κάνει ότι μ@λ@κία του κατέβει για να διαλύσει το σύμπαν. Από τότε που πήγαν τα τέλη στο Θεό, και ο κόσμος κατέθεσε μαζικά πινακίδες, εισπράττουν λιγότερα από τότε που τα τέλη κυκλοφορίας ήταν πιο χαμηλά. Το ίδιο και με τους φόρους στα καύσιμα. Εκεί που τους πήγαν θα πάρουν τ @ρχίδι@ μας. Τί να περιμένετε από αυτούς τους τύπους; Αυτούς έπρεπε να τους πνίξουμε όσο ήταν μικροί. Τώρα είναι αργά...
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Στις 31/12 σκεφτομαι σοβαρα να καταθεσω πινακιδες και να κυκλοφορω με λεωφορειο.Πάρε ποδήλατο, είναι καλύτερα από το λεωφορείο. Σήμερα που δεν είχε μετρό και στο λεωφορείο ήταν σαν σαρδέλλες κατέβηκα στη δουλειά με το ποδήλατο και τους πέρασα όλους!!! (στην κατηφόρα)
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεστε ότι:Α) Είμαστε μια κουτσουλιά και κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί 'μας'. Ειδικά με τις υπάρχουσες συγκυρίες.
Επιτέλους κάποιος το είπε!
Θέλει προσοχή στο πως και πόσο 'σκαλίζουμε' τα πράγματα. Μην βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας.
Για να μην παρεξηγηθώ, αναφέρομαι στις ατελείωτες συζητήσεις σε δημόσιους ιστότοπους από τις οποίες κάποιοι θεωρούν ότι τους 'ανοίγουν' τα μάτια.
Τρανό παράδειγμα ένας τύπος στο τηλεάστυ που έλεγε σε πρόσφατη εκπομπή ότι με βάση το επίμαχο ΦΕΚ οποιοσδήποτε μπορεί να έχει ένα παλαιό αυτοκίνητο με πινακίδες λέσχης και να κυκλοφορεί κανονικά γλυτώνοντας τέλη, ακριβά ασφάλιστρα κτλ! -
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Α) Είμαστε μια κουτσουλιά και κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί 'μας'. Ειδικά με τις υπάρχουσες συγκυρίες.
Επιτέλους κάποιος το είπε!
Θέλει προσοχή στο πως και πόσο 'σκαλίζουμε' τα πράγματα. Μην βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας.
Για να μην παρεξηγηθώ, αναφέρομαι στις ατελείωτες συζητήσεις σε δημόσιους ιστότοπους από τις οποίες κάποιοι θεωρούν ότι τους 'ανοίγουν' τα μάτια.
Τρανό παράδειγμα ένας τύπος στο τηλεάστυ που έλεγε σε πρόσφατη εκπομπή ότι με βάση το επίμαχο ΦΕΚ οποιοσδήποτε μπορεί να έχει ένα παλαιό αυτοκίνητο με πινακίδες λέσχης και να κυκλοφορεί κανονικά γλυτώνοντας τέλη, ακριβά ασφάλιστρα κτλ!Συμφωνω μαζι σου στο να μην ανοίγουμε ατελειωτες συζητησεις , ΟΤΑΝ ομως και οι ομοσπονδιες και οι Λεσχες αρχισουν να ενημερωνουν σωστα τους κατοχους παλαιων οχηματων για τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις τους, χωρις να προφασιζονται και να εφευρίσκουν ιστοριες για αγριους και δικους τους νομους ισχυριζομενοι οτι ετσι λεει η νομοθεσια. Αυτο που εχω διαπιστωσει τοσο καιρο και εδω μεσα και στις λεσχες ειναι οτι περιπου κανεις απο τους κατοχους των παλαιων αυτοκινητων δεν εχει ιδεα ποια ειναι τα δικαιωματα του και ποιες οι υποχρεωσεις του. Κανεις δεν ξερει ποια ειναι η νομοθεσια που διεπει τα παλαια οχηματα, ουτε καν τι καλυπτει το ασφαλιστηριο συμβολαιο τους. Και καμμια λεσχη απο οσες ξερω δεν ασχολειται να τους ενημερωσει, να τους δωσει φωτοτυπια της νομοθεσιας, να τους δωσει 5 συμβουλες. Μονο που θα κανουμε αγωνες συζητανε και καμμια πορτοκαλαδα κερνανε και μαλλωνουν για το αν πρεπει να καταγγειλουν τον γειτονα. Και αν νομιζετε οτι εχω αδικο σας θετω και ενα κουιζ: ειναι υποχρεωτικο να περνανε τα οχηματα με ιστορικες πινακιδες ΚΤΕΟ ή οχι? και δεν θελω αερολογιες, θελω να αναφερστε σε νομοθεσια.....για να δουμε, οι ομοσπονδιες και οι λισχες σας ενημερωσανε? ακουω....
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεστε ότι:Α) Είμαστε μια κουτσουλιά και κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί 'μας'. Ειδικά με τις υπάρχουσες συγκυρίες.
Β) Είναι μάταιο να περιμένουμε κάποια λογική ενέργεια από ένα 'σύστημα' που κάνει ότι μ@λ@κία του κατέβει για να διαλύσει το σύμπαν. Από τότε που πήγαν τα τέλη στο Θεό, και ο κόσμος κατέθεσε μαζικά πινακίδες, εισπράττουν λιγότερα από τότε που τα τέλη κυκλοφορίας ήταν πιο χαμηλά. Το ίδιο και με τους φόρους στα καύσιμα. Εκεί που τους πήγαν θα πάρουν τ @ρχίδι@ μας. Τί να περιμένετε από αυτούς τους τύπους; Αυτούς έπρεπε να τους πνίξουμε όσο ήταν μικροί. Τώρα είναι αργά...
Aυτο ηταν και το μεγαλυτερο λαθος που εκανε και ο Παπαδοπουλος τοτε.Που δεν του εβαζε σε ενα καραβι και να τους φουνταρει στο αιγαιο.
-
Ο χρήστης vasilis164 έγραψε:
Aυτο ηταν και το μεγαλυτερο λαθος που εκανε και ο Παπαδοπουλος τοτε.Που δεν του εβαζε σε ενα καραβι και να τους φουνταρει στο αιγαιο.
-
Γιατι συνονοματε δεν εχω δικιο?Κοιτα τι τραβαμε τωρα απο τα παιδια του πολυτεχνειου.
-
4T.FORUM ‹ Κλασικά και ιστορικά μοντέλα ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες
Υπαρχουν απειρα πολιτικα φορουμ/φορα να βγαλετε τα ματια σας.....
-
Ο χρήστης vasilis164 έγραψε:
Aυτο ηταν και το μεγαλυτερο λαθος που εκανε και ο Παπαδοπουλος τοτε.Που δεν του εβαζε σε ενα καραβι και να τους φουνταρει στο αιγαιο.Ο Παναγιωτης ο Παπαδοπουλος? Ο φιλος μου ο εξατμισας?
Περα απο πλακα, ας μην συνεχιζουμε αυτη τη συζητηση εδω. Αμα θελουμε πολιτικη συζητηση ας ανοιξει καποιος νεο τοπικ.
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Ο Παναγιωτης ο Παπαδοπουλος? Ο φιλος μου ο εξατμισας?
Περα απο πλακα, ας μην συνεχιζουμε αυτη τη συζητηση εδω. Αμα θελουμε πολιτικη συζητηση ας ανοιξει καποιος νεο τοπικ.
Υπαρχει πολυ φορουμ 'εκει εξω' που συζητουνται διαφορα θεματα.Δεν χρειαζεται νεο θεμα περι πολιτικων και στα κλασσικα μοντελα
-
Αααα και κάτι άλλο. Το ότι μας αρέσουν τα παλιά αυτοκίνητα, δεν σημαίνει ότι έχουμε και παλιά μυαλά !!!
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Αααα και κάτι άλλο. Το ότι μας αρέσουν τα παλιά αυτοκίνητα, δεν σημαίνει ότι έχουμε και παλιά μυαλά !!!Κι αν έχουν παλιά μυαλά τα παλιά αυτοκίνητα; Να σου θυμίσουμε π.χ. ποιανού ήταν η Fulvia σου;
-
Της έχω κάνει πλύση εγκεφάλου. Την πήγα στον ΚΠ για κατήχηση !!!
-
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες